Sony XR-55X93J LCD ή LG 55C1 OLED??

Aggel1926

New member
17 January 2023
7
Καλησπέρα σε όλους

….παρακαλω οποίος μπορεί να βοηθήσει….
τον Ιούνιο του 2018 αντικατέστησα μια 37" Sam του 2007(τα έπαιξε το panel) με μια Sony KD-55XE8505 θεωρώντας ότι είναι οι LCD είναι πιο ¨ανθεκτικες¨ από τις OLED…..
πριν 1.5 μήνα λοιπόν ,εμφανίστηκε στην αριστερή γωνία μια πολυ λεπτη μωβ κάθετη γραμμή η οποία μετά από λιγη ώρα έφυγε και εμφανίστηκε ξανά εχθές….
σήμερα λοιπόν μετά από περίπου 1.5 ώρα λειτουργίας ξαφνικά γέμισε όλη η οθόνη πολυχρωμες γραμμές και όταν την έκλεισα δεν ανοιξε ξανά έχω πενταετη επέκταση.
και έχω μιλησει με Κωτσόβολο θα στείλουν τεχνικό και ελπίζω αν γίνει αντικατάσταση να δεχθούν να πληρωσω την διαφορά και να πάω για μια από αυτές που γράφω στον τιτλο (XR-55X93J ή 55C1)…..
LCD ή OLED λοιπόν???
ειναι οι OLED πιο ευαίσθητες ή όχι????
θεαση κυρίως ελληνικά κανάλια από digea ταινίες και λίγο αθλητικά…..
η Sony είναι στα 899€ και η LG στα 1099€ συγνώμη για το μεγάλο μυνημα….

σας ευχαριστω εκ των προτέρων

Αν θα προβάλλεται κυρίως τηλεοπτικό πρόγραμμα -και δη σε ψηλή φωτεινότητα- άλλαξέ την με τη Sony X93J. Αλλιώς, κοίτα την LG B2 (ίσως δεν υπάρχει σφραγισμένη LG C1).

Αν θα προβάλλεται κυρίως τηλεοπτικό πρόγραμμα -και δη σε ψηλή φωτεινότητα- άλλαξέ την με τη Sony X93J. Αλλιώς, κοίτα την LG B2 (ίσως δεν υπάρχει σφραγισμένη LG C1).

Ευχαριστώ Μιχαλη να είσαι καλά….την διαθεσιμότητα που είδα στον Κωτσόβολο για την C1 η πιο κοντά στην Θεσσαλονικη είναι στα Ιωαννινα….

Καλησπερα σε όλους…

επανέρχομαι με νέα δεδομένα…..
μετα από καιρό τελικά ο Κοτσοβωλος θα μου κάνει αντικατάσταση την τηλεόραση και μου προτείνει να επιλέξω την α) Sony KD-55X89J ή την b)TCL C735 ποια η γνώμη σας????
και κάτι άλλο στην πρώτη επαφή που ειχα στο τηλέφωνο με την κοπέλα που επικοινωνησε μαζί μου της πρότεινα να πληρώσω την διαφορα και να πάρω κάποια άλλη τηλεόραση (σκέφτομαι την SONY XR 55X93J) και μου είπε ότι δεν γίνεται λόγω διαδικασίας και κάτι τέτοια…..
έχει καποιος αναλογη εμπειρια σχετικα?????

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλησπερα σε όλους…επανέρχομαι με νέα δεδομένα…..μετα από καιρό τελικά ο Κοτσοβωλος θα μου κάνει αντικατάσταση την τηλεόραση και μου προτείνει να επιλέξω την α)SONY KD55X89J ή την Β)TCL C735 ποια η γνώμη σας????και κάτι άλλο στην πρώτη επαφή που ειχα στο τηλέφωνο με την κοπέλα που επικοινωνησε μαζί μου της πρότεινα να πληρώσω την διαφορα και να πάρω κάποια άλλη τηλεόραση (σκέφτομαι την SONY XR 55X93J)και μου είπε ότι δεν γίνεται λόγω διαδικασίας και κάτι τέτοια…..έχει καποιος αναλογη εμπειρια σχετικα?????σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Να σε υποχρεώνουν να πάρεις συγκεκριμένα μοντέλα είναι συνηθισμένο. Ποια απο τις 2 είναι καλύτερη θέλει ψάξιμο. Για να τις προτείνουν πάνω κάτω παρόμοιες θα είναι.

Καλησπερα σε όλους…επανέρχομαι με νέα δεδομένα…..μετα από καιρό τελικά ο Κοτσοβωλος θα μου κάνει αντικατάσταση την τηλεόραση και μου προτείνει να επιλέξω την α)SONY KD55X89J ή την Β)TCL C735 ποια η γνώμη σας????και κάτι άλλο στην πρώτη επαφή που ειχα στο τηλέφωνο με την κοπέλα που επικοινωνησε μαζί μου της πρότεινα να πληρώσω την διαφορα και να πάρω κάποια άλλη τηλεόραση (σκέφτομαι την SONY XR 55X93J)και μου είπε ότι δεν γίνεται λόγω διαδικασίας και κάτι τέτοια…..έχει καποιος αναλογη εμπειρια σχετικα?????σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αν κατάλαβα καλά , έχεις 2 μήνες χαλασμένη τηλεόραση και τώρα θα στην αντικαταστήσουν?

