Soundbar προτάσεις

Είναι ακριβώς το ίδιο με τη διαφορά ότι μέσω HDMI έχεις και μεταφορά εντολών CEC από το συνδεμένο μηχάνημα.

Είναι ακριβώς το ίδιο με τη διαφορά ότι μέσω HDMI έχεις και μεταφορά εντολών CEC από το συνδεμένο μηχάνημα.

Αυτο το τελευταιο δεν το καταλαβα...CEC εντολες?
Οποτε το αφηνω με HDMI στο ARC κ τελος.
Να υποθεσω πως οτι HDMI κουμπωνει στο HUB της TV μου δεν υπαρχει λογος να το βαλω στις εισοδους του soundbar, σωστα?
Π.χ το δορυφορικο (Οτε TV) η κανα λαπτοπ...

Απάντηση: Re: Soundbar προτάσεις

Cec εντολές είναι ο χειρισμός των συσκευών με τα βασικά κουμπια ενος τηλεκοντρόλ, πάνω κατω ήχος κτλ. Με optical δεν μπορείς.
Αν δεν παίζεις TrueHD ήχο τότε μπορείς να αφήσεις τις συσκευές στο hdmi της τηλεόρασης. Η ακολουθία media player -> ηχόμπαρα ή ενισχυτής -> τηλεόραση είναι για lossless ήχο που το hdmi δεν τα σηκώνει (εκτός του hdmi 2.1)

Ενδιαφέρομαι και εγώ για το jbl 3.1 και 5.1.

Αναρωτιέμαι απλά τι διάφορες θα ακούσω ανάμεσα σε αυτά τα 2.

Αξίζει το 5.1 λέτε την διαφορά τιμής;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μετά από μερικές ημέρες και κάποιες ταινίες θέαση, μπορώ να πω ότι η μπάρα (5.1. jbl) μαμαει..
Πολύ καλό μπάσο.. γεμίζει με αίσθηση τις ταινίες..
Τύφλα να έχει το ¨μεγάλο" home theatre στο σαλόνι..
Απίστευτο για μηχανάκι λιγότερα από 500 (λόγω επιστροφής από Γερμανό άλλων 85 ευρώ περίπου,. από τα 550 αρχική..)

Πραγματικά, έχω πάθει και εγώ πλάκα με τον ήχο της.
Την έχω περίπου 10 ημέρες [599 Mediamarkt]

Ένας από του λόγους που την πήρα ήταν και το AirPlay 2

10''sub

Screenshot 2019-12-14 at 11.35.37 PM.jpg

Re: Απάντηση: Soundbar προτάσεις

Την αγόρασα και εγώ στα 550 στο Black Friday, εγκαταστάθηκε προχτές και απλά θα πω ένα πράγμα. ΕΠΟΣ! Μόνη για εμένα παραφωνία, η έλλειψη ισοσταθμιστή (έχει μόνο 5 συγκεκριμένα modes ήχου). Όχι μαρκετινίστικα ψευδο 17.1.45 και λοιπές αηδίες, απλά αξιοπρεπέστατο, συμμαζεμένο 5.1! ΔΕΝ έχει σε καμία περίπτωση τον ήχο που θα πάρει κάποιος από ενισχυτή και 5.1 "κανονικά" ηχεία αλλά σε αυτά τα λεφτά απλά δεν υπάρχει ανταγωνισμός!

Πραγματικά, έχω πάθει και εγώ πλάκα με τον ήχο της.
Την έχω περίπου 10 ημέρες [599 Mediamarkt]

Ένας από του λόγους που την πήρα ήταν και το AirPlay 2

10''sub

Ανακάλυψη σημερινή για την JBL Bar 5.1 Surround
Eχει 2 τρόπους λειτουργίας
Smart: EQ settings and JBL Surround Sound are applied for rich sound effects και
Standard: The preset EQ settings are applied for standard sound effects.

H λειτουργία σε smart mode είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και έχει τα ''πλούσια'' ηχητικά εφέ.
Για τηλεοπτικά προγράμματα όπως ειδήσεις κλπ. είναι καλύτερα με το standard mode

Για να απενεργοποιήσετε την έξυπνη λειτουργία:
Στο τηλεχειριστήριο, πατήστε παρατεταμένα το mute 3 δευτερόλεπτα και μετά αμέσως το +
Εμφανίζεται στην οθόνη η τρέχουσα λειτουργία ''standard mode is enabled''

κάνουμε το ίδιο για να επαναφέρουμε ''smart mode is enabled''

ps
την έχω μαζί με Samsung MU8002 65''
---
manual
https://www.jbl.com/on/demandware.s...SB_Bar 5.1 SURROUND_Owner's Manual_EN_pdf.pdf

Screenshot 2019-12-25 at 3.07.58 PM.jpg

Μπήκα κι εγώ στο χώρο των soundbar.. Ήμουν μεταξύ Sony HT-XF9000 και JBL bar 3.1 με τελική προτίμηση την jbl . Σκεφτόμουν και την 5.1 αλλά ξέφευγε το budget. Ήδη έφυγαν 1200 για την Samsung QE65Q70R.

Παρέλαβα πριν λίγες μέρες από mediamarkt την JBL 3.1 στα 379 ευρώ.

