[SOS] !! Ερώτηση-Πρόβλημα για Epson tw-700 !!

Απάντηση: [SOS] !! Ερώτηση-Πρόβλημσ για Epson tw-700 !!

φιλε μου το προβλημα δεν ειναι προβλημα και λυνεται με overscan αλλα χανεις ελαφρος πληροφοριες.Επισης αν επιλεξεις απο το pioneer 576p δεν θα εχεις προβλημα.Εγω το εχω μονιμα 720ρ και βλεπω αναλογος το εργο διαφορες μπαριτσες αλλα οχι παντα, εξαρταται απο το format των τροπων ενγραφης των dvd:ADFAD2:

Re: [SOS] !! Ερώτηση-Πρόβλημσ για Epson tw-700 !!

Και εγώ το pioneer το έχω μόνιμα στα 720p, με αποτέλεσμα στον προβολέα να είναι ενεργοποιημένες στο μενού "Aspect" MONO οι επιλογές "Normal" και "Through"... :antlers:

Τώρα έχω αρχίσει και το συνιθίζω σιγά -σιγά ( και πάντα με την επιλογή "output scalling" στο AUTO, γιατί στο larger μου βγάζει μεγαλύτερες μπάρες πάνω-κάτω).

Απλά ήθελα να ρωτήσω και εσένα και όσους έχουν τον Epson 700, αν επιλέξω από το pioneer 576p και στον προβολέα κάνω sqeeze, η ταινία θα πιάνει όλη την οθόνη ??? :confused:
(ΠΡΟΣΟΧΗ, λέω για την ταινία καθεαυτού και όχι για τα μενού και τα έξτρα, που και τώρα πιάνουν όλη την οθόνη) ...

Και επίσης, θα έχω αισθητή υποβάθμιση της ευκρίνειας αν κάνω την παραπάνω επιλογή , ή καλύτερα να αφήσω το pioneer να παίζει στα 720p όπως το έχω, και ο προβολέας να παίρνει το σήμα έτοιμο στο πάνελ του ??? :ernaehrung004:

To καλύτερο είναι να μην πειράζεις την εικόνα με zoom, squeeze κλπ...
H εικόνα καλύτερα να έρχεται έτοιμη και να παίζεατι όπως είναι...

Υποβάθμιση της ευκρίνειας θα υπάρχει σε όλες τις περιτπωσεις που πειράζουμε την εικόνα με ψηφιακά κολπάκια του στυλ zoom, overscan, sqeeze, keystone correction κλπ.

Και μου κάνει εντύπωση πως ανέχεστε να βλέπετε κάτι το οποίο το βρίζουμε στην τηλεόραση και αυτό είναι : απώλεια πληροφορίας.

Με την ίδια λογική αγοράστε μια οθόνη 4:3 εκεί να δείτε τι οθονάρα θα σας φανεί, και κάντε την ταινία 4:3 να μην έχετε καμία μπάρα και να έχετε και μεγάλη εικόνα. Αλλά αυτό λέγετε πετσόκομα και όχι απόλαυση ταινίας.

έτσι είναι... εδώ παιδευόμαστε να κάνουμε 1:1 pixel mapping για το κάτι παραπάνω σε ευκρίνεια, καθαρότητα και ποσότητα πληροφορίας... είναι αδιανόητο να παίζει κάνεις με αυτά τα controls που αναφέρετε... αυτά τα zoom, squeeze, fit to screen κλπ απλά δεν υφιστανται...

To θέμα είναι ότι τα σκατώσανε από τις εταιρίες και κάνουνε τις ταινίες 2.35:1 !!! :argue:
Ήθελα να ήξερα τί τους χάλαγε το 16:9 που είχαμε τόσο καιρό..... :grandpa:

Από εκεί και πέρα εμείς δυστυχώς ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε τίποτα .... :AFADF0:

1) Τι τo παραπάνω προσφέρει αυτό το ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ "cinema scope" ???

2) Και γιατί δεν φτιάχνουν και τα μενού της ταινίας σε αυτό το φορμά, και να κατασκευάσουν και οικειακούς προβολείς-τηλεοράσεις που να παίζουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με αυτό τον τρόπο, και μας παιδεύουν με το 16:9 ??????????????? :slapface:

To 2,35:1 είναι πιο κινηματογραφικό... Δίνει καλύτερη αίσθηση στο cinema...

2) Και γιατί δεν φτιάχνουν και τα μενού της ταινίας σε αυτό το φορμά, και να κατασκευάσουν και οικειακούς προβολείς-τηλεοράσεις που να παίζουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με αυτό τον τρόπο, και μας παιδεύουν με το 16:9 ??????????????? :slapface:

Τι εννοείς???

Διονύση το 2.35:1 υφίσταται από αρχαιοτάτων χρόνων...Το Benhur μάλιστα είναι σε κάδρο 2.40:1 Πιό στενό ακόμα!....και αυτό διότι επιστημονικά το ορατό πεδίο του ανθρώπου είναι wide και ταιριάζει πολύ πιό κοντά στο 2.35:1 παρά στο 1.85:1

Πολύ λίγες ταινίες γυρίζονται σε 16:9 πλέον.

Πότε είχες τόσο καιρό 16:9 ; μήπως είχες crop από το original 2.35:1 ; Αν το προτιμάς αυτό πάντως, ανήκεις στην πολύ μεγάλη μειοψηφία. Η πλειοψηφία θέλει να βλέπει το αυθεντικό κάδρο των ταινιών.

To 2,35:1 είναι πιο κινηματογραφικό... Δίνει καλύτερη αίσθηση στο cinema...
NAI, αλλά στο cinema πιάνει ΟΛΗ την οθόνη, και αυτό δεν μπορεί κανείς να μου το βγάλει από το μυαλό, από τη στιγμή που αγόρασα προβολέα για να αισθάνομαι σαν στο cinema, και νευριάζω με τις μπάρες που βλέπω πάνω-κάτω στην δική μου οθόνη ....:AFADF0:

2) Και γιατί δεν φτιάχνουν και τα μενού της ταινίας σε αυτό το φορμά, και να κατασκευάσουν και οικειακούς προβολείς-τηλεοράσεις που να παίζουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με αυτό τον τρόπο, και μας παιδεύουν με το 16:9 ???????????????

Τι εννοείς???

Είναι αυτονόητο πιστεύω ..... :operator:
Τα μενού της ταινίας , τα extra χαρακτηριστικά, οι οθόνες επιλογής σκηνών κλπ, είναι σε 16:9 ΚΑΘΑΡΟ, και πιάνουν ΟΛΗ την οθόνη, όπως και το patern του προβολέα .....

Το πρόβλημα αρχίζει ΜΟΛΪΣ ξεκινήσει η ταινία .....
ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΑ : Γιατί ΔΕΝ φτιάχνουν ΟΛΟ το DVD σε 2.35:1 ???? :BXVZCBXZ6:

Διονύση το 2.35:1 υφίσταται από αρχαιοτάτων χρόνων...Το Benhur μάλιστα είναι σε κάδρο 2.40:1 Πιό στενό ακόμα!....και αυτό διότι επιστημονικά το ορατό πεδίο του ανθρώπου είναι wide και ταιριάζει πολύ πιό κοντά στο 2.35:1 παρά στο 1.85:1

Πολύ λίγες ταινίες γυρίζονται σε 16:9 πλέον.

Πότε είχες τόσο καιρό 16:9 ; μήπως είχες crop από το original 2.35:1 ; Αν το προτιμάς αυτό πάντως, ανήκεις στην πολύ μεγάλη μειοψηφία. Η πλειοψηφία θέλει να βλέπει το αυθεντικό κάδρο των ταινιών.

Τότε ΓΙΑΤΙ φτιάχνουν οθόνες και προβολείς με κάδρο 1.85:1 (wide) και όχι 2.35 : 1 όπως και στο σινεμά ???? ΕΚΕΙ ΝΕΥΡΙΑΖΩ ΕΓΩ !!! :slapface:

Διονύση επειδή κι εγώ νευρίαζα , γι αυτό και είχα παραγγείλει την οθόνη σε κάδρο 2.35:1 . Εκεί να δεις αίσθηση. Και μεγάλη εικόνα και χωρίς μαύρες μπάρες !! Κι όταν μιά στο τόσο η ταινία είναι σε 16:9 απλά έχω κατακόρυφες μπάρες αριστερά-δεξιά. Αφού δεν πάει "ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ". ;)-bye-

Σας ενοχλεί γιατί σας φαίνεται μικρή η οθόνη. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν μαύρες μπάρες πάνω και κάτω. Τότε οι 100"ίντσες γίνονται πολύ λιγότερες.
Όταν εγώ έλεγα, κάνε Διονύση όσο μεγαλύτερη οθόνη μπορείς, εσύ δεν άκουσες.
Πολλοί φοβούνται μήπως είναι κουραστική η θέαση της μεγάλης οθόνης από κοντινή απόσταση.
Καθόλου δεν είναι. Όταν πας στην εξοχή και χαζεύεις την ομορφιά του τοπίου δεν σε απασχολεί αν αυτό που βλέπεις μπροστά σου μπορεί να μπεί μέσα στο οπτικό σου πεδίο. Εστιάζεις εσύ σε ότι σου κάνει κέφι περισσότερο. Το ίδιο γίνεται και σε μιά οθόνη. Μπορεί να δεις το πρόσωπο του ηθοποιού ή εχμ..... το στήθος της πρωταγωνίστριας, εκτός ίσως από τους υπότιτλους που αναγκαστικά πρέπει να πηγαίνεις το βλέμμα σου αριστερά και δεξιά και ίσως είναι λίγο κουραστικό. Γι 'αυτό καλό είναι να αποφεύγονται οι υπερβολές.
Εγώ βλέπω από 3,7 μέτρα σε οθόνη πλάτους 2,60μ. και αν μπορούσα να έκανα μεγαλύτερη θα την έκανα.
Τότε δεν σε απασχολεί καθόλου αν θα είναι το κάδρο 16:9 ή οτιδήποτε άλλο.
Στην αρχή και εγώ έλεγα οτι πρέπει να είναι μικρή η οθόνη ώσπου πήγα και είδα το homecinema ενός φίλου που είχε οθόνη 140 ίντσες πάνω από 3μ πλάτος και έπαθα την πλάκα μου. Μου άρεσε πάρα πολύ. Αισθάνθηκα σαν σε κινηματογράφο.
Τα μηχανήματα που είχε δεν ήταν σπουδαία πανασονικ 900 είχε ο άνθρωπος αυτό που έχω και εγώ αλλά το σμουθ σκριν εδώ έκανε τη δουλειά του δεν φαίνονταν καθόλου τα πιξελ γι αυτό πρότεινα και τον πανυ ΑΧ100.

Διονύση το 2.35:1 υφίσταται από αρχαιοτάτων χρόνων...Το Benhur μάλιστα είναι σε κάδρο 2.40:1

Τάσε, μια μικρή διόρθωση μόνο.

Το Ben Hur γυρίστηκε με κάμερα 77mm από την Ultra Panavision με αναλογία πλευρών 2.76:1, την μεγαλύτερη που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε φίλμ.