Όχι ακριβώς….
πριν 2 μήνες μου έκανε το πρόβλημα που περιγράφω αρχικά αλλα κατά ένα περίεργο τρόπο η tv άρχισε να λειτουργεί κανονικά όποτε όταν ήταν να έρθει ο τεχνικός η tv έπαιζε κανονικά και μου είπαν να καλέσω πάλι όταν θα παρουσιαζε το πρόβλημα……
πριν μια έβδομα λοιπόν το έκανε ξανά και επέμενα να την παρουν να την ελέγξουν…..
όντως είχε θέμα το πάνελ και πάμε για αντικατάσταση

• Like
Reactions: gkpapad
Καλημέρα σε όλους…καμία άποψη για KD-55X89J ή την b)TCL C735?????έχουμε βγάλει τα μάτια μας με μια 32αρα και πρέπει να απαντήσω σήμερα στον Κοτσοβωλο…οποίος μπορεί ας βοηθήσει σας παρακαλώ ευχαριστώ πολυ

Καλημέρα σε όλους…καμία άποψη για KD-55X89J ή την b)TCL C735?????έχουμε βγάλει τα μάτια μας με μια 32αρα και πρέπει να απαντήσω σήμερα στον Κοτσοβωλο…οποίος μπορεί ας βοηθήσει σας παρακαλώ ευχαριστώ πολυ
Καπου διάβασα οτι η 89j ειναι η ίδια με την 85j, (X89 = regional variant of X85J). Εφόσον αυτό ισχύει (αν ξέρει κανείς σίγουρα ας πει) πάνω κάτω αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης.
Για την κατηγορία της καλή είναι. Τουλάχιστον εχει μεγάλη αντίθεση και καλο μαυρο, δεν εχει local dimming.
Και η tcl κάπου εκεί είναι πάντως, απο reviews που κοιταξα οπότε οποία και να πάρεις δε θα δεις τεράστιες διάφορες λογικά. Θα έπαιρνα τη σονυ. Θα προτιμούσα την tcl αν έβλεπα κατι αρκετά καλύτερο, που εδω, δεν το βλέπω.

• Like
Reactions: dressed
Η tcl είναι καλύτερη σε αυτή την περίπτωση . Είναι και mini led.
Χωρίς να έχω δει καμία τους ζωντανά και χωρίς να είμαι ειδικός, από τα πολλά βίντεο και αξιολογήσεις που έχω δει έχω την εντύπωση πως η Sony έχει καλύτερη επεξεργασία σήματος σε τηλεοπτικό (μιας και θα είναι η κύρια χρήση) ενώ παράλληλα σε dolby vision υλικό από πλατφόρμες (δεύτερη κύρια χρήση) η TCL μάλλον δεν έχει επαρκή φωτεινότητα για να θεωρηθεί καλύτερη επιλογή από τη Sony.
Αυτή είναι η αίσθηση μου με κάθε επιφύλαξη.

Χωρίς να έχω δει καμία τους ζωντανά και χωρίς να είμαι ειδικός, από τα πολλά βίντεο και αξιολογήσεις που έχω δει έχω την εντύπωση πως η Sony έχει καλύτερη επεξεργασία σήματος σε τηλεοπτικό (μιας και θα είναι η κύρια χρήση) ενώ παράλληλα σε dolby vision υλικό από πλατφόρμες (δεύτερη κύρια χρήση) η TCL μάλλον δεν έχει επαρκή φωτεινότητα για να θεωρηθεί καλύτερη επιλογή από τη Sony.
Αυτή είναι η αίσθηση μου με κάθε επιφύλαξη.
Αναθεωρω και λυπαμαι για την συγχυση! Ειδα την 835 και οχι την 735. Η 735 δεν ειναι mini led (η οποια εχει εγγενως καλυτερο πανελ).

• Like
Reactions: sosimple
Αναθεωρω και λυπαμαι για την συγχυση! Ειδα την 835 και οχι την 735. Η 735 δεν ειναι mini led (η οποια εχει εγγενως καλυτερο πανελ).
Μακάρι να του έδιναν την 835!

Καλησπέρα τελικά δεν είχαν διαθέσιμη στην ηπειρωτική Ελλαδα την Kd 55x89j και μετά από συζητήσεις καταλήξαμε στη Sony xr55 x93j το μόνο που πλήρωσα ήταν η επέκταση εγγύησης χαχαχαχα 126€…ευχαριστώ όλους για την βοήθεια

Καλησπέρα τελικά δεν είχαν διαθέσιμη στην ηπειρωτική Ελλαδα την Kd 55x89j και μετά από συζητήσεις καταλήξαμε στη Sony xr55 x93j το μόνο που πλήρωσα ήταν η επέκταση εγγύησης χαχαχαχα 126€…ευχαριστώ όλους για την βοήθεια
Νομίζω πως σου έκατσε μια χαρά! Καλοθέατη!

Νομίζω πως σου έκατσε μια χαρά! Καλοθέατη!
Να είσαι καλά φίλε σε ευχαριστώ πολύ….μόλις την άνοιξα με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις παρακολουθω digea….αισθητά βελτιωμένη εικόνα από την Sony που αντικαταστάθηκε…..

----
Συνέχεια στο νήμα κατόχων Sony XR X90J / X93J : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια