Space: 1999 [ITV]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 15 50.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 9 30.0%
  • Καλή

Votes: 2 6.7%
  • Μέτρια

Votes: 1 3.3%
  • Κακή

Votes: 3 10.0%

• Total voters
    30
Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Space [1999]

Λοιπον,
μετα απο σποντα του Ακη (για μια σειρα που παιχτηκε πριν απο 42 ολοκληρα χρονια) εχω να επισημανω δυο-τρια πραγματακια.

Το Διαστημα 1999 ηταν γεννημα μιας εποχης. Μιας εποχης που ο κοσμος αντιλαμβανοταν τον κοσμικο χωρο με ενα α τροπο.
Δεν θα γραψω αν ηταν αστειος η αστοχος αυτος ο τροπος. Απλα θα επαναλαβω οτι ηταν .... γεννημα ΕΚΕΙΝΗΣ της εποχης.
Η Γνωση ομως (δυστυχως η ευτυχως) εφυγε τοσο μπροστα (η μακρια αν θελετε) απο εκεινη την θεωρηση, ωστε
ενα σημερινο reboot του τοτε concept θα προεκυπτε .... κενο νοηματος.

1) γιατι σημερα, ΟΛΟΙ γνωριζουν οτι ενα ουρανιο σωμα σαν την σεληνη δεν μπορει να εκσφενδονιστει ως μπαλα ποδοσφαιρου
2) γιατι ακομα και αν ξεφυγει απο την ελξη της γης ... δεν προκειται να πλησιασει αλλο αστρικο συστημα για τα επομενα χιλιαδες χρονια !
3) γιατι το οξυγονο απο υδρολυση (στα ψηγματα ακαθαρτων παγοκρυσταλλων νερου στο υπεδαφος της σεληνης) δεν ειναι
η πλεον ευκολη υποθεση να διαχωρισθει και χρησιμοποιηθει (για αναπνοη) απο μια αποικια ανθρωπων.
4) γιατι οι κοσμικες ακτινοβολιες πανω σε μια σεληνιακη επιφανεια, σε μερικα χρονια (και οχι αιωνες) θα ειχαν γεμισει λευχαιμια απαντες,
οσο καλα και αν προστατευονταν μεσα στα υπεροχα bauhaus κουτακια τους.
5) γιατι η ανθρωπινη ψυχολογια, σε μια εντελως κλειστη αποικια 200-300 ανθρωπων, θα τους ειχε εξωθησει στην αυτοκαταστροφη και
το αυτολυντσαρισμα. Αυτα τα γραφουν οσοι αστροναυτες καθισαν στον ISS για παραπανω απο εναν χρονο. Νιωθουν "περιεργα" για
τους συναστροναυτες τους.
6) γιατι η υπαρξη ηλιακου φωτος ... ειναι εκ των ουκ ανευ για την υγεια (ΨΥΧΙΚΗ και σωματικη) καθε ανθρωπου.

Ολα αυτα ... δεν τα γνωριζαν το 1975-76 ?

Πολυ λιγοι , φιλοι μου. Παρα πολυ λιγοι !!! Δυστυχως, η γνωση σε βασικα θεματα διαβιωσης στο διαστημα προχωρησε τοσο
ωστε το Διαστημα 1999 δεν θα γινει χωνεψιμο απο την μεγαλυτερη μεριδα του σημερινου τηλεοπτικου(-κινηματογραφικου) κοινου.
Η Σεληνη ... ΔΕΝ μπορει να γινει διαστημοπλοιο .... ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ !

και γιατί να το ψυρισουμε τόσο σειρά ήταν και μας άρεσε αν θέλουμε απόλυτα επιστημονικό δεν πρέπει να βλέπουμε καμιά τουλάχιστον sci-fi

Απάντηση: Space [1999]

Οσα εγραψα ειναι για να αντιληφθουμε (οσοι εχουμε προθεση) οτι οι παλιες αγαπες ... δεν διαρκουν αιωνια.
Οπως βλεπεις, εδω και τρεις μερες, η ΔΙΚΗ μου αγαπη για την σειρα ειναι κατι παραπανω απο δεδομενη (και ασιγαστη).
ΟΜΩΣ .... γνωριζω οτι εχει πεθανει για τον υπολοιπο κοσμο και (τηλεοπτικο-κινηματογραφικο) κοινο.
Και εξηγησα μερικους απο τους λογους που αυτο ειναι αναμενομενο.
Η συλλογικη γνωση για δυο-τρια πραγματακια .... εχει προχωρησει.
Δεν γινοταν να μεινει στο 1975.

