Soundbar ή αποταμίευση για 5.1

manos147

New member
2 January 2010
72
Θα ηθελα την γνώμη σας, σχετικα με τον αν θα ήταν καλή μια επιλογή ήχο μπαράς ή αν θα πρέπει να αρκεστο σε αυτο που μου δίνει η τηλεόραση προς το παρών και όταν θα ειμαι σε θέση να κανω το βήμα για ένα σύστημα 5.1

Τη δεδομένη χρονική στιγμή το budget ειναι max 200 εχω δει την ηχομπαρα της samsung HW-H450, θα άξιζε τον κόπο η αγορα της ή ειναι μικρό το όφελος ;;;

Είμαι κι εγώ στην ίδια φάση, επειδή θα είμαι εδώ για 2-3 χρόνια το πολύ ακόμη, οπότε δεν είμαι για σοβαρές επενδύσεις, ούτε ως χρήματα ούτε και ως πολλά συμπράγκαλα που θα πρέπει μετά να μεταφέρω κλπ.

Νομίζω ότι η μπάρα μόνο σ'αυτή την περίπτωση έχει νόημα. Δεν πρόκειται ποτέ μια μπάρα να σου δώσει πλήρη αίσθηση κινηματογράφου, αλλά κατά κανόνα θα σου δώσει πολύ "μεγαλύτερο" (σε ένταση και όγκο, όχι απαραίτητα σε ποιότητα) ήχο. Δε νομίζω πάντως στα 200 ευρώ να βρεις καλό ήχο ούτε σε 5.1 σύστημα.

Οπότε για μένα, αν είσαι σε σταθερή φάση (σπίτι σου, με δουλειά, και όχι επικείμενες μεγάλες αλλαγές), η καλύτερη λύση είναι να ξεκινήσεις ένα 5.1 σύστημα με ενισχυτή και 2 μπροστινά ηχεία για αρχή. Θα δεις τεράστια διαφορά απ'την τηλεόρασή σου, και σιγά σιγά θα το αναπτύσσεις.

Αν είσαι αλεξιπτωτιστής κάπου, όπως εγώ, μια χαρά θα σε βολέψει η Samsung μπάρα.

Αν διαθέτεις 200 ευρω μονο δεν γινεται ουτε συζητηση για 5.1.Θες τουλάχιστον 7-8 κατοστάρικα για ένα αξιοπρεπες 5.1 συστημα,εκτος αν μιλας για all in one,που κατά τη γνωμη μου δεν αξιζει.Αν μιλας για κατι τετοιο μεινε στη λυση της ηχομπαρας.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, αυτο που λέω ειναι να δώσω τωρα 2 κατοστάρικα για ηχομπαρα ή να τα κρατήσω και όταν εχω 6-7 να κανω την κίνηση για 5.1 ;;;

Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά νομίζω ότι οποιοδήποτε σύστημα 5.1 των 200 ευρώ (και όχι των 99,99) είναι πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε ηχομπάρα. Αν και η καλύτερη λύση είναι η σταδιακή αγορά κομματιών όπως προτάθηκε πιο πάνω. Και δε νομίζω ότι χρειάζονται 700-800 ευρώ για ένα πλήρες σύστημα, ένας ενισχυτής 5.1 στα 200-250 ευρώ και ένα σετ ηχείων τύπου Roister βγάζει πολύ καλό αποτέλεσμα.

Προσωπικά, έχω ηχομπάρα που τη χρησιμοποιώ στις καλοκαιρινές προβολές στη βεράντα, ένα σύστημα Sony all-in-one 5.1, και έναν 7κάναλο Yamaha με 5.1 σετ Roister. Οι διαφορές του πρώτου από το δεύτερο, και του δεύτερου από το τρίτο, είναι η μέρα με τη νύχτα.

Συνοπτικά, ηχομπάρα μόνο αν υπάρχει θέμα χώρου ή/και μετακίνησης και all-in-one μόνο αν υπάρχει οικονομικό ζήτημα. Αλλιώς... ενισχυτής και βήμα-βήμα!

Re: Απάντηση: Soundbar ή αποταμίευση για 5.1

Εγώ φίλε μου μόλις σήμερα παρέλαβα το παρακάτω και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για τα 249 που έδωσα , σαν πρώτη εμπειρία τουλάχιστον . Σε μερικές μέρες θα έχω σχηματίσει καλύτερη γνώμη , άλλα δεν νομίζω να υπάρχει αυτή η προσφορά που είναι τώρα στα 199 , ήδη από κάποια καταστήματα που υπήρχαν το πρωί τώρα δεν υπάρχει !

http://www.skroutz.gr/s/4681647/Samsung-HT-H5550.html

Blueray 3d δεν έχω δει ακόμα για να σου πω άλλα έχω εντοπίσει τα παρακάτω που ίσως σε ενδιαφέρουν .
Εχει wifi που μπορείς να συνδεθείς στο δίκτυο του σπιτιού σου και να μπεις στο youtube και να ακούς τραγούδια - βλέπεις βίντεο στην τηλεόρασή σου όπως μια smart tv άλλα ακούς από τα 2 μπροστινά ηχεία αρκετά δυνατά και ικανοποιητικά γι αυτό που είναι και αυτό που πληρώνεις .
Εχει ραδιόφωνο .
Εχει usb που παίζει όλες τις ταινίες με υπότιτλους που έχω δοκιμάσει .
Μπορείς από το κινητό σου να συνδεθείς με το homecinema και να ακούς από τα ηχεία αυτό που παίζει το κινητό σου μουσική .
Εχει και κάτι άλλες εφαρμογές που ακόμα δεν τις έχω ερευνήσει .
Ταινία δεν έχω δει ακόμα 5.1 για να σου πω άλλα δεν νομίζω να είναι πρόβλημα αυτό για τον μέσο χρήστη που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις (που είμαι και εγώ) πιστεύω θα είναι μια χαρά και σίγουρα καλύτερο από ηχόμπαρα .

Δεν ξέρω γιατί το σκοτώνουν το συγκεκριμένο ίσως ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε ...θα φανεί στο χειροκρότημα!

Re: Απάντηση: Soundbar ή αποταμίευση για 5.1

Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά νομίζω ότι οποιοδήποτε σύστημα 5.1 των 200 ευρώ (και όχι των 99,99) είναι πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε ηχομπάρα.

Ασφαλώς όχι από οποιαδήποτε ηχομπάρα.

Απλά συγκρίνετε διαφορετικά πράγματα που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Κυρίως αισθητικές/χωροταξικές.

Θα μπορούσε να μου προτείνει κάποιος που εχει ακούσει ή εχει στην κατοχή του κάποια καλή και οικονομική λύση ηχομπαρας ;;;

Επισης το σκέφτομαι και για σύστημα 5.1, stereo για αρχή και μετα να προσθέτω και τα υπόλοιπα... Απλά το θεμα ειναι πως δεν ξερω ποτε θα μπορέσω να το ολοκληρώσω και με κουράζει λίγο το όλο θεμα...

Άλλες ανάγκες εξυπηρετούν οι ηχομπάρες και οι ηχοβάσεις, άλλες τα συστήματα 5.1

Το 5.1 ξεκινά με το να σου δίνει περιφερειακό ήχο, η ηχομπάρα ξεκινά με το να σου βελτιώνει τον ήχο από τα ηχεία της τηλεόρασης. Στις τιμές που κοιτάς, φυσικά καλύτερο περιφερειακό ήχο θα σου δώσει ένα σύστημα 5.1
Στις τιμές που κοιτάς, μια ηχομπάρα με ξεχωριστό sub, θα σου βελτιώσει το χαμηλό και αν έχει κάποιο ψευδοsurround DSP θα σου δώσει και μια ψευδαίσθηση surround (δηλαδή με όχι απόλυτο εντοπισμό του σημείου από όπου προέρχεται ο ήχος).

Σε καμία περίπτωση στην λύση ηχομπάρας παρά μόνο αν υπάρχει χωροταξικό θέμα. Ακόμα και ένα φτηνό 5.1 θα σου δώσει πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση στις ταινίες.

Και όταν λέμε φτηνό εννοούμε κάποια ολοκληρωμένη λύση συστήματος 5.1 π.χ. Sony samsung κτλ να φανταστώ ε ;

Μαλλον πρέπει να αλλάξω τον τίτλο σε:

"Φτηνό σύστημα 5.1 surround "

Ατο H5550 που πρότεινε ο φίλος παράπανω, αξίζει π.χ.

Κατα την άποψη σας ;

Αν εχεις χωρο και σου αρεσει η αισθητικη των ηχειων , πηγαινε σε 5.1 το οποιο θα σου βγαλει καλυτερο αποτελεσμα.

Αν θελεις μια πιο stealth λυση , πας σε 2.1 Soundbar να γουσταρεις. Αν κινηθεις σε καποιο καλο κομματι θα σου βγαλει και πολυ καλο ηχο που δεν θα σε χαλασει και δεν θα βαρεθεις σε βαθος χρονου.

Αυτό που προσφέρουν οι ηχόμπαρες είναι ουσιαστικά περισσότερη ένταση. Για να ακούσεις σωστά την πληροφορία 5.1 και 7.1 χρειάζεσαι πολλά ηχεία τοποθετημένα όπως πρέπει στον χώρο.

Ναι εντάξει τα βασικά τα κατέχω, απλά κοιτάω ταυτόχρονα και προς τις δυο κατευθύνσεις (sounbar -5.1) και ψαχνομαι...

Αυτο που εχω σαν μια ιδανική λύση ειναι γύρω στα 300 ένα ολοκληρωμένο σύστημα 5.1.

Σκεφτόμουν μήπως τα οδηγούσα με τον Yamaha V377

Τι λες ;

Το θέμα με το συγκεκριμένο σετ είναι ότι οι δορυφόροι δεν έχουν tweeter. Λιγότερο localized ήχος, στο πιο περίπου. Θα θυμίζει δηλαδή καλή ηχομπάρα ο ήχος τους :rolleyes:

Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον 377 και αυτά τα ηχεία.

Ο 377 ειναι καλή επιλογή κατα την άποψη σου ;;;

Για ένα low budget σύστημα ;;;

Υπαρχει κατι αλλο καλυτερα σε αυτα τα λεφτα ;;;

Ο 377 ειναι καλή επιλογή κατα την άποψη σου ;;;

Για ένα low budget σύστημα ;;;

Υπαρχει κατι αλλο καλυτερα σε αυτα τα λεφτα ;;;

Αυτές είναι πολύ γενικές ερωτήσεις. Τι θες να σου απαντήσω ακριβώς; Αν είναι καλός ο 377; Άμα βγούμε για καφέ μαζί με τον 377, θα σου πω αν είναι καλό παιδί ή όχι. :o

Τι ακριβώς θέλεις από ένα Home Cinema; Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα συγκεκριμένα ηχεία οποιονδήποτε AVR να αγοράσεις. Από κει και πέρα, 2014 έχουμε, AVR χωρίς σύνδεση στο δίκτυο δεν θα έπαιρνα.