Sony X4500 RGB LED : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony flagship X4500 Series 100Hz,RGB LED

Πολύ σωστά τα λες Νάσο, φυσικά ακόμα δεν την είδαμε, αλλα πολύ χλωμό το βλέπω να συγκρίνετε με την LX.

Ακόμα και αν βγάλουμε τις Kuro εκτός εξίσωσης καταλήγουμε σε 46άρα που κοστίζει σχεδόν τα διπλάσια από τις κορυφαίες LCD χωρίς LED backlight.

Σίγουρα δεν θα έχει τρελή εμπορική επιτυχία, αλλά αν η απόδοση της είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα θα βρεθούν κάτοχοι όπως βρέθηκαν για την LX508 που κόστιζε 5500 πριν 10 μήνες.

Edit: Δυστυχώς το κόστος μιας συσκευής δεν μπορεί να το ορίσει μόνο ο ανταγωνισμός. Υπάρχει μπόλικη έρευνα και ανάπτυξη πίσω από τις LED και κάπως πρέπει να γίνει απόσβεση.

Ακόμα και αν βγάλουμε τις Kuro εκτός εξίσωσης καταλήγουμε σε 46άρα που κοστίζει σχεδόν τα διπλάσια από τις κορυφαίες LCD χωρίς LED backlight.

Σίγουρα δεν θα έχει τρελή εμπορική επιτυχία, αλλά αν η απόδοση της είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα θα βρεθούν κάτοχοι όπως βρέθηκαν για την LX508 που κόστιζε 5500 πριν 10 μήνες.

Edit: Δυστυχώς το κόστος μιας συσκευής δεν μπορεί να το ορίσει μόνο ο ανταγωνισμός. Υπάρχει μπόλικη έρευνα και ανάπτυξη πίσω από τις LED και κάπως πρέπει να γίνει απόσβεση.

Ναι Γιώργο αλλα η LX508 έπαιζε χωρίς αντίπαλο, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο τώρα με την X4500.
Για αυτό φαίνονται μη λογικές οι τιμές, και είδαμε τι έπαθε η Pio με την περσινή τιμολόγηση, ας γίνει παράδειγμα στην Sony.

Last edited:

Δεν αντιλέγω, αλλά μην ξεχνάμε πως:

• Οι Kuro είναι πλάσμα με ότι αυτό συνεπάγεται στην πραγματικότητα και στο μυαλό των υποψήφιων αγοραστών.
  • Διανέμονται επιλεκτικά σε καταστήματα, άρα είναι γνωστές και προσβάσιμες σε λιγότερο κόσμο. Θα μου πείτε ποιος θα δώσει 4000 χωρίς να το ψάξει. Νομίζω πως ζουν ανάμεσα μας αρκετοί :D
  • Ακόμα και πέρσι που η LX έπαιζε χωρίς συναγωνισμό υπήρχε κόσμος που προτίμησε κάποια ακριβή 52άρα LCD συνειδητά ή μη. Θυμάμαι κάποια νήματα με το συγκεκριμένο θέμα.
  • Πρέπει να δούμε πως θα πάνε καθαρά σε θέμα απόδοσης και να κρίνουμε μετά. Όπως είπα σε άλλο νήμα ας είναι καλύτερες από τις Kuro κι ας κοστίζουν ακριβότερα.

Απάντηση: Sony flagship X4500 Series 100Hz,RGB LED

Γιώργο ...μια εκτίμηση χωρίς νάχω κάποιο δεδομένο...δεν θα διαφέρει η απόδοσή τους από την 9803 (που διαβάσαμε στο άλλο θέμα..)...LED η μία..LED η άλλη...

οπότε...

Re: Απάντηση: Sony flagship X4500 Series 100Hz,RGB LED

Γιώργο ...μια εκτίμηση χωρίς νάχω κάποιο δεδομένο...δεν θα διαφέρει η απόδοσή τους από την 9803 (που διαβάσαμε στο άλλο θέμα..)...LED η μία..LED η άλλη...

οπότε...

Εγώ από την άλλη πιστεύω πως θα έχουν διαφορές :D

Υ.Γ Επειδή έχω βρεθεί στην πρωτοφανή για τα δεδομένα μου κατάσταση να υπερασπίζομαι τις Sony έναντι των Kuro , πάω να κάνω ένα κρύο ντους να συνέλθω:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony flagship X4500 Series 100Hz,RGB LED

IMG0017641.jpg

Σε αυτη την φωτογραφια φαινονται οι διαφορες scaning backlight (που γινεται σταδιακα κατα τμηματα και οχι σε ολοκληρη την οθονη) και black frame insertion...

http://www.behardware.com/news/8273/a-glimpse-of-the-first-lcd-with-bfi.html

Κατέληξα πρόσφατα στην συγκεκριμένη σελίδα μέσω κάποιου link της Wiki. Είναι όντως πολύ κατατοπιστικό άρθρο.

Αν ερμηνεύω σωστά το press release στην Χ4500 θα έχουμε scanning LED backlight σε συνδυασμό με το motionflow 100Ηz. Παρόμοιος συνδυασμός (LED Motion Plus) είχε χρησιμοποιηθεί στις αμερικάνικες εκδόσεις της Samsung F96 και είχε δώσει αρκετά καλά αποτελέσματα όσον αφορά την κίνηση.

Last edited:
Απάντηση: Re: Sony flagship X4500 Series 100Hz,RGB LED

Η Samsung εχει κοινο research and development με την Sony απλως συνηθως πρωτη εφαρμοζει τις νεες τεχνολογιες η Samsung.

Απλά να με διορθώσω ... τις F86 εννοούσα στο προηγούμενο μήνυμα.

Edit:

Ότι θυμάμαι χαίρομαι, αλλά αυτό το flagship στον τίτλο όλα τα λέφτα ...

... γεια σου ρε Χρήστο Ναύαρχε :grinning-smiley-043

Last edited:

μα λογικό δεν είναι Γιώργο???

όταν έχεις να ανταγωνιστείς την καλύτερη-αποδεδειγμένα-τηλεόραση στο κόσμο...βγαίνεις με τέτοιες τιμές και σε τέτοιες ίντσες???

πλάκα μας κάνει η Sony???

Η Sony ειναι mass market κατασκευαστης με οτι συνεπαγεται αυτο σε brand name και υποστηριξη. Η Pioneer αν και κορυφαια ειναι niche κατασκευαστης που απευθυνεται σε γνωστες και οχι στον καθενα.

Αν βγουμε στον δρομο και κανουμε ενα γκαλοπ ειμαι σιγουρος οτι μεταξυ μιας Sony και μιας Pioneer το 90% οσων θα απαντησουν (που οι περισσοτεροι δεν θα εχουν ιδεα απο τηλεορασεις) θα προτιμησουν την Sony.

Η Sony ειναι mass market κατασκευαστης με οτι συνεπαγεται αυτο σε brand name και υποστηριξη. Η Pioneer αν και κορυφαια ειναι niche κατασκευαστης που απευθυνεται σε γνωστες και οχι στον καθενα.

Αν βγουμε στον δρομο και κανουμε ενα γκαλοπ ειμαι σιγουρος οτι μεταξυ μιας Sony και μιας Pioneer το 90% οσων θα απαντησουν (που οι περισσοτεροι δεν θα εχουν ιδεα απο τηλεορασεις) θα προτιμησουν την Sony.

Γιάννη καλημέρα...

συμφωνώ μαζί σου σε αυτό που γράφεις....έτσι είναι...Sony θα προτιμήσουν οι περισσότεροι....

τα προηγούμενα τα γράφουμε μεταξύ μας..όσοι ψάχνουμε τα θέματα...

Σε όλες τις κατηγορίες; Δηλαδή και ενισχυτή, και dvd player;
Πιστεύω ότι εκεί τα ποσοστά της sony θα είναι σαφώς μικρότερα από ότι στις τηλεοράσεις. Από την άλλη, στην κατηγορία των παιχνιδομηχανών θα είναι συντριπτικά, κυρίως στην Ελλάδα.
Νομίζω δηλαδή ότι εξαρτάται από την κατηγορία συσκευών. Βέβαια, εδώ μιλάμε για τηλεοράσεις, που πάντα η sony ήταν και είναι μεγάλο όνομα. Και τώρα τελευταία ειδικά, έχει γίνει ακόμα καλύτερη σε απόδοση, αν και σε σχεδίαση έχουμε "θεματάκι"...

Πιστεύω ότι εκεί τα ποσοστά της sony θα είναι σαφώς μικρότερα από ότι στις τηλεοράσεις. Από την άλλη, στην κατηγορία των παιχνιδομηχανών θα είναι συντριπτικά, κυρίως στην Ελλάδα.

Δεν εχω στα χερια μου επισημα ποσοστα αλλα το ΧΒΟΧ 360 σιγουρα εχει πουλησει πολυ παραπανω απο το PS3 στην Ελλαδα με βαση την προσωπικη μου εμπειρια (φιλοι , γνωστοι κτλ).
Το PSP εχει γινει μεγαλη επιτυχια παντως.

Καλά, η δική μου προσωπική εμπειρία είναι εντελώς αντίθετη. Δεν ξέρω ούτε 1 που να έχει xbox. Αντίθετα όλοι όσοι ασχολούνται με αυτά, έχουν κάποια έκδοση των μηχανών της sony (όχι αναγκαστικά PS3). Και ξέρω 1 με PSP.
Όμως αυτοί που ξέρουμε είναι μικρό ποσοστό. Δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα...

Καλά, η δική μου προσωπική εμπειρία είναι εντελώς αντίθετη. Δεν ξέρω ούτε 1 που να έχει xbox.

Προφανως μιλαμε για αλλες ηλικιες. Βαζω στοιχημα οτι οι γνωστοι σου δεν παιζουν παιχνιδια αλλα το πηραν κυριως για BluRay.

Eγω μιλαω για ηλικιες κυριως 18-35.

αν και σε σχεδίαση έχουμε "θεματάκι"...

Τουλαχιστον στο θεμα σχεδιαση ας ειμαστε λιγο πιο διαλλακτικοι γιατι ως γνωστον περι ορεξεως...
Πχ εμενα μου αρεσει τρελα!!!!:Banane0::music-smiley-005::smash::award:
Γενικοτερα μου αρεσουν οι hitech σχεδιασεις και πολυ θα ηθελα να την δω στην θεση της 46X3500 που εχω στο σαλονι μου.

Συμφωνώ, αλλά πρέπει να παραδεχθείς ότι η διαφανής σχισμή της W3000 προκάλεσε "κάποια" σχόλια... Σου αρέσει με τις κόκκινες ή τις ασημί ρίγες;

Οντως δεν μου αρεσει καθολου η W4000 (νομιζω γι αυτην λες).
Οσο για την X4500 οι ασημι ριγες δινουν ρεστα για το γουστο μου!