Σπασίματα στην εικόνα κατά την αναπαραγωγή mkv

aineias

New member
25 January 2013
14
Καλησπέρα! Έχω ένα πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή mkv αρχείων σε 1080p.
Έχω συνδεδεμένο ένα Mac Pro 8 core με ενα 20μετρο καλώδιο HDMI και οπτική ινα απο την κάρτα ηχου σε μία smart tv Samsung 46'' ES8000 . Το πρόβλημα είναι οτι σε mkv 1080p κάνει αρκετα σπασίματα και συγχρονίζει στα 60p . Όταν την ταινία την αντιγράφω σε ένα σκληρο και την συνδεω απευθείας στην τηλεόραση από το usb τότε παίζει τέλεια, χωρίς κανένα κόλλημα. Αλλά το πρόβλημα είναι στις 3D ταινίες καθότι η τηλεόραση δεν αναγνωριζει υπότιτλους .idx .sub μόνο srt. Η κάρτα γραφικών μου ειναι ATI Radeon HD 2600 XT 256 MB . Η ram είναι 8 gb και προσεχώς θα αναβαθμιστεί σε 16 λόγω της δουλειας που ειναι επεξεργασια ήχου αν και δεν νομίζω ότι ειναι αυτό το πρόβλημα. Τα αρχεία τα αναπαραγω με VLC ή XBMC και στα 2 έχει κολληματακια.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Είναι κρίμα να συνδέεις μακ προ για media center και να κολλάει.

Ο αδύνατος κρίκος είναι η 2600ΧΤ ΙΜΗΟ
Θα σκεπτόσουν να την αναβαθμίσεις?

Το υποψιαζομουν οτι μπορει να ειναι αυτο αλλα δεν ημουν σιγουρος. Τι μπορω να βαλω σε μακ προ συμβατο;

στο μονιτορ σου παιζει ενταξει ?
Κανε μια δοκιμη τοπικα (οχι στη tv).
Στο monitor παίζει καλά είναι 22 ιντσων άρα παίζει να μην είναι κάρτα γραφικών; Μήπως είναι τα 60p που συγχρονιζει στην tv;

Άκυρο , κολλάει και στο μονιτορ... απλά στις 22 ιντσες δεν φαίνεται τοσο τραγικο όσο στις 46...

Χμμμμ ….
Μπορείς να κάνεις μια δοκιμή?
Με δίμετρο HDMI

Ή εναλλακτικά να βάλεις άλλη πηγή μέσω του 20μετρου να δεις μη τυχών και το καλώδιο επηρεάζει.

Ακόμα,
Δοκίμασε επίσης και άλλη hdmi θύρα της TV.
Όλα αυτά πριν να ξοδευτείς δηλαδή.

θα βάλω ενα macbook με NVIDIA GeForce 9400M 256 MB θα το βάλω με το 20μετρο και με μικρο HDMI επανερχομαι...

λοιπόν , κάνει κολληματάκια και από το macbook και στο μακρυ καλώδιο και σε κοντό, αλλά και το macbook δεν έχει καποια σοβαρη κάρτα γραφικών. Επίσης οι ταινίες είναι 20 γιγα Full HD. Έχω πειραματιστεί και με τα motion plus της τηλεόρασης αλλά τιποτα; Άρα τι πρέπει να φταίει; Όταν το έχω με στικακι την ταινια και παιζει στην τηλεόραση όλα άψογα. Θα το έκανα έτσι αλλα δεν παίζει ids sub για HSBS mkv.

μη χρησιμοποιεις βελτιωτικα στην τηλεοραση…. απενεργοποιησε τα παντα.

Οταν λες σπασιματα, μιλας για τυχαια ή επαναλαμβανομενα καθε 1" ?

Αν ειναι το πρωτο κατι δε παει καλα ή δεν αρκει η καρτα γραφικων.

Αν μιλας για το δευτερο πρεπει να ρυθμισεις την εξοδο του mac στα 24 fps που ειναι η ταινια , πραγμα που γινεται μεσα απο το xbmc (ρωτα στην αντιστιχη κατηγορια…)

Τυχαια σπασιματα, στο xbmc το ειχα βαλει να διαβαζει στα frame που φτιαχτηκε το βιντεο, ειχε διορθωσει αρκετα πραγματα αλλα μετα απο λιγη ωρα εσπαγε σε τυχαια σημεια σαν να σκαλωνε το βιντεο, ειδικα σε hsbs με ταινια καμια 20 γιγα

Δεν δικαιολογείται βρε παιδιά να μην παίζει σωστά στο μηχάνημα αυτό σωστά το mkv έστω και με αυτή την κάρτα γραφικών. Μου ακούγεται πρόβλημα στο bandwidth μεταφοράς των δεδομένων από τον δίσκο δηλαδή. Ας δοκιμάσεις να βάλεις το αρχείο σε άλλον τοπικό δίσκο. Αν συνεχίζουν τα προβλήματα, πιθανότατα να έχει πρόβλημα και η κάρτα γραφικών.
Α, επίσης δοκίμασε και διαφορετικά mkv μήπως υπάρχει πρόβλημα από την δημιουργία τους...

Καλησπέρα! Έχω ένα πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή mkv αρχείων σε 1080p.
Έχω συνδεδεμένο ένα Mac Pro 8 core με ενα 20μετρο καλώδιο HDMI και οπτική ινα απο την κάρτα ηχου σε μία smart tv Samsung 46'' ES8000 . Το πρόβλημα είναι οτι σε mkv 1080p κάνει αρκετα σπασίματα και συγχρονίζει στα 60p . Όταν την ταινία την αντιγράφω σε ένα σκληρο και την συνδεω απευθείας στην τηλεόραση από το usb τότε παίζει τέλεια, χωρίς κανένα κόλλημα. Αλλά το πρόβλημα είναι στις 3D ταινίες καθότι η τηλεόραση δεν αναγνωριζει υπότιτλους .idx .sub μόνο srt. Η κάρτα γραφικών μου ειναι ATI Radeon HD 2600 XT 256 MB . Η ram είναι 8 gb και προσεχώς θα αναβαθμιστεί σε 16 λόγω της δουλειας που ειναι επεξεργασια ήχου αν και δεν νομίζω ότι ειναι αυτό το πρόβλημα. Τα αρχεία τα αναπαραγω με VLC ή XBMC και στα 2 έχει κολληματακια.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Είναι κρίμα να συνδέεις μακ προ για media center και να κολλάει.

Όταν θα συνδέεις τον υπολογιστή με την τηλεόραση φρόντισε η ανάλυση να είναι 1920 χ 1080 στα 24Hz. Μπες στο μενού της κάρτας και ρύθμισέ την ανάλογα.