Σπασμενη οθονη Macbook λευκου

akarag

New member
13 January 2009
28
Καλησπερα και Χρονια Πολλα,

Μετα απο μικρη πτωση εσπασε η οθονη του Macbook μου. Το μοντελο ειναι early 2008 (4,1) Λευκο 13,3, 2.4 core 2 duo κτλπ. εκτος εγγυησης
Απο οτι εμαθα η επισκευη ειναι 400-600 ευρω.
Πραγματικα δεν αξιζει να δωσω τοσα λεφτα. κ ψαχνω ενναλακτικες λυσεις. Οτι μπορειτε να προτινεται ειναι καλοδεχουμενο.

Βρηκα ενα καλο guide στο: ifixit com , κ σκεφτομαι να αλλαξω μονος μου την οθονη.

Με μια γρηγορη ματια βρηκα οτι η οθονη κανει 100 ευρω περιπου. (powerbookmedic com)

Μηπως γνωριζεται στην ελλαδα η στην ευρωπη καποιον η καποια εταιρια που μπορω να παραγγειλω την οθονη. Γιατι αυτο το website χρεωνει 100 ευρω τα μεταφορικα.

Μηπως γνωριζεται καποιον οχι εξουσιοδοτημενο τεχνικο η μαγαζι να κανει την δουλεια πιο φτηνα?

Κοντευω να τρελαθω πρωτοχρονιατικα. Ευχαριστω πολυ.

υγ. Το εχω συνδεσει με HDMI (μεσω του display port) με μια TV και απο οτι φαινεται μονο η οθονη εχει χαλασει. Ειναι σε extended desktop κατασταση αλλα θελω να κανω clone το display, αλλα δεν βλεπω τιποτα κ δεν μπορω. Ξερει καποιος καποιο τροπο με keyboard shortcut η κατι αντιστοιχο να εχω το main display την τηλεοραση?

Attachments

• lcd spasmenh.jpg
    lcd spasmenh.jpg
    23.9 KB · Views: 37
Εγώ στην θέση σου θα προσπαθούσα να έκανα την αλλαγή της οθόνης μόνος μου.

Για άλλη οθόνη θα κοιτούσα στο ebay.

Μπορείς να πάρεις τηλ πάντως στην systemgraph για να δεις αν κάνουν τέτοιες επισκευές, αλλά κ στα άλλα μαγαζιά, δεν χάνεις τίποτα.

Καλησπερα!
Τελικα την εφτιαξα, 180 ευρω στους Laptopkings.
Απλα θα γραψω αυτα που βρηκα, ωστε θα ειναι πιο ευκολο για καποιον να αποφασισει, γνωριζοντας ολες τις επιλογες.

Λοιπον,
1) σε ολες της επισημες αντιπροσωπιες μου ειπαν 450-600 ευρω κ κανει κ μερικες μερες.
2) Pcexpress φτιαχνουν οτι θες απο οτι καταλαβα, στην προκειμενη περιπτωση, 290 ευρω σε μια ωρα κιολας κ 90 μερες εγγυηση. Αμα καποιος βιαζεται πολυ μαλλον ειναι η καλυτερη λυση.
3) Laptopkings Αυτοι τελικα μου το εφτιαξαν. 180 ευρω (στο σιτε λεει 185) με ενα χρονο εγγυηση . Το εστειλα κ πηρε ακριβως μια εβδομαδα, δευτερα με δευτερα, βεβαια μεσολαβισε αργια στην μεση αλλιως θα το ειχα πολυ πιο γρηγορα, καθοτι η αργοπορια ητνα καθαρα θεμα του courrier. Πολυ ευχαριστημενος.
4) Radiomix προσπαθησα να επικοινωνισω μαζι τους κ δεν τα καταφερα. κ αποφασισα να στειλω το λαπτοπ στους laptopkings. Οταν ειχε ηδη φυγει με κουριερ, με πηραν τηλεφωνο κ μου ειπαν οτι με 120 μου το φτιαχνουν. Ισως ηταν καλυτερα απο πλευρα τιμης, αλλα επειδη το ειχα ηδη στειλει κ ειχα δουλεια εκεινη την στιγμη δεν ρωτησα λεπτομεριες, μονο ποσο θα μου επερναν.
5) Να παραγειλετε την οθονη απο το powerbookmedic 80 ευρω η οθονη κ καπου 30-40 τα μεταφορικα. Με τελωνιο δεν ξερω τι παιζει.

