Σωστη τοποθέτηση ηχείων

Δεν θα υπαχει προβλημα.
Ακομη και αυτο, με την κλιση θα "σημαδευει" στο υψος των αυτιων.

Γενικα, υπαρχει πολυυπερβολη, μην αγχωνεστε

Αυτο σημαινει οτι λογω t2 crystal audio θα πρεπει να τοποθετηθει το κεντρικι πανω ;πο την τηλεοραση
Και πιο ψηλα απο τα ηχεια

Δεν θα υπαχει προβλημα.
Ακομη και αυτο, με την κλιση θα "σημαδευει" στο υψος των αυτιων.

Γενικα, υπαρχει πολυυπερβολη, μην αγχωνεστε
Οκ. Θα δωσω μια κλιση. Ευχαριστω πολυ

τα 2 φροντ ηχεια πρεπει να πατανε υποχρεωτικα στο πατωμα? αμα πατησουν πανω σε ξυλο 6.5 cm παχος που θα απεχει 10cm απο το εδαφος θα εχω θεμα? τα μπασα δεν ξερω μηπως χασω..

τα ηχεια δεν αλλαζουν. απλα ηρθε ο διακοσμιτης και προτεινε για επιπλο ενα που θα μπει στον τοιχο και δεξια κ αριστερα ειχε 2 "πτερυγια" για τα ηχεια.

αμα πατησει το ξυλο (6cm) κατευθειαν στο πατωμα. χωρις δηλαδη το κενο των 10 cm. Πάλι χανουν σε αποδοση τα ηχεια? να ξερω γιατι θα μου προτεινει κι αυτη την λυση λογικα..

Αμα είναι να ακούς διακοσμητές αυτά παθαίνεις. Πες του να ασχοληθεί με τις κουρτίνες και να αφήσει τα ηχεία..... :flipout:

Τα Klipsch Rf-82 θα πρέπει να τα τοποθετήσεις στο δάπεδο και όχι πάνω σε έπιπλο.

τα ηχεια δεν αλλαζουν. απλα ηρθε ο διακοσμιτης και προτεινε για επιπλο ενα που θα μπει στον τοιχο και δεξια κ αριστερα ειχε 2 "πτερυγια" για τα ηχεια.

αμα πατησει το ξυλο (6cm) κατευθειαν στο πατωμα. χωρις δηλαδη το κενο των 10 cm. Πάλι χανουν σε αποδοση τα ηχεια? να ξερω γιατι θα μου προτεινει κι αυτη την λυση λογικα..

Ασε τον διακοσμητή για το υπόλοιπο σπίτι. Τα ηχεία πρέπει να τοποθετηθούν στο δάπεδο.

Και μακρυά από έπιπλα με "αυτιά" για ηχεία, γιατί θα ακούει καλά το έπιπλο, και όχι εσύ.

Ασε τον διακοσμητή για το υπόλοιπο σπίτι. Τα ηχεία πρέπει να τοποθετηθούν στο δάπεδο.

Και μακρυά από έπιπλα με "αυτιά" για ηχεία, γιατί θα ακούει καλά το έπιπλο, και όχι εσύ.
Κάπταιν, "έγραψες" :grinning-smiley-043

εγω του τα λεγα.. αυτος επεμενε.. το οτι θα μπουν στο δαπεδο εκλεισε. το θεμα που εχω τωρα ειναι με το front left. στην ουσια θα δημιουργηθει ενας χωρος γι αυτο 40ΠΧ52Β . Αφου μετα θα ξεκιναει το επιπλο. λογικα απο πισω θελει αερα ετσι? θα μπουκώνει η ειναι οκ?

να επαναφερω λιγο το θεμα γτ ηρθε η ωρα για το επιπλο. αμα τα 2 front πατανε σε μια ξυλινη βαση 6 ποντους(και το κενο "γεμισμενο" με συμπιεσμενο χαρτι) περιπου παχος, η οποια θα ακουμπαει με πολυ χαμηλα ποδαρακια στο εδαφος,θα χασω κατι απο τα ηχεια?

αμα μπορειτε μια τελευταια βοηθεια γιατι πρεπει να βρεθουν τωρα οι θεσεις των ηχειων.
τελικα η επιλογη ειναι αυτη που φαινεται απο κατω.

Α. αμα τα 2 front πατανε σε μια ξυλινη βαση 6 ποντους(και το κενο "γεμισμενο" με συμπιεσμενο χαρτι) περιπου παχος, η οποια θα ακουμπαει με πολυ χαμηλα ποδαρακια στο εδαφος.
1. Θα χασω κατι απο τα ηχεια? και αν ναι τι?
2. Οταν λεμε δαπεδου εννοουμε να παταει κατευθειαν η απλα να μην χανεται η επαφη με το δαπεδο?

Β. Τα διπολα υπαρχει ενα περιθωρειο να τοποθετηθουν οπως φαινεται στην φωτο αλλα θα ειναι γυρω στα 2.3 μετρα.
1. Θα πανε αχρηστα?
2. Επειδη τωρα λογο προβολεα αρκετεσ φορες καθονται ατομα και πισω απο τον καναπε, θα υπαρχει τοσο προβλημα επειδη θα ειναι μπροστα τους και οχι πλαϊ τους?
3. Πρέπει να ειναι οπωδηποτε στο ιδιο υψος και τα 2? Απλα το αριστερο εχω περιθωριο να το βαλω και πολυ πιο χαμηλα απο τα 2.3 μετρα αλλα το δεξι απ οτι φαινεται παει μονο στα 2.3. τι κανω?

ελπιζω στην βοηθεια σας γτ εχω πελαγωσει λιγο

saloni.png

Mην προβληματίζεσαι. Δεν υπάρχει λόγος. Αφού δεν μπορείς να τα βάλεις λίγο χαμηλότερα, δεν χάλασε και ο κόσμος.

Οσον αφορά τα εμπρός ηχεία δαπέδου, θα πρέπει να τα τοποθετήσεις στο δάπεδο. Από κει και πέρα κάνε και καμιά ηχητική δοκιμή με τις βάσεις που λες. Αν και πιστεύω πως η διαφορά θα είναι μεγάλη όταν τα ηχεία εδράζονται απ' ευθείας στο δάπεδο.

Mην προβληματίζεσαι. Δεν υπάρχει λόγος. Αφού δεν μπορείς να τα βάλεις λίγο χαμηλότερα, δεν χάλασε και ο κόσμος.

Οσον αφορά τα εμπρός ηχεία δαπέδου, θα πρέπει να τα τοποθετήσεις στο δάπεδο. Από κει και πέρα κάνε και καμιά ηχητική δοκιμή με τις βάσεις που λες. Αν και πιστεύω πως η διαφορά θα είναι μεγάλη όταν τα ηχεία εδράζονται απ' ευθείας στο δάπεδο.

το θεμα ειναι πως μετα δεν θα μπορουν να βγουν οι βασεις γι αυτο δν μπορω να κανω δοκιμη. απλα τα ηχεια ουτως η αλλος εχουν βασεις που πατανε στο πατωμα και εχουν 1,5-2 ποντους κενο απο αυτο. Προσπαθω να καταλαβω τι θα αλλαξει αμα πατανε σε ενα ξυλο που παταει κατευθειαν στο πατωμα.

τα surround να μπουνε σε διαφορετικο υψος(το ενα στα 2.2 το αλλο στα 2.5) υπαρχει περιπτωση η θα χασω τρελα σε αποδοση? πρεπει να ειναι στο ιδιο υψος η απλα απεναντι?

τα surround να μπουνε σε διαφορετικο υψος(το ενα στα 2.2 το αλλο στα 2.5) υπαρχει περιπτωση η θα χασω τρελα σε αποδοση? πρεπει να ειναι στο ιδιο υψος η απλα απεναντι?

Το ιδανικό θα ήταν να τοποθετηθούν στο ίδιο ύψος. Αν δεν γίνεται δεν πειράζει, δεν είναι δα και μεγάλη διαφορά τα 30 cm. Μην σε απασχολεί λοιπόν....