SOS.. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΕΙΩΣΗΣ!!

Δεν ξερω σε ποιο οροφο μενεις,αλλα γιατι να μην βαλει την γειωση στο ρολοι της ΔΕΗ,οπου προφανως ειναι μικροτερη η αποσταση.Η διατομη του καλωδιου της γειωσης απ ευθειας με την γη,οπως σου προτεινε,ειναι μεγαλη και θα κοστισει αρκετα.Αν βρεθει χωρος στη πρασια της οικοδομης και εχει χωμα,τοτε τα πραγματα ειναι πιο ευκολα

ΟΚ.. σωστό αυτό να τραβηχτεί η γραμμή απο το ρολόι αλλά πρασιά δεν υπάρχει δυστυχώς.... :(
Δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να γίνει κάτι (μια τρυπα δηλαδή για να βρουμε χωμα) κατευθείαν μεσα στον χωρο που ειναι το ρολόι...

..... για σηκώστε την γείωση από το πολύπριζο , ακούστε ... και πέστε μου ....
( εάν πολλοί ακούσετε πιο καλά άνευ εγώ δεν φταίω :smash::music-smiley-005:)

Θα ελεγα οτι ειναι πιο σωστο να μεινει η γειωση στο πολυπριζο.Μπορουν να αφαιρεθουν ομως οι γειωσεις απο τα μηχανηματα που ειναι στο πολυπριζο ΠΛΗΝ ΜΙΑΣ κατα προτιμηση αυτη του ενισχυτη........

Θα ελεγα οτι ειναι πιο σωστο να μεινει η γειωση στο πολυπριζο.Μπορουν να αφαιρεθουν ομως οι γειωσεις απο τα μηχανηματα που ειναι στο πολυπριζο ΠΛΗΝ ΜΙΑΣ κατα προτιμηση αυτη του ενισχυτη........
....κι αν προκειται για προ/τελικο να μεινει η γειωση του ΠΡΟ

Απάντηση: Re: SOS.. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΕΙΩΣΗΣ!!

ΟΚ.. σωστό αυτό να τραβηχτεί η γραμμή απο το ρολόι αλλά πρασιά δεν υπάρχει δυστυχώς.... :(
Δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να γίνει κάτι (μια τρυπα δηλαδή για να βρουμε χωμα) κατευθείαν μεσα στον χωρο που ειναι το ρολόι...

Αυτο ειναι μαλλον απιθανο να γινει,γιατι κατω απο το χωρο που ειναι οι μετρητες της ΔΕΗ συνηθως ειναι τα θεμελια της οικοδομης.Θεωρω οτι μαλλον ολες οι οικοδομες εχουν καποιον ακαλυπτο χωρο ,δεν γινεται να υπαρχει 100% καλυψη,εκει ισως βρεις τροπο να το κανεις.
Οσον αφορα την γειωση να ερθει κατ ευθειαν στο πολυμπριζο,περαν των τεχνικων δυσκολιων,νομιζω οτι μαλλον θα υπαρχει και αλλο προβλημα.Θα υπαρχουν δηλαδη 2 σημεια που θα γειωνει το ρευμα,τελειως διαφορετικα.Θα ρωτησω για το αν ειναι σωστο και θα απαντησω

Στην περιπτωση της απ ευθειας γειωσεως στο πολυμπριζο,καλο θα ειναι να ενωθει με την υπαρχουσα αλλη γειωση,οπως και να συνδεθει στη γραμμη της γειωσεως ενα ρελε διαφυγης.Η υπαρξη δυο διαφορετικων σημειων γειωσεως στο ιδιο κυκλωμα δημιουργει ,σε θεωρητικο επιπεδο,βηματικη διαφορα και καλο ειναι να εξαλειφεται αυτη.

