Soundbar προτάσεις

Καλησπερα
Σκεφτομαι για αγορα soundbar σε σαλονι 30 τετραγωνικα με buget 1500ευρω θα στην συνδυασω με μια 77 oled, θελω μονο να παιζει ολα τα αρχεια ηχου και να ειναι καταλληλη και για μουσικη
ευχαριστω πολυ

Καλησπερα
Σκεφτομαι για αγορα soundbar σε σαλονι 30 τετραγωνικα με buget 1500ευρω θα στην συνδυασω με μια 77 oled, θελω μονο να παιζει ολα τα αρχεια ηχου και να ειναι καταλληλη και για μουσικη
ευχαριστω πολυ
Το κατάλληλη και για μουσική καλύτερα να το ξεχάσεις με την ηχομπάρα.
Εκτός και αν το τοπ "ακρόασμα" σου μουσικής έχει λάβει μέρος με ηχεία μινι ηχοσυστήματος Aiwa / Philips.

• Haha
Reactions: jim_markou
Καλησπερα
ευχαριστω πολυ
Με κάτι ψιλά ακόμα έφυγες για ήχο σύστημα 5.1 με ενισχυτή και 1000% καλύτερη απόλαυση.Ηχομπαρα πεταμένα λεφτά...εκτός και εάν είναι απαγορευτικό χωροταξικά.Θα απογειώσεις την oleld σου.Εικονα και ηχος!.Ζήτα από τους πιο ειδικούς (billpeppas,pleo και όποιος άλλος ξέρει να σου προτεινουν).Τα 1500 ευρώ να πιάσουν τόπο.Αυτο σαν σκέψη.

Ρε παιδιά, την ίδια κουβέντα κάνουμε κάθε φορά, όλα έχουν το κοινό τους.

JBL 1300x κάπου εκεί κοντά στο budget σου. Θα ευχαριστηθείς ταινίες φουλ, μουσική όχι φουλ, αλλά ανάλογα με το τι ακούς, μπορεί να είναι μέχρι και αξιοπρεπής.

edit: αν και δεν κατάλαβα τι εννοείς με το 'να παίζει όλα τα αρχεία'. Η ηχομπάρα δε θα παίζει κανένα αρχείο, το media player/πηγή είναι που θα τα παίζει αυτά. Εκτός αν εννοείς τα format τύπου Atmos/DTSX. Αυτά τα παίζει, με τα γνωστά όρια της ηχομπάρας (virtual, ανακλάσεις, κλπ κλπ)

Κοίταξε, εξαρτάται πως εννοείς το θέλεις να ακούς μουσική. Μιλάμε μόνο για ηχομπάρες.

Εάν θα ήθελα λύση μια κι έξω, θα κοιτούσα εάν ήμουν τύπος που του αρέσει περισσότερο το κλαμπίσιο στυλ μουσικής με δυνατό μπάσο την JBL Bar 1300.
Εάν θέλω να ακούω στο πιο ισορροπημένο, η τελευταία γενιά της 990 της Samsung έχει αποκτήσει αρκετά ώριμο ήχο. Βεβαίως εδώ υπολείπεται σε χαμηλό σε σχέση με την JBL, αλλά όπως είπα μπορεί το ζητούμενο να μην είναι το απόλυτο χαμηλό (για ηχομπάρα).

Επίσης για ηχομπάρα, με οικοσύστημα και δυνατότητα κομμάτι-κομμάτι αν θες να το πάρεις τμηματικά, η Sonos παίζει... ας το πούμε πιο μουσικά από τις υπόλοιπες ηχομπάρες με οικοσύστημα.

Εντάξει, δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Απλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι ηχομπάρες στη μουσική εκ της φύσης του σχεδιασμού τους έρχονται σε σύγκρουση με τον καλό ήχο σχεδόν σε κάθε σημείο του σχεδιασμού τους. Και οι κατασκευαστές προσπαθούν αυτό να υπερκεράσουν.

