Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κωδικοποίηση ήχου είναι από διαφορετικές εταιρίες. Το dts (core) έχει καλύτερη ποιότητα.

Όποια ταινία βλέπεις στη Sony με ήχο dts πάντα μετατρέπεται σε pcm stereo (ακόμη και αν μεταφέρεται μέσω οπτικής ή hdmi σε ενισχυτή ή ηχόμπαρα).

υπέρχει τρόπος να καταλάβω τι κωδικοποίηση έχει και πως μεταφέρεται στην tv , αλλά απο την tv.
πχ οταν παιζει 5.1 dolby digital , γράφει dolby digital.

πως θα καταλάβω οτι ειναι dts? θα γράφει κάτι ? (γιατι πολλές ταινίες γφράφουν στα χαρακτηριστικα 5.1 χωρίς να αναφέρουν την κωδικοποίηση ήχου..)

υπέρχει τρόπος να καταλάβω τι κωδικοποίηση έχει και πως μεταφέρεται στην tv , αλλά απο την tv.
πχ οταν παιζει 5.1 dolby digital , γράφει dolby digital.

πως θα καταλάβω οτι ειναι dts? θα γράφει κάτι ? (γιατι πολλές ταινίες γφράφουν στα χαρακτηριστικα 5.1 χωρίς να αναφέρουν την κωδικοποίηση ήχου..)

Καταρχας πες μου μιλάς για ταινίες που βλέπεις μέσω του mediaplayer της sony ή για ταινίες από εξωτερικό player πχ bluray;

Πρώτα απόλα η Sony πάντα γράφει δίπλα από την ανάλυση την κωδικοποίηση, dolby digital ή dts (όχι τον αριθμό των καναλιών) αλλά μόνο όταν παίζει από το ενσωματωμένο mediaplayer. Ο καλύτερος τρόπος να δεις σίγουρα τον αριθμό των καναλιών είναι με το mediainfo που σου είπαν τα παιδια.

Όταν όμως παίζεις ταινία από εξωτερικό player πχ bluray, ενώ ο ήχος dolby digital μεταφέρεται όπως είναι στη sony και γράφει dolby digital, ο ήχος dts αποκωδικοποιείται στο player και μεταφέρεται στη sony ασυμπίεστος. Σε αυτή τη περίπτωση δεν γράφει τίποτα απολύτως στη Sony.

SONY 60W855B

Αναφερω απο τις λιγοστες μου γνωσεις εν συντομια τα υπερ και τα κατα:
+ ποιοτητα κατασκευης (στηβαρη και ποιοτικη κατασκευαστικα tv)
+ βελτιωση σηματος στα καναλια sd
+ πλουσια χρωματα οτι πρεπει για παιδικα εργα
+ απολυτη συμβατοτητα με ps3 οποτε φοβερη στο gaming
- γωνειες θεασης(παιδια η tv ειναι μονο για ευθεια,αν ενδιαφερεται κανεις να βλεπει και απο μπαλκονι καλητερα να παιξει με βαση βραχιονα)
- τα 400 herz τα βρηκα λιγα, σε ταινιες δρασης εκει που απολαμβανεις ομορφη στατικη εικονα με το που ξεκιναει η δραση μεγαλη ανομοιομορφια πρεπει να γυρισεις σε cinema mode και εκει ξεπλενει το πραγμα.

Τα ουδετερα ειναι το smart της, τι να το κανεις που o browzer μεχρι να τον ανοιξεις να γραψεις κατι με το computer να σου ανοιξει αστο να παει (καλητερα tablet ρε παιδια 2 λεπτα και τελειωσες).
3D εδω γενικα πιστευω οτι το 3d που μας παρεχουν τοσο καιρο ειναι για κλαματα σε οποια κατασκευαστρια εταιρια και να κοιταξεις.Τελος παντων σε συγκριση με της samsung μειονεκτη η sony οχι οτι με την samsung ξετρελενεσαι.

Η τελικη μου ταπεινη αποψη ειναι οτι αν προερχεσαι απο πλασμα tv τα - θα σου φανουν περισσοτερα απο τα + , αλλιως απο led σε led το αναποδο. Μιλησα παντα για σχεδον εργοστασιακες ρυθμισεις, δεν ξερω αν ενας calibratzis θα μπορουσε να κανει τα κολπα του ωστε να με διαψευσει(ευχαριστα).

Re: SONY 60W855B

Αναφερω απο τις λιγοστες μου γνωσεις εν συντομια τα υπερ και τα κατα:
+ ποιοτητα κατασκευης (στηβαρη και ποιοτικη κατασκευαστικα tv)
+ βελτιωση σηματος στα καναλια sd
+ πλουσια χρωματα οτι πρεπει για παιδικα εργα
+ απολυτη συμβατοτητα με ps3 οποτε φοβερη στο gaming
- γωνειες θεασης(παιδια η tv ειναι μονο για ευθεια,αν ενδιαφερεται κανεις να βλεπει και απο μπαλκονι καλητερα να παιξει με βαση βραχιονα)
- τα 400 herz τα βρηκα λιγα, σε ταινιες δρασης εκει που απολαμβανεις ομορφη στατικη εικονα με το που ξεκιναει η δραση μεγαλη ανομοιομορφια πρεπει να γυρισεις σε cinema mode και εκει ξεπλενει το πραγμα.

Τα ουδετερα ειναι το smart της, τι να το κανεις που o browzer μεχρι να τον ανοιξεις να γραψεις κατι με το computer να σου ανοιξει αστο να παει (καλητερα tablet ρε παιδια 2 λεπτα και τελειωσες).
3D εδω γενικα πιστευω οτι το 3d που μας παρεχουν τοσο καιρο ειναι για κλαματα σε οποια κατασκευαστρια εταιρια και να κοιταξεις.Τελος παντων σε συγκριση με της samsung μειονεκτη η sony οχι οτι με την samsung ξετρελενεσαι.

Η τελικη μου ταπεινη αποψη ειναι οτι αν προερχεσαι απο πλασμα tv τα - θα σου φανουν περισσοτερα απο τα + , αλλιως απο led σε led το αναποδο. Μιλησα παντα για σχεδον εργοστασιακες ρυθμισεις, δεν ξερω αν ενας calibratzis θα μπορουσε να κανει τα κολπα του ωστε να με διαψευσει(ευχαριστα).

καλοθεατη...τωρα για ρυθμισεις οι led στο συνολο τους εχουν πολυ κακες εργοστασιακες ρυθμισεις και θα πρεπει να σχοληθεις λιγο εντατικα ωστε να ερθει στα μετρα σου...θα σου προτεινα να ξεκινησεις με οπ.φωτισμο-φωτεινοτητα και μετα αντιθεση με ολες τις εξτρα ρυθμισεις για αντιθεση ,φωτεινοτητα, εξ.ενεργειας,στο off...μετα συνεχιζεις στα υπολοιπα.

Έχω συνδέσει ένα USB 32GB στην τηλεόραση. Όταν πάω να γράψω κάτι μου βγαίνει το εξής μήνυμα "Η εγγραφή πρέπει να ματαιωθεί, επειδή η μονάδα HDD είναι σχεδόν πλήρης..........
Απαντάω μόνος μου σε περίπτωση που ενδιαφέρει και άλλους.

Το πρόβλημα λύθηκε με USB 64GB. Οπότε μόνο 64GB και πάνω στην tv μας, με μικρότερα κολλάει.
Από ότι είδα η εγγραφή τηλεοπτικού είναι περίπου 0,5-1 mb/sec οπότε μην ξοδεφτείτε για γρήγορο στικάκι. Όσο παλιό και φτηνό να είναι ένα usb stick τα 1mb/sec τα πιάνει για πλάκα.:music-smiley-005:

Έχω ένα σκληρό Toshiba 500 gb, στον οποίο έχω βάλει καμιά 10ρια σειρές με 1 ή και 2 σεζόν η καθεμία, σύνολο γύρω στα 300 γιγα. Τελευταία και συγκεκριμένα μόλις ξεπερασα τα 300, μου βγάζει συνέχεια μήνυμα '' η αναπαραγωγή πολυμέσων σταμάτησε '' και εκεί κολλάει.... Η μόνη λύση είναι επαναφορά σε εργοστασιακες ρυθμίσεις.... Ξέρει κανένας κάποιο άλλο τρόπο; και ναι μόλις συνδέω τον σκληρό περιμένω αρκετή ώρα για να φορτώσει, δεν μπαίνω αμέσως να επιλέξω ταινία... Ευχαριστω

Απάντηση: Re: Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

μου βγάζει συνέχεια μήνυμα '' η αναπαραγωγή πολυμέσων σταμάτησε '' και εκεί κολλάει....
Tα ιδια μου κανει σε usb, η kdl32w706, αλλα σε περιεχομενο με φωτογραφιες, ενω ορισμενες τις διαβαζει, σε ορισμενες που δεν μπορει να τις διαβασει, ολες σε μορφη jpg,:chinscratch: (για αγνωστο λογο), μου βγαζει ακριβως το ιδιο μηνυμα, βεβαια εγω δεν γυριζω στις εργοστασιακες ρυθμισεις,αλλα μου φαινετε ειναι μικροβιο των τελευταιων σειρων της sony; σε turbox που το εβαλα, τις επαιζε χωρις προβλημα.
Ελπιζω, μηπως διορθωθει, με καποιο firmware update
και ναι μόλις συνδέω τον σκληρό περιμένω αρκετή ώρα για να φορτώσει, δεν μπαίνω αμέσως να επιλέξω ταινία
Aυτο συμβαινει πιθανων, λογω μονοπυρηνου επεξεργαστη και εμενα αργει στο loading

πώς μπορεί (εαν μπορεί) να κάνει εγγραφή τηλεοπτικού σήματος (από ΟΤΕ TV) σε σκληρό δίσκο που έχω συνδέσει με usb?

Ευχαριστώ πολύ!

Re: Απάντηση: Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

πώς μπορεί (εαν μπορεί) να κάνει εγγραφή τηλεοπτικού σήματος (από ΟΤΕ TV) σε σκληρό δίσκο που έχω συνδέσει με usb?

Ευχαριστώ πολύ!
Από καμία εξωτερική πηγή δε μπορεί να κάνει εγγραφή, μόνο από τον εσωτερικό δικό της τηλεοπτικό δέκτη.

Εαν μπορεί από τον δικό της δέκτη, πώς μπορεί να γίνει αυτό?
Συνδέοντας έναν σκληρό δίσκο (με περιεχόμενο) στην tv, μου ζήτησε να τον κάνει mount και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μου ζήτησε να κανει format τον δίσκο διαγράφοντας όλο το περιεχόμενό του.

Εαν μπορεί από τον δικό της δέκτη, πώς μπορεί να γίνει αυτό?
Συνδέοντας έναν σκληρό δίσκο (με περιεχόμενο) στην tv, μου ζήτησε να τον κάνει mount και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μου ζήτησε να κανει format τον δίσκο διαγράφοντας όλο το περιεχόμενό του.
Δυστυχώς έτσι είναι σε όλες τις τηλεοράσεις ( τουλάχιστον από όλες τις γνωστές μάρκες αλλά και τις λιγότερες γνωστές που εγώ ξέρω ) δεν υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής παρά μόνο από το δικό της εσωτερικό δέκτη και από καμία άλλη εξωτερική σύνδεση. Αν καταφέρεις να βρεις τρόπο να το ξεπεράσεις αυτό , μας το λες γιατί σίγουρα ενδιαφέρει πάρα πολλούς, ένας από αυτούς και γω!
Επίσης το ίδιο κάνουν όλες όταν τις βάλεις να κάνουν εγγραφή, κάνουν φορματ και μετατροπή , διαγράφοντας ότι έχεις μέσα. Ένας τρόπος σε αυτό πάντως είναι να χωρίσεις το σκληρό σου σε δύο partition και έτσι κρατάς το υπάρχων περιεχόμενό σου στο ένα μέρος, περνάς ότι άλλο ακόμα θες και το άλλο μέρος το χρησιμοποιείς για το Pvr .

Καλησπέρα,
ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούργια 50ρα τηλεόραση και μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στην samsung UE50H6400 50''.Πρόσφατα είδα την KDL50W829 και θα ήθελα να σας κάνω 2-3 ερωτήσεις πρίν καταλήξω σε κάποια...Η χρήση της θα είναι κυρίως ταινίες hd,ποδόσφαιρο κ ελληνικά κανάλια μέσω οτε tv,ταινίες 3d και περιστασιακό gaming...
-Σε hd ταινίες και ποδόσφαιρο,τα πάνελ της σονυ είναι ανώτερα της σαμυ?
-3d ποιά απ τις δυο έχει καλύτερο?
-O media player και στις 2 είναι καλός?για ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους κυρίως
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση σε 50ρα σόνυ,ευπρόσδεκτη...ταβάνι τα 900 ευρω.Ευχαριστώ πολύ!

Καλησπέρα,
ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούργια 50ρα τηλεόραση και μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στην samsung UE50H6400 50''.Πρόσφατα είδα την KDL50W829 και θα ήθελα να σας κάνω 2-3 ερωτήσεις πρίν καταλήξω σε κάποια...Η χρήση της θα είναι κυρίως ταινίες hd,ποδόσφαιρο κ ελληνικά κανάλια μέσω οτε tv,ταινίες 3d και περιστασιακό gaming...
-Σε hd ταινίες και ποδόσφαιρο,τα πάνελ της σονυ είναι ανώτερα της σαμυ?
-3d ποιά απ τις δυο έχει καλύτερο?
-O media player και στις 2 είναι καλός?για ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους κυρίως
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση σε 50ρα σόνυ,ευπρόσδεκτη...ταβάνι τα 900 ευρω.Ευχαριστώ πολύ!
3 d δεν μπορείς να δεις ούτε για αστείο στη w829b !