SPDIF και μητρικη

tsip

AVClub Addicted Member
19 January 2008
1,912
Cambridge
Παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας να καταλαβω μερικα πραγματα.
Θελω να συνδεσω ενα εξωτερικο DAC με το PC μεσω spdif coaxial.Ο λογος που το κανω ειναι γιατι το dac βγαζει μεχρι 16/48 στην usb και θελω να παω ψηλοτερα (υποψιν το dac δεν το εχω ακομη στα χερια μου θα δανειστω απο φιλο). Τα ερωτηματα ειναι τα εξης (συγχωρεστε την αφελεια):

Η μητρικη δεν εχει εξοδο, αλλα εχει δυο πινακια για SPDIF out, υποθετω λοιπον οτι δεν σηκωνει οπτικη και θα φτιαξω μια εξοδο με ενα θηλυκο rca.

Για το cd drive του pc χρειαζεται να κανω κατι? Αυτην την στιγμη ειναι στην μητρικη μεσω atapi. Θα επρεπε να συνδεται και αυτο ψηφιακα με την μητρικη? Λεω βλακειες?
To dac μεσω coaxial θα αναγνωριστει ως καρτα ηχου?

Αρχικά επιβεβαίωσε την στάθμη της spdif μην είναι ttl.
Το cd θα παίξει και χωρίς το καλώδιο με software player.
To dac δε θα εμφανιστεί ως νέα κάρτα ήχου. Απλά τροφοδοτείτε από την spdif, φρόντισε να τη διαλέξεις σαν output device.

σε ευχαριστω Τασο. Το ενα pin βγαζει γυρω στο 1v αρα δεν το βλεπω για ttl.

Και μετα σου λενε το πικαπ στηνεται δυσκολα, εχω πηξει με φούμπαρα, asio,downsample,resample, bits που δεν κλειδωνουν, ελεος ....

τι θελει το ερμο, λιγο λαδακι να γυρναει και ενα αλφαδιασμα..α ρε μουντζες που θελουμε

σε ευχαριστω Τασο. Το ενα pin βγαζει γυρω στο 1v αρα δεν το βλεπω για ttl.

Και μετα σου λενε το πικαπ στηνεται δυσκολα, εχω πηξει με φούμπαρα, asio,downsample,resample, bits που δεν κλειδωνουν, ελεος ....

τι θελει το ερμο, λιγο λαδακι να γυρναει και ενα αλφαδιασμα..α ρε μουντζες που θελουμε
:flipout::flipout::flipout: Ναι έχει τα ζόρια του και αυτό !

Άρα μια συνδεση θες μόνο. Υπάρχουν και ειδικά brackets έτοιμα εάν θές http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/AccessoryList.aspx , αλλά μπορείς να φτιάξεις και ένα μόνος σου εύκολα υποθέτω.

Εφοσον δεν ειναι ttl μπορεις χαλαρα να φτιαξεις ενα μονος σου και να χρησιμοποιησεις ομοαξονικο.
Εγω το εχω ηδη κανει γιατι το spdif μου στο pc εβγαζε rca ενω εγω ηθελα BNC. Απλα μην κολησεις απ'ευθειας στα pin, βρες αν μπορεις θηλυκα βυσματα.