Soundbar με Dolby Atmos και DTS X

Καλησπέρα παιδιά εχω μια lg nanocel 55sm9010 και σκέφτομαι για αγορά soundbar. Κοιτάω την jbl 2.1 deepbass που γράφουν καλα σχόλια. Αλλα η ερώτηση μου είναι οτι θα χάσω πολύ απο το atmos που εχει η τιβι μου? Γτ το soundbar δεν υποστηρίζει atmos.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Βασικά ΔΕΝ έχεις Atmos.
Αν δεν έχεις ηχεία στην οροφή ή στις κορυφές των πλαϊνών τοίχων, το μόνο που έχεις είναι μια ψευτιά του marketing που τολμάν να αποκαλέσουν "Atmos".

Έστω και με την 2κάναλη JBL θα έχεις καλύτερο ήχο από τα ενσωματωμένα της TV.

Θα έχεις καλύτερο ήχο από αυτόν που έχει η TV (στη συγκεκριμένη κρίνεται επαρκής ο ήχος της για TV λόγω 2.2 configuration).

Τώρα, αν το δεις στεγνά οικονομικοτεχνικά, μια JBL Bar 2.1 DeepBass θα σε βοηθήσει να έχεις μεγαλύτερες στάθμες και μπάσο. Επίσης θα έχεις πολύ καλή virtual surround εμπειρία για ηχομπάρα front surround 2.1 καναλιών σε αυτήν την τιμή. Κατά πλάτος, όχι καθ' ύψος.
Το Virtual Atmos που έχουν οι τηλεοράσεις με αυτοκόλλητο atmos, τουλάχιστον όποτε το έχω ακούσει, δεν πείθει. Μοιάζει σαν να παίρνει λίγο ύψος ο ήχος και τίποτε άλλο. Ενώ πολλές φορές "αδειάζει" και από μπάσο.

Για να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες της TV η οποία έχει eARC και HDMI 2.1 θα πρέπει να δεις μια αρκετά ακριβότερη ηχομπάρα που θα έχει Dolby Atmos. Αν όμως ανέβεις πολύ σε τιμή, είναι καλύτερο για Dolby Atmos να δεις ένα σύστημα με ξεχωριστό ενισχυτή AV, ηχεία και sub.

Θα έχεις καλύτερο ήχο από αυτόν που έχει η TV (στη συγκεκριμένη κρίνεται επαρκής ο ήχος της για TV λόγω 2.2 configuration).

Τώρα, αν το δεις στεγνά οικονομικοτεχνικά, μια JBL Bar 2.1 DeepBass θα σε βοηθήσει να έχεις μεγαλύτερες στάθμες και μπάσο. Επίσης θα έχεις πολύ καλή virtual surround εμπειρία για ηχομπάρα front surround 2.1 καναλιών σε αυτήν την τιμή. Κατά πλάτος, όχι καθ' ύψος.
Το Virtual Atmos που έχουν οι τηλεοράσεις με αυτοκόλλητο atmos, τουλάχιστον όποτε το έχω ακούσει, δεν πείθει. Μοιάζει σαν να παίρνει λίγο ύψος ο ήχος και τίποτε άλλο. Ενώ πολλές φορές "αδειάζει" και από μπάσο.

Για να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες της TV η οποία έχει eARC και HDMI 2.1 θα πρέπει να δεις μια αρκετά ακριβότερη ηχομπάρα που θα έχει Dolby Atmos. Αν όμως ανέβεις πολύ σε τιμή, είναι καλύτερο για Dolby Atmos να δεις ένα σύστημα με ξεχωριστό ενισχυτή AV, ηχεία και sub.
Ξερω για e arc και atmos οτι πρέπει να ανεβω σε λεφτά. Αλλα μεχρι το ποσό αυτο μπορώ και γενικώς πρώτη φορα πειραματιζομαι με ηχο εκτός τηλεόρασης. Η αλήθεια είναι οτι η τιβι εχει καλο ήχο αλλα οπως ειπες χάνει σε μπάσο. Οπότε προχωράω με τα jbl να δω αμα θα με τραβηξει το "χόμπι" του ήχου και βλέπουμε. Θενκς.

Απάντηση: Re: Soundbar με Dolby Atmos και DTS X

Καλησπέρα παιδιά εχω μια lg nanocel 55sm9010 και σκέφτομαι για αγορά soundbar. Κοιτάω την jbl 2.1 deepbass που γράφουν καλα σχόλια. Αλλα η ερώτηση μου είναι οτι θα χάσω πολύ απο το atmos που εχει η τιβι μου? Γτ το soundbar δεν υποστηρίζει atmos.

Γνώμη μου είναι πάρε ένα sub για tv ( που συνδέεται με blutooth ή wifi ) και είσαι οκ και δεν χανεις το atmos της tv. Το ίδιο σκέφτομαι να κάνω και εγώ παρόλο που έχω την ηχόμπαρα jbl 5.1 αλλά δεν είναι atmos.

Ακριβώς έτσι, και για να συμπληρώσω και ολοκληρώσω:

Από μια ηχομπάρα, ακόμα και ένα σετ 5.1 ηχείων των 500 και έναν μεταχειρισμένο ενισχυτή 5.1 από Marantz/Denon/Onkyo/Yamaha/Pioneer των 200 (350-450 για καινούργιο) έχεις ΣΩΣΤΟ surround και καλύτερο ήχο από οποιαδήποτε ηχομπάρα.
Προσωπικά από το να δώσω 500-900 για ηχομπάρα, αφού θέλω να βλέπω ταινίες, το surround envelopment είναι το ζουμί, θα προτιμούσα ακόμη και έναν μτχ. ενισχυτή των 300 ( δόθηκε πρόσφατα ένας 5.1.2 Atmos της Onkyo στις αγγελίες ) και 7 ηχειάκια ακόμα και τύπου Sony/JBL των 100 ανά ζεύγος και ένα subwoofer των 200 και να μπούν στις σωστές θέσεις για να έχω Atmos και surround ήχο γενικότερα από οποιαδήποτε άλλη λύση.

Definitive Technology Announces Studio 3D Mini Soundbar System

Definitive Technology today announced the addition of a compact soundbar system to its lineup. The Studio 3D Mini features Dolby Atmos and DTS:X processing, 4K/Dolby Vision video pass-through, and HDMI eARC connectivity. It’s also the first Def Tech product to feature HEOS Built-in, letting users stream audio from multiple services as well as link the soundbar wirelessly to a HEOS-enabled multiroom setup.

https://www.soundandvision.com/cont...logy-announces-studio-3d-mini-soundbar-system

https://www.definitivetechnology.com/products/studio-3d-mini

https://www.youtube.com/watch?v=cKgT3e02Hx8

Καλησπέρα.
Έχω μια LG TV 65NANO916 και το LG SN7Y 3.1.2 soundbar.
Θέλω να εκμεταλευτώ το Dolby Atmos που υποστηρίζουν και τα 2.
Αρχικά έκανα σύνδεση με Optical και αργότερα διάβασα οτι το Dolby Atmos λειτουργεί μόνο με HDMI, στη προκειμένη περίπτωση HDMI 2.1 (που υποστηρίζει η TV).
Αγοράζοντας ένα καλώδιο Stouchi HDMI 2.1 και συνδέοντάς τη TV με το soundbar δεν μου μετέφερε ήχο.

Ερώτηση:
Ποιά συνδεσμολογία και ρύθμιση πρέπει να ακολουθήσω για τη σωστή λειτουργία;
Να επισημάνω πως έχω δοκιμάσει να συνδέσω TV ARC HDMI -> ARC HDMI Soundbar & TV HDMI -> HDMI Soundbar και φυσικά στη TV έξοδο ήχου HDMI και source στο soundbar HDMI χωρίς επιτυχία.

*επίσης χρησιμοποιώ και ένα Amazon Fire TV Stick 4K στη TV

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Καλησπέρα.
Έχω μια LG TV 65NANO916 και το LG SN7Y 3.1.2 soundbar.
Θέλω να εκμεταλευτώ το Dolby Atmos που υποστηρίζουν και τα 2.
Αρχικά έκανα σύνδεση με Optical και αργότερα διάβασα οτι το Dolby Atmos λειτουργεί μόνο με HDMI, στη προκειμένη περίπτωση HDMI 2.1 (που υποστηρίζει η TV).
Αγοράζοντας ένα καλώδιο Stouchi HDMI 2.1 και συνδέοντάς τη TV με το soundbar δεν μου μετέφερε ήχο.

Ερώτηση:
Ποιά συνδεσμολογία και ρύθμιση πρέπει να ακολουθήσω για τη σωστή λειτουργία;
Να επισημάνω πως έχω δοκιμάσει να συνδέσω TV ARC HDMI -> ARC HDMI Soundbar & TV HDMI -> HDMI Soundbar και φυσικά στη TV έξοδο ήχου HDMI και source στο soundbar HDMI χωρίς επιτυχία.

*επίσης χρησιμοποιώ και ένα Amazon Fire TV Stick 4K στη TV

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Εχω μια Yamaha yas 109 και οταν θελω να παιξει ηχο με source την tv (πχ το fire stick που εχεις συνδεδεμενο σε hdmi της TV, ή την ιδια την TV) επιλεγω στην soundbar την TV ως source. Εχει και επιλογη hdmi γιατι εχει και hdmi in η δικη μου οπως και η δικια σου απ'οτι ειδα.

Εχω μια Yamaha yas 109 και οταν θελω να παιξει ηχο με source την tv (πχ το fire stick που εχεις συνδεδεμενο σε hdmi της TV, ή την ιδια την TV) επιλεγω στην soundbar την TV ως source. Εχει και επιλογη hdmi γιατι εχει και hdmi in η δικη μου οπως και η δικια σου απ'οτι ειδα.

Ευχαρισρω πολυ.
Εντάξει το έλυσα το θέμα συνδέοντας με 2.1 HDMI καλώδιο απο θύρες eARC και στα 2 τη TV και Soundbar μαζί με τις ρυθμίσεις τους να παιζουν απο HDMI με eARC ανοιχτο.
Και το Fire TV Stick επίσης σε eARC HDMI.
Τωρα πια αναγνωρίζει μονο του και μου δινει ATMOS οπου ειναι διαθεσιμο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reactions: Geoav75