Spendor SP1

Η συναισθηματική εμπλοκή που προκαλούν τα Spendor (τουλάχιστον τα παλιά, για να νεώτερα δεν είμαι σίγουρος) είναι αναμενόμενη. Πρόσεξε γιατί, κατά τη γνώμη μου, μπαίνεις σε φάση, άθελά σου, επαναξιολόγησης και επανεκτίμησης του τρόπου που ακούς μουσική.
Βέβαια, για θετικό το επισημαίνω... :a0210:
+1!!!!!!
Μιλάω ως κάτοχος (νεων) Spendor.

Να τα χαιρεσαι και να τους δινεις/ακους ομορφες μουσικές!!!!!-bye-

Vintage setup μόνο για jazz & classic μουσική.:drummer:

Attachments

• 9983091E-1726-426F-B531-9241E60087B9.jpg
    9983091E-1726-426F-B531-9241E60087B9.jpg
    146.7 KB · Views: 233
σουπερ....
τα spendor οπως και τα υπόλοιπα ηχεια της ιδιας φιλοσοφίας είναι σχεδιασμένα για να παιζουν με τα καλύματα... imo παιζουν πιο σωστά αν και η πρώτη εντυπωση ειναι πως κοβεται λίγο ο "αέρας" ας πουμε... δοκίμασε το!!!

Το πρωτο μου σοβαρο συστημα ως φοιτητης ηταν spendor sp2 με musical fidelity a1 και b 200 στη συνεχεια Μεσαιες to die for και οχι μονο...
Πολυ καλη επιλογη, αν βαλεις και βινυλιο στην εξισωση θα (ξανα) ανακαλυψεις την μουσικη.

Απάντηση: Re: Spendor SP1

Το πρωτο μου σοβαρο συστημα ως φοιτητης ηταν spendor sp2 με musical fidelity a1 και b 200 στη συνεχεια Μεσαιες to die for και οχι μονο...
Πολυ καλη επιλογη, αν βαλεις και βινυλιο στην εξισωση θα (ξανα) ανακαλυψεις την μουσικη.

Έκανες τα πρώτα σου βήματα με ...τον σωστό τρόπο!

Καλημέρα….φίλε DomieMic65 σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου για το συγκεκριμένο ηχείο δεν το γνώριζα….φίλε bluthner κατά 99,9% ακούω βινύλιο γιατί έχω πολύ μεγάλη δισκοθήκη, και όπως και να το κάνουμε άλλο πράγμα το βινύλιο γενικότερα….φίλε leo1964 τα Audio Spectrum τα έχω σε άλλο Setup στο σαλόνι όπου και ακούω γενικότερα πράγματα εκεί….οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος και από αυτά. Σας ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας και τις συμβουλές σας.:grinning-smiley-043

θυμάμαι όταν ήμουν πιτσιρικάς στο λύκειο και πριν πάρω το πρώτο μου ζευγάρι "καλά" ηχεία είχα ξεσκονίσει όλα τα περιοδικά.

Το SP1 ήταν ένα όνειρο για μένα.

Το είχα ακούσει στο πατάρι της Ι.Δέλλιου στον Παντελή με προ-τελικό Luxman CO3-MO3 και πικάπ ένα pink triangle...

Άλλες εποχές, άλλα συναισθήματα...

Στέργιε, εγώ είχα ακούσει τα BC1 τη δεκαετία του '70, στο κατάστημα της Βαλαωρίτου απέναντι από την Electronica με τα KEF και τα LS3/5A. Φλέρταρα τότε τα 104aB αλλά μόλις άκουσα τα BC1 αναστατώθηκα και έγινα εμμονικός με αυτά. Λίγο αργότερα για οικονομικούς λόγους αγόρασα τα LS3/5A αλλά πάλι για ...οικονομικούς λόγους τα πούλησα πριν τη στράτευσή μου. Μετά το στρατό και με τη πρώτη δουλειά μου αγόρασα τα μεγάλα Spendor και το απωθημένο μου έληξε... Βέβαια πάντα ψάχνω ένα καλό ζευγάρι LS3/5A για να αποκαταστήσω την "απρέπεια", με την αναγκαστική πώλησή τους, που είχα κάνει τότε.

Πάντως πολύ θα ήθελα να ακούσω τη συνέργεια με το Γιαπωνέζο. Καλοάκουστα να είναι και πάντα να τα χαίρεσαι με υγεία.
:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Spendor SP1

….φίλε leo1964 τα Audio Spectrum τα έχω σε άλλο Setup στο σαλόνι όπου και ακούω γενικότερα πράγματα εκεί….οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος και από αυτά. Σας ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας και τις συμβουλές σας.:grinning-smiley-043

Τα είχα για ένα φεγγάρι και δεν πρόλαβαν να τα έχω για....δύο!!