Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φίλε pandomima κάθε κομμάτι είναι κάτι διαφορετικό, επομένως λαχείο το τι θα σου τύχει. Πάντως σε γενικές γραμμές το μαύρο είναι καλό απο clouding-banding ελάχιστα ως καθόλου, απο pixel έχουν αναφερθεί στο διεθνή forum ότι έχεουν παρατηρηθεί κολλημένα και καμμένα σε ελάχιστα κομμάτια.

Last edited:
ευχαριστω για την απαντηση kleanthi! κατι ακομα υπαρχει 829a και 829b;;
βασικα ποια ειναι η διαφορα τους;

επισης η πιο "κοντινη" της 905 απο sony παντα μερια ποια ειναι;

ευχαριστω για την απαντηση kleanthi! κατι ακομα υπαρχει 829a και 829b;;
βασικα ποια ειναι η διαφορα τους;

επισης η πιο "κοντινη" της 905 απο sony παντα μερια ποια ειναι;

Οχι δεν νομίζω ότι υπάρχει 829a μόνο 829b και πρόκειται για μοντέλο του 2014 και πιστεύω ότι είναι ότι πιο κοντινό στην περσινή 905 που κυκλοφορούσε με μόνη διαφορά ότι η 905 είχε Οθόνη Triluminos ενω η 829b όχι και αυτό συνεπάγεται θεωρητικά και μάλλον πρακτικά μιας και δεν έχω δει live δίπλα-δίπλα την μία με την άλλη ότι η 905 έχει πιο λαμπερά χρώματα.

Δε νομίζω να υπάρχει φέτος μοντέλο που να μπορεί να συγκριθεί με την W905.... εκτός αν πάμε σε plasma. To παρακάτω post τα λέει όλα.
http://www.avforums.com/threads/son...-owners-thread.1858674/page-158#post-20833106

Γιατί ρε παιδιά κοστίζει τόσο πολύ?.... o αντικαταστάτης της HX850 δεν ήταν?
http://www.cos-mos.gr/product_info.php?products_id=3989&ref=bestprice.gr

Link ρώτησα ένα γνωστό μέλος από ξένο forum και μου πρότεινε και αυτός 50αρα για κάτω από 2 μέτρα.... επίσης μου προτείνει την 705b αν δεν με ενδιαφέρει το 3D..... παίζει να βρούμε κανένα συγκριτικό με την 805b ότι όντως έχουν ίδια 2D εικόνα?

Αυτά μου έγραψε μεταξύ H6400 και 805b που τον ρώτησα:

Hi - I just saw your request. Thanks for asking me, hope I can help you out.

At 1.9m, I would not recommend going bigger than 50" as 55" will not feel comfortable to watch. I have personally tried 55" too close and it is not enjoyable - it does not make it more immersive at all. 50" would be a good upgrade as 2.35 (letterbox) movies and 4:3 TV content 'open up' a lot more than on a 46" screen at 50".

Sony is the ideal choice here. The black levels are better, the gaming lag is the best in the market and 2D is excellent on the Sony. If you are not interested in 3D, have you considered the KDL-50W705? It is very similar to the W805b but 2D only.

I would discount the Samsung and stick with the Sony, especially as you're already coming from one. The W805 is better than the HX750 and the sound quality is much better.

Link ρώτησα ένα γνωστό μέλος από ξένο forum και μου πρότεινε και αυτός 50αρα για κάτω από 2 μέτρα.... επίσης μου προτείνει την 705b αν δεν με ενδιαφέρει το 3D..... παίζει να βρούμε κανένα συγκριτικό με την 805b ότι όντως έχουν ίδια 2D εικόνα?

Αυτά μου έγραψε μεταξύ H6400 και 805b που τον ρώτησα:

Ουσιαστικά σου είπε οτι και εγώ πριν μέρες.Οι 50" είναι οτι πρέπει για 2 μέτρα. Τώρα για την 705 δεν χρειάζεται να γίνει σύγκριση μιας και η συγκεκριμένη είναι φανταστική για gaming αλλά 50αρα απο όσο ξέρω δεν έρχεται Ελλαδα .Μέχρι 42" έχω δει οπότε μιλάμε αυτόματα για 50hz.Αν βρεις 50αρα τοτε το συζητάμε.

The black levels are better...

Το καλύτερο είναι να ανατρέχουμε σε συγκεκριμένες μετρήσεις και όχι τι λέει ο Χ, Υ (που μπορεί να μην έχει εμπειρία ή να είναι προκατειλημένος) σε κάποιο forum...

