Soundbar προτάσεις

Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της Sony στον ήχο?

Μέχρι πριν σχεδόν μια δεκαετία, έβγαζε τα καλυτερα CD players της αγοράς.
Και η σειρά ES στους ενισχυτές (ειδικότερα τα μεγάλα μοντέλα) ήταν κορυφαία.

Αυτά που γράφεις δεν ισχύουν.
Απλά τώρα δεν βγάζει συνειδητά hifi σειρες επειδή προσπαθεί να περάσει μια οικονομική κρίση σαν εταιρεία συνολικά, και έχει πάρει κάποιες σχετικές αποφάσεις.

Ατυχές και το παράδειγμα/αντιστοιχία με την Philips.

• Like
Reactions: SWISSTEC
Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της Sony στον ήχο?

Μέχρι πριν σχεδόν μια δεκαετία, έβγαζε τα καλυτερα CD players της αγοράς.
Και η σειρά ES στους ενισχυτές (ειδικότερα τα μεγάλα μοντέλα) ήταν κορυφαία.

Αυτά που γράφεις δεν ισχύουν.
Απλά τώρα δεν βγάζει συνειδητά hifi σειρες επειδή προσπαθεί να περάσει μια οικονομική κρίση σαν εταιρεία συνολικά, και έχει πάρει κάποιες σχετικές αποφάσεις.

Ατυχές και το παράδειγμα/αντιστοιχία με την Philips.

Ατυχές είναι να θεωρείς τη Sony κατασκευαστή ήχου αντί κατασκευαστή τηλεοράσεων που ήταν πάντα και συνεχίζει να είναι. Τι να κάνουμε τώρα; Αφού δεν είναι κατασκευαστής ήχου. Με το ζόρι να βαφτίσουμε το ψάρι κρέας;

Η Philips δεν είναι τυχαία καθόλου ως αναφορά και ούτε ατυχές παράδειγμα. Το αντίπαλο δέος κατασκευαστή τηλεοράσεων παλαιότερα που όταν ασχολήθηκε με τον ήχο - όπως η Sony - γιατί είδε ότι ήταν η εποχή για να βγάλει λεφτά, εκείνος που εξέλιξε το CD για λογαριασμό της ήταν η θυγατρική της από το τα 80's έως τα τα 00's, η Marantz. :cool:

Η Sony όπως και η Philips αρπαχτές έκαναν στον ήχο. Η Sony το τράβηξε λίγο περισσότερο. Αυτή είναι η ιστορία.

Τώρα sorry κι όλας αλλά αν βάλω δίπλα στις Yamaha, Denon, Marantz, Technics, έτσι τυχαία κάποια consumer ονόματα στον ήχο, το όνομα Sony, θα γελάνε και τα πόμολα... :LOL:

Ενταξει, τωρα να ακυρωνουμε εταιριες με ιστορια και τεχνογνωσια σε εικονα και ηχο οπως η Sony, μονο για να υποστηριξουμε το επιχειρημα μας περι καλύτερης ηχόμπαρας, ειναι καπως...
Με την ιδια λογικη και η LG ειναι κατασκευαστρια πλυντηρίων, οποτε τι ασχολειται πχ με τις Oled?
Δεν ξερω ποια ηχομπαρα ειναι καλυτερη, αλλα αυτο προφανως δεν εχει να κανει με το αν η μια προερχεται απο "κατασκευαστη τηλεορασεων".

• Like
Ατυχές είναι να θεωρείς τη Sony κατασκευαστή ήχου αντί κατασκευαστή τηλεοράσεων που ήταν πάντα και συνεχίζει να είναι. Τι να κάνουμε τώρα; Αφού δεν είναι κατασκευαστής ήχου. Με το ζόρι να βαφτίσουμε το ψάρι κρέας;

Η Philips δεν είναι τυχαία καθόλου ως αναφορά και ούτε ατυχές παράδειγμα. Το αντίπαλο δέος κατασκευαστή τηλεοράσεων παλαιότερα που όταν ασχολήθηκε με τον ήχο - όπως η Sony - γιατί είδε ότι ήταν η εποχή για να βγάλει λεφτά, εκείνος που εξέλιξε το CD για λογαριασμό της ήταν η θυγατρική της από το τα 80's έως τα τα 00's, η Marantz. :cool:

Η Sony όπως και η Philips αρπαχτές έκαναν στον ήχο. Η Sony το τράβηξε λίγο περισσότερο. Αυτή είναι η ιστορία.

Τώρα sorry κι όλας αλλά αν βάλω δίπλα στις Yamaha, Denon, Marantz, Technics, έτσι τυχαία κάποια consumer ονόματα στον ήχο, το όνομα Sony, θα γελάνε και τα πόμολα... :LOL:

Απαντάς σε άλλα πραγματα, για ακόμη μια φορά.
Συνεχίζεις φυσικά να είσαι λάθος.

Ενταξει, τωρα να ακυρωνουμε εταιριες με ιστορια και τεχνογνωσια σε εικονα και ηχο οπως η Sony, μονο για να υποστηριξουμε το επιχειρημα μας περι καλύτερης ηχόμπαρας, ειναι καπως...
Με την ιδια λογικη και η LG ειναι κατασκευαστρια πλυντηρίων, οποτε τι ασχολειται πχ με τις Oled?
Δεν ξερω ποια ηχομπαρα ειναι καλυτερη, αλλα αυτο προφανως δεν εχει να κανει με το αν η μια προερχεται απο "κατασκευαστη τηλεορασεων".

Οι ηχομπάρες μας ενδιαφέρουν στο θέμα. Στην ίδια κατηγορία τιμής, γιατί προφανώς δεν βγάζουν όλοι σε όλες τις κατηγορίες προϊόντα, είναι by far οι χειρότερες ηχομπάρες εκείνες των κατασκευαστών τηλεοράσεων.

Αυτό που ακούγεται στο προηγούμενο βίντεο δηλαδή. Στο εδώ και τώρα δηλαδή της αγοράς, οι ηχομπάρες από Sony Samsung LG (Philips εξαφανισμένη έτσι κι αλλιώς) δεν μπορούν να σταθούν δίπλα σε JBL Denon Polk Sonos, για να μην πω ότι ακόμα και η... Creative βγάζει πιο καλόηχες ηχομπάρες.

Απαντάς σε άλλα πραγματα, για ακόμη μια φορά.
Συνεχίζεις φυσικά να είσαι λάθος.

Μια χαρά απαντώ με ιστορικές αναφορές αφού πήγε εκεί η κουβέντα. Φυσικά ΔΕΝ είμαι λάθος.

Μια χαρά απαντώ με ιστορικές αναφορές αφού πήγε εκεί η κουβέντα. Φυσικά ΔΕΝ είμαι λάθος.

Ακυρώνεις όλη την απίστευτη τεχνογνωσία της Sony επειδή αυτή τη περίοδο δεν ασχολείται σοβαρά με το HiFi.
Εξαιρετικό σκεπτικό και συλλογιστική.

Τα γραπτά μένουν ευτυχώς.

• Like
Ακυρώνεις όλη την απίστευτη τεχνογνωσία της Sony επειδή αυτή τη περίοδο δεν ασχολείται σοβαρά με το HiFi.
Εξαιρετικό σκεπτικό και συλλογιστική.

Τα γραπτά μένουν ευτυχώς.

Βάλε ως μπούσουλα ότι οι ηχομπάρες κατασκευαστών τηλεοράσεων δεν μπορούν να σταθούν ούτε κατά διάνοια δίπλα σε εκείνες των αμιγώς κατασκευαστών ήχου και δεν μας ενδιαφέρει τι έκανε μια φορά κι ένα καιρό στο τέξας η Sony σε άλλο τύπο προϊόντος. Σήμερα έχει περάσει κι αυτή στο μούσκιο και βγάζει εκείνο που δεν σταμάτησε ποτέ να βγάζει, δηλαδή τηλεοράσεις.

Για ηχομπάρες μιλάμε όχι για το SACD και το S-master. Αυτά καλά ήταν στην εποχή τους όταν προσπαθούσε να αναστήσει τον νεκρό, αλλά δεν έχουν σχέση με το τι προσφέρεται στον καταναλωτή σήμερα.

Και τα γραπτά μένουν και τα αυτιά ακούνε φυσικά και τα μάτια διαβάζουν.

Δεν με ενδιαφέρει ποσως τι κάνει η συγκεκριμένη ηχομπαρα, η και όλες οι ηχομπαρες της Sony.

Η όλη συζήτηση, που πλέον έντεχνα προσπαθείς να αποφύγεις, ξεκίνησε όταν στη σύγκριση σου με την Denon, χαρακτηρισες την Sony ως "κατασκευαστή τηλεόρασης". Ακολούθησε και απαξιωτικό ποστ σου.
Έλαβες τις ανάλογες απαντήσεις και από άλλους.

Όλα τα άλλα, λόγια για να αγαπιόμαστε.

Δεν με ενδιαφέρει ποσως τι κάνει η συγκεκριμένη ηχομπαρα, η και όλες οι ηχομπαρες της Sony.

Η όλη συζήτηση, που πλέον έντεχνα προσπαθείς να αποφύγεις, ξεκίνησε όταν στη σύγκριση σου με την Denon, χαρακτηρισες την Sony ως "κατασκευαστή τηλεόρασης". Ακολούθησε και απαξιωτικό ποστ σου.
Έλαβες τις ανάλογες απαντήσεις και από άλλους.

Όλα τα άλλα, λόγια για να αγαπιόμαστε.

Δεν νομίζω. Μια χαρά έχω απαντήσει και με ιστορικά παραδείγματα και μάλιστα έφερα ως παράδειγμα τη Philips, κάτι που φαίνεται ότι δεν άρεσε σε όσους δεν το περίμεναν.

Άμα δεν είναι κατασκευαστής τηλεοράσεων σε όλη της την ιστορία η Sony, τότε δεν είναι... Εγώ δεν χαλάω χατίρι. :ROFLMAO:

Οι ηχομπάρες μας ενδιαφέρουν στο θέμα. Στην ίδια κατηγορία τιμής, γιατί προφανώς δεν βγάζουν όλοι σε όλες τις κατηγορίες προϊόντα, είναι by far οι χειρότερες ηχομπάρες εκείνες των κατασκευαστών τηλεοράσεων.
Η διαφωνια μας έγκειται στο ότι τσουβαλιάζεις την Sony σε μια γενική κατηγορία «κατασκευαστών τηλεοράσεων» την οποία αντιπαραθέτεις με υποτιμητικό τρόπο έναντι των κατασκευαστών ηχείων.
Προφανώς και δεν αντιπροσωπεύει ο χαρακτηρισμός αυτός ένα κολοσσό όπως η Sony με pedigree και ιστορία (και) στον ήχο.

• Like
η SONY έβγαζε τα πάντα κάποτε και ότι πλήρωνες έπαιρνες.
μέχρι και αξιόλογα πικάπ.

μόνο ηχεία της προκοπής δεν είχε, όπως δεν είχε (και δεν έχει) κανένας ιάπωνας κατασκευαστής ηλεκτρονικών..
εκεί έπρεπε να "εστιάσει" ο Λέω και θέμα αντιπαράθεσης δεν θα υπήρχε......

Όταν η SONY ξεκινούσε να ασχοληθεί με την εικόνα και τον ήχο (αργότερα) όλοι οι άλλοι (εταιρείες εικόνας και ήχου) παίζανε με κουβαδάκια στις παραλίες.

Η διαφωνια μας έγκειται στο ότι τσουβαλιάζεις την Sony σε μια γενική κατηγορία «κατασκευαστών τηλεοράσεων» την οποία αντιπαραθέτεις με υποτιμητικό τρόπο έναντι των κατασκευαστών ηχείων.
Προφανώς και δεν αντιπροσωπεύει ο χαρακτηρισμός αυτός ένα κολοσσό όπως η Sony με pedigree και ιστορία (και) στον ήχο.

Η Sony έκανε τις επιλογές αυτές, όχι εγώ. Η Sony αποφάσισε να είναι στο consumer κομμάτι αυτό που ήταν πάντα, δηλαδή της εικόνας και όχι του ήχου.

Έφερα το παράδειγμα της Philips και της Marantz εξ' άλλου, τα υπόλοιπα είναι πραγματικά δίχως νόημα. Αν το πάρουμε όπως το λες, τότε η Philips έχει περισσότερο pedigree στον ήχο από τη Sony. So what?

Σε αυτό που μας ενδιαφέρει σήμερα, οι ηχομπάρες της Sony κατά τη γνώμη μου είναι ακόμα χειρότερες συγκρινόμενες με των υπόλοιπων κατασκευαστών τηλεοράσεων. Θα διάλεγα σχεδόν οποιαδήποτε Samsung έναντι ηχομπάρας Sony κι αυτό μόνο σε ειδικές περιπτώσεις που δεν υπάρχει αντίστοιχο μοντέλο σε Samsung. Αλλά αυτό μόνο με το πιστόλι στον κρόταφο αφού οποιαδήποτε στιγμή ρίξεις δίπλα μια JBL, θα της πάρει το σκάλπ της όποιας Sony, LG, Samsung και δεν ξέρω γω τι άλλο πλυντήριο, ψυγείο ή και βραστήρα ρυζιού... :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Τις έχεις αντιπαραβάλει και το λες ή απλά το λες ή το διάβασες κάπου στο internet? Γιατί εγώ έχω αντιπαραβάλει jbl 5.1 και sony και έχω διαφορετική άποψη. ΕΊΠΑΜΕ Ο ήχος για τον καθένα είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ

Τις έχεις αντιπαραβάλει και το λες ή απλά το λες ή το διάβασες κάπου στο internet? Γιατί εγώ έχω αντιπαραβάλει jbl 5.1 και sony και έχω διαφορετική άποψη. ΕΊΠΑΜΕ Ο ήχος για τον καθένα είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ

Ένα μεγάλο εύρος μοντέλων παραπλήσιων τιμών και χαρακτηριστικών έχω ακούσει δίπλα δίπλα, ή αν χρειαστεί δοκιμάζω γιατί μπορώ. Και σε αυτό έχω καταλήξει.

Υποκειμενικό δεν είναι ούτε η καλύτερη περιέλιξη, ούτε οι διάλογοι που είναι σαν να ακούγονται από κουβά - και να μην ρυθμίζονται κι όλας - ούτε φυσικά τα αστεία subwoofer που μαζεύουν αμέσως στα δύσκολα, αν κι εφ' όσον δεν παίζουν με βουητό.

Έβαλα και πριν ένα βιντεάκι που ακούγεται η διαφορά. Έτσι περίπου παίζουν όλες. Ψοφίμια.

Δεν θα μου έκανε εντύπωση οι ηχομπάρες που βγάζει η Sony να είναι υπαρκτές απλά και μόνο ως συνοδευτικά των τηλοράσεών της, αλλά είναι απλά αστείο να λες ότι η Sony είναι "εταιρεία τηλεοράσεων".

Μιλάμε για την εταιρεία που εφηύρε κυριολεκτικά το Walkman, το DAT, το Mini Disc, το SACD, έβγαλε στην αγορά το πρώτο CD player, κτλ.

Και επίσης μην ξεχνάμε τι σημαίνουν τα αρχικά S/PDIF. Ναι, το S είναι από το Sony.

Α, και έχει και μια δισκογραφική εταιρεία.

Ενώ οι ηχειάδες παραδοσιακά έφτιαχναν.. ηχεία. That's it.

To S από τη Sony, το P από τη Philips στο S/PDIF που έβγαλε μαζί με τη Sony το πρώτο CD player. Και το Pedigree της Philips λόγω Marantz είναι ανώτερο σε όλα τα επίπεδα. Αλλά η επιλογή ήταν να στραφεί αλλού από τον ήχο. Όπως και η Sony. Γι' αυτό τις κρίνουμε ως κατασκευαστές αυτών που είναι, δηλαδή τηλεοράσεων.

Πάντως δεν λέω κάτι διαφορετικό. Οι εταιρίες ήχου στα ηχεία τα πάνε καλύτερα. Λογικό λοιπόν να τα πάνε καλύτερα σε ένα προϊόν που ως επί το πλείστον είναι... ηχείο. :LOL:

Καλή η Sony, αλλά στο hi-fi απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με κατ' εξοχήν κατασκευαστές ήχου, ούτε ιστορικά. Όταν οι άλλοι δημιουργούσανε την έννοια του Hi-Fi, η Sony ήταν ανύπαρκτη, ασχολήθηκε μια εικοσαετία-εικοσπενταετία και μετά ξανά στην αφάνεια. Ε, δεν τη λες και κατασκευαστή ήχου.

Άλλωστε την έννοια της ηχομπάρας, μια και μιλάμε γι' αυτές την εφηύρε πρακτικά η Yamaha με τους ηχοπροβολείς που για πολλά χρόνια ήταν το σημείο αναφοράς στον συγκεκριμένο τομέα.

• Like
Reactions: spmk
Εμένα πάντως δεν θα με χάλαγε ένα ζευγάρι SS-AR1, αν και μου λείπουν καμιά 30αριά χιλιάρικα, ο χώρος και ο ενισχυτής για να τα οδηγήσω...

• Love
Reactions: PanMan and vadergr