Παντόφλα;;;

Εγώ πάντως που την έβγαλα με μπάρα (ή ακόμα χειρότερα, χωρίς καν μπάρα) για 8 χρόνια, οι λόγοι ήταν πολλοί αλλά όχι παντόφλα. Μικρός χώρος, συχνές μετακομίσεις, γείτονες που φωνάζαν ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις, ελάχιστος χρόνος, χρήμα, κλπ. Πάντως, επειδή η μετάβαση ήταν TV -> Φτηνιάρικη μπάρα 2.1 -> Καλή μπάρα με surround ηχεία και backfiring -> Full σύστημα 7.2.4, τολμώ να πω ότι την συγκλονιστικότερη διαφορά την ένιωσα στην πρώτη μετάβαση, αφού από τα ντενεκεδάκια της τηλεόρασης που μάλιστα σημάδευαν τον τοίχο πίσως της ξαφνικά ένιωσα χαμηλό να γεμίζει το χώρο και τις ψηλές να φτάνουν απευθείας στα αυτιά μου. Από κει και πέρα, κάθε επόμενο βήμα ήταν προφανώς και καλύτερο.

Last edited:
Εγω θα έπαιρνα την sonos με το ασύρματο μεγάλο sub της. Λίγο πάνω από το budget αλλά η μόνη με μεσαία στην μουσική και έλεγχο στο χαμηλό από άλλο πλανήτη.

• Like
Reactions: Maestro
Εγώ πάντως που την έβγαλα με μπάρα (ή ακόμα χειρότερα, χωρίς καν μπάρα) για 8 χρόνια, οι λόγοι ήταν πολλοί αλλά όχι παντόφλα. Μικρός χώρος, συχνές μετακομίσεις, γείτονες που φωνάζαν ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις, ελάχιστος χρόνος, χρήμα, κλπ. Πάντως, επειδή η μετάβαση ήταν TV -> Φτηνιάρικη μπάρα 2.1 -> Καλή μπάρα με surround ηχεία και backfiring -> Full σύστημα 7.2.4, τολμώ να πω ότι την συγκλονιστικότερη διαφορά την ένιωσα στην πρώτη μετάβαση, αφού από τα ντενεκεδάκια της τηλεόρασης που μάλιστα σημάδευαν τον τοίχο πίσως της ξαφνικά ένιωσα χαμηλό να γεμίζει το χώρο και τις ψηλές να φτάνουν απευθείας στα αυτιά μου. Από κει και πέρα, κάθε επόμενο βήμα ήταν προφανώς και καλύτερο.
Εσύ με τόσα βήματα, την παντόφλα την χρειαζόσουν..
Ούτε εγώ δεν θα σε άντεχα αν ήμουν γυναίκα... :LOL:

Τελικά πήρα την Samsung μια χαρά είναι όχι βέβαια σαν το atmos που είχαν με τον denon και τα b&w αλλά καλά ειναι

Τελικά πήρα την Samsung μια χαρά είναι όχι βέβαια σαν το atmos που είχαν με τον denon και τα b&w αλλά καλά είναι
καλορίζικη. έπρεπε να ψάξεις λιγο παραπάνω για την jbl 1300..

Καλησπέρα. Ενόψιν της μαύρης Παρασκευής ψήνομαι για αφορά soundbar. Η χρήση θα είναι αποκλειστικά για τηλεόραση Netflix και Kodi. H τηλεόραση είναι η SONY KD-55XF9005 η οποία έχει arc αλλά δυστυχώς δεν έχει earc. Budget κάτω από 500 ευρώ. Ψήνομαι για sonos beam gen 2 και μελλοντικά ίσως ένα Sonos sub Mini. Σε αυτά τα χρήματα έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο;

Καλησπέρα. Ενόψιν της μαύρης Παρασκευής ψήνομαι για αφορά soundbar. Η χρήση θα είναι αποκλειστικά για τηλεόραση Netflix και Kodi. H τηλεόραση είναι η SONY KD-55XF9005 η οποία έχει arc αλλά δυστυχώς δεν έχει earc. Budget κάτω από 500 ευρώ. Ψήνομαι για sonos beam gen 2 και μελλοντικά ίσως ένα Sonos sub Mini. Σε αυτά τα χρήματα έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο;
δες κ αυτές
jbl bar 500
samsung q700

Καλησπέρα, έχω μια 65ρα lg b4 και θα ήθελα μια soundbar entry level αν μπορώ να πω για κάνα Netflix ή χαλαρή μουσικούλα
Κάτι φθηνές στα 200-250€ λένε τίποτα ή δεν αξίζουν καν; Δεν θέλω να ξεφύγω από αυτό το εύρος σε πρώτη φάση τουλάχιστον.. Επίσης θα είναι καλύτερο να πάω σε ανάλογη μάρκα με την tv ή παίζουν όλες; Αρχάριος στο σπορ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλησπέρα, έχω μια 65ρα lg b4 και θα ήθελα μια soundbar entry level αν μπορώ να πω για κάνα Netflix ή χαλαρή μουσικούλα
Κάτι φθηνές στα 200-250€ λένε τίποτα ή δεν αξίζουν καν; Δεν θέλω να ξεφύγω από αυτό το εύρος σε πρώτη φάση τουλάχιστον.. Επίσης θα είναι καλύτερο να πάω σε ανάλογη μάρκα με την tv ή παίζουν όλες; Αρχάριος στο σπορ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Οριακά ελάχιστα παραπάνω αυτή εδώ. Είναι 3.1.2 με κανονικά upfiring ηχεία και έτσι παίζει Dolby Atmos πιο σωστά (όσο μπορούν οι ηχομπάρες βέβαια).

Πιο κάτω δύσκολα, χωρίς sub και χωρίς upfiring οδηγούς όταν παίζουν Dolby Atmos. Αυτό το τελευταίο το θέλεις για το Netflix μια και το ανάφερες.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς σε πρώτη φάση. Οι ηχομπάρες και δη οι οικονομικές είναι μια κι έξω. Δεν παίρνουν αναβάθμιση μετά. Την αλλάζεις με καλύτερη μόνο.

Θελω ηχομπαρα για δωματιο 20τμ (5.6 x 3.5) και η TV στο μεσο της μεγαλης πλευρας.
Η τηλεοραση με eARC συνδεμενη με PC για να παιζει ταινιες κατεβασμενες (ισως και Netflix) και Youtube.. και να παιζει μουσικη με μια νορμαλ ποιοτητα
Λογικα θελω να εχει Dolby Atmos δεν ξερω και τι αλλο, DTX φανταζομαι
Ειναι καλυτερα να εχει upfiring ηχεια ή πισω ηχεια;

Ελεγα να κινηθω γυρω στα 300ε αλλα μαλλον θα παω προς 500ε για να βρω κατι πιο αξιολογο.
Δυστυχως δεν προλαβα Black Friday, δεν ξερω αν επαιξαν καλες προσφορες.
Μπορω να περιμενω και προς Χριστουγεννα η και τις εκπτωσεις αν πιστευτε οτι μπορουμε αν πετυχουμε καμια καλη προσφορα.
Απλα δεν μπορω να αποφασισω ποια μπαρα να κοιταξω

Θελω ηχομπαρα για δωματιο 20τμ (5.6 x 3.5) και η TV στο μεσο της μεγαλης πλευρας.
Η τηλεοραση με eARC συνδεμενη με PC για να παιζει ταινιες κατεβασμενες (ισως και Netflix) και Youtube.. και να παιζει μουσικη με μια νορμαλ ποιοτητα

Ελεγα να κινηθω γυρω στα 300ε αλλα μαλλον θα παω προς 500ε για να βρω κατι πιο αξιολογο.
Μπορω να περιμενω και προς Χριστουγεννα η και τις εκπτωσεις αν πιστευτε οτι μπορουμε αν πετυχουμε καμια καλη προσφορα.
Οι εκπτώσεις συνεχίζονται: https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/home-cinema/soundbars/272843-set-home-cinema-jbl-bar-500-pro

Σε αυτά τα ποσά διαλέγεις είτε καμιά JBL που έχει δυνατό δεκάιντσο sub, είτε κάποια που παίρνει (εκ των υστέρων) surround ηχεία.

• Like
Reactions: MasterX
Σχεδόν παντού έχει αυτή την τιμή. Δεν ξέρω αν στις επίσημες αλυσίδες όντως έχουν βάλει την τιμή skroutz και θα αλλάξει τις επόμενες μέρες προς τα πάνω. Οπότε δεν ξέρω αν είναι προσφέρω να βιαστώ.

Η συγκεκριμένη ηχομπάρα θεωρείται αρκετά καλή; Έχω ακούσει για τις jbl ότι έχουνε μεγάλο subwoofer οπότε βγάζουν καλό μπάσο

Τώρα κοιταγα και αυτή
Samsung HW-Q700D
Είναι αρκετά χειρότερη από τη Jbl