Σωστες "αναλογιες"....

fuego

New member
15 June 2007
46
εδω κ καιρο με απασχολει ενα ερωτημα...

"για τη δημιουργια ενος 'ομοιομορφου' home cinema, ποια κατα τη γνωμη σας ειναι η αναλογια 'μητρα' που θα πρεπει να ακολοθησουμε?
μιλαω για την ποσοστιαια επι τις εκατο οικονομικης δαπανης ως προς τη συνολικη."

για παραδειγμα εγω θεωρω οτι το budget θα πρεπει να μοιραστει ως εξης¨

1. για την βασικη ομοιομορφια ηχου-εικονας εχουμε αρχικα 50%ηχος-50%εικονα
2. απο το 50% του ηχου προτεινω 15%ενισχυτης(ες)-25%ηχεια(5.1)-10%καλωδια
3. απο το 50% της εικονας προτεινω 20%πηγη-20%μεσο προβολης-10%καλωδια

αναφερομαι φυσικα για το τυπικο συστημα πηγη-μεσο προβολης-ενισχυτης-ηχεια

αποψεις??
νοειται κατ αρχην τετοιος διαχωρισμος?
μιλαω παντα για ενα ομοιομορφο συστημα κ οχι να θυσιαζεται κατι σε βαρος καποιου αλλου..

εδω κ καιρο με απασχολει ενα ερωτημα...

"για τη δημιουργια ενος 'ομοιομορφου' home cinema, ποια κατα τη γνωμη σας ειναι η αναλογια 'μητρα' που θα πρεπει να ακολοθησουμε?
μιλαω για την ποσοστιαια επι τις εκατο οικονομικης δαπανης ως προς τη συνολικη."

για παραδειγμα εγω θεωρω οτι το budget θα πρεπει να μοιραστει ως εξης¨

1. για την βασικη ομοιομορφια ηχου-εικονας εχουμε αρχικα 50%ηχος-50%εικονα
2. απο το 50% του ηχου προτεινω 15%ενισχυτης(ες)-25%ηχεια(5.1)-10%καλωδια
3. απο το 50% της εικονας προτεινω 20%πηγη-20%μεσο προβολης-10%καλωδια

αναφερομαι φυσικα για το τυπικο συστημα πηγη-μεσο προβολης-ενισχυτης-ηχεια

αποψεις??
νοειται κατ αρχην τετοιος διαχωρισμος?
μιλαω παντα για ενα ομοιομορφο συστημα κ οχι να θυσιαζεται κατι σε βαρος καποιου αλλου..

Νομίζω ότι δεν μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μιά ζυγαρία, γιατί υπάρχουν και κάποιοι σημαντικοί παράγοντες(ίσως οι πιό σημαντικοί)που δεν περιλαμβάνονται στην παραπάνω λίστα....π.χ ο χώρος θέασης-ακρόασης.
Αυτός είναι και ο σπουδιαότερος παράγοντας που τις περισσότερες αν όχι όλες τις φορές καθορίζει την αναλογία ποσοστών συνησφοράς στο τελικό αποτέλεσμα.
Εγω λοιπόν θα έλεγα ότι τουλάχιστον το 50% στο τελικό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα το παίζει ο χώρος και μετά όλα τα υπόλοιπα...

πολυ σωστη παρατηρηση!!!
η απουσια εμπειριας δεν βοηθησε στο να συμπεριλαβω κ αυτη την παραμετρο στην εξισωση...:bang:

αρα λοιπον εχουμε...
για οπου χ=εικονα , ψ=ηχος , ζ=χωρος θα ειναι καπως ετσι -->

[(χ%)/ζ] + [ψ(%)/ζ] = 100% ομοιομορφιας και αποτελεσματος :idea:

η καπως ετσι τελοσπαντων...

Όλα είναι σχετικά.

Αν το συνολικό budget είναι 2000 για όλα (πολύ low-end παράδειγμα), είναι μάλλον κακή ιδέα να ξοδευτούν 400 για καλώδια!

Π.χ., με τις παραπάνω αναλογίες, θα έχουμε budget 300 για τον ενισχυτή και 200 για τα καλώδιά του! Αυτό προφανώς δεν είναι σωστό.

Εγώ θα πρότεινα καλώδια λογικών προδιαγραφών / κόστους για αντίστοιχης αξίας μηχανήματα, π.χ. (αν πρέπει να το δώσουμε σαν ποσοστό) για ενισχυτή των 800 όχι περισσότερα από 10% της αξίας του για καλώδια.

Βέβαια, αν πάμε σε Hi End καταστάσεις, τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύουν..

Εγώ από την άλλη νομίζω ότι δεν υπάρχουν κανόνες σ' αυτά τα πράγματα. Εγώ π.χ. μπορεί να θεωρώ λογικό το 50% του budget να πάει στα ηχεία και κάποιος άλλος να θεωρεί λογικό να τα δώσει μόνο για τον προβολέα.

Υπάρχει επίσης ο μεγάλος παράγοντας που λέγεται προσωπικό γούστο του καθενός.
Σηκώνει "πολύ νερό στο κρασί " το θέμα.

2000 euro low budget....

entaksei den einai panakribo

alla 1200 tileorasi

160 upscaling dvd player ( tha prostethei ena blu ray) 1360 (me to blu ray 2200 kai dyo palia ixeia me sxetika palio enisxyti (80 watt sta 8 Ω ) sansui.........

sansui........ palio systima 2.0

e tha to antikatastiso me ena systima ixeion 5.1 sta 200-300 euro

katholou low budget gia mena.........