Soundbar με Dolby Atmos και DTS X

Ακόμα και στην τιμή της BF ακριβή ήταν για τον ήχο που έχει. Μόνο την ευκολία ότι υποστηρίζει πολλά φορμά και δεν χρειάζεται να αλλάζεις την έξοδο της TV έχει ως πλεονέκτημα. Κατά τα λοιπά, από μακριά και αγαπημένοι. Ούτε καν θέλω να σκεφτώ το ενδεχόμενο της κανονικής της τιμής δίπλα σε μια JBL Bar 3.1 που έχει κι αυτή δεκάιντσο. Ήδη σε σύγκριση με τη μικρή Bar 2.1 χάνει πολύ.
Από Sony μόνο Blu-ray player πλέον.

Καλημέρα σε όλους. Αγόρασα και αναμένω να παραλάβω την Sony HT-XF9000 soundbar και επειδή είμαι άσχετος με το θέμα θα ήθελα να ρωτήσω για την συνδεσμολογία.
Έχω τις ταινίες αποθηκευμένες σε Nas synology και τις αναπαράγω με Apple tv4 σε tv lg καθώς και Netflix μέσω Apple tv πάλι.
Αν καταλαβαίνω καλά η σωστή σύνδεση είναι: Atv -> με hdmi στην Soundbar -> απο sb με hdmi στην tv (δεν έχει θύρα ARC) -> από την tv optical στην SB.
Αν συνδέσω απευθείας το Atv στην tv και την tv με optical στην sb, αλλάζει κάτι?
Επίσης στην πρώτη περίπτωση όταν βλέπω tv μέσω αποκωδικοποιητή οτε ο ήχος πως θα πηγαίνει στην sb?

56f555df83a5aa53e774d805d7875a50.jpg
ae30d1546ff454c4a089c0c88ed9e68f.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk

καλορίζικη Γιώργο, εγώ πάντως εχω μείνει ευχαριστημένος με την XF9000
Για 300 ευρώ με Sony TV που γίνεται τέλειο πάντρεμα, είναι ταμάμ.. όλη η οικογένεια ανοιγει την TV και χαίρονται ήχο..
(ποτέ κανεις δεν μπήκε σε κόπο να ρωτήσει να τους ανοιγώ τον ΑV receiver πρωτύτερα)

καλορίζικη Γιώργο, εγώ πάντως εχω μείνει ευχαριστημένος με την XF9000
Για 300 ευρώ με Sony TV που γίνεται τέλειο πάντρεμα, είναι ταμάμ.. όλη η οικογένεια ανοιγει την TV και χαίρονται ήχο..
(ποτέ κανεις δεν μπήκε σε κόπο να ρωτήσει να τους ανοιγώ τον ΑV receiver πρωτύτερα)
Και εγώ μια χαρά την βρίσκω με της συνδέσεις έχω μπερδευτεί

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Την τηλεόραση έχω σύνδεση πάνω στην μπαρα με το οπτικό καλώδιο. Το θέμα είναι ότι έχω ένα shield και ένα mag 254

βάλε την ηχομπάρα με HDMI καλώδιο στην TV στη θύρα της TV που γράφει ARC (βγάζεις την οπτική).
Οπότε οτι Input διαλέγεις στην TV Θα σου βγάζει ήχο στην μπάρα μέσω ARC.

Μια απορία έβαλα πχ να δω μια ταινία με ήχο 5,1 αναπαραγωγή από τηλεόραση και ήχο στέλνω με οπτική στην ηχομπαρα. Παρατηρώ ότι οι φωνές ακούγονται χαμηλά και οι υπόλοιποι ήχοι κανονικά δυνατά. Γιατί γίνεται αυτό;

Απάντηση: Re: Soundbar με Dolby Atmos και DTS X

Μια απορία έβαλα πχ να δω μια ταινία με ήχο 5,1 αναπαραγωγή από τηλεόραση και ήχο στέλνω με οπτική στην ηχομπαρα. Παρατηρώ ότι οι φωνές ακούγονται χαμηλά και οι υπόλοιποι ήχοι κανονικά δυνατά. Γιατί γίνεται αυτό;

Αν πατήσεις option στο τηλεκοντρόλ σου βγάζει επιλογή να αυξήσεις την ένταση των διαλόγων, σε μένα βέβαια είναι γκριζαριαμένη και δεν μπορώ να την επιλέξω

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Soundbar με Dolby Atmos και DTS X

Αν πατήσεις option στο τηλεκοντρόλ σου βγάζει επιλογή να αυξήσεις την ένταση των διαλόγων, σε μένα βέβαια είναι γκριζαριαμένη και δεν μπορώ να την επιλέξω

Sent from my iPhone using Tapatalk
Δεν μου βγάζει επιλογή γιατί η TV είναι συνδεμένο με optical

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Soundbar με Dolby Atmos και DTS X

Δεν μου βγάζει επιλογή γιατί η TV είναι συνδεμένο με optical

Σύνδεσε τη με hdmi, η κάποια άλλη από τις συσκευές σου, γιατί αλλιώς δεν έχεις πρόσβαση στο Menu για τις ρυθμίσεις

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Soundbar με Dolby Atmos και DTS X

Σύνδεσε τη με hdmi, η κάποια άλλη από τις συσκευές σου, γιατί αλλιώς δεν έχεις πρόσβαση στο Menu για τις ρυθμίσεις
Έχω δύο hdmi περιμένω ακόμα ένα καλώδιο για να μπορώ να στείλω 4κ γιατί εχω μόνο ένα το άλλο είναι version 1,4. Έχω mag και nvidia shield και δεν έχω πολλά hdmi καλωδια

ενωσα το shield πανω στην ηχομπαρα και απο την ηχομπαρα καλωδιο στην υποδοχη arc της τηλεορασεις αλλα δεν με βγαζει dolby digital μονο LPCM 2.0

Μήπως έχεις πει στην TV να βγάζει έξοδο ήχου PCM ή στις ρυθμίσεις εξόδου του shield έχεις κάτι λάθος.

Το καλώδιο πάει από ηχομπαρα σε τηλεόραση TV arc μετα το shield πάει με hdmi πάνω στην ηχομπαρα. Ρύθμισης τηλεόραση βλέπω στέλνει με bitstreams και από shield στέλνω μέσω kodi με passthrough