Sony X90J, X90K, Samsung QE QN90B ποιες προτείνεται και γιατί

teopanta1

New member
22 April 2011
60
Ενδιαφέρομαι για αγορά των τηλεοράσεων στον τίτλο : Sony X90J, X90K, Samsung QE QN90B,
για χρήση σε PS5 και διάφορες streaming υπηρεσίες καθώς και youtube, δεν πάω σε OLED λόγω φόβου για burn in, ποια η άποψη σας;

και εγώ σε αυτό το δίλημμα είμαι.

οι κριτικές λένε Qn90B by far όσο αφορά ποιότητα εικόνας. εδώ σύγκριση από rtings
χωρίς να μπορώ να τις συγκρίνω από κοντά. Sony πρέπει να έχει πιο ρεαλιστικά χρώματα, καλύτερο upscaling σε sdr και έχει και android αντίθετα από Sam που έχει Tizen (δηλαδή με kodi ή stremio θα έχω θέμα).
(το dolby vision - που δεν εχει η Sam δεν ξέρω κατά πόσο θα με επηρεάσει).

Κακές γωνίες θέασης διαβάζω από Sony. Πολύ καλύτερο έλεγχο blooming και μαύρα από Sam.

Τόσο πολύ έχω μπερδευτεί που μπορεί να αναβάλω την αγορά για του χρόνου (εκτός αν κάτσει τρελή προσφορά).

• Like
Reactions: HAL-9000
Στο προηγούμενο μοντέλο σαμμυ όμως διάβασα για θέματα με το hdmi σε κονσόλες σε αυτό το μοντέλο δεν ξέρω τι γίνεται.

Για home cinema θελεις ποιο κοντα την αποσταση ,2 μετρα το πολυ 2.5 ,που στα 2.5 η 65 θαταν μια χαρα
Εγω θα αλλαζα επιπλο

Εντελώς σοβαρά: άλλαξε έπιπλο ή/και μείωσε σημαντικά την απόσταση θέασης. Κοντά στο χιλιάρικο, μπορεί να πετύχεις (έμμεσα) και 75".

Άστε τις γυναίκες να λένε και τραβήξτε τους καναπέδες πιο μπροστά.
Δεν είστε γεράκια ούτε drone με zoom φακό.

55" στα 4.5μ είναι λες και βλέπεις από το κρεβάτι στην 17αρα...
Ή μεγαλύτερη TV ή πλησιάστε, δεν δαγκώνει... (η TV, η γυναίκα σας δεν ξέρω :D )