Αυτα κ απο μενα, ελπιζω να βοηθησα,
Α.

Ενα λαπτοπ DELL XPS 13,3'' τα Χριστουγεννα κεντρισε το ενδιαφερον του διχρονου ανηψιου. Οταν οι μεγαλοι τον ειδαν με το λαπτοπ αγκαλια, του φωναξαν, ο μικρος τρομαξε και το πεταξε.

Αποτελεσμα, σπασμενο πλαστικο στην αρθρωση της οθονης. Κατα τα αλλα δουλευε κανονικα.

Πηρα τηλεφωνο στο σερβις την επομενη, τους εστειλα και φωτογραφιες.
Μετα απο μια μερα μου εστειλαν προσφορα, μετα απο ακομα μια ηρθαν τα ανταλλακτικα και ο τεχνικος στο γραφειο.

Συνολικο κοστος 192 + ΦΠΑ. Μου φανηκε φυσιολογικο και υπαρχει εγγυηση 90 ημερων.

Απάντηση: Re: Σπασμενη οθονη Macbook λευκου

Πηρα τηλεφωνο στο σερβις την επομενη...

Στο σέρβις της Dell? Σε κάποιο από τα παραπάνω σέρβις εννοείς? κι αν ναι, σε ποιό?

[/QUOTE]. Το εχω συνδεσει με HDMI (μεσω του display port) με μια TV και απο οτι φαινεται μονο η οθονη εχει χαλασει. Ειναι σε extended desktop κατασταση αλλα θελω να κανω clone το display, αλλα δεν βλεπω τιποτα κ δεν μπορω. Ξερει καποιος καποιο τροπο με keyboard shortcut η κατι αντιστοιχο να εχω το main display την τηλεοραση?[/QUOTE]

Eιναι το F7 για clone display.

Re: Απάντηση: Re: Σπασμενη οθονη Macbook λευκου

Στο σέρβις της Dell? Σε κάποιο από τα παραπάνω σέρβις εννοείς? κι αν ναι, σε ποιό?

Στο σερβις της DELL.

Ειναι μια αλλη εταιρια που εχει το σερβις και τα ανταλλακτικα της DELL.

Υπαρχει αποθηκη οπου υπαρχουν πληρεις σειρες ανταλλακτικων ακομη και για παλια μοντελα.

Υπαρχουν συμβολαια με μεγαλες εταιριες και το δημοσιο, που προβλεπουν 5ετη εγγυηση ακομα και με "same day" αποκριση. Και τηρουνται χωρις προβληματα.

. Το εχω συνδεσει με HDMI (μεσω του display port) με μια TV και απο οτι φαινεται μονο η οθονη εχει χαλασει. Ειναι σε extended desktop κατασταση αλλα θελω να κανω clone το display, αλλα δεν βλεπω τιποτα κ δεν μπορω. Ξερει καποιος καποιο τροπο με keyboard shortcut η κατι αντιστοιχο να εχω το main display την τηλεοραση?[/QUOTE]

Eιναι το F7 για clone display.[/QUOTE]
Στα παλια macbooks (μεχρι 2007 νομιζω)

Στα πιο καινουργια macbook (σαν κ αυτο που εχω) γινεται πατωντας το COMMAND + F1 κανει toggle μεταξυ Clone και Extended. ;)
http://newmacuser.com/toggle-display-mode-on-newer-mac-laptop-keyboards/

Last edited: