Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

To έχουν αναφέρει διάφορα τεστ ότι η ανάλυση σε 3D είναι μειωμένη πχ. εδώ...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl50w829b-201403023650.htm

Αυτό θα μπορούσε να είναι μία ένδειξη ότι πιθανώς χρησιμοποιείται το ίδιο τσιπ επεξεργασίας με πέρσι, όπου αν αληθεύει κάτι τέτοιο, μάλλον θα ήταν σχεδιασμένο μόνο για passive υλοποίηση...

Το πιο σημαντικό πράγμα σε μια 3d ταινία είναι η ποιότητα της 3d απεικόνισης της ίδιας της ταινίας παρα η δυνατότητα της τηλεόρασης να την αναπαράγει σωστά σε ποσοστό 80%-20%

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις 3d ταινίες είναι ότι δεν γυρίζονται εξαρχής έτσι αλλά με ειδικούς αλγόριθμους μετατρεπονται έτσι με ειδικό software σε υπολογιστή. Αποτέλεσμα είναι το 70% των ταινιών 3d να είναι από μέτρια ως χάλια όσον αφορά την ποιότητα τους. Οι εταιρείες όμως θέλουν να κερδίζουν χρήματα από όλων των ειδών τους σινεφίλ..

Συνεπώς και καταλήγω, δίνουμε περισσότερο βάση εκεί που δεν πρέπει.. Είδα χθες πχ το despicable 2 σε 3d στην συγκεκριμένη τηλεόραση και εντυπωσιαστηκα από την εικόνα της! Μειωμένες αναλύσεις, crosstalk και άλλα τεχνικά πήγαν περίπατο από την ποιότητα 3d της συγκεκριμενης ταινίας. Προτείνω σε όλους να την δείτε, ίσως η καλύτερη υλοποίηση 3d υλικού σε ταινία, το λένε και τα reviews άλλωστε.

Αυτά!

Αν είναι σχετικά μικρή η διαγώνιος της τηλεόρασης ή καθόσουν σε σχετικά μεγάλη απόσταση λογικό είναι το "θολό" 3D της W8xx να σου φάνηκε ΟΚ.

Καθολου θολο,χαμηλοτερη αναλυση δεν σημαινει θολη εικονα αν η αναλυση δεν πεσει δραματικα αλλωστε ειναι χαμηλοτερης οχι χαμηλης αναλυσης η συγκεκριμενη. Επισης διαπιστωσα πως αν κλεισεις το motionflow στο 3d εχεις αυξημενο crosstalk (σε υψηλο βαθμο) οποτε αναγκαστικα το ενεργοποιησα.

Last edited:
3D-full-HD-Sony-ex-hx-sam-d.jpg

KDL-50W805B_velo-3d-720p.jpg

Αφού έχει μειωμένη ανάλυση θα είναι και θολό , φαίνεται από τις φωτογραφίες η διαφορά άλλωστε. "Η απώλεια της οξύτητας είναι προφανής" που γράφει και στο digitalversus.

Καθολου θολο,χαμηλοτερη αναλυση δεν σημαινει θολη εικονα αν η αναλυση δεν πεσει δραματικα αλλωστε ειναι χαμηλοτερης οχι χαμηλης αναλυσης η συγκεκριμενη. Επισης διαπιστωσα πως αν κλεισεις το motionflow στο 3d εχεις αυξημενο crosstalk (σε υψηλο βαθμο) οποτε αναγκαστικα το ενεργοποιησα.

Ερωτησούλα. Την ταινία που λες ότι είδες και έμεινες ευχαριστημένος ήταν original bluray ή mkv ?????? Δευτερον απο usb όπως έχω πει σε 3d χωρίς motionflow όντως έχω παρατηρήσει καλή κίνηση αλλά άθλιο crosstalk και με ενεργοποίηση καλή εικόνα αλλά πολύ κακή κίνηση. Και κάτι τελευταίο, αναγνωρίζει dts αλλά όταν το στέλνεις το σήμα με οπτική ίνα σε ενισχυτή το βλέπει ως στέρεο και εννοείτε με ρύθμιση auto και όχι pcm , έχεις παρατηρήσει κάτι τέτοιο ή εμένα κάτι μου διαφεύγει ?????

3D-full-HD-Sony-ex-hx-sam-d.jpg

KDL-50W805B_velo-3d-720p.jpg

Αφού έχει μειωμένη ανάλυση θα είναι και θολό , φαίνεται από τις φωτογραφίες η διαφορά άλλωστε. "Η απώλεια της οξύτητας είναι προφανής" που γράφει και στο digitalversus.

Συμφωνοι αλλα το ματι μας ποτε δεν θα φτασει τοσο κοντα στην tv, απο τα 2-3 μετρα καταλαβαινεις πολυ λιγοτερα. Η tv γενικα κανει πολυ καλη επεξεργασια. Ακομη και στα digea εχει στιγμες που σε εκπλησει με την καθαροτητα της. Ισως οφειλεται στον x-reality pro.

Last edited:
Ερωτησούλα. Την ταινία που λες ότι είδες και έμεινες ευχαριστημένος ήταν original bluray ή mkv ?????? Δευτερον απο usb όπως έχω πει σε 3d χωρίς motionflow όντως έχω παρατηρήσει καλή κίνηση αλλά άθλιο crosstalk και με ενεργοποίηση καλή εικόνα αλλά πολύ κακή κίνηση. Και κάτι τελευταίο, αναγνωρίζει dts αλλά όταν το στέλνεις το σήμα με οπτική ίνα σε ενισχυτή το βλέπει ως στέρεο και εννοείτε με ρύθμιση auto και όχι pcm , έχεις παρατηρήσει κάτι τέτοιο ή εμένα κάτι μου διαφεύγει ?????

Με το motionflow στο κανονικο δεν διαπιστωσα κακη κινηση, θα την ελεγα κανονικη (600 γραμμες δινει το κανονικο συμφωνα με τα reviews).

Η ταινια που ειδα ηταν mkv. Για ενισχυτη δεν δοκιμασα αλλα ο media player εγραφε dts. Θα δοκιμασω, εχω εναν pioneer.

Με το motionflow στο κανονικο δεν διαπιστωσα κακη κινηση, θα την ελεγα κανονικη (600 γραμμες δινει το κανονικο συμφωνα με τα reviews).

Η ταινια που ειδα ηταν mkv. Για ενισχυτη δεν δοκιμασα αλλα ο media player εγραφε dts. Θα δοκιμασω, εχω εναν pioneer.

Συγγνώμην αν κουράζω αλλά την είδες απο το δικό της media player ????? Γιατί και με την sony που μίλησα μου είπαν ότι η αναπαραγωγή απο usb δεν είναι σωστή. Και κάτι ακόμα την είδες sbs ή ou ?????? Και αφου έχει μειωμένη ανάλυση σύμφωνα με τα test πιά είναι το πιό σωστό φορμά sbs ή ou ????????

Συγγνώμην αν κουράζω αλλά την είδες απο το δικό της media player ????? Γιατί και με την sony που μίλησα μου είπαν ότι η αναπαραγωγή απο usb δεν είναι σωστή. Και κάτι ακόμα την είδες sbs ή ou ?????? Και αφου έχει μειωμένη ανάλυση σύμφωνα με τα test πιά είναι το πιό σωστό φορμά sbs ή ou ????????

Στις τηλεοράσεις με παθητικό (FPR) 3D καλύτερα αποτελέσματα δίνει το Over/Under γιατί δεν μειώνεται η οριζόντια ανάλυση και η κάθετη "κουμπώνει" πάνω στην μισή ανάλυση του πολωτή , αφού η Sony συμπεριφέρεται παρόμοια με μισή κάθετη ανάλυση τότε ομοίως το βέλτιστο θα είναι το OU.

Στις τηλεοράσεις με παθητικό (FPR) 3D καλύτερα αποτελέσματα δίνει το Over/Under γιατί δεν μειώνεται η οριζόντια ανάλυση και η κάθετη "κουμπώνει" πάνω στην μισή ανάλυση του πολωτή , αφού η Sony συμπεριφέρεται παρόμοια με μισή κάθετη ανάλυση τότε ομοίως το βέλτιστο θα είναι το OU.

Θεωρητικά ναι συμφωνώ, αλλά με την πράξη το avatar που είδα σε lg με sbs ήταν souper
Ok Θα το τσεκάρω και με τα 2 format, thanks..

Στον δικο της media player την ειδα, μια χαρα επαιξε,ως τι δεν παιζει σωστα σου ειπαν? Για το ποιο φαινεται καλυτερα θα δοκιμασω και τα 2 και θα σας πω. Στα digea τα πάει πολύ καλά. Πάντα τα πήγαιναν καλά οι Sony στο τηλεοπτικο σημα.

Last edited:
Στον δικο της media player την ειδα, μια χαρα επαιξε,ως τι δεν παιζει σωστα σου ειπαν? Για το ποιο φαινεται καλυτερα θα δοκιμασω και τα 2 και θα σας πω. Στα digea τα πάει πολύ καλά. Πάντα τα πήγαιναν καλά οι Sony στο τηλεοπτικο σημα.

Εκείνο που με έκανε να επικοινωνήσω ήταν ότι ενω χωρίς motionflow είχε πολύ καλή ομαλή κίνηση αλλά χάλια εικόνα απο πλευράς crosstalk ενώ με ενεργοποιημένο motionflow η εικόνα ήταν πολύ καλή αλλά η κίνηση σαν να έχανε frame και έπαιζε με καρέ στην κίνηση. Η ταινία που τσέκαρα ήταν το avatar 30giga και πάνω και ίσως δεν την σήκωνε. Τελος πάντων η sony μου είπε ότι η αναπαραγωγή σε 3d δεν μπορεί να γίνει με usb και χρειάζεται hdmi υψηλής ταχύτητας καλώδια για την σωστή αναπαραγωγή 3d. βέβαια με την προηγούμενη lg έπαιζε κανονικά μιας και την είχα τσεκάρει με την ίδια ταινία. Βέβαια και στο εσωτερικό manual της τηλεόρασης κάπου λέει για το hdmi όπως επίσης ότι για την προβολή 3d το motionflow πρέπει να είναι απενεργοποιημένο τώρα πιάσε το αυγό και κούρευτο. Πάντως σε εξωτερικό media player η ταινία δεν παρουσιάζει καμία ανωμαλία είτε με ενεργοποιημένο motionflow είτε απενεργοποιημένο. αυτά...........

Ενας λόγος που με έκανε και πήρα καινούργιο media player ενω είχα το wd gen1 ήταν ο λόγος του 3d

Last edited by a moderator:
Σε ρωταω γιατι ειδα την 42w805as από κοντά και ηταν άψογη στο ψηφιακό.Το καταστημα ειχε διπλα της την F7000 της samsung.Μετεδιδαν και οι δυο digea.αισθητα καλύτερη η sony στο χρωμα...Μου εκανε εντυπωση το ποσο βελτιωνε την εικόνα της digea που γνωστον ειναι χαλια.Προφανως αφου το μοντελο του 2013 εδειχνε τοσο καλα..πιθανολογω οτι η 805b θα δειχνει ακομα καλυτερα το ψηφιακο.Ωραια πραγματα...

Ερωτηση:

Εδειχναν digea απο ληψη κανονικα, η με εναν δεκτη μεσω rf modulator? (το πιο πιθανο). Αν ειναι το δευτερο, δεν μπορεις να κανεις συγκριση για την ληψη - επεξεργασία των ψηφιακων..

Βασικά έβαζα τον υπάλληλο και αλλαζε το καλωδιο κεραίας απο tv σε tv (γιατί κάποιες εδειχναν bluray).Μονο μερικες ειχαν καλωδιο κεραίας.Νομίζω απλή λήψη ηταν.

Λοιπόν μετά από δοκιμή διαπίστωσα πως half sbs και half ou παίζουν το ίδιο στην 50w805b. Ταινία δοκιμής το despicable 2. Μπορώ να πω πως αν προτιμούσα κάποια αυτή θα ήταν η half sbs ίσως επειδή το μάτι μου συνήθησε αυτό το είδος.

αυτο που θα πω δεν το εχω διαβασει καπου και το λεω με επιφυλαξη,
αλλα η λογικη μου λεει οτι η διαδικασια προβολης 3D ειναι η εξης :
1)Η τηλεοραση τσεκαρει τις πρωτες σκηνες και διακρινει 2 επαρκως διαφορετικες εικονες οποτε και ενεργοποιει το 3D mode
2)Η τηλεοραση διακρινει αν το χωρισμα τους ειναι οριζοντιο ή καθετο (και συνεπως over-under ή sbs) και οριζει ποιο τμημα του incoming video θα φορτωνεται στο buffer της για το καθε ματι
3)Διαχειρηζεται με τον τροπο που θελει πλεον την πληροφορια για το καθε ματι και την προβαλει αναλογα με την τεχνολογια 3D που διαθετει.

Τουλαχιστον αν ημουνα εγω προγραμματιστης, ετσι θα το εκανα, και φαινεται το πιο λογικο-ευκολο-αποδοτικο.

Συνεπως αν οντως γινεται ετσι, τα βηματα 1 και 2 ειναι εντελως ανεξαρτητα απο το βημα 3. Στα βηματα 1 και 2 θα πρεπει να τα κανει καθε 3Dtv ειτε active ειτε passive, και αποκει και περα αν γινουν σωστα, το πως θα προβαλει το αποτελεσμα ειναι εντελως αλλο θεμα και δεν θα πρεπει να επηρεαζεται απο τα βηματα 1-2. Δηλαδη αν επιλεξει μετα να κοψει τη μιση αναλυση και να βαλει μαυρες γραμμες στη θεση της ή οχι κλπ δεν εχει καμια σχεση με το αν το αρχικο υλικο προηλθε απο over-under ή sbs...

Λοιπόν μετά από δοκιμή διαπίστωσα πως half sbs και half ou παίζουν το ίδιο στην 50w805b. Ταινία δοκιμής το despicable 2. Μπορώ να πω πως αν προτιμούσα κάποια αυτή θα ήταν η half sbs ίσως επειδή το μάτι μου συνήθησε αυτό το είδος.
Οταν ξεκινάει το 3d σου κάνει αυτόματη ανίχνευση περιεχομένου 3d ??????? γιατί εμένα παρόλο ότι έχω ενεργοποιήσει στις ρυθμίσεις το ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 3D στο ναι δεν κάνει τίποτα .