Εντάξει δεν έχω και πολλά λόγια... Συνδέθηκε κατευθείαν απροβλημάτιστα με HDMI ARC. Ήχος 5.1 σε netflix και σε Plex. ΔΥΝΑΤΟΣ ήχος, πολύ δυνατός, καθαρός... δεν έχω ακούσει άλλη μπάρα (πέραν μιας απλής sony 2.0 ) οπότε δεν έχω και μέτρο σύγκρισης, αλλά αυτό που ακούω με ικανοποιεί απόλυτα :D

Επειδή είμαι και εγώ σε αναζήτησή ηχόμπαρας και λόγω επαρχίας δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης σύγκρισης αξίζει η 5.1 τα παραπάνω 300 που ζητάει όσον αφορά την αίσθηση surround ή και με την 3.1 κάνουμε δουλειά;Δεν με ενδιαφέρει τόσο η παραπάνω ένταση που μπορεί να έχει η 5.1
Αλλά αν ένα ψευδοsurround το παίρνουμε και από την 3.1 να πάω σ’αυτή.

Σε αυτό το κοστος θα πηγαινα καρφωτα σε jbl bar 2.1 η συγκεκριμενη εταιρεια είναι πολύ αξιολογη γιατι οι ηχομπαρες τις εχουν βατ-παιζουν δυνατα και καθαρα !! κανε τον κοπο και πηγαινε να ακουσεις!!!-bye-

Απάντηση: Re: Soundbar προτάσεις

Σε αυτό το κοστος θα πηγαινα καρφωτα σε jbl bar 2.1 η συγκεκριμενη εταιρεια είναι πολύ αξιολογη γιατι οι ηχομπαρες τις εχουν βατ-παιζουν δυνατα και καθαρα !! κανε τον κοπο και πηγαινε να ακουσεις!!!-bye-
Συμφωνώ και επαυξάνω.

οκ θα παω να την ακουσω

Γεια σας ενδιαφέρομαι για αγορά soundbar το budget είναι μικρό 100 - 150 . Και από ιντερνετική έρευνα που έκανα βλέπω αρκετές επιλογές και από καλές εταιρίες... Θα προτιμούσα χωρίς sub γιατί μένω σε πολυκατοικία και δεν θέλω να δώσω δικαιώματα... Εκτός και αν πιστεύετε ότι δεν είναι ενοχλητικό. Η χρήση θα είναι κυρίως ταινίες οπότε θα ήθελα ένα ψευτο surround. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ακόμη soundbar δεν πήρα, και έχω μείνει με την σύγκριση μεταξύ jbl 5.1 surround και jbl 5.1 με τα πίσω ηχεία.

Τι πιστεύετε;

Με απασχολεί πολύ τι γίνεται με την μπαταρία των πίσω ηχείων της jbl 5.1.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αν συνδεσω σε samsung με hdmi 1.3 με Anynet+ θα μπορει να δουλεψει η soundbar ??

δεν εχει hdmi ARC H TV (2009) το βασικο ειναι να δουλευω μονο το χειρηστηριο τν

θα πρεπει να προσεξω κατι στην αγορα soundbar ?

Η samsung tv b8000 εχει ( SRS TruSurround HD) δλδ μπορει να παιξει 5,1 soundbar ??

ευχαριστω παιδες !!!

Αν δεν έχει ARC η TV, δεν μπορείς να πάρεις ήχο από την TV προς τη soundbar χρησιμοποιώντας το HDMI. Δεν υποστηρίζεται δηλαδή το A(udio) R(eturn) C(hannel). Ήχο από οπτική θα πάρεις σε αυτή την περίπτωση.

Το Anynet+, δηλαδή το CEC όπως το ονομάζει η Samsung αφορά ωστόσο κάποιες εντολές μεταξύ δύο συμβατών συσκευών. Δεν έχει πολύ νόημα όμως αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το "κυρίως πιάτο" που θα ήταν ο έλεγχος της έντασης με ένα remote. Στη δική σου περίπτωση χωρίς το ARC θα πρέπει να έχεις συνδεμένη την ηχομπάρα και με HDMI για να έχεις π.χ. με ένα remote την ταυτόχρονη ενεργοποίηση και των δύο συσκευών. Ψιλοάχρηστο είναι έτσι.

Συνήθως με την ψηφιακή σύνδεση δεν περνάει ήχος από εφέ ψευδοsuround προς την εξωτερική συσκευή. Συνήθως. Μου έχει τύχει όμως και να γίνεται. Θα εμπιστευτείς το ενσωματωμένο DSP της ηχομπάρας σε κάθε περίπτωση αντ' αυτού.

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι νέο μέλος και ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά Soundbar με ξεχωριστό woofer και budget μέχρι τα 160 200 ταβάνι αν αξίζει τον κόπο. Έχω δει κάποιες της LG και της Crystal Audio. Θα τοποθετηθεί σε Samsung UE55RU7102. Η χρυσή που θέλω είναι κυρίως μουσική και Netflix. Θα ήθελα να έχω και χειρισμό της έντασης από το κοντρόλ της Τν για ευκολία. Έχει και θύρα οπτικής. Αυτά. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.