Σπασίματα κατά την αναπαραγωγή ταινιών 1080p

Οι media splitters γενικά διαχωρίζουν την εικόνα και τον ήχο από ένα αρχείο εικόνας/ήχου (στην περίπτωση σου ένα .mkv) και κατόπιν τα προωθούν -ξεχωριστά- στους decoders εικόνας και ήχου αντίστοιχα (στην περίπτωση σου στο CoreAVC για Η264 decoding και τον ήχο σε κάποιο audio decoder π.χ. AC3filter ή ffdshow audio decoder).

Media Splitters or Demultiplexers
"A demultiplexer for digital media files, or media demultiplexer commonly called a file splitter is software that demultiplexes or splits, individual streams of a media file, e.g., audio, video, or subtitles and sends them to their respective decoders for actual decoding."

Μπράβο, τώρα το έπιασα.
Ευχαριστώ !!!
Ξέρετε μήπως τι codec χρησιμοποεί το km player ως εσωτερικό decoder για τα mkv;
Το λέω γιατί είτε παίζω με το core avc, είτε με τους internal codecs του km, δεν έχω δει καμία διαφορά στην εικόνα, ούτε στην επεξεργαστική ισχύ του pc.
Ως audio decoder το km χρησιμοποιεί τον ac3filter

Last edited:
Μπράβο, τώρα το έπιασα.
Ευχαριστώ !!!
Ξέρετε μήπως τι codec χρησιμοποεί το km player ως εσωτερικό decoder για τα mkv;
Το λέω γιατί είτε παίζω με το core avc, είτε με τους internal codecs του km, δεν έχω δει καμία διαφορά στην εικόνα, ούτε στην επεξεργαστική ισχύ του pc.
Ως audio decoder το km χρησιμοποιεί τον ac3filter

Ακριβως την ιδια ερωτηση εχω και γω !!!!!

ειτε εβαλα τον core avc, ειτε τον εσωτερικο του ΚΜΡ το ιδιο παιζει !!!

που μπορω να δω ποιος παιζει !

Δεξι κλικ κανω το παραθυρακι Filters δεν εμφανιζετε που θενα !

εβαλα την τελευταια εκδοση του ΚΜΡ !

Ακριβως την ιδια ερωτηση εχω και γω !!!!!

ειτε εβαλα τον core avc, ειτε τον εσωτερικο του ΚΜΡ το ιδιο παιζει !!!

που μπορω να δω ποιος παιζει !

Δεξι κλικ κανω το παραθυρακι Filters δεν εμφανιζετε που θενα !

εβαλα την τελευταια εκδοση του ΚΜΡ !

Έχει κάπου στις ρυθμίσεις να σου εμφανίζει το advanced menu όταν πατάς δεξί κλικ. Ψάξτο λίγο θα το βρεις. Το ενεργοποιείς και μετά θα εμφανιστούν τα φίλτρα.

Χρησιμοποιώ Vista Ultimate, 4Gb Ram, Pentium DC2 3.00GHz και ATI 4870 (από την Powercolor) και παρόλα αυτά έχω σπασίματα, κυρίως όταν η εικόνα στη ταινία πανάρει.
Υπάρχει κάποια ρύθμιση στο Catalyst για hardware accelleration, ή κάτι άλλο που μου προτείνετε?
Α ξέχασα, με CCCP codec pack και MPC-HC.

To KMPlayer μπορεί να χρησιμοποιήσει το HD decoder της κάρτας ή όχι???

Έχει κάπου στις ρυθμίσεις να σου εμφανίζει το advanced menu όταν πατάς δεξί κλικ. Ψάξτο λίγο θα το βρεις. Το ενεργοποιείς και μετά θα εμφανιστούν τα φίλτρα.

Όπως τα λέει ο Νεκτάριος είναι. Πατάμε δεξί κλικ πάμε στο options και τσεκάρουμε το advanced menu για να έχουμε όλες τις καρτέλες. Το filters θα εμφανιστεί κάτω από το language κατά την αναπαραγωγή της ταινίας, πατάμε επάνω του για να δούμε ποια φίλτρα παίζουν.

