SOS, τι προτείνουν οι ειδικοί?

Μιλαμε για για την j σειρα 6 Μιχαλη; Ειδα πως την ειχε 529 την 48αρα κ 599 την 50αρα πριν κανα μηνα, τωρα ειναι 150 ευρω πανω. Θα παω αυτη τη βδομαδα να ζητησω τις τιμες της προηγουμενης πρσφορας, αν τις αφησουν τοσο θα αγορασω, αλλιως θα περιμενω τις εκπτωσεις.

Οι J6xxx είναι οι φετινές και οι H6xxx οι περσινές. Λίαν συντόμως θα είναι περσινές και προπέρσινες αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα να περιμένεις.

Πηγα σημερα στον Κωτσοβολο και ρωτησα αν μπορουν να αγορασω την samsung 50j6200 με την τιμη προσφορας 599 που ετρεχε πριν μια βδομαδα κ οχι με τα 749 που εχει σημερα κ ελαβα αρνητικη απαντηση, θα εχει νοημα να απευθυνθω και στις αλλες αλυσιδες για τον ιδιο λογο? Δοκιμασα και την sony kdl48w705c αλλα οταν εβαλα το φλασακι μου μου μου βγαζε αλαμπουρνεζικα στους υποτιτλους, αν γνωριζει καποιος τροπο να τους διαβασει χωρις να χρειαζεται να αλλαζω την κωδικοποιηση τους απ το laptop μου πριν τους μεταφερω παρακαλω να μου το πει γιατι αυτος ειναι ο λογος που απορριφθηκε. Τελος ποια η αποψη σας για αυτην LG 50LF652V? Ξεφευγει απ το μπατζετ αλλα αν αξιζει για ταινιες ισως κανω μια μικρη υπερβαση λογω passive 3d.

Μάλλον πρόκειται για ρύθμιση στην τηλεόραση και όχι για θέμα με το encoding. Μπορείς να ρωτήσεις και σε σχετικά threads με κατόχους τηλεοράσεων Sony. Όσο για την τιμή, λογικά σε μερικές εβδομάδες θα ξαναπάει η 50" J6200 κοντά στα 600 ευρώ.

Μιχαλη καποιο σχολιο για την LG που εβαλα? Τοσο ασχημο ειναι το ips panel σε θεαση ταινιων? Ειναι αρκετα καλη τιμη αν οντως ειναι 100hz και passive 3d. Θα θελα πραγματικα να ξερω ποια εχεις εσυ, να φανταστω oled?

Έχω την εντύπωση πως είναι 50 Hz. Τώρα, για το IPS panel, εξαρτάται από τις απαιτήσεις του καθενός. Υφίσταται διαφορά πάντως, σε σύγκριση με μια τηλεόραση με VA panel, η οποία είναι ευδιάκριτη σε χώρο με ελεγχόμενο φωτισμό. Σπίτι έχω μια LCD με IPS panel και μια plasma. :cool:

Διαβάζοντας τα σχόλια όσων γνωρίζουν τα θέματα τηλεόρασης, γεννήθηκε η απορία σχετικά με το ρυθμό ανανέωσης και τον τύπο της οθόνης.
Μπορεί κάποιος να εξηγήσει πως θα καταλαβαίνουμε (οι μη ειδικοί) 1) το πραγματικό ρυθμό ανανέωσης (50 ή 100Hz) και 2) τον τύπο της οθόνης (IPS ή VA).

Με αναζήτηση κατάφερα να μάθω τη διαφορά μεταξύ των τύπων οθόνης Edge Lit και Direct Backlit, αλλά δεν μπορώ να βρω, και φαντάζομαι όλοι οι μη ειδικοί που ψάχνουν για μια νέα τηλεόραση, τα παραπάνω βασικά κριτήρια, που καμία κατασκευάστρια εταιρεία δεν γράφει στα specs.

Mιχαλη φανταζομαι πανω απο 60 ιντσες η καθε μια :P Τοσο μεγαλη ειναι η διαφορα σε ips και va? Οι οθονες lg μπορω να πω μου φαινονται καλυτερες απ τις sony σε αυτες που κοιταω αλλα στο σπιτι οι καλες ταινιες θα παιζονται με σβηστα φωτα. Απλα μου φαινεται εξαιρετικο ντιλ τα 680 για 50αρα με passive 3d γιαυτο θελω να μαθω αν ειναι υπερβολη το ποσο χαλια ειναι οι ips στο σκοταδι. Η αληθεια ειναι πως δεν κρατιεμαι να αγορασω δυστυχως, θελω Χριστουγεννα να εχει αγοραστει.

Δοκιμασα και την sony kdl48w705c αλλα οταν εβαλα το φλασακι μου μου μου βγαζε αλαμπουρνεζικα στους υποτιτλους, αν γνωριζει καποιος τροπο να τους διαβασει χωρις να χρειαζεται να αλλαζω την κωδικοποιηση τους απ το laptop μου πριν τους μεταφερω παρακαλω να μου το πει γιατι αυτος ειναι ο λογος που απορριφθηκε.

Την ώρα που παίζει το βίντεο πατάς κουμπί OPTIONS ,πηγαίνεις κάτω δεξιά που λέει υπότιτλοι από 0 σε 1 για να εμφανιστούν και μετά πάλι υπότιτλοι ,κωδικοποίηση υποτίτλων CP1253 ή κάποια άλλη επιλογή μέχρι να σου εμφανίσει τα ελληνικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Διαβάζοντας τα σχόλια όσων γνωρίζουν τα θέματα τηλεόρασης, γεννήθηκε η απορία σχετικά με το ρυθμό ανανέωσης και τον τύπο της οθόνης.
Μπορεί κάποιος να εξηγήσει πως θα καταλαβαίνουμε (οι μη ειδικοί) 1) το πραγματικό ρυθμό ανανέωσης (50 ή 100Hz) και 2) τον τύπο της οθόνης (IPS ή VA).

Με αναζήτηση κατάφερα να μάθω τη διαφορά μεταξύ των τύπων οθόνης Edge Lit και Direct Backlit, αλλά δεν μπορώ να βρω, και φαντάζομαι όλοι οι μη ειδικοί που ψάχνουν για μια νέα τηλεόραση, τα παραπάνω βασικά κριτήρια, που καμία κατασκευάστρια εταιρεία δεν γράφει στα specs.

Αν έχει δυνατότητα MCFI [ρυθμό ανανέωσης (50 ή 100Hz)] με βίντεο σε usb stick

Τον τύπο της οθόνης μπορείς να το καταλάβεις από τις γωνίες θέασης ή το πασιφανές είναι με ένα μεγενθυτικό γυαλί να δεις τη διάταξη των pixel.

IPS panel:ansi contrast 800:1
panel.jpg

VA panel: ansi contrast 2500:1
forum_lupka.jpg

Αλλίως σε διάφορα reviews που πραγματοποιούν και calibration τα αναφέρουν.

Last edited:
Ευχαριστω πολυ xavito. Μιλαμε παντα για μη ενσωματωμενους υποτιτλους ετσι; Απλα στον ιδιο φακελο ταινια κ υποτιτλοι με ιδιο ονομα κ αν κανω αυτο που λες και τα διαβαζει; Ο υπαλληλος δεν ηξερε τι του γινοταν, ελεγε πως μαλλον δε γινεται. Αν λοιπον τα διαβαζει ειμαι αναμεσα σε αυτη την j6200 και την lg που ανεφερα παραπανω.

Ναι για μη ενσωματωμένους.

the most important aspects of picture quality are (in order): 1) contrast ratio, 2) color saturation, 3) color accuracy, 4) resolution. ..http://carltonbale.com/does-4k-resolution-matter/

Για ταινίες VA panel και ας μην έχει 100Hz panel με MCFI ,αν έχει καλώς ,έχεις την επιλογή να το ενεργοποιήσεις-παραμετροποίησεις και να δεις αν σου αρέσει.

Ευχαριστώ για τις πολύτιμες διευκρινίσεις, αν και καταλαβαίνω ότι δεν πρόκειται για κάποιους εύκολους τρόπους για να βρει ο μη ειδικός τα δύο αυτά βασικά κριτήρια επιλογής μιας οθόνης τηλεόρασης.

Αν η θέαση μιας ταινίας γινόταν σε συνθήκες σπιτιού με χαμηλό φωτισμό και ρύθμιση στο cinema mode μια χαρά θα το καταλάβαινες.

