Sony XR X90J / X93J : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Άκυρο μόλις εμφανίστηκε στην κατηγορία διασκέδαση.

Από χθες είμαι με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά.
Από θέμα ποιότητας εικόνας είναι σίγουρα καλύτερη από την 9096 μου.
Η κίνηση σαφώς βελτιωμένη όπως και η ταχύτητα στα μενού της.
Ακόμα δεν έχω παίξει με τις ρυθμίσεις και είμαι με το cinema mode.
Αυτό το φοβικό για πολλούς εδώ μέσα blooming το είδα όπως το έβλεπα και στην 55αρα μου αλλά οκ τόσο όσο χωρίς να χαλιέμαι.
Συνδέθηκαν πάνω της ένα Nvidia Shield ένα Apple TV και μια ηχομπαρα.
Είχα ρωτήσει και παλιότερα https://avclub.gr/index.php?threads/sony-75x90j-vs-sony-65x95j.176751/ περί μεγέθους και όλοι φώναζαν για τις 75".
Ποοοοοσοοοοοο δίκιο είχαν !!!!!
Αυτά μέχρι στιγμής.

Πάμε οπωσδήποτε για power pass. :D
Κλειστή από control.

1BD88982-1979-47DA-ABD7-A941896A5021.png

και μια με Dolby Vision bright.

A85C18C4-B689-4D4F-B9AD-7070AFD0CC50.png

Περί blooming.
Επειδή όλες τις ταινίες από streaming τις βλεπω με το Apple TV box και έχοντας πειράξει τα settings για την εμφάνιση των υπότιτλων είδα μεγάλη διαφορά απο τις εφαρμογές της τηλεόρασης.
Παράδειγμα που είχε αναφέρει φίλος πιο πάνω στο stranger things όπου λόγω σκοτεινών σκηνών οι υπότιτλοι χάλαγαν την εικόνα φαίνεται παρακάτω.
Πρώτη εικόνα απο το box
26ACC5FC-AEC3-4792-8AE0-3CB9E7AF8CC2.jpeg

και η δεύτερη από την εφαρμογή Netflix της τηλεόρασης.

4F0D8B7D-2C2F-40FB-BB24-F5B4E8B09D16.jpeg
Μόνο τα πλακάκια να μετρήσουμε που φωτίζονται φτάνει για να δούμε την διαφορά.
Δεν ξέρω από που μπορείς να πειράξεις τους υπότιτλους στην τηλεόραση αλλά νομίζω ότι αξίζει.
Σίγουρα έχουν αναφερθεί και άλλες ρυθμίσεις που βοηθούν στην μείωση του φαινομένου.
Αυτά για την ώρα.
Αααα ξέχασα … size matters άλλη μια φορά. :D

• Like
Reactions: vertical
Στο νετφλιξ εχω τους υποτιτλους γκρι χρωμα και διαφανη και στο kodi σκουρο γκρι και δεν εχω καθολου blooming.

• Like
Reactions: zpaf
Υπάρχει τρόπος να βλέπουμε τους φακέλους της τηλεόρασης από το PC μέσω τοπικού δικτύου;
Το ίδιο πράγμα το κάνω με το shield αλλά το android menu της tv είναι λίγο διαφορετικό και δεν το βρίσκω.

Απορία, είδα να ανάβει ενα λαμπάκι από το τηλεκοντρόλ τέρμα πάνω αριστερά, πότε συμβαίνει αυτό; πρώτη φορά το είδα

Όταν πατάς το κουμπί με το μικροφωνάκι για να μιλήσεις και να σε ακούσει η τηλεόραση ανάβει το λαμπάκι αυτό

Στάλθηκε από το XQ-AS52 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: arma
Πολύ σημαντική προσθήκη-βελτίωση το τελευταίο. Επιτελους θα έλεγα….
Βέβαια μιλάμε πάντα για τα μοντέλα από το ‘21 και μετά…
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από έδω:

• Like
Reactions: bilham
Εμ, για ποιο λόγο νομίζεις πήρα την 65; Για το μέγεθος; Όχι βέβαια, για το +33% στα dimming zones, αν χώραγε σπίτι μου η 75" θα πήγαινα στο +50%

Πέραν της πλάκας, το είχα ψάξει και βρει από πριν πάρω την 65άρα μου, η XR-65X95K που κοίταζα επίσης έχει 36x12=432 αντί για 8x4=32, αλλά για να πέσει η τιμή της σε λογικά επίπεδα θα έπρεπε να περιμένω κανά χρόνο.

Οι φωτό του φίλου @zpaf είναι πολύ καλές για να δείξουν το blooming. Κάποιος που έρχεται από LED TV σε αυτό το μοντέλο ίσως να μην τον ξενίζει το φαινόμενο, προσωπικά ερχόμενος από plasma το βλέπω άμεσα ειδικά όταν το περιεχόμενο είναι HDR. Έχω δοκιμάσει και το Adv. contrast enhancer σε low ή off αλλά δεν. Μετά πας σε απενεργοποίηση local dimming αλλά η TV γίνεται F&U καφενείου. Θα δοκιμάσω κι εγώ να αλλάξω το χρώμα υποτίτλων γιατί με ενοχλεί αρκετά το συγκεκριμένο.
Όσο για το νέο μοντέλο, k, το grey uniformity είναι tragic. Στο j τουλάχιστο και με εξαίρεση τις γωνίες, στο δικό μου panel δεν φαίνεται ψεγάδι!

καλησπέρα σας,

κατοχος εδω και κατι μήνες της Sony XR-65X90J και προσφατα της ηχομπαρας Sony HT-FX9

θελω να ρωτήσω το apple tv 4k ( για να εχω περιεχομενο dolby) να το συνδεσω στην εισοδο hdmi 120hz (εκει που ειναι τοωρα το ps) ή στην εισοδο της ηχομπαρας?

ευχαριστώ πολύ

καλησπέρα σας,

κατοχος εδω και κατι μήνες της Sony XR-65X90J και προσφατα της ηχομπαρας Sony HT-FX9

θελω να ρωτήσω το apple tv 4k ( για να εχω περιεχομενο dolby) να το συνδεσω στην εισοδο hdmi 120hz (εκει που ειναι τοωρα το ps) ή στην εισοδο της ηχομπαρας?

ευχαριστώ πολύ
καλησπέρα σας,

κατοχος εδω και κατι μήνες της Sony XR-65X90J και προσφατα της ηχομπαρας Sony HT-ZF9

ευχαριστώ πολύ

Σε ενδιαφέρει να στέλνεις και τον ήχο στην ηχόμπαρα από το AppleTV; Αν ναι τότε πρέπει να τη συνδέσεις στην e arc έξοδο της τηλεόρασης (πιθανόν αυτή του ps5), οπότε για να μη χάνεις θύρες και εφόσον η ηχόμπαρα σου υποστηρίζει dolby vision passthrough τότε συνέδεσε το εκεί.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk