Σωστή τοποθέτηση dipole

4sonork

New member
3 May 2014
42
Εδώ και καιρό μου έχει μπει ή ιδέα ότι θα ήταν προτιμότερο να δίπολα ηχεία μου να αλλάξουν θέση όπως μπορείτε να δείτε λόγω περιορισμένου χορού δεν είναι και ή Πίο λογική θέση ... Αυτό που σκέφτομαι είναι να τά γυρίσω ώστε τα φούφερ να ακτινοβολεί το ένα Με το άλλο και εγώ να παίρνω πληροφορίες ανάμεσα τους ( ηχητικό πεδίο) αντί να βαράνε στο πίσω τοίχο και να χάνω πληροφορίες ... Οποία βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη

Attachments

• IMG_20220317_000644.jpg
    IMG_20220317_000644.jpg
    393.2 KB · Views: 22
  • IMG_20220317_000648.jpg
    IMG_20220317_000648.jpg
    382.3 KB · Views: 22
  • IMG_20220317_000657.jpg
    IMG_20220317_000657.jpg
    776.1 KB · Views: 21
  • IMG_20220317_000658.jpg
    IMG_20220317_000658.jpg
    306.4 KB · Views: 20
  • IMG_20220317_000711.jpg
    IMG_20220317_000711.jpg
    510.9 KB · Views: 19
  • IMG_20220317_000711.jpg
    IMG_20220317_000711.jpg
    510.9 KB · Views: 20
Ενισχυτής Denon 2600 και από ηχεία τή platinum σειρά της taga harmony svs 1000 Pro sub ... Κανονικά θα πήγαινα σέ 7.2 αλλά δεν βρήκα σπίτι / χώρο να στήσω 7.2 ,.. από ότι έχω διαβάσει τα μονοπώλια θέλουν μεγάλη απόσταση για να ανοίξει το ηχητικό πεδίο τούς . Τά surround σέ εμένα είναι και άνισα ως προς την απόσταση λόγω χορού και αρκετά κοντά 170/130 R&F

Πάλι δεν θα πρότεινα δίπολα δυστυχώς.
( μια χαρά διασπορά έχουν τα μονόπολα, ειδικά αν πάρεις σωστό ηχείο ).

θες να βάλεις ένα διάγραμμα του χώρου σου;

Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Να χρησιμοποιήσεις το ένα «μέτωπο» από τα δύο του ηχείου και να παίζει σαν μονόπολο;

Αν ναι, δεν γίνεται σε όλα τα δίπολα.

Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Να χρησιμοποιήσεις το ένα «μέτωπο» από τα δύο του ηχείου και να παίζει σαν μονόπολο;

Αν ναι, δεν γίνεται σε όλα τα δίπολα.
Αυτό ακριβώς θέλω να δοκιμάσω ..

Πάλι δεν θα πρότεινα δίπολα δυστυχώς.
( μια χαρά διασπορά έχουν τα μονόπολα, ειδικά αν πάρεις σωστό ηχείο ).

θες να βάλεις ένα διάγραμμα του χώρου σου;
Είναι. Πολύ περίεργος χώρος .. Με άνοιγμα στον ένα τοίχο ( δεξιά)2×3 που βλέπει στο σαλόνι με ντουλάπα πίσω από την τηλεόραση με άλλο χώρο που είναι ανάμεσα στην ντουλάπα και στο δεξιό τοίχο αρκετά μεγάλος και γενικά ό χώρος είναι ακατάλληλος για home cinema..

Attachments

• IMG_20220318_123134.jpg
    IMG_20220318_123134.jpg
    535.5 KB · Views: 27
  • IMG_20220318_123139.jpg
    IMG_20220318_123139.jpg
    535.5 KB · Views: 27
Οι φωτό δεν βοηθάνε, ένα σκίτσο του χώρου με διαστάσεις και θέσεις των ηχείων, tv, θέσης θέασης θα ήταν πολύ καλύτερο και θα βοηθούσε να κάνω πιο συγκεκριμένες προτάσεις.

Αυτό ακριβώς θέλω να δοκιμάσω ..

Δεν γίνεται με το συγκεκριμένο δίπολο να απομονώσεις τη μία πλευρά και να μην παίζει.

Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται το ηχείο να έχει αυτή τη δυνατότητα.

Όπως ας πούμε το SVS Ultra Surround που έχει τη λειτουργία Duet μεταξύ άλλων.

Duet.jpg

Στο δικό σου ηχείο υπάρχει ένα σετ από μπόρνες και οι πλευρές του ηχείου λειτουργούν συνεχώς.

Στο manual του ηχείου σου, ο κατασκευαστής δείχνει ότι μπορείς να το τοποθετήσεις στις θέσεις surround με τον τρόπο που περιγράφεις πάντως. Σίγουρα θα έχεις συμβιβασμό στο ηχητικό αποτέλεσμα σε σχέση με ένα κλασικό μονόπολο, αλλά από αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο κατασκευαστής μιλά για την τοποθέτηση αυτή όταν δεν υπάρχει ανάκλαση από τον πίσω τοίχο της μιας μπάφλας του ηχείου.
Είναι προφανές ότι θα έχεις θέματα φάσης, αλλά δεν χάνεις και τίποτε να το δοκιμάσεις.

Δεν γίνεται με το συγκεκριμένο δίπολο να απομονώσεις τη μία πλευρά και να μην παίζει.

View attachment 195123

Στο δικό σου ηχείο υπάρχει ένα σετ από μπόρνες και οι πλευρές του ηχείου λειτουργούν συνεχώς.

Στο manual του ηχείου σου, ο κατασκευαστής δείχνει ότι μπορείς να το τοποθετήσεις στις θέσεις surround με τον τρόπο που περιγράφεις πάντως. Σίγουρα θα έχεις συμβιβασμό στο ηχητικό αποτέλεσμα σε σχέση με ένα κλασικό μονόπολο, αλλά από αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο κατασκευαστής μιλά για την τοποθέτηση αυτή όταν δεν υπάρχει ανάκλαση από τον πίσω τοίχο της μιας μπάφλας του ηχείου.
Είναι προφανές ότι θα έχεις θέματα φάσης, αλλά δεν χάνεις και τίποτε να το δοκιμάσεις.
Άσχετο. Είστε ανοιχτά σήμερα ;

View attachment 195123

Οπότε προτιμότερο είναι κάποιο από αυτά και πάω σε 7/1 Με τά δίπολα σέ άλλο μέρος

https://www.skroutz.gr/s/27466400/Taga-Harmony-Platinum-S-40-V2-Black.html

Οι φωτό δεν βοηθάνε, ένα σκίτσο του χώρου με διαστάσεις και θέσεις των ηχείων, tv, θέσης θέασης θα ήταν πολύ καλύτερο και θα βοηθούσε να κάνω πιο συγκεκριμένες προτάσεις.
Με την πρώτη ευκαιρία.θα το κάνω .. έτσι στα γρήγορα ή διαστάσεις τού χορού.. μακρος 4.5 m πλάτος 3.650 ύψος 3.6 ..
Αποστάσεις ηχείου
FL 3.10
FR 3.23
CENTER 2.65
SUB 3.90
SURROUND L 085
SURROUND R 1.80
Θέση θέασης ακριβώς στο κέντρο τής τηλεόρασης 2.80

Καί ηχεία αυτα
https://www.skroutz.gr/s/27399195/T...ου-Platinum-F-100-V-3-190W-3-Δρόμων-Καφέ.html

https://www.skroutz.gr/s/17059279/T...ς-Platinum-S-100-V-3-135W-2-Δρόμων-Μαύρα.html

Last edited:
Θα μπορούσε να γίνει παρέμβαση στα ηχεία και να μετατραπούν σε μονόπολα, αλλά υπάρχουν διάφορες υποσυνθήκες που ίσως το κάνουν απαγορευτικό αυτό.
Πιο εύκολο να τα στείλεις σε αγγελίες και να πας για άλλα μάλλον.

Περιμένω και το σχέδιο του χώρου μήπως υπάρχει κάποια μεσοβέζικη λύση με αποδεκτά αποτελέσματα.

Θα μπορούσε να γίνει παρέμβαση στα ηχεία και να μετατραπούν σε μονόπολα, αλλά υπάρχουν διάφορες υποσυνθήκες που ίσως το κάνουν απαγορευτικό αυτό.
Πιο εύκολο να τα στείλεις σε αγγελίες και να πας για άλλα μάλλον.

Περιμένω και το σχέδιο του χώρου μήπως υπάρχει κάποια μεσοβέζικη λύση με αποδεκτά αποτελέσματα.
Δεν νομίζω ότι θα τα πουλήσω μίας και θα χρειαστούν στο μέλλον . απλώς θα πάρω ένα ζευγάρι μονοπολα

Αν κοιτάς το μέλλον, και προχωρήσεις στο άθλημα του Home Cinema αναβαθμίζοντας σε Dolby Atmos / DTS:X / Auro-3D setup, τα δίπολα απαγορεύονται επιεικώς, οπότε... :D

• Like
Reactions: Pleo
Δυστυχώς η Dolby προτείνει να αποφεύγονται τα δίπολα. Βέβαια αν τα έχει ήδη κάποιος δεν γίνεται και αλλιώς.