Το πρώτο ζευγάρι τ αγόρασα αρχές του 95,μετά πάροδο 10ετίας παρατήρησα μια υπερελεγχόμενη χαμηλή περιοχή,οι νότες να σβήνουν γρηγορότερα και να μην κατεβαίνει έστω εκεί που κατέβαινε.Η πρώτη επιλογή είναι το Κέντρο Μεγαφώνου,η δεύτερη ονομάζεται Μιλανάκης Πέτρος , θα ανεβάσω τα τηλ τους αύριο γιατί δεν τα έχω μαζί μου όπως και φωτό με τος πως έχουν καταντήσει οι αναρτήσεις μετά πάροδο περίπου 15ετίας
Ρώτησα την αντιπροσωπεία που μου πε ότι μάλλον είναι ιδέα μου,κάποιος άλλος ότι άδειασε κάποιος πυκνωτής,ενώ άκουσα και το ότι μπορεί να έχασε το μαγνητικό σύστημα του woofer την ισχύ του.Εκείνο το διάστημα η εταιρία άλλαζε χέρια και ταλαιπωρήθηκα.Ρωτώντας τους αντιπροσώπους στην Σουηδία και ένα κατάστημα Ολλανδία μου είπαν ότι έκαναν πελάτες τους παράπονα για το ίδιο θέμα και να κοιτάξω την ανάρτηση,η οποία όταν άλλαξε έμοιαζε με ένα μείγμα σαμπρέλλας ποδηλάτου,σόλλας και πετσιού.Αφαιρώντας το ηχοπερατό ύφασμα μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι δεν έχει την ίδια κίνηση με τα πρώτα χρόνια (το ύφασμα συνιστάται μιας και για την ακαμψία του woofer μια ειδική κόλλα που μαζεύει σκόνη-πατέντα της spendor).
Μετά μου προτάθηκε να αλλάξω την ανάρτηση από 'ανεστραμένη' σε εξωτερική κάτι που δεν άλλαξε τον τονικό χαρακτήρα του ηχείου για μένα,και έδωσε και περαιτέρω βάθος στην περιοχή,ενώ πιστεύω ότι έγινε ταχύτερο.
Παρ όλο που δεν είναι το βασικό μου ηχείο και παρ ότι έχω ζήσει μ αρκετά ζεύγη,θέλω να το κρατήσω κυρίως για τη ζεστή μεσαία περιοχή και αυτό το κάτι ..που σε βάζει βαθύτερα στην ηχογράφηση.Μπορεί επίσης να μην έγινε all time classic όπως το SP 100,αλλά το κρατάνε πάρα πολλοί για τις φωνητικές ηχογραφήσεις και για 'μικρές μπάντες'.
Έχω ηχείο JBL με χάρτινο woofer του 70,που δεν έπαθε ακόμα τίποτα,αλλά αυτή η ανάρτηση ξεραλινεται.Να πω ακόμα ότι μου προτάθηκε ένα sprey για να μαλακώσει καθώς και ένα υγρό που το περνάς με μικρό πινέλλο,ότα έστειλα query σε αγγλικό περιοδικό κάτι που δεν δοκίμασα.