Από την άποψη αυτή θα μπορούσαν να προσθέσουν άλλο ένα Oscar στα 11 που πήρε....;)

Σας ενοχλεί γιατί σας φαίνεται μικρή η οθόνη. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν μαύρες μπάρες πάνω και κάτω. Τότε οι 100"ίντσες γίνονται πολύ λιγότερες.
Όταν εγώ έλεγα, κάνε Διονύση όσο μεγαλύτερη οθόνη μπορείς, εσύ δεν άκουσες.
Δεν ισχύει απόλυτα αυτό που λες ... -bye-
Πάντως εγώ πήρα τη μεγαλύτερη οθόνη που θα μπορούσα για το δωμάτιό μου !!!
Αν έπερνα 2,40 αντί για 2,20 που πήρα, λόγω των 30 εκετοστών παραπάνω της κάσας δεξιά και αριστερά, ΔΕΝ θα μου την χώραγε το πλάτος του τοίχου .... :BXVZCBXZ6:

Αυτό που με τσαντίζει είναι ΓΙΑΤΙ να μην μπορώ να εκμεταλευτώ όλη μου την οθόνη ???? ΔΕΝ είναι λογική να παίρνεις 140 ίντζες οθόνη για να έχεις 100 για παράδειγμα ...... :slapface:

Μου φαίνεται θα βρω τρόπο να κάνω την οθόνη 16:9 από 2.35, και να πάνε να γ*******ε οι ευκρίνειες και τα 1:1 pixel maping ...... -bye-

(Ή να μετακινήσω τον καναπέ από τα 4,2 μέτρα στα 3 , αλλά θα πάει άχρηστο όλο το πίσω δωμάτιο ... )

Last edited:

ΦΙΛΕ ΔΙΟΝΥΣΗ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ PIONEER 696 ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ DENON 1920.O PROJECTOR ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΥΘΗΝΕΤΑΙ, ΜΑΛΟΝ ΤΟ UPSCALING ΤΟΥ PIONEER EΥΘΗΝΕΤΑΙ.ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΡΟ ΘΑ ΤΟ ΣΗΝΙΘΗΣΗΣ, ΝΑ ΕΣΤΙΑΖΕΣΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ HOME CINEMA. ΚΑΛΕΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ

Αν είναι το upscalling του pioneer που φταίει ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΣΠΑΣΩ !!!! :slapface:

Καλά , πλάκα κάνω .... -bye-
Αν είναι αυτό, τότε το πρόβλημα λύνεται ως εξής : Βάζω το pioneer να κάνει upscalling στα 1080i (από 720p που το έχω τώρα), και βάζω τον Epson να κάνει Squeeze .... KAI ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ !!! :operator:

Εγώ που έχω και scaler μπορώ να γεμίσω την οθόνη αν θέλω χωρίς να χάνω από τις άκρες αριστερά και δεξιά. Το έκανα στην αρχή αλλά δεν είναι σωστό. Υπάρχει παραμόρφωση.
Να σκεφτείς ο Ντάνυ Ντεβίτο φαίνεται σαν να είναι δύο μέτρα. Δε λέει!!

ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΧΩΠΡΙΣ Squeeze ΚΑΙ ΣΤΑ 720Ρ. ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΗΣ ΕΚΕΙ ΤΟΝ 700 ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ HDMI.-bye-

Το 16:9 ειναι η καλυτερη συμβιβαστικη λυση για να βλεπουμε "υποφερτά" ολα τα φορμα. 1.33:1 , 1.78:1 , 1.85:1 , 2.20:1 , 2.35:1...

Επισης το τηλεοπτικο HD εχει αναλογια 16:9

ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ HDMI
Με HDMI το έχω .... 8 μετρο SUPRA ! :antlers:

Επισης το τηλεοπτικο HD εχει αναλογια 16:9
Γιατί όταν τα κανάλια hd προβάλουν μια ταινία την κάνουν και εκεί μεγέθυνση ....
Αφού οι ταινίες όταν γυρίζονται είναι 2.35 : 1, μετά όταν τις προβάλουν τα HD τηλεοπτικά κανάλια στο εξωτερικό, ΠΩΣ αλλιώς θα την κάνουν 16:9 καθαρό ???

υπαρχουν νομιζω και οι γνωστες ταινιες του διαδυκτιου σε HD
με πληρωμη βεβαια.....εκει νομιζω εχουν αφαιρεθει οι μπαρες[1280χ544]