Αν γίνεται σε ένα χώρο με έντονο φωτισμό και η ρύθμιση της tv είναι σε ζωηρή,δυναμική,έντονη τότε τι να καταλάβεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μοντελο 2015 ειναι η συγκεκριμενη sony? Την βρισκω 599, την θεωρεις καλη τιμη;

Η 48W705C είναι σειρά 2015 .Για ταινίες ναι, αν και με 40 παραπάνω υπάρχει η 48J6200 με MCFI.Η 48W705C καλυτερη στο τηλεοπτικό.

Να πας να τις ξαναδείς σε τηλεοπτικό/ταινίες.

Το θέμα είναι για αυτά που δίνεις να πάρεις το καλύτερο για τη χρήση που θέλεις.

Βέβαια βλέπω ότι τα παιδιά παραπάνω σου έχουνε πει τι να κοιτάξεις.

Last edited:
Μιχαλη καποιο σχολιο για την LG που εβαλα? Τοσο ασχημο ειναι το ips panel σε θεαση ταινιων? Ειναι αρκετα καλη τιμη αν οντως ειναι 100hz και passive 3d. Θα θελα πραγματικα να ξερω ποια εχεις εσυ, να φανταστω oled?

Μια χαρά είναι το IPS πάνελ, αν έχεις σκοπό να μην κοιτάς την οθόνη και να ακούς μόνο τον ήχο. Επίσης μια χαρά να θες μόνο να βλέπεις ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές, πρωινάδικα, κλπ. Αν θες να βλέπεις ταινίες, πάρε κάτι άλλο.

http://forum.blu-ray.com/showthread.php?p=1954716
harrygreen88 αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο παραπάνω λινκ...έχει ένα πολύ βολικό και αξιόπιστο πινακάκι για να υπολογίσεις την σωστή απόσταση μόνος σου. Καλά σου λέει ο Michalis3. Ένα ωραίο κόλπο για να υπολογίσεις την ιδανική απόσταση από μια tv είναι να πας τόσο κοντά στην εν λόγω οθόνη μέχρι να αρχίσεις να διακρίνεις τα πιξελ και μόλις φτάσεις εκεί πηγαίνεις λίγα εκατοστά πίσω μέχρι να ξανά σταματήσεις να τα διακρίνεις. Παλουκώνεις την πολυθρόνα καναπέ /κρεβάτι /εκεί. Αν το κάνεις αυτό το πείραμα θα δεις ότι οι tv που σου προτείνουν στο νήμα κάθε άλλο παρά μεγάλες είναι.

Αγνοείστε το παραπάνω ποστ διάβαζα λάθος σελίδα.

Παιδια κατι τελευταιο. Εχω κατασταλλαξει αναμεσα στην sony 48kdlw705c και την 48(η 50)j6200 και θα παρω οποια απ τις τρεις βρω σε καλυτερη τιμη στις χριστουγεννιατικες προσφορες. Το MCFI δεν εχω καταλαβει τι ακριβως κανει και το ποσο σημαντικο ειναι. Η ερωτηση μου ειναι ποσο καλυτερη ειναι η συγκεκριμενη sony που βαζω στο link και αν πραγματικα αξιζει να κανω υπομονη για να βρω τη συγκεκριμενη αρκετα φθηνοτερα. http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/153335-sony-kdl50w756c-silver εχει πολυ μεγαλη διαφορα στην τιμη απ την 705c και ξερω πως τα 800hz δεν θα κανουν καποια διαφορα στο ματι μου.

Λοιπόν, επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά τηλεόρασης, όπως έχω ξαναπεί, άνοιξα αυτό το θέμα, και ο czoun έδωσε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τα θέματα που ενδιαφέρουν νέους αγοραστές, μη ειδικούς στο αντικείμενο.

Στις ενότητες "Γενική συζήτηση" αναφέρονται σχεδόν όλα τα βασικά στοιχεία που μας ενδιαφέρουν και θα έπρεπε να τα διαβάζουμε ως υποψήφιοι αγοραστές πριν ανοίξουμε ένα νέο θέμα αγοράς τηλεόρασης.

Σ' αυτό το νήμα έχουν γραφτεί πολύ σημαντικά στοιχεία, από γνώστες του θέματος, και παρακαλώ τους συντάκτες τους να μεταφέρουν (copy-paste) τα posts τους και στα αντίστοιχα νήματα, ώστε να είναι συγκεντρωμένες όλες αυτές οι πολύτιμες και χρήσιμες πληροφορίες.