Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όταν πηγαίνω στην ιστοσελίδα της sony για τα updates της τηλεόρασης μου (50W805B) μου βγάζει από κάτω ένα λογισμικό που λέγεται twin tuner. Υπάρχει περίπτωση να δουλέυει και στη δική μου;

Δεν έχει διπλό επίγειο ψηφιακό δέκτη, οπότε δε γίνεται.

Έχω ένα δικτυακό σκληρό από τον οποίο παίζω μουσική στους υπολογιστές μου στο σπίτι. Είναι ο WD MyBook Live. Παρατήρησα ότι η τηλεόραση δεν τον βλέπει. Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση;

Κοίταξε στο WD αν έχει κάποια επιλογή για να ενεργοποιήσεις το DLNA. Πιθανών να χρειάζεται και update to wd για να εμφανιστεί (κάποια δεν το είχαν εξαρχής).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απο τη wd: "DLNA is enabled on the My Book Live by going into SETTINGS / MEDIA and enabling Twonky Service.
Then, go to SHARES / Select a Share and set Media Sharing option to whichever option you want for that share."

Σ' ευχαριστώ πολύ αλλά πάνω σε μια αναβάθμιση firmware που κρασαρε, και μετά, δεν μπορώ να μπω στις ρυθμίσεις του, αλλά μόνο να τον βλέπουν οι άλλοι υπολογιστές σαν κοινόχρηστο φάκελο. Έτσι μάλλον δεν παίζει η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί σαν server ο wd.

Τώρα, χρησιμοποιώντας τον server του Vuze (που χρησιμοποιώ στο macmini), είδα ότι η tv έπαιξε την ταινία από το δίκτυο, αλλά δεν αναγνώρισε το αρχείο srt με τους εξωτερικούς υποτιτλους. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει με όλους τους media servers ή μόνο με τον συγκεκριμένο; Υπάρχει κάποιος φίλος που έχει παίξει ταινία με εξωτερικούς υποτιτλους μέσω server στην tv;

Οχι μέσω dlna δεν παίζει εξωτερικούς υπότιτλους μόνο ενσωματωμένους (πχ σε mkv τους srt).

Ποια ρύθμιση αφορά στο θάμπωμα των αντικειμένων που κινούνται;
Βλέπω από κοντά και με ενοχλεί, ειδικά στο τηλεοπτικό (αλλά και σε ταινίες).

Re: Απάντηση: Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ποια ρύθμιση αφορά στο θάμπωμα των αντικειμένων που κινούνται;
Βλέπω από κοντά και με ενοχλεί, ειδικά στο τηλεοπτικό (αλλά και σε ταινίες).

πειραματισου στις ρυθμισεις για κινηση καθως και μειωσε την οξυτητα-ευκρινεια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

πειραματισου στις ρυθμισεις για κινηση καθως και μειωσε την οξυτητα-ευκρινεια

Ναι αυτό εννοώ, ότι δεν ξέρω ποιες είναι οι ρυθμίσεις για κίνηση...

Οχι μέσω dlna δεν παίζει εξωτερικούς υπότιτλους μόνο ενσωματωμένους (πχ σε mkv τους srt).

Θα διαφωνήσω.

Η δική μου 50W829 παίζει κανονικά εξωτερικούς υπότιτλους μέσω του Universal Media Server που έχω σε υπολογιστή με Windows 7 και παίζω ασύρματα τις ταινίες.

Μόνον όταν παίζω τις ταινίες με τον media player της τηλεόρασης, μέσω του DLNA, δεν βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους.

Εκτός βέβαια, εάν λέμε το ίδιο πράγμα και δεν κατάλαβα. :ernaehrung004:

Πάντως πιστεύω ότι ο φίλος ρώτησε εάν υπάρχει πρόβλημα να βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους μέσω κάποιου server (π.χ. Serviio), και η απάντηση είναι ότι κανονικά πρέπει να τους βλέπει.

Οχι φίλε μου καλά κατάλαβες απλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους dlna servers. Στη βασική τους μορφή δηλαδή που μοιράζονται απλά το video (όπως ο media player των windows), δεν παρέχεται η υποστήριξη για εξωτερικούς υπότιτλους. Dlna server τύπου serviio πάνε ένα βήμα πιο πάνω και με ειδικό τρόπο μοιράζονται το βίντεο τροποποιημένο την ώρα που αναπαράγεται ώστε να παρέχει μαζί και τους εξωτερικούς υπότιτλους. Με αυτόν τον τρόπο εμφανίζονται στη τηλεόραση. Αλλιώς με τον πρώτο τρόπο πρέπει να γίνει η δουλειά χειροκίνητα πριν (η ένωση δηλαδή).

Last edited:
Υπάρχει καμία ρύθμιση ώστε όταν κάνω extend/duplicate απο τον υπολογιστή στην HDMI της τηλεόρασης,
η τηλεόραση να γυρνάει αυτόματα στην είσοδο που δίνει το σήμα?

Η προηγούμενη panasonic plasma το έκανε.

Όχι δεν το κάνει όπως και προεπιλογή συγκεκριμένης hdmi όταν ανάβει η tv, όπως είχε η panasonic. Μόνο σε όποια συσκευή υποστηρίζει το hdmi-cec (bravia sync) μπορεί να γίνει αυτό (μετάβαση στη συγκεκριμένη hdmi όταν ανάβει η συσκευή, άναμα/σβήσιμο της tv όταν ανάβει/σβήνει η συσκευή, έλεγχος συσκευής μέσω τηλεκοντρόλ της tv).

Καλησπερα παιδια! Απο χθες ειμαι κ εγω κατοχος της kdl50w829. Υστερα απο περιπου 5 μηνες ερευνας θεωρω οτι εκανα την καλυτερη επιλογη! Επισης το 3d οπως κ το smart κομματι ειναι παραπανω απο ικανοποιητικο για εναν μεσο χρηστη σε αντιθεση με αυτα που διαβαζω γενικα οτι ειναι χαλια κλπ... Εχω καποιες αποριες που ισως οι κατοχοι να με βοηθησετε. Καταρχην πρεπει να φτιαχνω ρυθμισεις χρωματων για καθε πηγη;; Οι θυρες hdmi εχουν τις ιδιες δυνατοτητες ;;(γνωριζω για arc και mhl) ρωταω γιατι σε παλαιοτερη philips που ειχα δουλευε σωστα μονο η 1η. Οι αλλες δυο ψιλολαγγαραν ή εχαναν σε χρωματισμους κλπ. Και κατι ακομα...οταν αναβω το ps4 μπαινει αυτοματα κλπ στο hdmi αλλα δεν με αφηνει να επιλεξω mode. Μπαινει αυτοματα σε gaming mode???

Μορείς να το ρυθμίσεις να μοιράζονται όλες οι hdmi τις ίδιες ρυθμίσεις αλλά καλύτερα μην το κάνεις. Όλες οι hdmi είναι ίδιες με μόνες προσθήκες το arc και το mhl. Στη hdmi που συνδέεις το ps4 επέλεξε για σκηνικό το "παιχνίδι" (δεν το κάνει αυτόματα).

Αυτο ειναι το θεμα...οτι ενω το εχω το ps4 στην side hdmi(mhl) πατωντας options δεν μου βγαζει το μενου για επιλογη σκηνικου. Θα δοκιμασω στις αλλες...

Καλησπέρα
Επειδή είναι η 50w828 στις επιλογές μου για αγορά, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν παίζει DTS στην ψηφιακή της έξοδο μέσω USB, μέσω ethernet βλέπει το pc μου (χρησιμοποιώ το pc share manager για SAMSUNG) ή θα χρειαστώ κάποιο άλλο πρόγραμμα?

Καλησπέρα. Το dts το αποκωδικοποιεί αλλά το κάνει downmix σε stereo είτε μέσω οπτικής είτε μέσω hdmi σε αντίθεση με το dolby digital που μεταφέρεται αμετάβλητο.
Οποιοδήποτε dlna server τον βλέπει κανονικά. Ίσως χρειαστεί να αλλάξεις στην εφαρμογή serviio εάν οι υπότιτλοι δεν εμφανίζονται με αυτή που τώρα χρησιμοποιείς.