soundbar η ηχεια στερεο?

bujinkan

AVClub Addicted Member
24 March 2009
2,912
Καλησπερα στην παρεα
Το υπαρχον σετ απ μου για την τηλεοραση ειναι το εξης
Εχω απλα συνδεσει τον ενισχυτη στην τηλεοραση μεσω οπτικης και εχω ηχο απο τα ηχεια μου triangle borea bro8
H ερωτηση απλη
Τελευταια τριγυρναει στο μυαλο μου η αγορα μιας ηχομπαρας και συγκεκριμενα της sonos beam 2
Aξιζει η αγορα η δεν θα ακουσω διαφορα απο το υπαρχοβ σεταπ?
Διοτι μιλαμε και για μια αγορα 500 ευρω
Σημερα μαλιστα θα κατεβω αθηνα οποτε θα εκτιμησω απαντησεις γρηγορες
Σας μερσω προκαταβολικα

Μπάσα από την soundbar πως θα έχεις;
Θα πάρεις και SUB;

Attachments

• 8082bac5bf3ccd850a5f18649115306de4ec8b93-4904x2792.jpg
    8082bac5bf3ccd850a5f18649115306de4ec8b93-4904x2792.jpg
    561.9 KB · Views: 34
Πλέον υπάρχουν ηχεία soundbar killers με είσοδο HDMI ARC.

Εκτός αν θέλεις μόνο ηχομπάρα.

Σημερα μαλιστα θα κατεβω αθηνα οποτε θα εκτιμησω απαντησεις γρηγορες
Σας μερσω προκαταβολικα

Τώρα το είδα αυτό.

Έλα να ακούσεις και τις Denon DHT S517 και Polk Signa S4, αφού κατεβαίνεις Αθήνα.

Μπάσα από την soundbar πως θα έχεις;
Θα πάρεις και SUB;
αρα να υποθεσω οτι η ηχομπαρα μονη της δεν εχει επαρκες μπασο? Δυστηχως για το σετ με το σαμπ δεν βγαινω οικονομικα

Τώρα το είδα αυτό.

Έλα να ακούσεις και τις Denon DHT S517 και Polk Signa S4, αφού κατεβαίνεις Αθήνα.
οκ θα παρω τηλ .μεχρι τι ωρα ειστε εκει?

Τελικα δεν κατεβηκα εχτες αθηνα
Αλλα σημερα μς καλεσε ενας φιλος ο οποιος εχει σπιτι του sonos το οποιο χρησιμοποιει και για την τηλεοραση αλλα και για μουσικη
Εχει την μπαρα beam και το sub
Μιας και ειμαι κλασικος της παλιας σχολης στον ηχο δλδ κανονικα οπως ξερετε και το σεταπ μου ενισχυτη πηγες και ηχεια δαπεδου δεν μπορω ομως να παραβλεψω ποσο καλα ακουγεται η μουσικη απο το σονος
Οκ δεν εχεις την στερεοφωνικη εικονα που εχεις απο ενα κανονικο hifi συστημα ουτε την καθαροτητα και το detail
Παρολα αυτα ειναι αξιπρεπεστατο
Ακουσαμε καποια κοματια απο το apple music του και μετα βαλαμε και ενα επεισοδιο στο νετφλιξ
Τωρα καταλαβα γιατι οι περισσοτεροι πινουν νερο στο ονομα της sonos
Βεβαια και τα χρηματα δεν ειναι λιγα οταν μια μπαρα και το sub της κοστιζουν 1300 ευρω
Τωρα μενει να ακουσω καποιο αλλο soundbar me sub οπως πχ αυτα που μου προταθηκαν παραπανω
Θα ηθελα πραγματικα να ακουσω τι διαφορα εχουν αυτα που ειναι και στη μιση τιμη του sonos
YΓ To sub πανεμορφο και βαραει καργα
Α ρε παλι σε μπελαδες μπηκαμε

Δεν γίνεται να συγκρίνεις κάτι που έχει 1300 ευρώ με κάτι που έχει 350 ή 400 ευρώ.

Δεν γίνεται να συγκρίνεις κάτι που έχει 1300 ευρώ με κάτι που έχει 350 ή 400 ευρώ.

Γίνεται από την άποψη ότι σε αυτή την τιμή που κάνει το σονος θα πρέπει να ακούς και την ανάλογη διάφορα . Δλδ εάν κάτι που κάνει 500 ευρώ παίζει καλά τότε κάτι που κάνει 2.5 φορές πιο ακριβά θα πρέπει να παίζει πολύ πολύ καλύτερα και όχι απλά ένα 10% καλύτερα . Και επειδή σε Soundbars έχω μαύρα μεσάνυχτα θεωρώ σωστό να ακούσω και ένα υποδεέστερο σε τιμή τουλάχιστον σύστημα .
Έτσι να μου λυθεί και η περιέργεια πριν προβώ σε κάποια αγορά .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Γίνεται από την άποψη ότι σε αυτή την τιμή που κάνει το σονος θα πρέπει να ακούς και την ανάλογη διάφορα . Δλδ εάν κάτι που κάνει 500 ευρώ παίζει καλά τότε κάτι που κάνει 2.5 φορές πιο ακριβά θα πρέπει να παίζει πολύ πολύ καλύτερα και όχι απλά ένα 10% καλύτερα . Και επειδή σε Soundbars έχω μαύρα μεσάνυχτα θεωρώ σωστό να ακούσω και ένα υποδεέστερο σε τιμή τουλάχιστον σύστημα .
Έτσι να μου λυθεί και η περιέργεια πριν προβώ σε κάποια αγορά .

Ναι το θέμα είναι ότι η σύγκριση είναι άκυρη γιατί το ένα σύστημα κάνει 1300 ευρώ και το άλλο 350 ευρώ. Από κει και πέρα φυσικά έλα να ακούσεις. Τα sub των 6 ιντσών μονού driver δεν μπορούν να φτάσουν το sub της sonos και επομένως οι συνολικές στάθμες θα είναι χαμηλότερες.
Δεν έχουν δίκτυο οι συγκεκριμένες επομένως για μουσική θα πρέπει επίσης να παίξουν με Bluetooth SBC που επίσης δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Είναι αυτό που λένε ότι έχεις βάλει τη μπάρα πολύ ψηλά... :p

• Haha
Reactions: billpeppas
Ναι το θέμα είναι ότι η σύγκριση είναι άκυρη γιατί το ένα σύστημα κάνει 1300 ευρώ και το άλλο 350 ευρώ. Από κει και πέρα φυσικά έλα να ακούσεις. Τα sub των 6 ιντσών μονού driver δεν μπορούν να φτάσουν το sub της sonos και επομένως οι συνολικές στάθμες θα είναι χαμηλότερες.
Δεν έχουν δίκτυο οι συγκεκριμένες επομένως για μουσική θα πρέπει επίσης να παίξουν με Bluetooth SBC που επίσης δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Είναι αυτό που λένε ότι έχεις βάλει τη μπάρα πολύ ψηλά... :p

Δεν έχω βάλει τίποτα ψηλά ...άλλοι με κουρδιζουν
Άρα δλδ Denon Kai Klipsch υπολειπονται σε δυνατότητες μουσικής δλδ wifi έλλειψη app κλπ . Είναι καθαρά μονο για τιβι .

Δεν έχω βάλει τίποτα ψηλά ...άλλοι με κουρδιζουν
Άρα δλδ Denon Kai Klipsch υπολειπονται σε δυνατότητες μουσικής δλδ wifi έλλειψη app κλπ . Είναι καθαρά μονο για τιβι .

Όχι. Είναι θέμα του τι πληρώνεις και τι παίρνεις. Όλα θα τα παίξουν αλλά σύμφωνα με αυτό που πληρώνεις. To sub της sonos μπορεί να παίξει άνετα και με τη μεγαλύτερη Arc, και με τα μεγάλα τα Sonos 5. Είναι γίγαντας σε σχέση με τα proprietary των Signa S4 και DHT S517. Επίσης μιλάς για ηχομπάρα με δικό της οικοσύστημα, δίκτυο κλπ. Τίποτε από αυτά δεν υπάρχουν στις ηχομπάρες που πρότεινα εγώ.
Ενώ η αρχική σου αναζήτηση ήταν στα μαξ 500, τώρα έχεις κουρδιστεί στα 1300. Καλό είναι αυτό πάντως. Απλά μην περιμένεις από ηχομπάρα των 350-400 ευρώ να μπορέσει να σταθεί στη σύγκριση αυτή.
Θα πέσει μαχόμενη ηρωικά... :ROFLMAO:

Κανονικά θα έπρεπε να συγκρίνεις με την Home 550 και το Home Sub για να είναι ορθή η σύγκριση.

Τελικά από μπάτζετ αλλού ξεκινήσαμε αλλού καταλήξαμε ... Από τα 500 πήγαμε στα 1250 κι από κει στα 1720
Δε @αμιεται μια φορά ζούμε άλλωστε
Sonos beam plus Sonos sub plus 2X sonos one sl plus 2X wall mount sonos
Κινηματογράφος γίναμε ....αλλά και μουσικούλα ακούμε και μάλιστα μια χαρά ποιοτητα
4c3360962dd6eee82dd5f27b89205c96.jpg

566ee1bd32a9e2134022c4fa9a667506.jpg

a93c0c13b5e0ffb7a8b1e16e9a1fd997.jpg

b089545395ce8745a029da2804d2ed41.jpg

• Like
Reactions: Panoramix and Pleo
αρα να υποθεσω οτι η ηχομπαρα μονη της δεν εχει επαρκες μπασο? Δυστηχως για το σετ με το σαμπ δεν βγαινω οικονομικα

Τελικά καλά λένε "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις"....

Με γειά, να τα ευχαριστηθείς.

Last edited:
  • Like
Reactions: bujinkan
Εντυπώσεις σε μουσική σε σχέση με τα triangle? Ακυρη σύγκριση αλλά έτσι για την ιστορία τι θα έλεγες;

Καλοάκουσα, είναι και όμορφα!

Βεβαίως ....Λοιπον με τα triangle κερδίζεις σε στερεοφωνική εικόνα εννοείται . Επίσης σε μουσική τζαζ blues και γενικα φωνητικά έχεις καλύτερο αποτέλεσμα με τα triangle .
Από την άλλη με το sonos κερδίζεις κατά κράτος σε μπάσα λόγω sub . Θα έλεγα ότι το sonos είναι καλύτερο σε ηλεκτρονική μουσική ,ραπ ,RnB και τα συναφή . Τα triangle σε τζαζ ροκ blues .
Στα συν του sonos η ευκολία χρήσης μέσω του app χωρίς πολλά πολλά .
Βρίσκω τον εαυτό μου να ακούω και από τα 2 ανάλογα τα κέφια μου και το τι θα βάλω να ακούσω .
ΥΓ η διαδικασία μέσω απ για τη ρύθμιση του χώρου με το true play έκανε το σύστημα να ακούγεται ακόμα καλύτερα .