From a checkerboard pattern the W829 produced an average black reading of 0.039 cd/m2 against an average white reading of 95.09 cd/m2 producing an ANSI contrast ratio of 2462:1....

http://www.avforums.com/review/sony-w8-kdl-50w829b-led-television-review.10178

We took multiple reads from a chequerboard pattern and ended up with an averaged black level of 0.042 cd/m2 against an average peak white of around 110 cd/m2. That gives us an ANSI contrast of 2637:1...

http://www.avforums.com/review/samsung-h6400-ue55h6400-3d-led-lcd-tv-review.10295

Με λίγα λόγια η απόδοση των δύο τηλεοράσεων σε μαύρο/αντίθεση με βάση τις συγκεκριμένες μετρήσεις είναι παραπλήσια.

H Sony πάντως πουλάει επίσημα την 50αρα 805b στην ίδια τιμή με την 815b (?)..... και δίνουν προσφορά μόνο μέχρι τέλους μήνα 5 χρόναι εγγύηση.

Link πάντως στο κατάστημα η 55αρα από κοντά δεν μου φάνηκε και τόσο μεγάλη :P.... σε τηλεοπτικό σήμα πάντως όντως είναι τραγικά τα πράγματα αν και δεν έχει ερθει το ψηφιακό ακόμα στην πόλη μας.

H Sony πάντως πουλάει επίσημα την 50αρα 805b στην ίδια τιμή με την 815b (?)..... και δίνουν προσφορά μόνο μέχρι τέλους μήνα 5 χρόναι εγγύηση.

Link πάντως στο κατάστημα η 55αρα από κοντά δεν μου φάνηκε και τόσο μεγάλη :P.... σε τηλεοπτικό σήμα πάντως όντως είναι τραγικά τα πράγματα αν και δεν έχει ερθει το ψηφιακό ακόμα στην πόλη μας.

Παρε την 50αρα και θα εισαι αρχοντας.

Παρε την 50αρα και θα εισαι αρχοντας.

Eκει καταλήγω.... από που την αγόρασες?

Αξιόπιστος?
http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=12260

Sony Center δεν μου κατεβάζουν την τιμή στα 850 ευρώ.... μου λέει οι τιμές μας είναι fix από την Sony και εμεις έχουμε μόλις 20 ευρώ κέρδος το κομμάτι.... anyway την HX750 πάντως μου την είχαν δώσει από τα 1300 επίσημη τιμή στα 1000 ευρώ πριν 1.5 χρόνο... ίσως επειδή ήταν στο τέλος του κύκλου ζωής της.

Αξιόπιστος?

Sony Center δεν μου κατεβάζουν την τιμή στα 850 ευρώ.... μου λέει οι τιμές μας είναι fix από την Sony και εμεις έχουμε μόλις 20 ευρώ κέρδος το κομμάτι.... anyway την HX750 πάντως μου την είχαν δώσει από τα 1300 επίσημη τιμή στα 1000 ευρώ πριν 1.5 χρόνο... ίσως επειδή ήταν στο τέλος του κύκλου ζωής της.

Απο κωτσοβολο με ατοκες δοσεις+5εγγυηση(ειχα προλαβει την προσφορα αρχες ιουνιου)Με 152 θετικες αξιολογες κριτικες πρεπει να ειναι καλος!!αλλα δεν παιζει ρολο απο πιο καταστημα την αποκτησεις!!!αλλα που θα την βρεις πιο οικονομικη για το συμφερον σου.
Απλα μην το καθυστερησεις αλλο!!διοτι απο οτι βλεπω λογο ζητησης μερικα καταστηματα ανεβασανε την τιμη της ξανα επανω(το πλαισιο απο 899 που την ειχε ριξει αρχες ιουνιου την πηγε ξανα στα 999 ευρω).https://www.skroutz.gr/s/4452647/Sony-KDL-50W805B.html?from=autocomplete&keyphrase=kdl50w805

Last edited:

Αξιόπιστος?

ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ : το κερδος τους ειναο 25% στην αγορα τους : δηλαδη γιασ την 50w829 αγοραζουν 800 + 800*25% =1000 ευρω τιμη πωλησης. Δηλαδη κερδος λιανικης 200 ευρω στο χιλιαρικο.
Μην μασατε

Από το media player της τηλεοράσεως έτρεξα έργα σε format m2ts και είδα ότι τα δείχνει σε full screen και ότι δεν αναγνωρίζει υπότιτλους σε srt. Ετσι είναι ή κάνω εγώ κάπου λάθος ????????? Εννοείτε ότι τα έργα τα έκανα convert απο mkv και ότι από εξωτερικό media player τα δείχνει με μπάρες....

