Soundbar μέχρι 300 (Ή όχι;)

το μαρσαλακι παίρνει και οπτική και line.
στα μαγαζιά έχει 262 και εκτός από βιντατζιά οψη παίζει πολυ ποιοτικά.
δεν θα επέμενα υπό άλλες συνθήκες.
αλλά. ..ειπαμε...
 
Παντως ωραια η δερματινη και το vintage.
Τώρα για το ποιο παίζει καλύτερα... Η audioengine έχει σίγουρα στην Ελλάδα αντιπροσώπευση. Η ican-directed αν και κάπου πήρε το μάτι μου για ετυτ πλέον, και νομίζω η Marshall στο Νακα; όποιος ενδιαφερεται ακουει :)
Και καλό το sw και απαραίτητο, αλλά χωρίς όγκο στη μεσαία που είναι οι διάλογοι, που πας ρε καραμητρο. Και άντε και να δέσει και το sw μετα.
 
Προτείνετε δηλαδή σε κάποιον που ζητά ηχομπάρα, να πάρει bluetooth ηχείο; Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Ούτε σε στάθμες, ούτε σε χαμηλό, ούτε σε κωδικοποίηση Dolby που ΔΕΝ κάνει το bluetooth ηχείο από την οπτική (αν έχει). Τώρα αν είναι να μιλήσουμε για μουσική, μπορεί να κοιτάξει έναν στερεοφωνικό ενισχυτή και ένα ζευγάρι ηχεία και τέλος τα δίφραγκα.
Όμως αυτό κι αν είναι εκτός... !

Επίσης, υπάρχουν ηχομπάρες με ρύθμιση για τους διαλόγους ξεχωριστά. Να μία εντός του συζητούμενου budget:

https://www.polkaudio.com/products/magnifi-one

P.S. Η ETYT αντιπροσωπεύει τα Polk και Definitve Technology, όχι τα audioengine τα οποία παραμένουν στην directed.
 
Last edited:
Για μένα ό κυρίως κατασταλτικός παράγοντας είναι οι πιθανόν ανεπαρκείς είσοδοι των ηχείων αυτών.
Κατά τα άλλα δε θα λεγα όχι τουλάχιστον σε μια ακρόαση. Βασικά Ναι. Θα ψηνόμουν περισσότερο. Προσωπικά. Να έχει το κουτί του, να έχει το σοβαρό σε μέγεθος midwoofer του... παραδοσιακά πράγματα. Αλλά με σε μια ψηφιακή τι να πρωτοσυνδεσεις...
 
δεν προτείνω.
εναλλακτική είναι.
δεν είναι (μονο)bt.

μια ακρόαση δεν κοστίζει.
μια συζήτηση μόνο σε καλο μπορεί να βγει

α...είναι και πολύ καλύτερο απο πολλα μικρά συστήματα.

Αυτό κι αν είναι εκτός θέματος. ..
 
Last edited by a moderator:
Για μένα ό κυρίως κατασταλτικός παράγοντας είναι οι πιθανόν ανεπαρκείς είσοδοι των ηχείων αυτών.
Κατά τα άλλα δε θα λεγα όχι τουλάχιστον σε μια ακρόαση. Βασικά Ναι. Θα ψηνόμουν περισσότερο. Προσωπικά. Να έχει το κουτί του, να έχει το σοβαρό σε μέγεθος midwoofer του... παραδοσιακά πράγματα. Αλλά με σε μια ψηφιακή τι να πρωτοσυνδεσεις...

Στα ηχεία αυτά δεν υπάρχει καν η αίσθηση του ψευδοsurround. Δεν έχουν DSP (πλην εκείνου που μειώνει το χαμηλό σε μεγάλες στάθμες για προστασία). Ως εκ τούτου, λόγω της έλλειψης κατάλληλου DSP δεν υφίσταται κανενός είδους στερεοφωνία σε απόσταση που υπερβαίνει το... ένα μέτρο. Εκτός κι αν έχει τη δυνατότητα να κάνει pair με ένα ακόμα ίδιο. Πρόκειται για προϊόν που απευθύνεται σε άλλες ανάγκες. Θέλει ράφι κάτω από την τηλεόραση παρεμπιπτόντως. Καμία σχέση με ηχομπάρα δηλαδή.

Τελικά μήπως να κοιτάξει κανένα μεταχειρισμένο ενισχυτή και ένα ζευγάρι ηχεία;
 
Ενδιαφέρουσες επιλογές, αλλά δεν νομίζω να δώσω τα παραπάνω χρήματα που απαιτούν μερικά από τα παραπάνω προϊόντα. Για τις ανάγκες πιστεύω ότι εκεί γύρω στα 250 ευρώ θα είμαι καλυμένος. Αν έχει δε και λίγο ισχυρό, για τα δεδομένα, μπάσο τότε θα είμαι κομπλέ.

Πάντως αν κάποιος που έχει συνηθήσει σε ήχο τηλεόρασης, ακούσει κάτι με "καλό" μπάσο, νομίζει ότι ακούγεται σαν από κινηματογράφο. Άσχετα με την ποιότητα του ήχου για ένα εισαγωγικό μοντέλο, αυτό το παραπάνω μπάσο κάνει την διαφορά.
 
Καλό είναι να ακούσεις μόνος σου. Και να ζητήσεις να σου δείξουν τις δυνατότητες. Ειδικά στα DSP και πόση διαφορά κάνουν. Βάλε μια ταινία με εφέ για παράδειγμα. Πως ακούγεται σε μια ηχομπάρα και πως σε ένα bluetooth ηχείο. και ανάποδα, πως παίζει μουσική το ένα και και πως το άλλο.
Εγώ αυτό θα έκανα πριν καταλήξω.
 
από προσωπική εμπειρία η μετατροπή του ήχου dolby digital σε στέρεο από την τηλεόραση, για να πάει μετά με οπτική είναι σε έναν στέρεο ενισχυτή, δεν με ικανοποιεί καθόλου. ο ήχος ακούγεται σκληρός και κάπως τσιριχτός στα αυτιά μου.
αντίθετα αν παει σε εναν dolby digital επεξεργαστή, αποκτά ζωντάνια και ακόμα και 2 από τα 5 ηχεία να έχω μόνο, ακούω διαφορά.
 
Ακριβώς. Και μάλίστα αυτή τη δοκιμή μπορείς να κάνεις με μια ηχομπάρα που έχει DD. Βάλε στη μια περίπτωση τον ήχο να βγαίνει στερεο από την TV και μετά ως DD και άκου τη διαφορά στην ηχομπάρα που αποκωδικοποιεί και τις δυο περιπτώσεις. Μεγάλη διαφορά.
 
Σα να λέμε οτι μπαίνει εκεί πεθαίνει lol!
Και έχουμε κάποιους κάποιους εδώ πανω με δικαναλα συστηματα χιλιάδων που για μεγαλο χρονικό διαστημα είχαν την τηλεοραση για τρανσπορτ.
 
Για να το διευκρινήσω. Μιλάμε για ταινία π.χ. με DD 5.1 που τη βάζεις στο USB της TV (ή με κάποιο εξωτερικό player στην TV). Κατόπιν λες στην τηλεόραση στη μια περίπτωση να βγάζει ήχο PCM από την οπτική και στην άλλη την αφήνεις στο Auto. Και ακούς και στις δυο περιπτώσεις τον ήχο από την ηχομπάρα (σχεδόν όλες έχουν τουλάχιστον αποκωδικοποιητή DD). Το ψευδοsurround εφέ είναι πολύ καλύτερο όταν η ηχομπάρα δεχτεί το σήμα όπως ήταν χωρίς τη μετατροπή της TV.
Αυτό το σημείο, είναι μια λεπτομέρεια που δείχνει ας πούμε που απευθύνεται μια ηχομπάρα και που ένα ηχείο όπως το Marshal, το οποίο στα χρήματά του ενδεχομένως να τα σπάει ακόμα και σε σχέση με mini hi-fi, αλλά η σύγκριση είναι μήλα με πορτοκάλια.