SOS..!! βοηθεια για αγορα 5.1 home theater αμμεσα..!!!!!

manolinio7

Established Member
3 July 2013
166
καλησπερα.. ειμαι αναμεσα σε 2 ετοιμα home cinema.. το ενα εχει προσφορα για μια εβδομαδα www.e-shop.gr/onkyo-ht-s3705-51-channel-home-cinema-receiver-speaker-p-PER.706478 στα 389
και το αλλο το οποιο ειναι σχεδον στη διπλασια τιμη: http://www.e-shop.gr/sony-bdv-n7200w-p-PER.703610
δε θελω να μπω στη διαδικασια κομματι-κομματι, το καταλαβαινω οτι ετσι φτιαχνεις καλυτερο ηχοσυστημα αλλα θελω να μου πειγε τη γνωμη σας αποκλειστικα για αυτα τα 2.. ο χωρος μου ειναι ενιαιος η αποσταση απο τη tv (1080p sony kdl 55 w905) ειναι 2,5 μετρα περιπου και απο πισω ειναι οι κουζινα δεν εχει τοιχο... πιο απο τα 2 πιστευετε θα εχει καλυτερη ποιοτητα ηχου και γιατι; αυτη τη στιγμη εχω ενα soundbar της phillips αρκετα αξιολογο για τη κατηγορια του αλλα οπως και να το κανεις δεν συγκρινετε 5.1

επισημανω οτι η χρηση του θα ειναι αποκλειστικα για τανιες και gaming (ps4) .... η μουσικη δεν με ενδιαφερει..

τι να σου πω... Το ένα (το ακριβότερο) είναι all in one και δεν καταλαβαίνω αν έχει hdmi 2.1 για να συνδέσεις μελλοντικά πηγη που να παίζει καθαρό 4Κ πέρα από upscale. Λογικά κάποια άλλη πηγή τύπου media player θα χρειαστείς αν θέλεις να παίζει τα πάντα από αρχεία, υποτίτλους κ.ο.κ. Έχει όμως ασύρματα πίσω ηχεία και είναι μουράτο που πιθανόν να είναι το ζητούμενο. Δες αν έχει τουλάχιστον ενεργό sub woofer. Για μένα είναι deal breaker το παθητικό.
Το άλλο πάλι δεν καταλαβαίνω αν έχει hdmi 2.1 και τα ηχειάκια που έχει είναι μονάδες full range. Καλύτερα να έχει tweeter και woofer το ηχείο.
Εναλλακτικά δες τι γίνεται και με κανένα taga ή ακόμα καλύτερα magnat ηχείο με κάποιο εισαγωγικό ενισχυτή

Το sony αυτό το είχα ακούσει τώρα δεν θυμάμαι, public? plaisio? ένα από τα 2 τέλος πάντων στην Θεσσ/νικη το πάσχα του 2015. Το μόνο που θυμάμαι είναι πως ο ήχος ήταν χειρότερος από τα μικρά που είχα εκείνο τον καιρό. Πριν τα ακούσω δεν πίστευα πόση διαφορά έχουν τα all in one με τα άλλα. Μέχρι αυτά που είχα που ήταν μικρά δορυφόροι σε ενισχυτή του 2004 χωρίς HD φορματ και πάλι δεν μπορούσαν τα all in one να δώσουν το ίδιο καλά τον ήχο. 400 ευρώ με παθητικό sub? Μακρια!...all in one με 650?? Μακριά...!

Καταλαβα...το παθητικο το ειδα κι εγω μετα... οποτε θα παω σε καποιο μεγαλυτερο μοντελο πχ της onkyo με ενεργο σωστα? παρα να προτιμησω τα all in one blueray (sony lg samsung..).. απλα πιστευα οτι αυτα της sony λογω magnetic fluid θα καναν τη διαφορα στη κατηγορια του... οποτε ποιο προτεινεται μεταξυ denon-onkyo-harman kardon απο τις ετοιμες προτασεις που δινουνε? μεχρι 600 ευρω περιπου (τιμη συζητησιμη..)

Last edited:
Re: Απάντηση: SOS..!! βοηθεια για αγορα 5.1 home theater αμμεσα..!!!!!