Last edited:
ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ : το κερδος τους ειναο 25% στην αγορα τους : δηλαδη γιασ την 50w829 αγοραζουν 800 + 800*25% =1000 ευρω τιμη πωλησης. Δηλαδη κερδος λιανικης 200 ευρω στο χιλιαρικο.
Μην μασατε

Λογικά εννοούσε τι κέρδος έχει αυτός από το κομμάτι σαν μεταπωλητής.... όχι το κέρδος της Sony. :)

Πάντως δεν μπορεί η 50αρα 805b να κοστίζει 940 ευρώ επίσημη τιμή και την 55αρα να την κρατάνε ακόμα στον θεό στα 1399 ευρώ....

Από το media player της τηλεοράσεως έτρεξα έργα σε format m2ts και είδα ότι τα δείχνει σε full screen και ότι δεν αναγνωρίζει υπότιτλους σε srt. Ετσι είναι ή κάνω εγώ κάπου λάθος ????????? Εννοείτε ότι τα έργα τα έκανα convert απο mkv και ότι από εξωτερικό media player τα δείχνει με μπάρες....
Ούτε εγώ κατάφερα να παίξω m2ts με εξωτερικούς υπότιτλους.

Λογικά εννοούσε τι κέρδος έχει αυτός από το κομμάτι σαν μεταπωλητής.... όχι το κέρδος της Sony. :)

Πάντως δεν μπορεί η 50αρα 805b να κοστίζει 940 ευρώ επίσημη τιμή και την 55αρα να την κρατάνε ακόμα στον θεό στα 1399 ευρώ....
Και εγώ εννοώ το δικό του. Ειναι ο τύπος που δίνει τιμη λιανικής , και όταν το οποιοδήποτε κατάστημα ποιασει και κάποιους προκαθορισμένος στόχους, εχει και μπόνους, στο τέλος της χρονιάς. Φαντάσου να έβγαζε ενα κατάστημα ενα εικοσαρικο στο χίλιαρικο, πόσες τηλεοράσεις θα έπρεπε να πουλήσει για να βγει? ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ !! ,

καλησπερα και απο μενα.. ειμαι κατοχος εδω και μια εβδομαδα της w 815... και μπορω να οτι εντυπωσιαστικα απο την εικονα της ειδικα σε οτι αφορα το ποδοσφαιρο... η λειτουργεια λαιβ φουτμπολ πολυ καλη οντως σου δινει αλλο ηχο γηπεδου!
στις ταινιες μεσω δορυφορου (με το τηλεκοντρολ ελενχο και τον αποκωδικοποιητη) το εχω ρυθμισει στο αυτοματο και αυτο γιατι δεν μπορω να βρω τις σωστες ρυθμισεις που εχετε δωσει εδω απο ξενα σαιτ..(σκραπας στα αγγλικα) και οταν βαζω σκηνικο σινεμα γινετε πολυ μουντο....αν μπορει καπιος μπορει να βοηθησει εχει καλος...
απο σμαρτ λειτουργειες μονο το youtube νομιζω οτι αξιζει και η αληθεια ειναι οτι παει σφαιρα
3d δεν ειδα
τελος μου εκανε εντυπωση οτι η τηλεωραση ηταν παραγωγης 6/2014 χωρις να αναφερει χωρα προελευσης!

Σήμερα τελικά παρέλαβα την δικιά μου 805B και δυστυχώς δεν ήμουν σπίτι την ώρα της παραλαβής και έτσι όταν ήρθα η τηλεόραση είχε μπει ήδη στον τοίχο σε άλλο δωμάτιο. Έτσι δεν κατάφερα να την στήσω δίπλα με στην GT30 και χαλιέμαι λιγάκι γιατί είμαι ο μόνος στο σπίτι που η εικόνα της plasma μου φαίνεται καλύτερη.
Έκανα κάτι ρυθμίσεις έτσι στο κουτουρού αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να χειροτερέψει η εικόνα. Καλά στα απλά ψηφιακά κανάλια η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Μόνο στο NeritHD βλέπω διαφορά.
Στα θετικά είναι ο ήχος που είναι πολύ καλύτερος απ οτι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Το μενού επίσης είναι όμορφο και εύχρηστο αλλά κλασσικά με τα δορυφορικά έχω ένα προβληματάκι αφού στην GT30 βρίσκει περισσότερα κανάλια.
Ταινία δεν έχω βάλει ακόμα. Ελπίζω εκεί να δω κάτι που θα με "παρηγορήσει" να το πω; Δεν ξέρω αλλά πιστεύω πως φέτος όποιος δεν πρόλαβε τις τελευταίες plasma δύσκολα θα πετύχει την ποιότητα των προηγούμενων χρόνων. Η τεχνολογία φέτος φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερα στα περιφερειακά χαρακτηριστικά κάτι που δεν είναι κακό μεν αλλά για μένα δεν είναι νο1 προτεραιότητα στην αγορά τηλεόρασης. Καλά τα bluetooth, MHL, Wi-fi Direct, κτλ. Αλλά όταν σβήνουν τα φώτα μιλάει η εικόνα.