Spendor SP2/3R²

Re: Nέα προϊόντα Hi End εταιρειών.

Αυτό το ηχείο (S8e) θα έπρεπε να το ακούσουν όλοι όσοι ασχολούνται με το audio...

Όσοι πρόλαβαν και το αγόρασαν και ειδικά στην αρχική του τιμολόγηση ανήκουν στους υπέρ-τυχερούς.

Αυτό άνηκε στην κλασική σειρά ?

Αυτό το ηχείο (S8e) θα έπρεπε να το ακούσουν όλοι όσοι ασχολούνται με το audio...

Όσοι πρόλαβαν και το αγόρασαν και ειδικά στην αρχική του τιμολόγηση ανήκουν στους υπέρ-τυχερούς.
Ειδικά το 8 se.Ηχειάρα που θυμίζει το SP2/2 σε βελτιωμένη έκδοση με καλό έλεγχο και λεπτομέρεια για αγγλικό ήχο,αέρινο και γρήγορο.Απορώ γιατί αποσύρθηκε γρήγορα.

Ειδικά το 8 se.Ηχειάρα που θυμίζει το SP2/2 σε βελτιωμένη έκδοση με καλό έλεγχο και λεπτομέρεια για αγγλικό ήχο,αέρινο και γρήγορο.Απορώ γιατί αποσύρθηκε γρήγορα.

Γιατί είχε μεγάλο κόστος... αντικαταστάθηκε από το A6 που είναι απλούστερη κατασκευή. Στο τέλος της ζωής του το ηχείο είχε σχεδόν διπλασιάσει την τιμή που είχε αρχικά, οπότε είχε βγει από την κατηγορία που το ήθελε η εταιρία. Ας μη ξεχνάμε πως είναι made in England προϊόν.

Στο τέλος της ζωής του το ηχείο είχε σχεδόν διπλασιάσει την τιμή που είχε αρχικά.

Μα πως γίνεται αυτό ? Άλλαξαν τόσο πολύ τα υλικά ή ήταν θέμα marketing ?

Μα πως γίνεται αυτό ? Άλλαξαν τόσο πολύ τα υλικά ή ήταν θέμα marketing ?

Τι να σου πω... μάλλον εν μέρει marketing και εν μέρει ισοτιμίας της Αγγλικής λίρας...

Αν ήταν θέμα ισοτιμίας θα είχαν διπλασιαστεί και άλλα μηχανήματα, άρα μπορεί να ήταν θέμα ζήτησης και κατ επέκταση marketing....

Αν ήταν θέμα ισοτιμίας θα είχαν διπλασιαστεί και άλλα μηχανήματα, άρα μπορεί να ήταν θέμα ζήτησης και κατ επέκταση marketing....

Επηρρεάζονται περισσότερο όσα είναι όντως made in England. Αν κατασκευάζει κάποιος Κίνα (οι περισσότεροι αν όχι όλοι) δεν τον ενδιαφέρει.

Re: Απάντηση: Spendor SP2/3R²

μπορει απλως να ηταν καλυτερο απο οσο επρεπε.
Ενώ τα περισσότερα μοντέλα spendor,δεν είναι και ότι καλίτερο στα χαμηλά,από κει και πάνω ακούγοντάς τα (ειδικά ματά από ακρόαση άλλων ηχείων),κάτι σου λέει μέσα σου ότι αυτό που ακούς είναι το σωστό.Το παθαίνω αρκετές φορές,φέρνοντας ηχεία στο χώρο μου και ενώ σε πολλούς τομείς κερδίζουν κατά κράτος ,όταν ακούω τα ίδια μουσικά κομμάτια στα spendor ,αυτό το κάτι ..πείθει.
Ακολουθώντας μια μετατροπή που βρήκα σε κάποιο site,άλλαξα το cross (στο παλαιότερο μοντέλο μου),ανέστρεψα την ανάρτηση των woofers,και πρόσθεσα μια στιβαρή ξυλοκατασκευή αλά sonus fabers ,ο guru διαβεβαίωνε ότι η απόδοση απογειώνει το ηχείο,αλλά το μόνο που συστήνω είναι η αλλαγή των αναρτήσεων των sp2/2 κ 3 από "εσωστρεφείς" σε κανονικές,κάτι που δίνει λίγο νεύρο στο μερικές φορές ασαφές χαμηλό τους.
Για το 8e να πω ότι ήδη έχει χαρακτηριστεί classic και η τιμή του ακόμα δεν κατεβαίνει με τίποτα,ενώ η διαφορά απ το απλό 8 είναι τεράστια για μένα.

Ενώ τα περισσότερα μοντέλα spendor,δεν είναι και ότι καλίτερο στα χαμηλά,από κει και πάνω ακούγοντάς τα (ειδικά ματά από ακρόαση άλλων ηχείων),κάτι σου λέει μέσα σου ότι αυτό που ακούς είναι το σωστό.Το παθαίνω αρκετές φορές,φέρνοντας ηχεία στο χώρο μου και ενώ σε πολλούς τομείς κερδίζουν κατά κράτος ,όταν ακούω τα ίδια μουσικά κομμάτια στα spendor ,αυτό το κάτι ..πείθει.
Ακολουθώντας μια μετατροπή που βρήκα σε κάποιο site,άλλαξα το cross (στο παλαιότερο μοντέλο μου),ανέστρεψα την ανάρτηση των woofers,και πρόσθεσα μια στιβαρή ξυλοκατασκευή αλά sonus fabers ,ο guru διαβεβαίωνε ότι η απόδοση απογειώνει το ηχείο,αλλά το μόνο που συστήνω είναι η αλλαγή των αναρτήσεων των sp2/2 κ 3 από "εσωστρεφείς" σε κανονικές,κάτι που δίνει λίγο νεύρο στο μερικές φορές ασαφές χαμηλό τους.
Για το 8e να πω ότι ήδη έχει χαρακτηριστεί classic και η τιμή του ακόμα δεν κατεβαίνει με τίποτα,ενώ η διαφορά απ το απλό 8 είναι τεράστια για μένα.
Μιας και ανέφερα την προσπάθεια αναβάθμισης παραπάνω,την οποία έκανα στο ένα απ τα δύο ζευγάρια που έχω,προτείνω το tweaking που πάρα πολλοί κάνουν στα sp2/2 κ 3 τους και αφορά την μετατροπή της ανάρτησης ,σε 'εξωτερική' με ελαφρύτερο υλικό (η διαφορά στο βάρος είναι μεγάλη απ την πέτσινη που έχει),ώστε να γίνονται μεγαλύτερες διαδρομές που κατά τη γνώμη μου επιφέρουν καλύτερο έλεγχο,ατάκα και όγκο ελεγχόμενο όπως και βάθος.Η διαφορά στην ποιότητα του χαμηλού φάνηκε με το που έβαλα τους ρευματοφόρους τελικούς H/K CITATION 24 και DNA 1 SE,οδηγούμενους από AUD.RESEARCH LS 25-2 ,αλλά και τρανζιστοράτους προ.Εκεί που πολλές φορές ήθελες κάποιο sub να ταιριάξεισ,ξαφνικά ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΉ ΑΥΤΗ γέμιζε το χαμηλό ,χωρίς να επηρεάζει καθόλου τα φανταστικά μεσαία και πρίμα που έχουν.
Αν και μεγάλα για βάσεως δεν έτυχαν θερμότερης υποδοχής λόγω του μικρού όγκου στα χαμηλά και του σκοτεινού ηχοχρώματος.Παρ όλη την ακαμψία του γούφερ με την ειδική κόλλα που βάζει η spendor,τα μπάσα ήταν μη ελεγχόμενα και με ουρά αν και φαινόντουσαν σφιχτά με το που τ άκουγες στην αρχή.
Τη συγκεκριμένη αλλαγή ξέρω πολλούς που την εφάρμοσαν και σ άλλα τέτοια γουφεράκια όπως τη linn ,επηρεάζοντας θετικά το τελικό άκουσμα.Γι αυτό το απευθύνω στους κατόχους μιας και δεν αφήνεται εύκολα ένα ηχείο με τόσο καλά μεσαία.

Το ηχείο (όπως όλα της σειρας κλασικ) είναι διαμάντι...
Αν αλλάξεις την ανάρτηση στο γούφερ αλλάζεις την απόκρισή του. Μαλακότερη ανάρτηση, μεγαλύτερη έξοδος στις συχνότητες που αυτό αναπαράγει και διαφορετικός έλεγχος. Χειρότερος, καλύτερος, σε τι εντάσεις, τερματισμοί διαδρομής, κανείς δεν ξέρει...
Είναι επιθυμητό κάτι τέτοιο; Γιατί να μην το εφαρμόσει η σπεντορ αν αποδίδει καλύτερα; Η ισοροπία στο σύστημα καμπίνας-μεγαφώνου-φίλτρου είναι μοναδική, ευμετάβλητη και φαντάζομαι ότι θα έχει προκύψει από άπειρες δοκιμές.
Πολύ παρακινδυνευμένη τέτοιου είδους μετατροπή, η διαφορετική απόδοση δεν σημαίνει και καλύτερη.

Υπάρχουν τεχνικοί στην Αθήνα που επισκευάζουν μεγάφωνα. Ασχολούνται κυρίως με μεγάφωνα επαγγελματικών ηχείων που παθαίνουν και τις περισσότερες ζημιές λόγω βαριάς χρήσης. Αναρτήσεις, κώνους, περιελίξεις τα πάντα. Βέβαια τα δικά μας δεν έχουν καμιά διαφορά αλλά και μόνο η ιδέα της εγχείρησης του μεγαφώνου προσωπικώς με τρομάζει.
Μια έρευνα στο διαδίκτυο θα έχει αποτέλεσμα. Νομίζω υπάρχει κάποιος στο Περιστέρι και κάποιος στο κέντρο κοντά στην Μητρόπολη άν δεν κάνω λάθος. Δεν γνωρίζω όμως περισσότερες λεπτομέρειες

Υπάρχουν τεχνικοί στην Αθήνα που επισκευάζουν μεγάφωνα. Ασχολούνται κυρίως με μεγάφωνα επαγγελματικών ηχείων που παθαίνουν και τις περισσότερες ζημιές λόγω βαριάς χρήσης. Αναρτήσεις, κώνους, περιελίξεις τα πάντα. Βέβαια τα δικά μας δεν έχουν καμιά διαφορά αλλά και μόνο η ιδέα της εγχείρησης του μεγαφώνου προσωπικώς με τρομάζει.
Μια έρευνα στο διαδίκτυο θα έχει αποτέλεσμα. Νομίζω υπάρχει κάποιος στο Περιστέρι και κάποιος στο κέντρο κοντά στην Μητρόπολη άν δεν κάνω λάθος. Δεν γνωρίζω όμως περισσότερες λεπτομέρειες
Μπορώ να δώσω πληροφορίες αν μου το επιτρέψετε..πάντως δεν είναι κάτι που αλλάζει δραματικά τον ήχο του ηχείου,δίνει όμως το κάτι παραπάνω στα χαμηλά.Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ηχεία 20+ετίας και μπορώ ν αναρτήσω φωτος για το πως μοιάζει το περιμετρικό υλικό της ανάρτησης μετά από τόσα χρόνια,και στα δύο δικά μου μοντέλα είχε σκληρύνει τόσο που καταλάβαινες απ τον ήχο ότι δεν είχε την απόδοση που είχε παλιότερα.Αν θέλετε κάποια παρομοίωση ,περισσότερο με σαμπρέλλα παλιού ποδηλάτου έμοιζε.Το κούρδισμα με την καμπίνα εξακολουθούσε να λειτουργεί,ενώ το σύγκρινα με άλλο ζευγάρι φίλου και μου φάνηκε ότι η αλλαγή αυτή έδινε καλίτερο ήχο.

Aπευθύνθηκα στον αντιπρόσωπο πριν την αλλαγή και ρώτησα για την τιμή αντικατάστασης,την οποία θεώρησα ασύμφωρη,ενώ πριν κάνω την αλλαγή ρώτησα κατόχους που είναι εθισμένοι στον ήχο των συγκεκριμένων ηχείων.Το άτομο που πήγα έχει μεράκι και αρκετές γνώσεις.
Όσο για την εταιρία εξυπηρετικότατοι δε λέω,αλλά και για την επισκευή του cross ,χρησιμοποιούν καινούρια υλικά ..ενώ και το κλασσικό sp2/3 όταν ξαναβγήκε με τον καινούριο σχεδιαστή το άκουσα λίγο διαφορετικό απ το παλιό.Και γω είμαι ΚΑΤΑ των επεμβάσεων σε κλασσικά μηχανήματα,αλλά παρά να χάσεις ένα π.χ. ηχείο από τη φθορά του χρόνου,κάνεις καμιά φορά το εγχείρημα.

αν θες δωσε σε παρακαλώ πληροφορίες για τον μάστορα που μπορει να φτιάξει τις αναρτήσεις των γουφερ... ή και με pm

αν θες δωσε σε παρακαλώ πληροφορίες για τον μάστορα που μπορει να φτιάξει τις αναρτήσεις των γουφερ... ή και με pm
Η πρώτη επιλογή είναι το Κέντρο Μεγαφώνου,η δεύτερη ονομάζεται Μιλανάκης Πέτρος , θα ανεβάσω τα τηλ τους αύριο γιατί δεν τα έχω μαζί μου όπως και φωτό με τος πως έχουν καταντήσει οι αναρτήσεις μετά πάροδο περίπου 15ετίας