Spider man 3

Re: Απάντηση: Spider man 3

Εγώ πάλι γιατί αναρωτιέμαι τι σόϊ "βάθος" και "περιεχόμενο" περιμένατε να δείτε σε μιά ταινία που βασίζεται σε ήρωα των κόμικς...

Μήπως ξεχνάμε σε ποιά ηλικία απευθύνονται τα κόμικς;

Προσωπικά, αυτές τις ταινίες τις βλέπω για έναν μόνο λόγο... αληθοφανή 3D Graphics & effects, και συναρπαστικές σκηνές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αμα θέλω περιεχόμενο, θα δώ Κουστουρίτσα και θα πιώ και κανά χυμό του "Τσε".:smash:

Μιχάλη, μην ακούω χαζά του τύπου "τα κόμικς είναι για παιδάκια".

Άσχετα αν σε μερικούς φαίνεται αστείο, τα κόμικς είναι τέχνη. Επειδή στην Ελλάδα ασχολούνται ελάχιστοι και οι περισσότεροι τα θεωρούν "καραγκιοζάκια", δε σημαίνει ότι συμβαίνει το ίδιο παγκοσμίως.

Άσχετα αν σε μερικούς φαίνεται αστείο, τα κόμικς είναι τέχνη. Επειδή στην Ελλάδα ασχολούνται ελάχιστοι και οι περισσότεροι τα θεωρούν "καραγκιοζάκια", δε σημαίνει ότι συμβαίνει το ίδιο παγκοσμίως.

+1

Απάντηση: Re: Απάντηση: Spider man 3

Τα κόμικς είναι μια μορφή τέχνης, με την δική τους κουλτούρα και δημιουργική διάθεση. Το γεγονός ότι απευθύνονται ώς επί το πλείστον σε νεαρότερες ηλικίες δεν υποβιβάζει την σημασία τους στον χώρο της τέχνης, ούτε καθιστά τους δημιουργούς της ανώριμους, οπότε μην αρπάζεσαι δίχως λόγο. Από κεί και πέρα όλα τα πράγματα είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου και διάθεσης.

Απλά κατά την ταπεινή μου άποψη, θεωρώ πως τα κόμικς τύπου spiderman, hulk, superman, κ.ο.κ. ναί μέν έχουν περιεχόμενο, πλοκή και δράση αλλά τουλάχιστον όσα μεταφέρονται στην μεγάλη οθόνη κατά καιρούς πραγματεύονται ιστορίες σχετικά "ελαφρές" οπότε δεν περιμένουμε να δούμε σεναριακά λογοτεχνικά αριστουργήματα. Αυτό λέω.

Κι εμένα μου αρέσουν, ακόμη και σήμερα που κοντεύω τα σαράντα, αν πέσει στα χέρια μου Αστερίξ ή Λούκυ Λουκ, ξεκαρδίζομαι στα γέλια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως περιμένω να εκστασιαστώ με κάποια πράγματα. Κάθε τι προσφέρει στο είδος του.

Διαφωνώ κάθετα με όλους εσάς που δεν σας άρεσε. Εγώ την βρήκα εξαιρετική , πολύ καλύτερη από τις δυο προηγούμενες. Ο σαρκασμός του Sam Raimi δεν παίζεται. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο έρωτας, η ζήλια, η ειρωνεία κλπ. ¨όλα μελετημένα από τον δημιουργό της . Μας μεταφέρει πολύ εύστοχα την ανθρώπινη πλευρά του υπέρ ήρωα βάζοντας τον πολλές φορές να ξεφτιλίζεται και μαζί του και ολάκερο αμερικάνικο έθνός. Θα μου πείτε τώρα που τα είδα όλα αυτά? Έχει δυο – τρεις χαρακτηριστικές σκηνές που άμα τις πιάσεις κατανοείς πλήρως το τι θέλει να μας πει ο ποιητής . Ο Raimi τελικά είναι μεγάλος μάστορας.

