Soundbar ή Ηχεία?

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα στην πράξη. Το Atmos θα το ακούσεις σωστά μόνο με ηχεία οροφής,
Άσε γιατί έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι για γυψοσανίδα !! :LOL:

Ο 2800H ναι μάλλον καλός είναι αλλά είδα ότι θέλει κάποια ρύθμιση για το atmos? Εννοώ δεν έχει ξεχωριστές θύρες απο πίσω

Άσε γιατί έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι για γυψοσανίδα !! :LOL:

Ο 2800H ναι μάλλον καλός είναι αλλά είδα ότι θέλει κάποια ρύθμιση για το atmos? Εννοώ δεν έχει ξεχωριστές θύρες απο πίσω

Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να σηκώσει μόνος του μέχρι 5.2.2 (δηλαδή ένα κλασικό 5.1 συν ένα ζευγάρι ηχείων οροφής συν ένα έξτρα sub). Που είναι μια χαρά για εισαγωγικό setup. Αν θέλεις 4 οροφής (που είναι φυσικά καλύτερο), τότε πας στον 3800.

Και μετά καταλαβαίνεις, συνεχίζεις μέχρι χρεοκοπίας. :D

Αφού σκέφτεσαι τη γυψοσανίδα μην κάνεις πίσω. Θα είναι κρίμα να πας σε ηχομπάρα. Και επειδή έχεις χώρο, εγώ θα πήγαινα σε 4 οροφής. Αυτό για να ξεκαθαρίσουμε αφορά εννιακάναλο ενισχυτή AV τουλάχιστον.
Επιπλέον έτσι φεύγεις και οριστικά από τα DSP ηχομπάρας και μπαίνεις σε άλλη διάσταση.

Ωστόσο δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς να έχει κάποια ρύθμιση ο denon; Ξεχωριστές θύρες; Τι ακριβώς σου είπανε;

• Like
Reactions: Paradice
Ωστόσο δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς να έχει κάποια ρύθμιση ο denon; Ξεχωριστές θύρες; Τι ακριβώς σου είπανε;

Απλά αν τον συνδέσεις με 5.1 + 2 οροφής, τα οροφής θα τα βάλεις στη θύρα των rear surround, αφού δεν υπάρχουν θύρες height. Τίποτα πιο σύνθετο απ'αυτό.

Αν θέλεις 4 οροφής (που είναι φυσικά καλύτερο), τότε πας στον 3800.

Και μετά καταλαβαίνεις, συνεχίζεις μέχρι χρεοκοπίας. :D

Δεν χρειάζεται να χρεοκοπήσει για 4 οροφής. Mε εκατό ευρώ ακόμα πάει στον VSX-LX305 που είναι εννιακάναλος και έχει και Dirac out of the box που o 2800H δεν μπορεί να έχει έτσι κι αλλιώς.

Απλά αν τον συνδέσεις με 5.1 + 2 οροφής, τα οροφής θα τα βάλεις στη θύρα των rear surround, αφού δεν υπάρχουν θύρες height. Τίποτα πιο σύνθετο απ'αυτό.
Μάλλον στο ένα κατάστημα δεν ήταν σίγουρος και μου είπε ότι μπορεί να θέλει να κατεβάσεις κάποιο update για να γίνει αυτό. Αλλά δεν βλέπω κάτι που το Googlάρω οπότε μάλλον γίνεται αυτόματα. Τέλος πάντων αναμένεται δύσκολος μήνας αλλά τουλάχιστον ξέρω τι ψάχνω πλέον :)

Εμένα πάντως θα με χωρίσει αν πουλήσω τα sub ή μειώσω το πλήθος των ηχείων :D
Παίζει να στεναχωρήθηκε το ίδιο με εμένα για την αφαίρεση των rear surrounds στο σύστημα του σαλονιού :(

Λοιπόν για μένα έκλεισε το θέμα, δεν υπάρχει ερώτημα ηχόμπαρα η ηχεία για home cinema σε σαλόνι, η απάντηση είναι σίγουρα ηχεία. Άκουσα μια Samsung Q990D από κοντά και αν δεν με εντυπωσιάζει και αυτή που έχει 1200 ευρώ δεν πρόκειται να το ψάξω άλλο. Οπότε αναγκαστικά ανεβαίνει το budget και αρχίζουμε να χτίζουμε σιγά σιγά. Βλέπω ότι ένα 5.1 πάντως με ~2100 ευρώ χωρίς το sub χτίζεται εύκολα οπότε για αρχή εκεί θα πάω και στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα.

Ξεκινά σιγά σιγά το χτισιμο θα δώσεις έτσι δυστυχώς περισσότερα και δεν θα είσαι φτιαγμένος αύριο αλλά σε βάθος χρόνου θα είσαι κερδισμένος.
Πάρε ένα ζευγάρι κυρία ηχεία overbaghet και έναν ταιριαστό πολυκαναλο με μια τουλάχιστον έξοδο για τελικό, και ας μην πάρεις ποτέ, και εδώ θα κοστίσει λίγο παραπάνω μια τέτοια τυχόν επιλογή.
Αυτή την εποχή από Γερμανία ο ονκυο 7100 έχει πέσει στα 820 που είναι η φθηνότερη επιλογή με τουλάχιστον μια έξοδο προενισχυσης.
Προσοχή η έξοδο προενισχυσης υπάρχει στα μοντέλα της Γερμανίας σίγουρα, σε φωτογραφίες εδώ δεν την βλέπω.

• Like
Reactions: Paradice
Λοιπόν για μένα έκλεισε το θέμα, δεν υπάρχει ερώτημα ηχόμπαρα η ηχεία για home cinema σε σαλόνι, η απάντηση είναι σίγουρα ηχεία. Άκουσα μια Samsung Q990D από κοντά και αν δεν με εντυπωσιάζει και αυτή που έχει 1200 ευρώ δεν πρόκειται να το ψάξω άλλο. Οπότε αναγκαστικά ανεβαίνει το budget και αρχίζουμε να χτίζουμε σιγά σιγά. Βλέπω ότι ένα 5.1 πάντως με ~2100 ευρώ χωρίς το sub χτίζεται εύκολα οπότε για αρχή εκεί θα πάω και στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα.
άκουσες μαζί κ κάποια ηχεία?ήταν στημένο home cinema σε καποιο μαγαζι?σε ρωταω γιατι σε λιγο θα ειμαι κ εγω σε αναζητηση ηχειων-ηχομπαρας...

Κατ' αρχάς σωστά κάνεις και δεν πας σε ηχομπάρα. Δεν κάνουν.

Σύστημα 5.1.2 (δηλαδή 7.1) με κανονικά ηχεία, τα εμπρός δαπέδου με λιγότερα από τα 2100 που γράφεις, έβαλα λίγα post πιο πριν.

Προσοχή η έξοδο προενισχυσης υπάρχει στα μοντέλα της Γερμανίας σίγουρα, σε φωτογραφίες εδώ δεν την βλέπω.

Άλλο τι δεν μπορείς να δεις και άλλο τι υπάρχει. Έχουν και τα μοντέλα που είναι για EMEA.

PRE OUT FRONT jacks (European, Australian and Asian models): Connect to a power amplifier.
mceclip3.png

Pre-out τουλάχιστον για την μπροστινή τριάδα χρειάζεται εάν είναι να χρησιμοποιήσεις τελικό. Κοινώς νόημα έχει να υπάρχουν για όλα τα κανάλια pre-out.

άκουσες μαζί κ κάποια ηχεία?ήταν στημένο home cinema σε καποιο μαγαζι?σε ρωταω γιατι σε λιγο θα ειμαι κ εγω σε αναζητηση ηχειων-ηχομπαρας...
Ηχεία άκουσα μόνο τα Polk Audio XT στημένα με καναπέ και τηλεόραση και atmos 5.1.2 (κατάστημα ultimate audio). Την ηχόμπαρα την άκουσα στο πλαίσιο λίγο άκυρα στημένη αλλά θεωρώ ότι κατάλαβα ότι δεν μου κάνει, χωρίς να είδα κάτι πολύ αρνητικό. Αλλά έπαιζε στο φουλ και δεν με εντυπωσίασε. Δεν ξέρω αν ήταν καλύτερα στημένη αν θα άλλαζε κάτι. Πήγα επίσης στο studio diapason όπου μου έκανε μια πρόταση για triangle ηχεία (δεν είχε κάτι στημένο για demo) και πήγα και στο ωδές όπου μου πρότεινε τα Q-Acoustics 3050i τα οποία τα άκουσα μόνο με μουσική να παίζουν.

Εντάξει θεωρώ ο καθένας θέλει να πουλήσει αυτό που τον συμφέρει και τις εταιρείες που συνεργάζεται. Αλλά θέλω να το ψάξω όσο μπορώ τώρα που έχω λίγο χρόνο. Μέχρι τώρα έχω αποφασίσει να πάω σε tower speakers και 5.1 (χωρίς να βιάζομαι για το sub) και μάλλον έναν 7 κάναλο ενισχυτή. Μαθαίνω ότι μπορώ απο τα καταστήματα και τα φορουμ :p

Σε όσες φωτογραφίες έχω στο διαδίκτυο από Ελλάδα κανένα δεν δείχνει να έχει ούτε σε περιγραφή έχω διαβάσει να έχει

Σε όσες φωτογραφίες έχω στο διαδίκτυο από Ελλάδα κανένα δεν δείχνει να έχει ούτε σε περιγραφή έχω διαβάσει να έχει

Σπουδαία πηγή.... . Το διαδίκτυο και οι τυχαίες φωτογραφίες των e-shopάδικων. 🙃

Στο press release του μοντέλου ανά περιοχή πρέπει να διαβάσεις τι ισχύει. Αλλιώς... fake news.

Μην κουράζεσαι. Επειδή έχω πρόσβαση και στο Premium Audio Co, μόνο το αμερικάνικο μοντέλο δεν έχει. Τα υπόλοιπα έχουν.

Μέχρι τώρα έχω αποφασίσει να πάω σε tower speakers και 5.1 (χωρίς να βιάζομαι για το sub) και μάλλον έναν 7 κάναλο ενισχυτή. Μαθαίνω ότι μπορώ απο τα καταστήματα και τα φορουμ :p

Χωρίς sub και να παίξεις 5.1 με εισαγωγικό ενισχυτή, είναι συνταγή για τσαφ. Δρομολογείται το LFE στα εμπρός ηχεία που σημαίνει ότι κατ' αρχάς βιάζεται ο κώνος τους (+10dB ηχογραφημένο σε σχέση με τα υπόλοιπα κανάλια) και σηκώνει όλο το βάρος της ενίσχυσης όλων των συχνοτήτων ο ενισχυτής, σε πολλά κανάλια.

Τα Monitor XT τα 60 που άκουσες (ελπίζω να θυμήθηκαν να αλλάξουν το preset σε σχέση με τα JBL δίπλα τους, ενώ το demo λογικά τo τραγούδι του Ενρίκε Ιγκλέσιας, ολίγον άμπασο και από ταινία τη σκηνή με το αεροπλάνο, αμφότερα όχι πολύ καλά demo και χωρίς να σου δίνουν να καταλάβεις την κατεύθυνση του ήχου) δεν είναι ηχεία με περισσότερα του ενός γούφερ με μαγνήτη. Έχουν παθητικούς ακτινοβολητές τους άλλους δύο από κάτω.