Spendor SA1

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Spendor SA1

Αν προσεξετε το σχολιο μου θα δειτε οτι δεν ανεφερα τιποτα περι φορτιου. Απο spendor εχω αποψη απο τα παλιοτερα 2/3. Ανεφερα 2 ενισχυτες, εναν εισαγωγικο και εναν στην επομενη κατηγορια τους οποιους θα προτεινα προς διευρευνηση για τα συγκεκριμμενα ηχεια. Η δικη σας αποψη βεβαια μετραει περισσοτερο γιατι η εμπειρια σας με την εταιρια ειναι εκτενης.

Aγαπητέ Τyler , oφείλω νά ζητήσω συγγνώμη. Δέν διάβασα καλά τό post σας. Παρενόησα ότι αναφέρατε τόν ΧΤΖ σάν τό " μόνος που θά τά οδηγήσει" κι όχι το σωστό " από μόνος του " ...
Προχωρημένη ώρα μετά από μιά κουραστική μέρα...
Απολογούμαι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Spendor SA1

Aγαπητέ Τyler , oφείλω νά ζητήσω συγγνώμη. Δέν διάβασα καλά τό post σας. Παρενόησα ότι αναφέρατε τόν ΧΤΖ σάν τό " μόνος που θά τά οδηγήσει" κι όχι το σωστό " από μόνος του " ...
Προχωρημένη ώρα μετά από μιά κουραστική μέρα...
Απολογούμαι.

καμια παρεξηγηση, καταλαβαινω :2thumb22sup:

Παιδια γιατι δεν αντιμετωπιζετε το SA1 σαν αυτο που ειναι και για τον σκοπο που το θελει ο φιλος Jazzismus;Δηλαδη σαν ενα πολυ καλο μικρο ηχειο ευκολης οδηγησης (βατ θελει και οχι αμπερ) το οποιο θα μπει σε δευτερευον συστημα και προφανως σε μικρο χωρο;

Τα "κουκια" ειναι μετρημενα,δηλαδη,ενω λογω χαμηλης ευαισθησιας θελει βατ,απο την αλλη το 5 ρακι γουφερ ειναι οριο.

Τα μαθηματικα μπορει να ειναι ατελειωτα,το SA1 ομως εχει ορια και ευτυχως ειναι σε θεση να αποδωσει εκπληκτικα μεσα σ'συτα.

Δεν βλεπω γιατι να μην αντιμετωπιστει ετσι.Ολοκληρωμενοι ενισχυτες των 1000-1500 ευρω,ικανης εξοδου 50-100 βατ υπαρχουν πολλοι.

Παιδια γιατι δεν αντιμετωπιζετε το SA1 σαν αυτο που ειναι και για τον σκοπο που το θελει ο φιλος Jazzismus;Δηλαδη σαν ενα πολυ καλο μικρο ηχειο ευκολης οδηγησης (βατ θελει και οχι αμπερ) το οποιο θα μπει σε δευτερευον συστημα και προφανως σε μικρο χωρο;

Τα "κουκια" ειναι μετρημενα,δηλαδη,ενω λογω χαμηλης ευαισθησιας θελει βατ,απο την αλλη το 5 ρακι γουφερ ειναι οριο.

Τα μαθηματικα μπορει να ειναι ατελειωτα,το SA1 ομως εχει ορια και ευτυχως ειναι σε θεση να αποδωσει εκπληκτικα μεσα σ'συτα.

Δεν βλεπω γιατι να μην αντιμετωπιστει ετσι.Ολοκληρωμενοι ενισχυτες των 1000-1500 ευρω,ικανης εξοδου 50-100 βατ υπαρχουν πολλοι.

Συμφωνω απολυτα, ακριβως ετσι το ειδα απο την αρχη. Ο φιλος επιπλεον ανεφερε οτι θελει κατι προσιτο σε ενισχυτικο μιας και θα ειναι για το δευτερο συστημα του. Τα Spendor με 6.3Ω ελαχιστη αντισταση δεν ειναι δυσκολο φορτιο, το μονο που πρεπει να προσεχτει ειναι τα 85db ευαισθησιας τους καθως και το γεγονος που απαιτουν στιβαρη τροφοδοσια απο την πλευρα των ενισχυτικων, για να βγαλουν το μπασο που μπορουν. Γιαυτο προτεινα τον ΧΤΖ ως την πιο προσιτη λυση, που εχει την ισχυ για να ανεβασει ικανες σταθμες με αυτη την ευαισθησια του ηχειου, αλλα κ στιβαρη τροφοδοσια. Ο destiny II ειναι αλλη μια περιπτωση ενισχυτη σε αυτη τη συνταγη αλλα στην επομενη κατηγορια τιμης.

Αγαπητέ Πάνο, απλά λέω πως είναι λογικό να ωφελούνται οι χαμηλές τους από την τοποθέτηση κοντά σε τοίχους (και εξήγησα και γιατί και δεν είναι δική μου η θεωρία), αυτό όμως δε σημαίνει πως ωφελείται συνολικά ο ήχος τους, απεναντίας, το σύστημα ηχεία-χώρος θα ακούγεται κατά πάσα πιθανότητα χειρότερα, κάτι που άλλωστε παρατήρησε και ο φίλος μας εδώ...
Κι επειδή το ξέρω κι εγώ το ηχείο και είναι καταπληκτικό για αυτά που προορίζεται (και αυτό δεν είναι το βαθύ χαμηλό), καλύτερα να το χρησιμοποιήσει-τοποθετήσει ο φίλος σωστά!

Απάντηση: Re: Spendor SA1

Αγαπητέ Πάνο, απλά λέω πως είναι λογικό να ωφελούνται οι χαμηλές τους από την τοποθέτηση κοντά σε τοίχους (και εξήγησα και γιατί και δεν είναι δική μου η θεωρία), αυτό όμως δε σημαίνει πως ωφελείται συνολικά ο ήχος τους, απεναντίας, το σύστημα ηχεία-χώρος θα ακούγεται κατά πάσα πιθανότητα χειρότερα, κάτι που άλλωστε παρατήρησε και ο φίλος μας εδώ...
Κι επειδή το ξέρω κι εγώ το ηχείο και είναι καταπληκτικό για αυτά που προορίζεται (και αυτό δεν είναι το βαθύ χαμηλό), καλύτερα να το χρησιμοποιήσει-τοποθετήσει ο φίλος σωστά!

OK.
Αλέξανδρε πέρνα κανένα απόγευμα γιά καφέ , νά ακούσεις καί τά καινούργια monoblocs τής Heed καί τό DAC της.