spdif σε parallel bus

Δεν έχω πετύχει πουθενά κάτι παρόμοιο.
Θα μπορούσε να υλοποιηθεί με κάποιο custom ψηφιακό-λογικό κύκλωμα ή μικροελεγκτή, dsp κτλ. αλλά θα έχει αρκετή φασαρία ώστε να δουλέψει (σωστά).
Τι σκεφτεσαι να φτιάξεις;

χμμ.. λίγο ζόρικο όπως το φαντάζομαι πρέπει να γίνει με γλώσσα VHDL και μετά να μετατραπεί σε Verilog.
Πρέπει να εκτελεί μετά την μετατροπή του σήματος spdif η γραμή εξόδου τρεις βασικές διεργασίες.
.continous serial clock
.word select
.parallel data.
Δεν ξέρω αν αρκούσε ένας pic controller της σειράς 12c508 η 12c509 λόγω περιορισμού της εσωτερικής μνήμης, αλλά ένας 16f84 νομίζω θα μπορούσε να σου κάνει δουλειά.

Shift registers? Serial in, parallel out.
Αυτο μου ερχεται στο μυαλο αλλα θελει ψαξιμο το φορματ που εχει το PCM.

Re: Απάντηση: spdif σε parallel bus

Shift registers? Serial in, parallel out.
Αυτο μου ερχεται στο μυαλο αλλα θελει ψαξιμο το φορματ που εχει το PCM.

Ακριβως...Shift register χρειαζεται με σειριακή είσοδο και παράλληλη έξοδο με πλάτος όσο η ανάλυση που θέλουμε, πχ 16/24 bits. Το PCM βγαίνει από τους digital receivers bit προς bit χωρίς επιπλέον πληροφορία. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι η διάταξη των bits, δηλ. πιό είναι πρώτο, πιο τελευταίο κλπ. Αυτό όμως περιγράφεται ξεκάθαρα στο datasheet του εκάστοτε digital receiver.

Μιας και υπαρχουν πολλα ποιοτικα parallel input dac's σκεφτικα να φτιαξω ενα.μπορουμε να βρουμε το προτυπο επικοινωνιας του spdif για να το αποκωδικοποιησουμε?παντα hardware μιλαμε.
παντως το σημα σε παραλληλη ψηφιακη μορφη μπορεις να το αξιοποιησεις αλλιως.ακομα να το περασεις απο hardware φιλτρα.

Απάντηση: Re: spdif σε parallel bus

Μιας και υπαρχουν πολλα ποιοτικα parallel input dac's σκεφτικα να φτιαξω ενα.μπορουμε να βρουμε το προτυπο επικοινωνιας του spdif για να το αποκωδικοποιησουμε?παντα hardware μιλαμε.
παντως το σημα σε παραλληλη ψηφιακη μορφη μπορεις να το αξιοποιησεις αλλιως.ακομα να το περασεις απο hardware φιλτρα.

Ναι, DSPs λεγονται!
Για spdif παρε ενα data sheet απο receiver πχ cs8412 cs8414 και θα δεις πως βγαζει τα ψηφια και σε ποιο mode να το βαλεις. http://www.dddac.de/files/CS8411_12.pdf
Shift register 74HCT164
http://www.ortodoxism.ro/datasheets2/e/0l5glttjoy0dhlxticge3ilteyfy.pdf

Αποψη μου ειναι οτι θα εχεις πολλα σφαλματα γραμικοτητας. Εχει ενδιαφερον ομως σαν ασκηση.

Απάντηση: Re: spdif σε parallel bus

εχετε ακουστα το DAC AD1955??
μιλαμε τωρα για σειριακη μεταδωση.
Σε σχεση με τα υπολοιπα τι κλαση ειναι?
Όταν λες υπόλοιπα ποια εννοείς;
Παραπάνω που λες για dac με παράλληλη είσοδο έχεις κάποια κατά νου;

πως συγκρινεται το AD1955 με τα Dac's των σειρων PCM17xx ,cs43xx.Το εχει ακουσει κανενας?Αξιζει?Σκεφτομαι να κανω καμια υλοποιηση με το receiver cs8412.

τωρα για το parallel interface dac σκεφτομαι ενα απο τα παρακατω
AD5547 AD669 AD9726
Δεν ειναι audio dac's αλλα θα εχει ενδιαφερον να ακουσουμε κανενα απο αυτα σε καμια custom κατασκευη..

ευχαριστω..