Ομως, αν το θετεις απο πλευρας επιστημονικοτητας, πιστευω οτι υπαρχουν τουλαχιστον δυο ταινιες
(για σειρες δεν νομιζω να υπαρχει καποια, αλλα ΑΝ υπαρχει με διορθωνεται) που το τιμητικο προθεμα
SCIENCE υπερισχυει του FICTION ... κατα κρατος.

Η πρωτη ειναι η Οδυσσεια 2001 (αν βγαλεις τον Μονολιθο, δεν υπαρχει ψεγαδι πανω της)
και η δευτερη ... το The Martian του Scott Riddley (αν βγαλεις το ατυχημα στο πρωτο πενταλεπτο).

Τexas City (building compounds) απο το Journey to Where (δευτερη σεζον)

space1999-jtw-texas-sc_01_1.jpg

Το μισο ειναι σε μακετα .... και το ΑΛΛΟ μισο (βρειτε ποιο) .... σε ζωγραφικο καμβα !

Παρολη την αγνοια του (πλατυτερου) τηλεοπτικου κοινου, στο συγκεκριμενο επεισοδιο
η βαση στην σεληνη πιανει νετρινικο σημα (νετρινικο ? wtf :blink: ηξεραν για νετρινα τοτε ?)
απο την Γη .... των αρχων του 22ου αιωνα. Δημιουργειται μια πειραματικη καψουλα τηλεμεταφορας
με οδηγιες απο την Γη, αλλα οι τρεις επιλαχοντες καταληγουν στην Γη ... των αρχων του 14ΟΥ ΑΙΩΝΑ !

Εαν ενα τυπικο επεισοδιο της σειρας ειχε τοση πρωτοτυπια ΤΟΤΕ ... το 1975 ... μαλλον πεφτει πολυ δυσκολο
εργο στις πλατες του οποιουδηποτε τωρινου σεναριογραφου ΣΗΜΕΡΑ ... εν ετει 2018 (and beyond).

Last edited:

Οριστε και μια απο τις μακετες ....

spjtw0488.jpg

NAI ... ηταν εποχη ΠΡΟ Star Wars. Ομως ακομα και ετσι ... επεφτε σπουδη !
Στο τελικο πλανο (και διαρκεια) με τις υπολοιπες μακετες μπροστα απο τα matte paintings
δεν προλαβαινες να διακρινεις ατελειες και παραφωνιες (οπως το σωληνακι με τα φωτακια :laugh:) .
Και βεβαια ... ολα αυτα επρεπε να ετοιμαστουν σε λιγοτερο απο μια βδομαδα (απο 4-5 ατομα).
Οχι μεσα σε κατι μηνες (και χρονια) απο μια πολυπληθεστατη ILM, οπως στο Star Wars.

More detailed view ... :p .... without domes and tubes !

MetroComplex (details).jpg

1975 !!!!

Βεβαια, η σχεδιαστικη φυτρα ηταν παλιοτερη (1968) απο το περιοδικο Mechanix Illustrated >
http://blog.modernmechanix.com/mags...8/forty_years_future/forty_years_future_0.jpg

Last edited:

Οσα εγραψα ειναι για να αντιληφθουμε (οσοι εχουμε προθεση) οτι οι παλιες αγαπες ... δεν διαρκουν αιωνια.
Οπως βλεπεις, εδω και τρεις μερες, η ΔΙΚΗ μου αγαπη για την σειρα ειναι κατι παραπανω απο δεδομενη (και ασιγαστη).
ΟΜΩΣ .... γνωριζω οτι εχει πεθανει για τον υπολοιπο κοσμο και (τηλεοπτικο-κινηματογραφικο) κοινο.
Και εξηγησα μερικους απο τους λογους που αυτο ειναι αναμενομενο.
Η συλλογικη γνωση για δυο-τρια πραγματακια .... εχει προχωρησει.
Δεν γινοταν να μεινει στο 1975.

Ομως, αν το θετεις απο πλευρας επιστημονικοτητας, πιστευω οτι υπαρχουν τουλαχιστον δυο ταινιες
(για σειρες δεν νομιζω να υπαρχει καποια, αλλα ΑΝ υπαρχει με διορθωνεται) που το τιμητικο προθεμα
SCIENCE υπερισχυει του FICTION ... κατα κρατος.

Η πρωτη ειναι η Οδυσσεια 2001 (αν βγαλεις τον Μονολιθο, δεν υπαρχει ψεγαδι πανω της)
και η δευτερη ... το The Martian του Scott Riddley (αν βγαλεις το ατυχημα στο πρωτο πενταλεπτο).

μαζι σου +10000000

Οριστε και μια απο τις μακετες ....

spjtw0488.jpg

NAI ... ηταν εποχη ΠΡΟ Star Wars. Ομως ακομα και ετσι ... επεφτε σπουδη !
Στο τελικο πλανο (και διαρκεια) με τις υπολοιπες μακετες μπροστα απο τα matte paintings
δεν προλαβαινες να διακρινεις ατελειες και παραφωνιες (οπως το σωληνακι με τα φωτακια :laugh:) .
Και βεβαια ... ολα αυτα επρεπε να ετοιμαστουν σε λιγοτερο απο μια βδομαδα (απο 4-5 ατομα).
Οχι μεσα σε κατι μηνες (και χρονια) απο μια πολυπληθεστατη ILM, οπως στο Star Wars.

More detailed view ... :p .... without domes and tubes !

View attachment 150493

1975 !!!!
εγω και τωρα την βλεπω ευχαριστα ειδικα την πρωτη σεζον

Απάντηση: Re: Απάντηση: Space [1999]

εγω και τωρα την βλεπω ευχαριστα ειδικα την πρωτη σεζον

Εγω τις βλεπω (η θα καθιερωσω να τις βλεπω) καθε Χριστουγενα (την 1η σεζον) και Πασχα (την 2η).

Εως οτου βαρεθω :rolleyes:

Παρολη την αγνοια του (πλατυτερου) τηλεοπτικου κοινου, στο συγκεκριμενο επεισοδιο
η βαση στην σεληνη πιανει νετρινικο σημα (νετρινικο ? wtf :blink: ηξεραν για νετρινα τοτε ?)
απο την Γη .... των αρχων του 22ου αιωνα. Δημιουργειται μια πειραματικη καψουλα τηλεμεταφορας
με οδηγιες απο την Γη, αλλα οι τρεις επιλαχοντες καταληγουν στην Γη ... των αρχων του 14ΟΥ ΑΙΩΝΑ !

Εαν ενα τυπικο επεισοδιο της σειρας ειχε τοση πρωτοτυπια ΤΟΤΕ ... το 1975 ... μαλλον πεφτει πολυ δυσκολο
εργο στις πλατες του οποιουδηποτε τωρινου σεναριογραφου ΣΗΜΕΡΑ ... εν ετει 2018 (and beyond).

Αυτό ξαναπέστο!

Re: Space [1999]

Μαλλον ΑΥΤΟ :

ROUND%202%20-MPC875%20Eagle%20display%2012.jpg

22 ιντσες ... ητοι, 55 εκατοστα !

ROUND%202%20-MPC875%20Eagle%20display%207.jpg

ROUND%202%20-MPC875%20Eagle%20display%2011.jpg

:blink:
Έλεγα για λαμπάκια και ατμόσφαιρα (και καλά ;) ), αλλά εσύ πού το φτασες με τούτο δω το θηρίο; :smash:

Για αυτό (και το κόστος του να το βρεις) πρέπει να απαγάγεις τον Αη Βασίλη, φυλώντας από Σελήνη, με το πού τον δεις να απογειώνεται στον ουρανό! :p
-----------------------
Άμα δα αρχίσεις και κόλπα με φακούς, βλέπω να γυρίζεις και δικά σου επεισόδια με "Μάνος σπέσιαλ εφές" :laugh:

tumblr_nxo2e6vgH01riitqno1_540.gif

(νιώθετε κάτι αισχρό να διακρίνει την εικονούλα ή απλά είναι δική μου ιδέα; :hmmmm: :p )

Απάντηση: Re: Space [1999]

"Μάνος σπέσιαλ εφές" :laugh:

Χαχαχαχαχαχα ..... :laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

Μερσω, μερσω .... :proud:

(νιώθετε κάτι αισχρό να διακρίνει την εικονούλα ή απλά είναι δική μου ιδέα; :hmmmm: :p )

Σαν τα αισχρα που εκτυλισσονταν μεσα στον αετο ... τα εξωτερικα πλανα ειναι τσιχλοφουσκες !

f7644b3626fd9ab719fe35fa8b908011--spaceship-interior-space-ship.jpg

Last edited:

Χαχα.. ναι φοβερή η ασπίδα του αετού!! :cool:
Την είχα ψιλοξεχάσει..

Κανονικά θα έπρεπε να βγάλουν κανένα μοντέλο με 5000 κομμάτια να το ευχαριστηθείς να φτιάχνεις για τα καλά!! :p

Υπαρχουν και προσωπικες δουλειες :rolleyes: ....

2m Eagle 01.jpg

2m Eagle 02.jpg

Το κοβω γυρω στα 2 μετρα ! :proud:
Αλλα εκει που εχει πεσει επαγγελματικη δουλεια ειναι στο χωμα και τον φωτισμο ....

Re: Απάντηση: Re: Space [1999]

Χαχαχαχαχαχα ..... :laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

Μερσω, μερσω .... :proud:

Σαν τα αισχρα που εκτυλισσονταν μεσα στον αετο ... τα εξωτερικα πλανα ειναι τσιχλοφουσκες !

f7644b3626fd9ab719fe35fa8b908011--spaceship-interior-space-ship.jpg

Ώστε δηλαδή συμβαίνουν εκεί μέσα εκρηκτικά πράγματα ε;

1999_01_explo.gif

Θα πρέπει να δω κανένα επεισόδιο, μου φαίνεται... :chinscratch:
(Ούτε που ήξερα ότι υπάρχει η σειρά)

Ιιιιιιιιι !!!! :eek:

Μάνοοο.. ξήλωσε του ένα αστέρι! :p :laugh:

...

Μου άρεσε όταν ο αετός έβαζε το extra Booster add-on !! :cool:

back-eagle-inset_2.jpg

Last edited:

Ώστε δηλαδή συμβαίνουν εκεί μέσα εκρηκτικά πράγματα ε;

1999_01_explo.gif

Θα πρέπει να δω κανένα επεισόδιο, μου φαίνεται... :chinscratch:
(Ούτε που ήξερα ότι υπάρχει η σειρά)

what;

Toν αγαπαμε τον Sonic :rolleyes:
Δικα μας παιδι :proud: .... Γουκας !

Αξιοκρατικα πραγματα, δικαια. :flute:
Οποιος ειναι Γουκας ... στο απυροβλητο ! :proud:

Αμ αφού μου είπαν ότι μέσα στο σκάφος έχει σεξοβόμβες, θα παίζει και σεξουαλική ένταση στην ατμόσφαιρα,

giphy.gif

ε δεν θα γίνει στο τέλος και κάνα μπαμ!?
:p
---------------------------------------------------
Toν αγαπαμε τον Sonic
Δικα μας παιδι .... Γουκας !

Αξιοκρατικα πραγματα, δικαια.
Οποιος ειναι Γουκας ... στο απυροβλητο !

Με προσήλκυσε η γοητεία του εντόμου μέσα στο κεχριμπάρι.

eff.gif

(μα τι μου θυμίζει η ακτίνα, τι μου θυμίζει; :chinscratch: :p )

Λέω να το δω γύρω 13 Σεπτεμβρίου 2019, για επετειακούς λόγους πιο πολύ.

091306space1999-250.gif

;)

Status
Not open for further replies.