....κι αν προκειται για προ/τελικο να μεινει η γειωση του ΠΡΟ

:offtopic: ON
Πάνω σ' αυτό ... στα ενισχυτικά της Quad (99/909) που είχα παλιότερα ενώ ο τελικός δεν είχε γείωση (στη φυσα του ρευματος ειχε μονο +/- ) o προ είχε και μάλιστα είχε εξοδο ρευματος ωστε να τροφοδοτεί τον τελικό... δεν ειχα δοκιμάσει ποτέ βεβαια να τους συνδέσω έτσι... στην ουσία (και μέσω της συνδεσης quadlink) ήταν σαν ενας οκληρωμένος σε δυο κομμάτια!
:offtopic: OFF

Re: Απάντηση: SOS.. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΕΙΩΣΗΣ!!

Στην περιπτωση της απ ευθειας γειωσεως στο πολυμπριζο,καλο θα ειναι να ενωθει με την υπαρχουσα αλλη γειωση,οπως και να συνδεθει στη γραμμη της γειωσεως ενα ρελε διαφυγης.Η υπαρξη δυο διαφορετικων σημειων γειωσεως στο ιδιο κυκλωμα δημιουργει ,σε θεωρητικο επιπεδο,βηματικη διαφορα και καλο ειναι να εξαλειφεται αυτη.

Εδώ δεν έχω καθόλου γειωση όπως δειχνει το πράγμα και μιλάμε για δευτερη;;:bigcry:

Τι εννοείς "απ' ευθείας γείωση στο πολύμπριζο" ; Να γειωθεί το πολύμπριζο με ξεχωριστό καλώδιο απο μόνο του;;

Οπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... και όλους τους υπόλοιπους φίλους δηλαδή!!!!!!!

:offtopic: ON
Πάνω σ' αυτό ... στα ενισχυτικά της Quad (99/909) που είχα παλιότερα ενώ ο τελικός δεν είχε γείωση (στη φυσα του ρευματος ειχε μονο +/- ) o προ είχε και μάλιστα είχε εξοδο ρευματος ωστε να τροφοδοτεί τον τελικό... δεν ειχα δοκιμάσει ποτέ βεβαια να τους συνδέσω έτσι... στην ουσία (και μέσω της συνδεσης quadlink) ήταν σαν ενας οκληρωμένος σε δυο κομμάτια!
:offtopic: OFF
Η ιδεα της μιας γειωσης για ολο το συστημα μεσω του προ η του ενισχυτη(εφ οσον ολα τα μηχανηματα ειναι γειωμενα μεσω των ιντερκοννεκτ)ειναι να μην υπαρχουν ground loops.Aυτος ειναι και ο καλυτερος τροπος,φτανει να εισαι σιγουρος οτι η γειωση της εγκαταστασης δουλευει σωστα.

Μιχάλη κανόνισε να έρθουμε στη Λυρική και να σε δούμε Tosca αντι για Scarpia !!! :flipout:

Αν είναι να πάρω και ρόλο Tosca χαλάλι...:flipout::flipout::flipout::flipout:
... αλλά ουτε για χορωδία δεν με κόβω... ετσι οπως έχουν τα πράγματα!!!! -bye-

Το θεωρώ απίθανο να μην έχει γείωση η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού. Για δες λίγο αν υπάρχει γείωση στην κουζίνα και στον ηλιακό θερμοσίφωνα. Στα παλιά τα σπίτια βάζαν(μερικοί ηλεκτρολόγοι..) γειώσεις μόνο στις ενεργοβόρες συσκευές και σε κάποιες συγκεκριμένες μπρίζες. Σε κάποιες άλλες δεν έβαζαν. Μπορεί να έτυχε να έχεις το σύστημα στην μπρίζα που δεν έχει.

Υ.Γ Εγώ στον χώρο που έχω το σύστημα και τον υπολογιστή η μπρίζα έχει γειώση ενώ άλλη μπρίζα στο ίδιο χώρο δεν έχει...:FSGSFGS4:

Re: Απάντηση: SOS.. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΕΙΩΣΗΣ!!

Υ.Γ Εγώ στον χώρο που έχω το σύστημα και τον υπολογιστή η μπρίζα έχει γειώση ενώ άλλη μπρίζα στο ίδιο χώρο δεν έχει...:FSGSFGS4:
Ο ηλεκτρολογος σου εχει αδεια να ασκει το επαγγελμα; :laugh: