Soundbar με Dolby Atmos και DTS X

Καλησπέρα,

Βρίσκομαι κι εγώ σε αναζήτηση μερικής και προσωρινής βελτίωσης του ήχου της τηλεόρασης μου και σκέφτομαι την αγορά της XF9000. Γράφω προσωρινής γιατί το πολύ σε ένα χρόνο θα αγοράσω πλήρες σύστημα ήχου, αλλά για την ώρα με ενδιαφέρει καθαρά μια αναβάθμιση της παρούσας ακουστικής.

Η ερώτηση που θέλω να κάνω αρχικά, είναι η εξής: όσο αφορά το ηχητικό αποτέλεσμα, εφόσον δεν πάμε σε ολοκληρωμένο σύστημα ήχου, η μόνη λύση είναι η αγορά soundbar, ή υπάρχει και η λύση των αυτοενισχυόμενων ηχείων;

Καλησπέρα,

Βρίσκομαι κι εγώ σε αναζήτηση μερικής και προσωρινής βελτίωσης του ήχου της τηλεόρασης μου και σκέφτομαι την αγορά της XF9000. Γράφω προσωρινής γιατί το πολύ σε ένα χρόνο θα αγοράσω πλήρες σύστημα ήχου, αλλά για την ώρα με ενδιαφέρει καθαρά μια αναβάθμιση της παρούσας ακουστικής.

Η ερώτηση που θέλω να κάνω αρχικά, είναι η εξής: όσο αφορά το ηχητικό αποτέλεσμα, εφόσον δεν πάμε σε ολοκληρωμένο σύστημα ήχου, η μόνη λύση είναι η αγορά soundbar, ή υπάρχει και η λύση των αυτοενισχυόμενων ηχείων;

Την επεξεργασία για το ψευδοsurround που έχουν οι ηχομπάρες πως ακριβώς θα το πετύχεις με τα αυτοενισχυόμενα ηχεία;

Το γεγονός ότι έκανα ερώτηση σχετικά, μήπως θα έπρεπε να σε κάνει να καταλάβεις πως δε γνωρίζω;

Εγω οσες φορες εχω ακουσει αυτα τα πραγματα δεν μπορουν με τιποτα να συγκριθουν με κανονικο συστημα ηχεια.
Ωραια ειναι βολικα δεν μπλεκεις με καλωδια αλλα ως εκει τελος.

Αν πάτε στην έκθεση έχει ηχομπάρες JBL και Harman Kardon. Ζητήστε να ακούσετε. Ειδικά στο δωμάτιο που έχει πλαινούς τοίχους είναι αρκετά πειστικό. Δεν συγκρίνεται με τον ήχο που θα πάρεις από τα πίσω ηχεία, αλλά το φύλλο της Dolby το ακούς στο πλάι από τη μια μεριά και την άλλη δίνοντάς την αίσθηση ότι περνάει από πίσω σου.
Το μόνο θέμα δηλαδή είναι να ισαπέχουν οι πλαϊνοί τοίχοι.

Γυρνώντας από την έκθεση και αφού είχα την ευκαιρία να ακούσω και την πολυθρυλούμενη Dolby Atmos/DTS:X ηχομπάρα της Sony HT-X9000F που έπαιξε παντού στα 299 στη Black Friday και έγινε λόγος γι' αυτήν σε πολλά site εδώ κι εκεί από υποψήφιους αγοραστές και λογικά θα πουλήθηκαν εκατοντάδες κομμάτια, έχω να πω τούτο:

Τα αβγά έχουν συγκεκριμένο τρόπο που βάφονται.

Sorry αλλά αυτό το πράμα δεν παίζει καν δυνατά. Σε δωμάτιο 13 τ.μ. τέρμα και απλά δεν... . Για παράδειγμα στα ίδια χρήματα μια JBL Bar 2.1 σου επιτρέπει να κάνεις και πάρτυ αν θες. Προσπεράστε εκτός αν θέλετε να έχετε την ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να παίξετε όλα τα φορμά... ψιθυριστά.

Γυρνώντας από την έκθεση και αφού είχα την ευκαιρία να ακούσω και την πολυθρυλούμενη Dolby Atmos/DTS:X ηχομπάρα της Sony HT-X9000F που έπαιξε παντού στα 299 στη Black Friday και έγινε λόγος γι' αυτήν σε πολλά site εδώ κι εκεί από υποψήφιους αγοραστές και λογικά θα πουλήθηκαν εκατοντάδες κομμάτια, έχω να πω τούτο:

Τα αβγά έχουν συγκεκριμένο τρόπο που βάφονται.

Sorry αλλά αυτό το πράμα δεν παίζει καν δυνατά. Σε δωμάτιο 13 τ.μ. τέρμα και απλά δεν... . Για παράδειγμα στα ίδια χρήματα μια JBL Bar 2.1 σου επιτρέπει να κάνεις και πάρτυ αν θες. Προσπεράστε εκτός αν θέλετε να έχετε την ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να παίξετε όλα τα φορμά... ψιθυριστά.
Και την έχω παραγγείλει τόσο χάλια είναι

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ούτε εντασεις, ούτε μπάσο και το σαραουντ απλά λίγο πιο ευρης ήχος σε σχέση με τον ντιρεκτ ήχο.

Αν έλεγα μια φορά ότι οι σαμσουγκοσονυελτζι ηχομπαρες απλά συμπληρώνουν το ντιζάιν στη γκάμα των τηλεοράσεων συγκεκριμένων εταιριών, τώρα θα το λέω δέκα!

Ούτε εντασεις, ούτε μπάσο και το σαραουντ απλά λίγο πιο ευρης ήχος σε σχέση με τον ντιρεκτ ήχο.

Αν έλεγα μια φορά ότι οι σαμσουγκοσονυελτζι ηχομπαρες απλά συμπληρώνουν το ντιζάιν στη γκάμα των τηλεοράσεων συγκεκριμένων εταιριών, τώρα θα το λέω δέκα!
Μου γράφει ότι η παραγγελία δρομολογηθηκε δεν ξέρω αν προλάβω ακυρώσω και μου στείλουν jbl

Υπάρχει κάτι ποιοτικό κοντά σε αυτά τα λεφτά τελικά;

Αποφεύγεις τις ηχομπάρες κατασκευαστών που βγάζουν τηλεοράσεις και ψάχνεις ηχομπάρες κατασκευαστών που έχουν όνομα στον ήχο. Στην κατηγορία τιμής τη συγκεκριμένη η γνώμη μου είναι να δεις και να ακούσεις την JBL Bar 2.1. Στάθμες και surround... like.no.other :rolleyes:

Πάντως να πω και εγώ την γνώμη μου άκουσα στην έκθεση τη JBL 5.1 και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε.Βέβαια έπαιξε μουσική μέσω bluetooth αλλά ήταν πολύ μπουκωμένος ο ήχος θα έλεγα.
Άκουσα και την Sony και συμφωνώ ότι δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο.
Όσον αφορά τις ηχόμπαρες LG και Samsung που είχαν, μάλλον δεν πολυπιστεύουν και οι ίδιοι το προϊόν τους γιατί δεν έκαναν καμία προσπάθεια να τις αναδείξουν.
Να σημειώσω ότι και εγώ θέλω να πάρω μια ηχόμπαρα αλλά άκουσα το σύστημα που είχε στο υπόγειο της έκθεσης με τον Marantz ενισχυτή και τα KEF ηχεία και έπαθα!!!

Ήταν μικρός ο χώρος για την bar 5.1 με το δεκάιντσο sub. Όσο περίπου ο χώρος για τη Sony. Λογικό να μπούκωνε γρήγορα όχι η ηχομπάρα, αλλά ο χώρος. Εμένα μου κούνούσε το πατζάκι από το παντελόνι η JBL... . Νομίζω οριακά μπορεί να παίξει μια 2.1 εκεί. Για ηχομπάρα με μεγαλύτερο sub όπως η 5.1 στο μικρό δωμάτιο οι ακυρώσεις και τα στάσιμα πάνε σύννεφο από ένα σημείο στάθμης και πάνω.

To atmos με τον SR7013 και τα KEF Q750, Q350, Q650c, Q50a και Kube 12 είναι σύστημα πολλών χιλιάδων ευρώ. Τι συγκρίνουμε τώρα; Ηχομπάρα με κανονικό σύστημα Home Cinema 5.1.4 που ήταν σε αίθουσα;

Η jbl bar δείχνει το μέλλον λογικά σε μερικά χρόνια θα έχουμε πολλά ηχεία ασύρματα χωρίς καλώδια

Ήταν μικρός ο χώρος για την bar 5.1 με το δεκάιντσο sub. Όσο περίπου ο χώρος για τη Sony. Λογικό να μπούκωνε γρήγορα όχι η ηχομπάρα, αλλά ο χώρος. Εμένα μου κούνούσε το πατζάκι από το παντελόνι η JBL... . Νομίζω οριακά μπορεί να παίξει μια 2.1 εκεί. Για ηχομπάρα με μεγαλύτερο sub όπως η 5.1 στο μικρό δωμάτιο οι ακυρώσεις και τα στάσιμα πάνε σύννεφο από ένα σημείο στάθμης και πάνω.

To atmos με τον SR7013 και τα KEF Q750, Q350, Q650c, Q50a και Kube 12 είναι σύστημα πολλών χιλιάδων ευρώ. Τι συγκρίνουμε τώρα; Ηχομπάρα με κανονικό σύστημα Home Cinema 5.1.4 που ήταν σε αίθουσα;
Απορία τα αποσπωμενα ηχεία δεν θα χαλάει η μπαταρία μετά από δύο χρόνια; ενοω σαν τα κινητά θα θελει πιο συχνά φορτίσει

Θα μπορούσαν να έχουν και την MagniFi Max SR στην αίθουσα της ΕΤΥΤ επάνω σε κάποια Hisense, αλλά μάλλον ασχολήθηκαν με το σύστημα atmos περισσότερο απ' ό,τι καταλαβαίνω που όλοι αυτό ήθελαν να ακούσουν. Προφανώς ήθελαν να αποφύγουν τις συγκρίσεις που αναγκαστικά γίνονται όταν παίζουν δύο συστήματα στο χώρο. Δίκοπο μαχαίρι αυτό πάντα. Φαντάζεσαι να ακούσεις την MagniFi Max SR αφού ακούσεις το σύστημα με το atmos;

Απορία τα αποσπωμενα ηχεία δεν θα χαλάει η μπαταρία μετά από δύο χρόνια; ενοω σαν τα κινητά θα θελει πιο συχνά φορτίσει

Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό, θα πρέπει να την έχει κάποιος για κάποια χρόνια και να μας το πει. Ωστόσο αν αυτό μπορεί να συμβεί στο μέλλον καθώς οι συσσωρευτές αυτή τη συμπεριφορά παρουσιάζουν είτε πρόκειται για μπαταρία κινητού είτε για μπαταρία αυτοκινήτου, επειδή τα ηχεία μπορούν να φορτίσουν και εκτός ηχομπάρας, πολύ απλά θα τα αφήνεις στην πρίζα με οποιοδήποτε φορτιστή. Έχουν και θύρα USB για φόρτιση.

Αλλιώς πας κατ' ευθείαν σε μια ηχομπάρα χωρίς επαναφορτιζόμενα ηχεία αλλά εκεί θα πρέπει να έχεις πρίζα για το καθένα ευθύς εξ' αρχής.