sos..... την αποψη σας αναμεσα σε 55' sony KD8096 & LG SJ810V

vasicristo

New member
15 January 2012
18
Καλημερα . βγηκε σε προσφορα στο plaisio η SAMSUNG UE49MU6102 49'' στα 499.Σκέφτηκα να την παρω ,μιας και είχε τα περισσότερα από αυτά που ήθελα δηλαδή va panel ,direct led , και bluetooth. Καθως το εψαχνα λίγο βλεπω στο e-shop SAMSUNG UE50MU6102 50'' 489 σε προσφορά.
Ακριβώς ίδια χαρακτηριστικα η μόνη διαφορά 1 ιντζα. Μου φάνηκε λίγο περίεργο να υπάρχει ακριβως το ίδιο μοντέλο σε 49 και σε 50 ιντζες. Συνεχίζω να το ψάχνω και διαπιστώνω ότι κάποια καταστήματα έφεραν την 50αρα και άλλα την 49αρα. από ότι μπόρεσα να βρω ειναι και οι δυο μοντέλο 2017.
Ρε παιδιά γιατί η samsung να βγάλει την ίδια τηλεόραση σε δυο εκδόσεις με μια ιντζα διαφορά μέσα στην ιδια χρονιά ?????
Μήπως κάποια αντικατεστησε την άλλη λόγω κάποιου προβλήματος? και αν ναι ποια?
Μια ιντζα εινα περιπου 2 εκατοστα μηκος και 1 πλατος στην καθαρη οθόνη και επειδη ημουνα αναμεσα σε 55 και 49 , λεω να παω στην 50αρα να παρω εστω λιγο την μικρη αυτη αυξηση της οθονης.
Ομως με προβληματισε αυτο που εγραψα πιο πανω.
Αν ξερει καποιος κατι ας βοηθησει και ακομα αν υπαρχει αποψη για την συγκεκριμένη tv θα ηθελα να την ακουσω.
Σημαρα το βραδυ η προσφορα απο το eshop τελειωνει αρα πρεπει να αποφασισω σημερα.......Ευχαριστω................

Re: SAMSUNG UE50MU6102 50'' και SAMSUNG UE49MU6102 49'' ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ???

η 50αρα εχει διαφορετικό πάνελ, λίγο καλύτερο νομίζω ,αλλα δεν θυμαμαι τι, δες τα Hz μήπως έχει 100άρι πάνελ.

Re: SAMSUNG UE50MU6102 50'' και SAMSUNG UE49MU6102 49'' ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ???

Καλημερα . βγηκε σε προσφορα στο plaisio η SAMSUNG UE49MU6102 49'' στα 499.Σκέφτηκα να την παρω ,μιας και είχε τα περισσότερα από αυτά που ήθελα δηλαδή va panel ,direct led , και bluetooth. Καθως το εψαχνα λίγο βλεπω στο e-shop SAMSUNG UE50MU6102 50'' 489 σε προσφορά.
Ακριβώς ίδια χαρακτηριστικα η μόνη διαφορά 1 ιντζα. Μου φάνηκε λίγο περίεργο να υπάρχει ακριβως το ίδιο μοντέλο σε 49 και σε 50 ιντζες. Συνεχίζω να το ψάχνω και διαπιστώνω ότι κάποια καταστήματα έφεραν την 50αρα και άλλα την 49αρα. από ότι μπόρεσα να βρω ειναι και οι δυο μοντέλο 2017.
Ρε παιδιά γιατί η samsung να βγάλει την ίδια τηλεόραση σε δυο εκδόσεις με μια ιντζα διαφορά μέσα στην ιδια χρονιά ?????
Μήπως κάποια αντικατεστησε την άλλη λόγω κάποιου προβλήματος? και αν ναι ποια?
Μια ιντζα εινα περιπου 2 εκατοστα μηκος και 1 πλατος στην καθαρη οθόνη και επειδη ημουνα αναμεσα σε 55 και 49 , λεω να παω στην 50αρα να παρω εστω λιγο την μικρη αυτη αυξηση της οθονης.
Ομως με προβληματισε αυτο που εγραψα πιο πανω.
Αν ξερει καποιος κατι ας βοηθησει και ακομα αν υπαρχει αποψη για την συγκεκριμένη tv θα ηθελα να την ακουσω.
Σημαρα το βραδυ η προσφορα απο το eshop τελειωνει αρα πρεπει να αποφασισω σημερα.......Ευχαριστω................

