Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γειά σας και από μένα.

Μετά από αρκετές παλινωδίες ανάμεσα στην Panasonic TX48AS640 και τη σειρά 50W8xxB της Sony, τελικά με τη βοήθεια του φίλου xlemp21, κατέληξα και παρήγγειλα την Sony KDL-50W829B.

Τα κριτήριά μου, πρωτίστως, ήταν η καλή εικόνα στα επίγεια ψηφιακά κανάλια και η καλή κίνηση σε ταινίες.

Ο xlemp21 εξήντλησε το θέμα "κίνηση" μετά τη δική του έρευνα αγοράς (και έγινε με τη σειρά του κάτοχος της συγκεκριμένης τηλεόρασης), καταλήγωντας στο συμπέρασμα ότι ήταν κάααπως καλύτερη από τις υπόλοιπες της σειράς W8xx. Έτσι κατόπιν δικής του προτροπής αλλά και από τη δική μου προσωπική εμπειρία, πείστηκα να προχωρήσω στην αγορά της από το Sony Center στο Golden Hall στην τιμή των 850 και 5ετή εγγύηση.

Ακόμα δεν την έχω παραλάβει επειδή πρέπει να διαμορφώσω κάποια πράγματα στο σαλόνι.
Επίσης, με την παραλαβή της, θα έρθει και ένας τεχνικός της Sony για επίδειξη αλλά, θα του ζητήσω να δούμε και μαζί εάν υπάρχουν τυχόν προβλήματα με το πάνελ.

Μια από τις πρώτες ερωτήσεις μου είναι: Μπόρεσε κάποιος να συνδέσει ασύρματο πληκτρολόγιο στη συγκεκριμένη τηλεόραση;

Νομίζω ότι έχει ρωτηθεί ξανά κάπου στις 57 σελίδες του νήματος, αλλα δεν θυμάμαι εάν δόθηκε κάποια απάντηση.

Ούτε usb ούτε bluetooth πληκτρολόγιο υποστηρίζει απόσο ξέρω, μόνο μέσω της εφαρμογής TV SideView. Από mouse μόνο bluetooth 3 mouse και δουλεύει μόνο στον browser.

Γειά σας και από μένα.

Μετά από αρκετές παλινωδίες ανάμεσα στην Panasonic TX48AS640 και τη σειρά 50W8xxB της Sony, τελικά με τη βοήθεια του φίλου xlemp21, κατέληξα και παρήγγειλα την Sony KDL-50W829B.

Τα κριτήριά μου, πρωτίστως, ήταν η καλή εικόνα στα επίγεια ψηφιακά κανάλια και η καλή κίνηση σε ταινίες.

Ο xlemp21 εξήντλησε το θέμα "κίνηση" μετά τη δική του έρευνα αγοράς (και έγινε με τη σειρά του κάτοχος της συγκεκριμένης τηλεόρασης), καταλήγωντας στο συμπέρασμα ότι ήταν κάααπως καλύτερη από τις υπόλοιπες της σειράς W8xx. Έτσι κατόπιν δικής του προτροπής αλλά και από τη δική μου προσωπική εμπειρία, πείστηκα να προχωρήσω στην αγορά της από το Sony Center στο Golden Hall στην τιμή των 850οŸ‚ και 5ετή εγγύηση.

Ακόμα δεν την έχω παραλάβει επειδή πρέπει να διαμορφώσω κάποια πράγματα στο σαλόνι.
Επίσης, με την παραλαβή της, θα έρθει και ένας τεχνικός της Sony για επίδειξη αλλά, θα του ζητήσω να δούμε και μαζί εάν υπάρχουν τυχόν προβλήματα με το πάνελ.

Μια από τις πρώτες ερωτήσεις μου είναι: Μπόρεσε κάποιος να συνδέσει ασύρματο πληκτρολόγιο στη συγκεκριμένη τηλεόραση;

Νομίζω ότι έχει ρωτηθεί ξανά κάπου στις 57 σελίδες του νήματος, αλλα δεν θυμάμαι εάν δόθηκε κάποια απάντηση.

καλορίζικη και απροβλημάτιστη σου εύχομαι.
πότε την παράγγειλες;
και εγώ ακριβώς την ίδια ήθελα να παραγγείλω, από το ίδιο κατάστημα πριν 15 περίπου μέρες, αλλά με ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει πλέον 5ετής εγγύηση..

Ευχαριστώ πολύ.

Πήγα 2-3 φορές από το κατάστημα, αλλά την παρήγγειλα την Κυριακή που ήταν ανοικτά λόγω της εκπτωτικής περιόδου.

Στην αρχή, και εμένα μου έλεγαν ότι δεν μπορούσαν, αλλά τους είπα τρέχει προσφορά από τα Sony Center για 5ετή εγγύηση στην 815, και τελικά μου την έδωσαν εφ' όσον πλήρωνα τοις μετρητοίς.

ρε παιδια μια απορια αν παρω αλλα γυαλια μηπως ειναι καλυτερα τα πραγματα με το θεμα του crosstalk, ειδα ενα review μιας samsung και ελεγαν οτι τα γυαλια τους εχουν καλυτερη αντιμετωπιση στο θεμα αυτο και λεω αν δηλαδη παρω αυτα τα γυαλια θα ειναι καλυτερα τα πραγματα?
Αναγκαστικα πρεπει να εχω της sony?

ρε παιδια μια απορια αν παρω αλλα γυαλια μηπως ειναι καλυτερα τα πραγματα με το θεμα του crosstalk, ειδα ενα review μιας samsung και ελεγαν οτι τα γυαλια τους εχουν καλυτερη αντιμετωπιση στο θεμα αυτο και λεω αν δηλαδη παρω αυτα τα γυαλια θα ειναι καλυτερα τα πραγματα?
Αναγκαστικα πρεπει να εχω της sony?
οχι

Δυστυχώς ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη με το serviio, κατέβασα και το plex αλλά σε αυτό δεν μου παίζει υπότιτλους ότι και να κάνω, αν μπορεί κάποιος που είχε παρόμοιο πρόβλημα ας βοηθήσει.

Δυστυχώς ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη με το serviio, κατέβασα και το plex αλλά σε αυτό δεν μου παίζει υπότιτλους ότι και να κάνω, αν μπορεί κάποιος που είχε παρόμοιο πρόβλημα ας βοηθήσει.

Ενσωμάτωσε τους υπότιτλους σε mkv αρχείο. Θα παίξει και στα δύο.

Εμενα απο desktop το serviio επαιζε κανονικα στην 829 ακομα και 1080 αλλα παρατηρουσα αλλοιωσεις στα χρωματα και στη αναλυση σε αρκετες σκηνες σε σχεση με το αρχικο αρχειο, οποτε ενω στην αρχη εντυπωσιαστηκα που μπορουσα να βλεπω τον δισκο απο το pc μου μετα το σταματησα. Επισης αν θελεις υποτιτλους πρεπει να τους μετατρεψεις ολους αν θυμαμαι καλα σε utf 8 διαφορετικα δεν τους διαβαζει.

Ενσωμάτωσε τους υπότιτλους σε mkv αρχείο. Θα παίξει και στα δύο.

Θέλω να αποφύγω τη διαδικάσια της ενσωμάτωσης, το θέμα είναι να γίνονται τα πράγματα πιο εύκολα και γρήγορα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εμενα απο desktop το serviio επαιζε κανονικα στην 829 ακομα και 1080 αλλα παρατηρουσα αλλοιωσεις στα χρωματα και στη αναλυση σε αρκετες σκηνες σε σχεση με το αρχικο αρχειο, οποτε ενω στην αρχη εντυπωσιαστηκα που μπορουσα να βλεπω τον δισκο απο το pc μου μετα το σταματησα. Επισης αν θελεις υποτιτλους πρεπει να τους μετατρεψεις ολους αν θυμαμαι καλα σε utf 8 διαφορετικα δεν τους διαβαζει.

Μετά από αρκετές δοκιμές έπαιξε τελικά το serviio με το οποίο δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα με τους υπότιτλους αλλά το θέμα είναι ότι το laptop πραγματικά γονάτιζε όταν μοίραζε οπότε δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να το χρησιμοποιώ έτσι, το πολύ πολύ να τα πετάω σε έναν εξωτερικό δίσκο όπως έκανα μέχρι τώρα.

Εμενα απο desktop το serviio επαιζε κανονικα στην 829 ακομα και 1080 αλλα παρατηρουσα αλλοιωσεις στα χρωματα και στη αναλυση σε αρκετες σκηνες σε σχεση με το αρχικο αρχειο.

Μετά από αρκετές δοκιμές έπαιξε τελικά το serviio με το οποίο δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα με τους υπότιτλους αλλά το θέμα είναι ότι το laptop πραγματικά γονάτιζε όταν μοίραζε οπότε δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να το χρησιμοποιώ έτσι, το πολύ πολύ να τα πετάω σε έναν εξωτερικό δίσκο όπως έκανα μέχρι τώρα.

Transcoding λέγεται το πρόβλημα και των δύο σας. Δεν χρησιμοποιώ serviio καθότι έχω NAS, για να βοηθήσω, ψαχτείτε αν γίνεται να το απενεργοποιήσετε.

Transcoding λέγεται το πρόβλημα και των δύο σας. Δεν χρησιμοποιώ serviio καθότι έχω NAS, για να βοηθήσω, ψαχτείτε αν γίνεται να το απενεργοποιήσετε.

Είμαι στην τελική ευθεία για την αγορά της τηλεόρασης και έχω ένα synology που το ιδανικό θα ήταν να τραβάω τις ταινίες απο εκεί.

Έχεις κάποιο οδηγό ή βίντεο ή αν μπορείς στα πολύ γρήγορα να γράψεις πώς δουλεύει και εντυπώσεις?

Καλημερααααα!!!! Απο χτες περηφανος κατοχος και εγω της 50W829!!!! Η εμπειρια απο τον λιγο χρονο λειτουργιας αψογες. Συνδεθηκε κατευθειαν στο modem ασυρματα δεν ειχε βεβαια καμια ενημερωση επειδη λογικα διαλεξα κομματι του 12/2014. Πρεπει λιγο να συνηθισω την διαφορα με την οθονη του υπολογιστη 17" CRT (καηκε η 24" που ειχα) σε 50".... Ειναι καπως δυσκολο αλλα οχι πιστευω ανεφυκτο. Συνδεσα και τον υπολογιστη με HDMI για να δοκιμασω ταινιες σε 1080p,720p, και διαφορα BDrips Ολα τελεια. Ακολουθησα τις ρυθμισεις που εχει ποσταρει εδω μεσα ο xavito και μου φανηκαν ικανοποιητικες δεν ξερω ακομα αν θα πρεπει να διορθωσω κατι, αυτο που εβλεπα μου αρεσε. Συνδεσα εξωτερικο, και usb flashaki ολα οκ τα ειδε ολα. Υποτιτλους δεν εψαξα γιατι θα παιζει ταινιες μεσω υπολογιστη οποτε δεν ασχολουμαι. Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις που δωσανε στις αποριες μου και με εκαναν να καταληξω σε μια τοσο καλη τηλεοραση.

Καλοθέατη και απροβλημάτιστη σου εύχομαι....

Εάν το δικό σου σοκ είναι η αλλαγή στο μέγεθος, στη δική μου περίπτωση, εκτός του μεγέθους, θα πρέπει να ξεπεράσω και το σοκ της μετάβασης από τη CRT, διότι είναι η πρώτη LCD τηλεόραση που αγοράζω.

Θα ξαναπαίξω λίγο κάποια στιγμή με το serviio και θα επιστρέψω με νεότερα εαν υπάρχουν.

Είμαι στην τελική ευθεία για την αγορά της τηλεόρασης και έχω ένα synology που το ιδανικό θα ήταν να τραβάω τις ταινίες απο εκεί.

Έχεις κάποιο οδηγό ή βίντεο ή αν μπορείς στα πολύ γρήγορα να γράψεις πώς δουλεύει και εντυπώσεις?

Δεν έχω τηλεόραση από την σειρά αυτή της Sony, αλλά επειδή αγόρασα για τον πατέρα μου την 42W705 στην διαδικασία αξιολόγησης τηλεοράσεων έκανα εκτεταμένο testing σε ότι αφορά υποτίτλους και φορμά εικόνας και ήχου, στον ενσωματωμένο media player.
Όταν παρελήψθει την έφερα για 2 ημέρες απίτι μου και την ρύθμισα (όσο αυτό μπορεί να γίνει από έναν μη ειδικό) και δοκίμασα το DLNA με το QNAP NASάκι μου, όπως επίσης και τις SAT δυνατότητες με το κάτοπτρό μου.

Θετικότατη εντύπωση η συμπεριφορά του media player. βασική αρνητική εντύπωση η εμφάνιση της λίστας των video αρχείων από τον media player. Η λίστα είναι flat, όλα μαζί, και λόγω της πληθώρας αρχείων, πολύυυυυυ αργή.

Θελω να αγορασω ενα καλωδιο 3μ. Εχω καταληξει σε 2.
1. http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/CRYSTAL-AUDIO-HDMI-FER-3,99452,494795,690953.html?langId=-18
2. http://www.e-shop.gr/equip-119343-high-speed-cable-hdmi-hdmi-ethernet-3m-p-PER.751669

Η χρηματικη διαφορα ειναι στο 4πλασιο. Θα δω καπου διαφορα????? Ποιο αξιζει να παρω???

Να παρεις το equip και τα υπόλοιπα να τα φας σουβλακια ή πίτες με μπολικη σως ή τζατζικι..ό,τι προτιμάς..αντε βάλε και καμια μπύρα.. :ernaehrung004:

Καλημερααααα!!!! Απο χτες περηφανος κατοχος και εγω της 50W829!!!! Η εμπειρια απο τον λιγο χρονο λειτουργιας αψογες. Συνδεθηκε κατευθειαν στο modem ασυρματα δεν ειχε βεβαια καμια ενημερωση επειδη λογικα διαλεξα κομματι του 12/2014. Πρεπει λιγο να συνηθισω την διαφορα με την οθονη του υπολογιστη 17" CRT (καηκε η 24" που ειχα) σε 50".... Ειναι καπως δυσκολο αλλα οχι πιστευω ανεφυκτο. Συνδεσα και τον υπολογιστη με HDMI για να δοκιμασω ταινιες σε 1080p,720p, και διαφορα BDrips Ολα τελεια. Ακολουθησα τις ρυθμισεις που εχει ποσταρει εδω μεσα ο xavito και μου φανηκαν ικανοποιητικες δεν ξερω ακομα αν θα πρεπει να διορθωσω κατι, αυτο που εβλεπα μου αρεσε. Συνδεσα εξωτερικο, και usb flashaki ολα οκ τα ειδε ολα. Υποτιτλους δεν εψαξα γιατι θα παιζει ταινιες μεσω υπολογιστη οποτε δεν ασχολουμαι. Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις που δωσανε στις αποριες μου και με εκαναν να καταληξω σε μια τοσο καλη τηλεοραση.
Με γειά καλοθέατη και απροβλημάτιστη!!!

Τελικά σήμερα το απογευματάκι πήγα απο MM και άφυγα μαζί με μια 42W805. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Ακολουθεί μελέτη και ρύθμιση το ΣΚ. Σήμερα απλό στήσιμο.