και τελευταια επιλογη αλλα εκτος μπατζετ

http://www.e-shop.gr/onkyo-ht-s5805-512-channel-dolby-atmos-home-cinema-package-p-PER.706479

σε ποιοτητα ηχου αξιζει η διαφορα με τα απο πανω? η το πληρωνεις παραπανω λογω dolby atmos?..

Ακριβώς αυτό πληρώνεις, εσένα σ ενδιαφέρει να βάλεις κι ηχεία στην οροφή; Απ τα δύο πιο πάνω νομίζω πάνω κάτω τα ίδια προσφέρουν εκτός του υπογούφερ που αν πιστέψουμε τη Yamaha είναι 100watt οπότε μεταξύ των δύο απ τη στιγμή που δεν μπορείς να τα βάλεις κάπου ταυτόχρονα να τ ακούσεις διαλέγεις εσύ τι σου προσφέρει από ευκολίες και φυσικά και αισθητικά ποιο σου κάθεται καλύτερα, εγώ πάντως θα προτιμούσα το Yamaha.

To Onkyo παραείναι αδύναμο...Το Yamaha παραείναι μικρό...Μπορείς να βρείς πολύ καλύτερες λύσεις σε αυτά τα λεφτά.

Μήπως να σκεφτόσουν κάτι τέτοιο ??????
http://www.skroutz.gr/s/437150/Jamo-S-426-HCS-3.html
και αν δεν έχεις ενισχυτή συμπληρώνεις έναν και έχεις ενα πλήρες σύστημα και για μουσική όταν χρειαστείς.
Και πάλι θα σου βγει φθηνότερα απο όλα όσα κοιτάς που κατά την ταπεινή μου γνώμη όλα αυτά τα all in one κατσαρολάκια είναι όπως και να το κάνουμε :a0210:

Μήπως να σκεφτόσουν κάτι τέτοιο ??????
http://www.skroutz.gr/s/437150/Jamo-S-426-HCS-3.html
και αν δεν έχεις ενισχυτή συμπληρώνεις έναν και έχεις ενα πλήρες σύστημα και για μουσική όταν χρειαστείς.
Και πάλι θα σου βγει φθηνότερα απο όλα όσα κοιτάς που κατά την ταπεινή μου γνώμη όλα αυτά τα all in one κατσαρολάκια είναι όπως και να το κάνουμε :a0210:

λειπει το sub, οποτε η τιμη δεν ειναι τοσο χαμηλη οσο αρχικα φαινεται. Απο ποιοτητα παντως λιγο googlαρισμα τα δειχνει αρκετα καλα, για τα λεφτα τους παντως.

Αυτά τα ηχεία δαπέδου για να αποδώσουν σωστά θέλουν ενισχυτή βαρβάτο, θα ξεφύγει σε μπάτζετ και επίσης δεν ξέρουμε αν τον βολεύουν στο χώρο του οι κολώνες. Κατσαρολάκια ή όχι δυστυχώς ο καθένας προσαρμόζει τις ανάγκες του με την τσέπη του, κάποιος που χάλασε 20000 ευρώ θα πει κατσαρολάκια τα δικά μου και πάει λέγοντας, ο φίλος έβαλε από μόνος του κάποιες προτάσεις και θέλει από μας να τον βοηθήσουμε στην επιλογή του κι όχι να την υποβαθμίζουμε.

Ναι αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και κουμάντο στην τσέπη του καθενός, θα πρέπει να σεβαστούμε την οικονομική του ανοχή κι όχι να τον αποθαρρύνουμε. Η εναλλακτική σου δεν έχει υπογούφερ κι ενισχυτή, ο φίλος ξεκαθάρισε απ την αρχή πως θέλει all in one, ας επικεντρωθούμε εκεί για να τον βοηθήσουμε.

Κ. ROMPOTI δεκτά αυτά που αναφέρεις αλλά και το σετάκι που προανέφερα εντός budget είναι για τον συμφουρίτη ακόμα και με την πρόσθεση ενός ενισχυτή, συν ότι αργότερα αν ψάχνει και το souper χαμηλό του ήχου μπορεί να προσθέσει και ένα sub. Το αν βέβαια όλη αυτή η πρόταση του κανει για τον χώρο του μόνο ο ίδιος μπορεί να κρίνει.
Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάποιες προτάσεις με μικρές αποκλίσεις +_ εντος budget του καθενός.
Πολλές φορές όταν ψάχνουμε κάτι κολλάμε σε στενά πλαίσια παρόλο ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές.

Σκέτο Κώστας, λοιπόν δε διαφωνώ βρε συ, αλλά το σετάκι που αναφέρεις είναι εκτός μπάτζετ γιατί θέλει ενισχυτή και σχετικά δυνατό για να κουνήσει ηχεία δαπέδου, θα χρειαστεί υπογούφερ που κι αυτό ως ξεχωριστό θα στοιχίσει οπότε συνολικά θα βγει πολύ εκτός. Ας μας πει ποιο είναι το ταβάνι του, αν του αρέσουν και χωράνε και στο χώρο του τα ηχεία δαπέδου και αν είναι πρόθυμος να στήσει με ξεχωριστά κομμάτια (κάτι που στο πρώτο του ποστ το αρνήθηκε κατηγορηματικά εν γνώσει του μάλιστα για την ποιότητα) και μετά του προτείνουμε, εγώ προσπαθώ να επικεντρωθούμε στο μπάτζετ που είναι διαθέσιμος και να τον βοηθήσουμε στην επιλογή του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: SOS..!! βοηθεια για αγορα 5.1 home theater αμμεσα..!!!!!

Σκέτο Κώστας, λοιπόν δε διαφωνώ βρε συ, αλλά το σετάκι που αναφέρεις είναι εκτός μπάτζετ γιατί θέλει ενισχυτή και σχετικά δυνατό για να κουνήσει ηχεία δαπέδου, θα χρειαστεί υπογούφερ που κι αυτό ως ξεχωριστό θα στοιχίσει οπότε συνολικά θα βγει πολύ εκτός. Ας μας πει ποιο είναι το ταβάνι του, αν του αρέσουν και χωράνε και στο χώρο του τα ηχεία δαπέδου και αν είναι πρόθυμος να στήσει με ξεχωριστά κομμάτια (κάτι που στο πρώτο του ποστ το αρνήθηκε κατηγορηματικά εν γνώσει του μάλιστα για την ποιότητα) και μετά του προτείνουμε, εγώ προσπαθώ να επικεντρωθούμε στο μπάτζετ που είναι διαθέσιμος και να τον βοηθήσουμε στην επιλογή του.

Ok :a0210: Παραμένω συντονισμένος :2thumb22sup:

πρωτα απ ολα ευχαριστω για το ενδιαφερον σας...
2ον.. ο λογος που δε προβαινω σε μεγαλα ηχεια δαπεδου (ειδικα μπροστα) ειναι επειδη το συνθετο ειναι καπως περιεργο και δεν υπαρχει χωρος.. και απο πισω ειναι ακομα ενα προβλημα και αυτος ηταν ο λογος που πηρα soundbar περυσι.. ( http://www.whathifi.com/philips/htl5140/review η οποια ειναι πολυ καλη για τη κατηγορια της αλλα δεν ειναι 5.1 οπως και να το κανεις... ) ο καναπες δεν ακουμπαει τοιχο αλλα ειναι στη μεση του σαλονιου κι απο πισω βρισκεται η κουζινα με ενα παγκο στη μεση που χωριζει το χωρο.. και ακομα το σκεφτομαι πως θα βολεψω τα πισω ηχεια κι αν θα επιβιωσουν λογο του οτι εχω κι ενα 2 χρονων αγορακι που δεν αφηνει τιποτα στο περασμα του..!!! θα προσπαθησω να το βγαλω φωτογραφια οταν ειμαι σπιτι διοτι αυτο το καιρο πηγαινω-ερχομαι στο νοσοκομειο λογω τροχαιου και θα παρει πολυ καιρο να αποκατασταθω οποτε εκει φτανουμε στο σημειο που θελω ενα ετοιμο σετακι για να μην ταλαιπωρουμε.. το πολυ πολυ να παρω ενα σετακι ετοιμο και τον ενισχυτη ξεχωριστα οπως μου προτεινε ο φιλος απο πανω,(johngamer) και λογο του οτι τωρα με το να μη δουλευω φτανουμε και στο σημειο του μπατζετ του οποιου δε μπορω να ξεπερασω τα 800 ευρω μαξιμουμ... οποτε πιστευω να σας κατατοπισα καπως με το τι ψαχνω..

Last edited: