Soundbar με Dolby Atmos και DTS X

"Έχεις προθεσμία 14 ημερών για να ξανασκεφτείς την αγορά που έκανες και να αλλάξεις γνώμη. Έτσι, αν νιώσεις ότι σου ασκήθηκε
πίεση για να αγοράσεις, αν στο μεταξύ βρείς μια πιο συμφέρουσα τιμή ή αν απλώς αλλάξεις γνώμη για οτιδήποτε αγόρασες μέσω του διαδικτύου, έχεις το δικαίωμα να το επιστρέψεις εντός δύο εβδομάδων και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Να θυμάσαι ότι, για να σου επιστραφεί ολόκληρο το ποσό των χρημάτων, το προϊόν θα πρέπει να είναι σε κατάσταση τέτοια η οποία να επιτρέπει την επαναπώλησή του, επομένως μπορείς απλώς να ελέγξεις το προϊόν όχι να το χρησιμοποιήσεις. Για παράδειγμα αν αγοράσεις παπούτσια, μπορείς να τα δοκιμάσεις στο σπίτι, αλλά όχι να τα φορέσεις έξω."

από εδώ

Παιδιά δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα η συγκεκριμένη συζήτηση. Υπάρχει σχετική νομοθεσία την οποία είναι υποχρεωμένοι να σέβονται και οι καταστηματάρχες - αντιπρόσωποι και οι καταναλωτές.

Αλλιώς ακούς ένα προϊόν στο κατάστημα που έχει και μεγαλύτερους χώρους και αλλιώς σπίτι σου με τοίχους, έπιπλα κτλ. Αν σπιτι σου πιστεύεις ότι δε σου κάνει το πακετάρεις και το επιστρέφεις. Δε θα σου πει κανείς γτ έκανες μια σωστή δοκιμή και απλά δε σου ταίριαξε..
από την Άλλη μπορώ να κάνω και λάθος και να μην ισχύει κάτι τέτοιο.

Re: Απάντηση: Soundbar με Dolby Atmos και DTS X

Αλλιώς ακούς ένα προϊόν στο κατάστημα που έχει και μεγαλύτερους χώρους και αλλιώς σπίτι σου με τοίχους, έπιπλα κτλ. Αν σπιτι σου πιστεύεις ότι δε σου κάνει το πακετάρεις και το επιστρέφεις. Δε θα σου πει κανείς γτ έκανες μια σωστή δοκιμή και απλά δε σου ταίριαξε..
από την Άλλη μπορώ να κάνω και λάθος και να μην ισχύει κάτι τέτοιο.

Δηλαδή εσύ μιλάς για δοκιμή του μηχανήματος αν κατάλαβα καλά. Αυτό δεν έχει σχέση με την υπαναχώρηση. Λες κάτι άλλο τώρα. Το οποίο δεν υπάρχει στη νομοθεσία.

Μια καλή ιδέα είναι να χρεώνεται η δοκιμή πάντως. Νομίζω κάπου διάβαζα ότι σκέφτονται να το εφαρμόσουν (στην Ισπανία νομίζω σε καταστήματα ρούχων).

Για να γυρίσουμε στο θέμα, αυτά είναι εύλογο να αφορούν ιντερνετομάγαζα. Από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα demo στο κατάστημα και το προσωπικό γνωρίζει πως να κάνει ένα demo της προκοπής, βρίσκεται πίσω σου για να σου λύσει απορίες και μετά την πώληση, αλλά κυρίως έχει και την τεχνογνωσία, τα υπόλοιπα αφορούν όπως είπα εκείνους που είτε πουλάνε μακαρόνια, είτε πουλάνε ηχοσυστήματα είναι το ίδιο. Box movers τους λένε. Πρατηριούχοι κι έτσι... . :o

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει να προτείνονται ηχεία atmos... δίπολα και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει να καταστρέφονται μηχανήματα λόγω λάθος συμβουλων. To name a few που έχουν συμβεί ακόμα κι εδώ ε;

Αυτό που εννοεί ο φίλος πραγματικά το κάνουν αρκετές εταιρείες στην Αμερική. Παίρνεις ένα προϊόν για ένα μήνα, και στο τέλος του μήνα αν σου αρέσει το κρατάς, αν όχι το επιστρέφεις χωρίς πως και γιατί.
Επειδή παρακαλουθω τα βίντεο του Πωλ συνιδρυτή της ps Audio, το έχει αναφέρει πολλές φορές ότι το κάνουν.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Και μετά γεμίζουν με reviews το amazon λέγοντας τι ωραίο ηχείο για atmos είναι το τάδε δίπολο... . Και πάει ο άλλος και κάνει ολόκληρη εγκατάσταση και μετά αναγκάζεται να την ξηλώνει.

Δεν φτάνει να θες να το δοκιμάσεις, Πρέπει να ξέρεις και να το δοκιμάσεις. Να ξέρεις ας πούμε ότι το κεντρικό ηχείο ή η ηχομπάρα πρέπει να είναι στην άκρη του επίπλου αλλιώς θα ακούς ό,τι νά'ναι ή ότι έτσι μετατρέπεις όλες τις ηχομπάρες σε... DTS Virtual (fau)X. :rolleyes:

Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός φθηνού home cinema 5.1 μέχρι 300-350 ευρώ. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε μιας και δεν έχω και ιδιαίτερη σχέση με ήχο. Έχω τηλεόραση oled b7.

Η ερώτηση μου είναι η εξής, στο σαλόνι λόγω χωροταξίας έχω εδώ και αρκετά χρόνια τη Philips Cineos HTS8100 την οποία και την καλοπλήρωσα για την εποχή άλλα και την ευχαριστηθηκα ιδιαίτερα μπορώ να πω.
Τελευταία έχουν μπει ζιζάνια στο μυαλό μου και στη τσέπη μου και κοιτούσα εν πρώτης την JBL 5.1 και εσχάτως της LG SK9Y που είναι τώρα σε προσφορά και με τα ασύρματα πίσω ηχεία στα 550 ευρώ νομίζω. Το πρόβλημα μου είναι ότι πλέον ηχομπάρα δε μπορείς να βρεις πουθενά να ακούσεις σε μαγαζί (ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη) και ήθελα να ρωτήσω τους κατέχοντες και του θέματος άλλα ακόμη και της εν λόγω μπάρας την άποψη τους στο θέμα και αν όντως θα έχει και διαφορά στον ήχο από τη τωρινή μου λύση.

Έχω την SK9Y μαζί με τα πίσω ηχεία εδώ και λίγες μέρες (έπρεπε να πάω σε αγορά ηχομπάρας λόγω χώρου και βρήκα την ευκαιρία να πάρω αυτή επειδή είχε προσφορά και τα πίσω ηχεία). Τα πήρα από ΜΜ στα 600 ευρώ (599 ήταν η προσφορά όχι 550) + 50 επέκταση εγγύησης.

Είχα διαβάσει διάφορα ειδικά για το κεντρικό ηχείο που είναι χαμηλό όταν έχουμε πολυκάναλο ήχο, για τις ρυθμίσεις που είναι λίγο πτωχές, για το μπάσο που κάποιοι βρήκαν λίγο πτωχό κτλ αλλά και για ένα firmware που είχε βγει που διόρθωνε αρκετά απ αυτά τα πράγματα (πχ πλέον να έχεις ρύθμιση για το κεντρικό ηχείο)
Δεν έχω τρόπο να ακούσω Dolby Atmos από Netflix ή Kodi, έδωσα και το xbox μόλις λίγες μέρες πριν την πάρω οπότε έμεινα με απλό dolby μέσα από το arc της sony android tv. Έχει όμως (το πέτυχα κατά λάθος) αν κρατήσεις πατημένο το function κουμπί, λειτουργία demo όπου παίζει ένα εντυπωσιακό dolby atmos μέρος σαν να είσαι μέσα στην ζούγκλα κτλ. Δεν είχα ποτέ atmos για να κάνω σύγκριση και σίγουρα φαντάζομαι δεν θα συγκρίνεται με οποιοδήποτε κανονικό 7.1.2 σύστημα (τόσο είναι με τα 2 πίσω ηχεία) ΑΛΛΑ αυτό που άκουσα είναι απίστευτα εντυπωσιακό!. Ο ήχος πραγματικά ερχόταν από παντού.
Τώρα σε απλό Dolby στο netflix (πχ στο punisher) εγώ προσωπικά στα μπροστά κανάλια δεν βλέπω διαφορά με έναν ενισχυτή με 2.1 ηχεία μπροστά , πραγματικά νιώθεις τα 2 δεξιά αριστερά κανάλια να έρχονται τέρμα δεξιά αριστερά του δωματίου. Τα πίσω ηχεία κάνουν ΠΟΛΥ καλή δουλειά και γενικά η όλη εμπειρία είναι καλή έστω και χωρίς hd πολυκάναλο, δεν διαφέρει απο ένα μέσο κανονικό ηχοσύστημα (βέβαια για το atmos τα σκας...).
Από δυνατότητες, έχει chromecast μια χαρά, bluetooth, wifi κτλ...

Στα αρνητικά.
1) Πρέπει να το βάλεις πάνω στο τραπεζάκι μπροστά απ την tv και όχι σε ράφι για να μπορούν να "δουλέψουν" τα atmos ηχεία με το ταβάνι.
2) Εμένα ο χώρος έτυχε και είναι ιδανικός αφού είναι σαν κλειστό "κουτί" αλλά για να αποδώσει μια τέτοια ηχομπάρα και να πλησιάσει ένα "κανονικό" ηχοσύστημα, θέλει τέτοιο χώρο και όχι έναν ανοιχτό χώρο με περίεργη διαρρύθμιση ...πρέπει ο ήχος να "χτυπήσει" σωστά στους τοίχους και να σου έρθει.
3) Όλοι προτείνουν να αφήσεις τον ήχο στο standard και να παίξεις λίγο με το μπάσο κτλ και να αυξήσεις το κεντρικό κανάλι. Εμένα το standard δεν με ξετρέλανε γιατί απλά είμαι παιδί του μπάσου στις ταινίες και ας χαθεί λεπτομέρεια.. αυτό λάτρευα στο denon subwoofer που είχα πριν και αυτό μου έλειπε τώρα. Αυτό λύθηκε όταν χρησιμοποίησα το preset "bass blast" όπου χωρίς να χρειαστεί να αυξήσω επιπλέον το μπάσο μετά, ο ήχος μου άρεσε και για ταινίες και για ροκ μουσική που ακούω. Δεν φτάνει φυσικά το ενεργό denon sub που είχα αλλά μου είναι ΟΚ.. αν θες όμως να τρίζει το σύμπαν οκ τότε δεν.... με το bass blast είναι στα επίπεδα του να έχω το denon sub που είχα στο 1/3 (και κάπου εκεί το είχα σχεδόν). Σε αρκετά μεγαλύτερους χώρους σε σχέση με τον δικό μου, ίσως κατανοώ πως θα θέλανε κάποιοι λίγο παραπάνω δύναμη στο sub.
4) Οι ρυθμίσεις είναι πτωχές στην εφαρμογή του κινητού (και ανύπαρκτες στο πραγματικό mini remote). Αλλάζεις preset, ρυθμίζεις bass/tremble (για όλα τα presets ταυτόχρονα), έχει απο -6db μέχρι +6db ρυθμίσεις για το κεντρικό ηχείο, για τα πίσω ηχεία ή για τα upfiring ηχεία αλλά όχι για τα μπροστά ηχεία και δεν μπορείς να ρυθμίσεις ξεχωριστά ΑΝΑ ηχείο, ούτε να ορίσεις αποστάσεις κτλ αν τύχει και είναι περίεργος ο χώρος σου και θες να κάνεις αλλαγές ή πχ αν θες να δώσεις κάνα db παραπάνω σε ένα απ τα 2 πίσω ηχεία.
5) Ο πομποδέκτης των πίσω ηχείων (τα 2 ηχεία συνδέονται σε ένα κουτί που με την σειρά του συνδέεται στην ηχομπάρα) θέλει σχετικά καλή επαφή με την μπάρα.. εγώ το έχω πίσω απ τον καναπέ (που είναι κολλητά στον πίσω τοίχο) 2,5 με 3 μέτρα απ την ηχομπάρα με εμπόδια τον καναπέ, εμάς, το τραπέζι ανάμεσα και υψομετρική διαφορά... ε έκανε κάποιες διακοπές στις αρχές που είτε επανερχόντουσαν μόνα τους είτε σε 1 περίπτωση ήθελε κλείσιμο άνοιγμα η ηχομπάρα. Το έβαλα το κουτί μόλις 4-5 εκατοστά πιο ψηλά και απο τότε δεν ξαναείχα διακοπές εδώ και μέρες. Δεν έχω βάλει σωστά όμως τον φερίτη που είχε στην συσκευασία και επίσης στο manual αναφέρει να μην είναι κοντά η ηχομπάρα σε ασύρματα router κτλ (εγώ έχω ακριβώς κολλητά απο πίσω της έναν πομποδέκτη εικόνας). Τώρα όλα καλά.
6) Πήγα το κεντρικό κανάλι στο +6db με το που έκανα software update και έβγαλε την επιλογή, έκανα και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που ήθελα και για αρκετές μέρες έβλεπα Netflix με dolby (απλό dolby digital). Το κεντρικό ηχείο ήταν απίστευτα δυσανάλογα χαμηλότερο απ τα υπόλοιπα! λέω αν είναι έτσι να διορθώθηκε, φαντάζομαι πριν!!!! χαμήλωνα τα πίσω ηχεία για να ακούω διαλόγους αλλά εφόσον δεν μπορείς να ρυθμίσεις τα μπροστά πάλι στα εφε της σειράς/ταινίας άκουγες περισσότερο τα εφε απ τους διαλόγους.
Τελικά τυχαία χθες πάω την ρύθμιση του κεντρικού ηχείου απ το +6db στο 0 όπου δεν άλλαξε τίποτα και ξανά στο +6db όπου είδα το φως το αληθινό! Ο ήχος επιτέλους όπως έπρεπε και οι διάλογοι crystal clear. Το αρνητικό εδώ λοιπόν είναι το πόσο κακοφτιαγμένο φαίνεται να είναι το firmware που προφανώς επειδή πείραξα ΑΛΛΕΣ ρυθμίσεις, το +6db στο κεντρικό ηχείο, συμπεριφερόταν σαν 0db χωρίς εγώ να έχω τρόπο να το γνωρίζω...
7) Θα ήθελα να έχει "γραφικό περιβάλλον" για τις ρυθμίσεις πέρα απ το app του κινητού (εκτός αν δεν το έχω δει εγώ αλλά δεν νομίζω ότι έχει), έχει μόνο μια απλή led οθονίτσα μιας σειράς και λίγων χαρακτήρων πίσω απ τις γρίλιες της.
8) Άσχετο και όχι ακριβώς "αρνητικό" αφού το γνωρίζεις πριν την πάρεις, αλλά δεν υποστηρίζει DTS:X παρά μόνο Dolby Atmos. Έχω δει να νομίζει ο κόσμος ότι το υποστηρίζει και να επιμένει για αυτό γιατί "ακούνε" κανονικά dts:x όπως γράφουν χαρακτηριστικά στα forum αλλά στα specs δεν υποστηρίζεται. Μικρό ίσως το κακό για εμένα...

Πέρα απ αυτά, ο ήχος είναι πραγματικά πολύ καλός, ήμουν οριακά στο να πάρω την SK10Y (μόνη διαφορά το meridian, η μια παραπάνω hdmi είσοδος και το μεγαλύτερο μήκος) και δεν το έκανα για τα χρήματα αλλά και για το μήκος (έχω 55άρα και η SK10Y είναι φτιαγμένη για 65άρα και θα μου έκλεινε τα πάντα!!!) αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πόσο καλύτερα θα ακούγεται με το meridian η SK10Y καθώς τώρα που την έφερα στα μέτρα μου η SK9Y μου ακούγεται απίστευτη με όλα τα αρνητικά της παραπάνω που είναι καθαρά και μόνο θέμα firmware και τίποτε άλλο.

Αν ο χώρος κάνει, τότε γιατί όχι αλλά δεν δεν ξέρω αν πλέον είναι σε προσφορά καθώς στο ΜΜ πλέον την έχουν πάει 900 ευρώ και χωρίς τα ηχεία δώρο....

Η ερώτηση μου είναι η εξής, στο σαλόνι λόγω χωροταξίας έχω εδώ και αρκετά χρόνια τη Philips Cineos HTS8100 την οποία και την καλοπλήρωσα για την εποχή άλλα και την ευχαριστηθηκα ιδιαίτερα μπορώ να πω.
Τελευταία έχουν μπει ζιζάνια στο μυαλό μου και στη τσέπη μου και κοιτούσα εν πρώτης την JBL 5.1 και εσχάτως της LG SK9Y που είναι τώρα σε προσφορά και με τα ασύρματα πίσω ηχεία στα 550 ευρώ νομίζω. Το πρόβλημα μου είναι ότι πλέον ηχομπάρα δε μπορείς να βρεις πουθενά να ακούσεις σε μαγαζί (ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη) και ήθελα να ρωτήσω τους κατέχοντες και του θέματος άλλα ακόμη και της εν λόγω μπάρας την άποψη τους στο θέμα και αν όντως θα έχει και διαφορά στον ήχο από τη τωρινή μου λύση.

Αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο είσαι διατεθειμένος να αφήσεις το πραγματικά καλό και κινηματογραφικό χαμηλό της JBL με το δεκάιντσο subwoofer σε σχέση με το ασθενικό της LG. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά και εκείνη που ξεχωρίζει την κινηματογραφική αίσθηση από την μη κινηματογραφική εν τέλει.

Το κατά πόσο δύο ηχεία που δια ανακλάσεως προσδίδουν την αίσθηση ύψους είναι αποτελεσματικά, είναι το δεύτερο σημείο στο οποίο ποντάρεις στην LG. Όχι και ό,τι καλύτερο, αλλά προσφέρεται.

Τρίτο σημείο τα όχι αληθινά ασύρματα surround ηχεία στην περίπτωση της LG (συνδέονται με καλώδιο σε ένα τρίτο κουτί που είναι ασύρματος μετατροπέας) αλλά από την άλλη η δυνατότητα chromecast που πάντα είναι μια καλή ευκολία.

Στην JBL έχεις και αρκετές εισόδους HDMI για να τη δουλέψεις όπως θα δούλευες έναν ενισχυτή AV. Πάντα χρήσιμο αυτό.

Για να δεις διαφορά σε σχέση με αυτή που έχεις, η γνώμη μου είναι ότι μεγαλύτερη θα είναι με την Bar 5.1 γιατί πολύ απλά ο κινηματογραφικός ήχος ξεκινά και τελειώνει εν πολλοίς στο καλό subwoofer.

Και τέλος, σε ό,τι αφορά την ακρόαση. Αυτή οφείλει να γίνεται με περιεχόμενο ταινίας και την ηχομπάρα στημένη σε TV. Ακροάσεις του τύπου όλες οι ηχομπάρες η μια πάνω από την άλλη και ακούμε με το.... Bluetooth είναι απαράδεκτη τακτική γιατί δεν μας δίνει να καταλάβουμε τίποτε απολύτως για τις δυνατότητες εκείνου που μας ενδιαφέρει.
Είναι το αντίστοιχο με τις ακροάσεις ζεύγους ηχείων για να καταλάβουμε τι μπορεί να κάνει σε καταστάσεις Home Cinema.
Κοινώς, ανωτάτη μπακαλική.

Να συμπληρώσω πως η JBL 5.1 με τα αποσπώμενα ασύρματα ηχεία (ασύρματα με μπαταρία και όχι με ρεύμα και κουτί στα οποία συνδέονται όπως εδώ... με τα αρνητικά του και τα θετικά του αυτό στην JBL... πραγματικό wireless αλλά όπως και να το κάνεις μπαταρία που όσο αντέξει στον χρόνο και περισσότερες πιθανότητες και για διακοπές ανα ηχείο) ήταν η αρχική μου επιλογή, αλλά εφόσον βγήκε πολύ φτηνότερα σε προσφορά η LG (599 αντί για 729 της JBL και με τα πίσω ηχεία δώρο και με atmos υποστήριξη να είμαστε λίγο future proof), πήγα εκεί χωρίς πολύ σκέψη και ξέρωντας πως το μπάσο που έχει σαν θετικό η JBL δεν θα μου λείψει λόγω χώρου και για την ώρα νιώθω ότι με τα δικά μου δεδομένα ήταν απόλυτα σωστή απόφαση. Σχεδόν με τα λεφτά που ήθελε η JBL έπαιρνες την SK10Y... είναι λίγο χαοτική η διαφορά..

Ο κάθε κατασκευαστής ποντάρει στα σημεία που εκείνος θεωρεί καλύτερα. Από και και πέρα ανάλογα τι ψάχνει ο καθένας και ανάλογα τις προτεραιότητές του. Άλλος θέλει καλό ήχο, άλλος θέλει ευκολίες.

Πω πω παιδιά ήσασταν κατατοπιστικότατοι και οι δύο. Σας ευχαριστω πολύ. Ειλικρινά στα ποστ σας βρήκα πληροφορίες που μετά από τόσο διάβασμα σε διαφορά sites με reviews δε μπόρεσα να τα βρω. Η αλήθεια είναι ότι για jbl πήγαινα στην αρχή αλλά η προσφορά της LG ήταν και αυτή ενδιαφέρουσα. Το μόνο που με έκανε τώρα για την LG είναι ο χώρος που θα τη τοποθετήσω. Είναι χωνευτή γυψοσανίδα και άρα θα πάνε στράφι τα δύο πάνω ηχεία όπως αναφέρθηκε.
Άρα χάνεται ουσιαστικά οποιοδήποτε πλεονέκτημα μπορεί να προσφέρει σε Dolby atmos έτσι δεν είναι; Παραθέτω φωτό :)

534f8c9a7302ca55ecc83154c18d12ec.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αν κρίνω απ το πως δείχνει στο site της η LG οτι πάει ο ήχος, πιθανόν να έχεις θέμα και με τα πάνω (atmos) ηχεία, αλλά και με τα πλάγια (αφού είναι 5.1.2 ή 7.1.2 με τα πίσω που σημαίνει και 2 extra που ρίιχνουν πιθανότατα δεξιά αριστερά προς τους τοίχους. Ίσως καλύτερα να πας στην JBL αν πρέπει να μπει εκεί...

Εδώ πως το δείχνει στο site (αλλά μπορεί να είναι απλά μαρκετίστικο και να μην ρίχνει ακριβώς έτσι ειδικά στο πλάι)

https://www.lg.com/gr/images/AV/fea...c_Sound_at_Home_with_Dolby_Atmos_Desktop1.jpg

Έχεις και μια ακόμη εναλλακτική. Την Polk MagniFi Max SR. Λίγο μικρότερο sub από την JBL αλλά και Google cast. Τα πίσω ασύρματα είναι πραγματικά ασύρματα κι εδώ, αλλά θέλουν παροχή ρεύματος.

Ευχαριστώ Pleo. Τη συγκεκριμένη δεν την είχα καθόλο στα υπόψιν. Για την ακρίβεια δε την ήξερα καν.
Η τροφοδοσία για τα πίσω ηχεία είναι εύκολη γιατί έχω δύο πρίζες οπότε όλα καλά.
Τελικά καλά λένε ότι συνήθως η πρώτη επιλογή είναι η σωστότερη :D όσο και να "ψάξω" στην JBL καταλήγω

Καλησπερα παιδια...μετα απο τοσες σελιδες που εχω διαβασει ( δεν εβγαλα και ακρη ) ηθελα να ρωτησω αν αξιζει η Samsung HW-Q90R. τωρα μπαινω στον χωρο και ηθελα να ρωτησω αν η διαφορες ειναι μεγαλες ααμεσα σε soundbar η σε ηχοσυστημα κανονικο. τα λεφτα που μπορω να διαθεσω ειναι μεχρι 1500. μονο για ταινιες μουσικη και κανενα παιχνιδι. θα χαρω να με βοηθησετε μην με πιασουν και κοτσο :D

1500 είναι αρκετά λεφτά.. πριν αγοράσεις καλό θα ήταν να πας να την δεις σε ενα μαγαζί. αυτό που με ξενερώνει στις soundbars είναι η ποιότητα κατασκευής τους (στις χαμηλές/μεσαίες κατηγορίες τιμής)
δηλαδή ενώ με 600 ευρώ παίρνεις ένα απλό stereo ενισχυτή και 2 ηχεία τύπου βιβλιοθήκης που τα πιάνεις και βλέπεις ότι έχουν μια ποιότητα και ένα βάρος...στις soundbars είναι ένα πλαστικό κομμάτι με ένα subwoofer που και αυτό δεν είναι βαρύ και μου κάνει λίγο κάπως....
ελπίζω στην κατηγορία τιμής που κοιτάς να έχουν μια ποιότητα κατασκευής που να ανταποκρίνεται σε αυτό που πληρώνεις...