Δεν έχει VA panel η 49" έχει PLS(IPS) H 50" είναι που έχει το VA. Και οι 2 όπως και όλη η σειρά 6 της Samsung είναι με 50Hz

Απάντηση: Re: SAMSUNG UE50MU6102 50'' και SAMSUNG UE49MU6102 49'' ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕ

Δεν έχει VA panel η 49" έχει PLS(IPS) H 50" είναι που έχει το VA. Και οι 2 όπως και όλη η σειρά 6 της Samsung είναι με 50Hz

https://www.displayspecifications.com/en/model/c28dba2
&
https://www.displayspecifications.com/en/model/0ee3e44
και οι δυο συμφωνα με τοα παραπανω εχουν va και είναι στα 60hz
το εχω ψαξει ειναι ακριβως ιδια πανελ. η μονη διαφορα 1 ιντζα. Αυτο παρεξενεψε

Γενικά στις 49 και στις 55 ίντσες στις Samsung υπάρχει λοταρία δηλαδή υπάρχουν αναφορές ότι κάποιο αγόρασαν VA panel, ενώ κάποιοι άλλοι με PLS/ADS. Αν θες να είσαι σίγουρος ότι θα αγοράσεις VA panel πήγαινε στις 50 ίντσες.

Re: Απάντηση: Re: SAMSUNG UE50MU6102 50'' και SAMSUNG UE49MU6102 49'' ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ

https://www.displayspecifications.com/en/model/c28dba2
&
https://www.displayspecifications.com/en/model/0ee3e44
και οι δυο συμφωνα με τοα παραπανω εχουν va και είναι στα 60hz
το εχω ψαξει ειναι ακριβως ιδια πανελ. η μονη διαφορα 1 ιντζα. Αυτο παρεξενεψε

Δεν το έχεις ψάξει, το έχεις διαβάσει.. Αν κάνεις τον κόπο να πας στα μαγαζια και να δεις απο κοντά τα panel με έναν μεγενθυτικό φακό, θα δεις τις διαφορές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SAMSUNG UE50MU6102 50'' και SAMSUNG UE49MU6102 49'' ΤΙ

το περιεργο για μενα ειναι οτι ολοι οι πωλητες ΔΕΝ προτεινουν VA

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SAMSUNG UE50MU6102 50'' και SAMSUNG UE49MU6102 49''

το περιεργο για μενα ειναι οτι ολοι οι πωλητες ΔΕΝ προτεινουν VA

ναι αλλά όλα τα κορυφαία μοντέλα από sony και Samsung VA έχουν... άρα δεν προτείνουν τα κορυφαία και ακριβά μοντέλα που πουλάνε;
:-p

Re: Samsung UE50MU6102 50'' και Samsung UE49MU6102 49'' Τι στο καλό γίνεται εδώ??????

Οι πωλητες πιέζονται να κάνουν πωλήσεις, οπότε πιο έυκολα θα πουλήσει τις φτηνές σειρές από τις ακριβές και ειδικά σε άσχετους που δεν καταλαβαίνουν γιατί μια τηλεόραση κάνει τα τριπλά χρήματα από μια αλλη.επίσης όταν πάρεις μια ακριβή-καλή τηλεόραση θα την κρατήσεις πιο πολύ για να κάνεις απόσβεση από τη μία αλλά και γιατί θα περάσουν χρόνια ωστε να βγούν νέα μοντέλα με τοση ποιοτική διαφορά που να δικαιολογούν την αντικατάσταση της προηγούμενης από την άλλη, πραγμα που σημαίνει λιγότερες πωλησεις σε αριθμούς πάλι.

Απάντηση: Re: Samsung UE50MU6102 50'' και Samsung UE49MU6102 49'' Τι στο καλό γίνεται

Οι πωλητες πιέζονται να κάνουν πωλήσεις, οπότε πιο έυκολα θα πουλήσει τις φτηνές σειρές από τις ακριβές και ειδικά σε άσχετους που δεν καταλαβαίνουν γιατί μια τηλεόραση κάνει τα τριπλά χρήματα από μια αλλη.επίσης όταν πάρεις μια ακριβή-καλή τηλεόραση θα την κρατήσεις πιο πολύ για να κάνεις απόσβεση από τη μία αλλά και γιατί θα περάσουν χρόνια ωστε να βγούν νέα μοντέλα με τοση ποιοτική διαφορά που να δικαιολογούν την αντικατάσταση της προηγούμενης από την άλλη, πραγμα που σημαίνει λιγότερες πωλησεις σε αριθμούς πάλι.

Όντως πολύ κοντά στην πραγματικότητα είναι αυτό που λες, αρκεί οι πωλητές να μπορούν να το σκεφτούν, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν τις ανάλογες γνώσεις. Διαπίστωσα όμως ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τη διαφορά ενός va panel και πολύ περισσότερο αν κάποια μοντέλα διαθέτουν ή όχι. Ασχολήθηκα ελάχιστα περισσότερο googlαροντας μιας και ήμουν έτοιμος να αλλάξω tv και κάποια βασικά απ ότι κατάλαβα είναι σε 55αρα , για να πεις ότι είσαι οκ ,πρέπει να πας στα 120 hz και va πανελ. Εμένα που με ενδιαφέρει το bluetooth κοιταζω να έχει, απο εκεί και πέρα στο κομάτι smart , αν εξαιρέσεις το android των sony, δεν ξέρω ανάμεσα σε samsung ή lg ή κάποιας αλλης τι είναι καλυτερο. Αν υπάρχει κάποια αποψη στα προυγούμενα θα με ενδιέφερε να τηνν ακούσω. Δεν ξερω αν μου διαφέυγει κάτι αλλά για κάποιο λόγο που δεν ξέρω δεν κοιτάω κάτι εκτός από sony, samsung, lg. μήπως θα έπρεπε? Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 800 ευρω.
Επίσης κάτι που δεν έχω καταλάβει είναι γιατι ενω στις FHD ta 100-120 hz είναι σχεδόν στάνταρ και στις 4Κ θα πρέπει να πας σε ακριβά μοντέλα.

Last edited:
Απάντηση: ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟ VA με 60HZ ή IPS με 120HZ

Αν βλεπεις ταινιες με σκοτεινες σκηνες τοτε VA αν την θελεις μονο για κανα ποδοσφαιρο παρε IPS

Παντως εγω που εχω την Panasonic TX-40EX600E και την panasonic TX-65DX750E δεν μπορουν ουτε για πλακα να φτασουν το μαυρο της Panasonic 50GT30 που ειχα.
Αλλα ηθελα μεγαλη οθονη και ξεπεσα στο VA γιατι για 65 OLED ηθελα τα τριπλασια.

Απάντηση: Re: ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟ VA με 60HZ ή IPS με 120HZ

IPS δεν εχουν μαυρο.
Εννοειται πας σε VA.

Χρηστο ειδα και το μαυρο που εχουν οι δυο που πηρα συν μερικες που εχω δει σε φιλους η 7ετιας plasma τις παταει κατω.

Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟ VA με 60HZ ή IPS με 120HZ

Χρηστο ειδα και το μαυρο που εχουν οι δυο που πηρα συν μερικες που εχω δει σε φιλους η 7ετιας plasma τις παταει κατω.

Μεταξύ των δύο που αναφέρει. Plasma και OLED δεν ηταν μεσα στις επιλογες. Με VA μια χαρα αποτελεσμα παιρνεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟ VA με 60HZ ή IPS με 120HZ

Μεταξύ των δύο που αναφέρει. Plasma και OLED δεν ηταν μεσα στις επιλογες. Με VA μια χαρα αποτελεσμα παιρνεις.

Απλα το εγραψα μην παρει VA και νομιζει οτι θα εχει τιποτα σπουδαια μαυρα.
Εγω πλεον για να δω ταινια εχω εναν ελαφρυ φωτισμο στο δωματιο για να βλεπω τις μπαρες μαυρες αν κανω σκοταδι η μπαρες ειναι προς το γκρι.

Εχει και τα καλα του γιατι με την Plasma επρεπε να εχω πισσα σκοταδι λες και ειναι σινεμας για να δω σωστα ταινια ενω τωρα βλεπω και μερα μεσημερι που λεει ο λογος.

Παντως IPS μονο αν ειχα καφενειο θα αγοραζα λογω γωνιας θεασης για κανενα αθλητικο.

Οτι λέει ο τίτλος ..... σκέφτομαι να πάρω αυτη http://www.digitalpassion.gr/produc...flow-xr-400-hz-ασημί-πλαίσιο-ασημί-επίπεδη-β/
αλλες επιλογές είναι να παω σε samsung va αλλα 60hz. Ti να προτιμήσω?
Μην μου πείτε va και 120hz. Το ξερω αυτο. μιλάμε μεχρι 700 ευρω.

Συγνωμη αλλα αυτη που θελεις να παρεις εδω λεει οτι εχει va panel

https://www.displayspecifications.com/en/model/aa49bb4

Re: ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟ VA με 60HZ ή IPS με 120HZ

Η sony 55ΧΕ70 εχει VA panel και 50Hz (αν δεν κάνω λάθος αμερική είναι 60/120 και ευρωπη 50/100)
είναι μια πολύ καλη τηλεόραση για αυτά τα χρήματα.
samsung σε 55 ίντσες και va πρέπει να πας σειρά 7 και πάνω που εκεί ούτως ή άλλως είναι va panel και επίσης αρχίζουν από τα 1000 ευρώ αν βρεις καλή προσφορά.

Δεν εχεις γραψει το σημαντικοτερο αποσταση θεασης γιατι πολλοι πηραν την 55 OLED με την προσφορα και τελικα τους ηταν μικρη για εκει που την ηθελαν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟ VA με 60HZ ή IPS με 120HZ

Απλα το εγραψα μην παρει VA και νομιζει οτι θα εχει τιποτα σπουδαια μαυρα.
Εγω πλεον για να δω ταινια εχω εναν ελαφρυ φωτισμο στο δωματιο για να βλεπω τις μπαρες μαυρες αν κανω σκοταδι η μπαρες ειναι προς το γκρι.

Εχει και τα καλα του γιατι με την Plasma επρεπε να εχω πισσα σκοταδι λες και ειναι σινεμας για να δω σωστα ταινια ενω τωρα βλεπω και μερα μεσημερι που λεει ο λογος.

Παντως IPS μονο αν ειχα καφενειο θα αγοραζα λογω γωνιας θεασης για κανενα αθλητικο.

Να υποθεσω, το IPS ειναι το ιδιο και το αυτο Panel με το PLS???