Σπασίματα σε SKY UK Discovery HD, Sky Arts 1 HD

Γιάννης Μπράβος

Established Member
12 July 2006
270
Καλημέρα σε όλους,

Με την επιστοφή στην Αθήνα άνοιξα τον DM800 και τα Discovery HD, Sky Arts 1 HD κάνουν συνεχή σπασίματα μέχτι τις 1:30 το πρωί που σταθεροποιήται η εικόνα. Εχει αλάξει κάτι στη μετάδοση λη πρέπει να αρχίσω να ψάχνω την εγκατάστασή μου;

Είναι πρόβλημα αδύναμου σήματος και λύνεται με μικρο-ρύθμιση της κεραίας. Αυτό συμβαίνει στις οριακές λήψεις σχετικά συχνά, συνήθως μετά από πολλά μποφόρ..

Καλημέρα σε όλους,

Με την επιστοφή στην Αθήνα άνοιξα τον DM800 και τα Discovery HD, Sky Arts 1 HD κάνουν συνεχή σπασίματα μέχτι τις 1:30 το πρωί που σταθεροποιήται η εικόνα. Εχει αλάξει κάτι στη μετάδοση λη πρέπει να αρχίσω να ψάχνω την εγκατάστασή μου;

Δεν αλλαξε τιποτα απο οσο ξερω.. Μονο το Discovery wildHD πρεπει να εχει μια αλλαγη transponder η κατι σχετικο γιατι ειναι το μονο καναλι που στο kingofsat φαινεται υπο καποιου ειδους αλλαγη αφου σημαινεται με κοκκινο.
Μπορει να ηταν τυχαιο η να υπηρχε διαταραχη στην ατμοσφαιρα. Το καλοκαιρι δεν ειναι ασυνηθιστο.
Νικος

Το ιδιο προβλημα εχω κι εγω τις τελευταιες δεκα μερες αναλογα με την μερα. Οπως βλεπεις και τα 2 καναλια ειναι στην ιδια συχνοτητα που προφανως ητανε οριακη για μας εδω στην Αθηνα. Στον 800αρη η εν λογω συχνοτητα μου δειχνει SNR 46-51% και AGC 99% σε σχεση με το SNR 62-70% που μου δινουνε σχεδον ολα τα υπολοιπα καναλια. Η ληψη ειναι με 1.45 Tecatel.

Μεσα στην βδομαδα θα ερθει ο ανθρωπος μου να κανει τις καταλληλες ρυθμισεις να δουμε τι ψαρια θα πιασουμε.

33dzg3r.jpg

Εγώ είχα πάντα πρόβλημα με αυτή τη συχνότητα με τον DM800. Έχει περίεργη διακύμανση το AGC και κάνει σπασίματα η εικόνα. Έχω δει πως η κατάσταση βελτιώνεται αν αντί για 12324 συντονίσω στα 12332.

Στον original δέκτη αλλά και σε ipbox 9000hd δεν έχω κανένα πρόβλημα στην ίδια συχνότητα την ίδια στιγμή που ο DM800 κάνει σπασίματα.

Εγώ είχα πάντα πρόβλημα με αυτή τη συχνότητα με τον DM800. Έχει περίεργη διακύμανση το AGC και κάνει σπασίματα η εικόνα. Έχω δει πως η κατάσταση βελτιώνεται αν αντί για 12324 συντονίσω στα 12332.

Στον original δέκτη αλλά και σε ipbox 9000hd δεν έχω κανένα πρόβλημα στην ίδια συχνότητα την ίδια στιγμή που ο DM800 κάνει σπασίματα.

Μηπως θελεις να πεις 12322? γιατι ειναι πολλυ παραξενο 8 μοναδες πανω απο την συχνοτητα συνηθως +-2 ειναι λογικο αλλα 8?

Μηπως θελεις να πεις 12322? γιατι ειναι πολλυ παραξενο 8 μοναδες πανω απο την συχνοτητα συνηθως +-2 ειναι λογικο αλλα 8?

12332, ναι, 8 mhz παραπάνω. Δοκίμασέ το.

Επανέρχομαι στο θέμα γιατί λύση δυστυχώς δεν βρήκα.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι μόνο τη την συγκεκριμένη συχνότητα (12324,V, 29500, ¾), εμφανίζεται μόνο από 20:30 έως 00:30 (περίπου), κατά την οποία περίοδο στο SNR πέφτει 10 μονάδες και τα σπασίματα στα δύο κανάλια είναι συνεχή.

Ο επανασυντονισμός σε κοντινή συχνότητα δεν δούλεψε, δοκίμασα και άλλες επιλογές έκτος του 8MHz offset χωρίς αποτέλεσμα.

Το πιο ενδιαφέρον δε είναι ότι την ίδια ώρα παρακολουθούσα κανονικά στο ITV HD το ματς της Manch. United χωρίς κανένα πρόβλημα ή σπάσιμο στην εικόνα, άρα το πιάτο προφανώς είναι σωστά κεντρισμένο μια και η λήψη του είναι οριακή στην Αθήνα με το OP120 της Gilbertini.

Δεδομένου ότι μέχρι τον Ιούλιο δεν είχα κανένα πρόβλημα υπάρχει καμιά ιδέα τι να κοιτάξω τώρα;

Η συχνότητα αυτή μου κατεβαίνει στο gibertini ΟP120 και στον 800αρη με 7.5db ,agc99%,ber 0 ,που δεν είναι μεν δυνατή αλλά και δεν δικαιολογεί σπασίματα .
Νίκος