Για να βάλουμε εξωτερικά φίλτρα πρέπει α) να απενεργοποιήσουμε τα default του ΚΜ και β) να τα ορίσουμε, αλλιώς και να τα έχουμε δεν θα παίζουν π.χ. CoreAVC

Όπως τα λέει ο Νεκτάριος είναι. Πατάμε δεξί κλικ πάμε στο options και τσεκάρουμε το advanced menu για να έχουμε όλες τις καρτέλες. Το filters θα εμφανιστεί κάτω από το language κατά την αναπαραγωγή της ταινίας, πατάμε επάνω του για να δούμε ποια φίλτρα παίζουν.

Για να βάλουμε εξωτερικά φίλτρα πρέπει α) να απενεργοποιήσουμε τα default του ΚΜ και β) να τα ορίσουμε, αλλιώς και να τα έχουμε δεν θα παίζουν π.χ. CoreAVC

Ναι παιζει ο core avc, !!!!!!!!

αλλα ... παλι σπασιματα !

ειτε βαζω τον ΙΝΤΕΡΝΑΛ κοντεκ η τον core avc pro το ιδιο ακριβως παιζει .....

Ναι παιζει ο core avc, !!!!!!!!

αλλα ... παλι σπασιματα !

ειτε βαζω τον ΙΝΤΕΡΝΑΛ κοντεκ η τον core avc pro το ιδιο ακριβως παιζει .....

Haali media splitter παίζει?
AC3 παίζει?
Έκανες όλη τη διαδικασία απενεργοποίησης των default φίλτρων? (δες την πρώτη σελίδα του νήματος)
Renderer έχεις βάλει EVR?
Στον MPC παίζουν κανονικά αυτά τα αρχεία χωρίς προβλήματα?

Haali media splitter παίζει?
AC3 παίζει?
Έκανες όλη τη διαδικασία απενεργοποίησης των default φίλτρων? (δες την πρώτη σελίδα του νήματος)
Renderer έχεις βάλει EVR?
Στον MPC παίζουν κανονικά αυτά τα αρχεία χωρίς προβλήματα?

ναι στον mpc εχω πλεον πολυ καλη κινηση αλλα ο ηχος και η εικονα δεεεε..... λεει τοσο !

στον ΚΜΡ να επιλεξω Haali media splitter ;;;;;;

στον ηχο παιζει κανονικα και ΤΕΛΕΙΑ ο AC3 ! δεν εχω προβλημα .....

εβαλα και την τηλεοραση να παιξει μεσω αλλαγης της ΑΤΙ καρτας μου απο 60 σε 50 ΗΖ αλλα παλι τα ιδια ......

Last edited:
στον ΚΜΡ να επιλεξω Haali media splitter ;;;;;;

στον ηχο παιζει κανονικα και ΤΕΛΕΙΑ ο AC3 ! δεν εχω προβλημα .....

εβαλα και την τηλεοραση να παιξει μεσω αλλαγης της ΑΤΙ καρτας μου απο 60 σε 50 ΗΖ αλλα παλι τα ιδια ......

Επιλέγεις έτσι..

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=29128&page=3

Renderer βάζεις EVR,

και

κατέβασε τους τελευταίους drivers για την ATI.

Τσεκαρες το full screen στο output?

full screen παιζει !!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΕΣ !!!!!!!

αρχιζω παλι δοκιμες !!!!!!!!!

τους ντραιβερς της ΑΤΙ απο που τους κατεβαζω ;;;;;

ποια ειναι η τελευταια βερσιον ;;;;;;

συγνωμη που σας κουραζω αλλα εχω απελπιστει και σπασανε τα νευρα μου !

τελειος ηχος τελεια εικονα υποτιλοι τζαμι !

κινηση με σπινιαρισματα ......... :twoguns::twoguns:

Μα ο CoreAVC χρησιμοποιεί ήδη τον haali.
Με τον EVR όμως δεν σου δίνεται η δυνατότητα να έχεις τους μισούς υπότιτλους στην οθόνη και τους άλλους στο μαύρο πλαίσιο.