...Κώστα συμφωνώ απόλυτα, άλλωστε αυτό είναι μάλλον το μήνυμα που θέλει να περάσει:operator:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Spider man 3

Απλά κατά την ταπεινή μου άποψη, θεωρώ πως τα κόμικς τύπου spiderman, hulk, superman, κ.ο.κ. ναί μέν έχουν περιεχόμενο, πλοκή και δράση αλλά τουλάχιστον όσα μεταφέρονται στην μεγάλη οθόνη κατά καιρούς πραγματεύονται ιστορίες σχετικά "ελαφρές" οπότε δεν περιμένουμε να δούμε σεναριακά λογοτεχνικά αριστουργήματα. Αυτό λέω.

Με συγχωρείς, είναι όμως που έχω βαρεθεί τον κάθε άσχετο και τα σχόλια του τύπου "καλά, ακόμα με μικιμάου (κόμικς) ασχολείσαι; τι είσαι, μωρό;"

Όσον αφορά την πλειοψηφία των μπλοκμπάστερς έχεις δίκιο, αλλά αυτή είναι η βιομηχανία του Χόλιγουντ. Έχουν την εντύπωση πως οτιδήποτε είναι χρωματιστό είναι μόνο για παιδάκια. Πάντως είχαμε και μερικά καταπληκτικά δείγματα μεταφοράς κόμικς στη μεγάλη οθόνη τα τελευταία χρόνια (βλ. Sin City, V for Vendetta...).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Spider man 3

Τα κόμικς είναι μια μορφή τέχνης, με την δική τους κουλτούρα και δημιουργική διάθεση. Το γεγονός ότι απευθύνονται ώς επί το πλείστον σε νεαρότερες ηλικίες δεν υποβιβάζει την σημασία τους στον χώρο της τέχνης, ούτε καθιστά τους δημιουργούς της ανώριμους, οπότε μην αρπάζεσαι δίχως λόγο. Από κεί και πέρα όλα τα πράγματα είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου και διάθεσης.

Κι εμένα μου αρέσουν, ακόμη και σήμερα που κοντεύω τα σαράντα, αν πέσει στα χέρια μου Αστερίξ ή Λούκυ Λουκ, ξεκαρδίζομαι στα γέλια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως περιμένω να εκστασιαστώ με κάποια πράγματα. Κάθε τι προσφέρει στο είδος του.

Μιχαλη μην ξεχνας οτι τα κομικς ειναι εν δυναμει σεναρια.......

Αν διαβασεις ας πουμε ολη την αρχικη σειρα του Captain Marvel και δεν πλανταξεις στο κλαμα απο το δραμα του ηρωα να με φτυσεις.......

Το αν τα στουντιος επιλεγουν μια ιστορια για να την κανουν ταινια δε σημαινει οτι η επιλογη τους ειναι και η πιο σινεφιλ ...το αντιθετο μαλιστα.......
Αντιμετωπιστε τις ταινιες με κομικς σαν ταινιες.....και οχι σαν κομικς......
Ακομα και ο Hulk θα μπορουσε να γινει βαρβατη ταινια αν την επιανε αλλος σκηνοθετης και δεν επεβαλε ο Χ το πως πρεπει να ειναι η ταινια για να βγαλει τα λεφτα της....και να ικανοποιησει τον μεσο ορο των θεατων.....

Φίλε Havoc αυτό ακριβώς λέω κι εγώ. Να μην περιμένουμε εξαιρετικά πράγματα από την πλειονότητα των ταινιών του είδους. Εκαστος στο είδος του κι ο... Λουμίδης στους καφέδες!-bye-

Μιχάλη, το κοινό των comics δεν είναι τόσο νεαρό όσο ίσως φαντάζεσαι. Τουλάχιστον τα αμερικάνικα (διότι εδώ για αυτά μιλάμε), αγοράζονται (συστηματικά και φανατικά) από ανθρώπους από 10 έως 50 και πλέον ετών.
Βέβαια, ούτε τα comics είναι μόνο Μίκυ Μάους και Spiderman, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.

Δυστυχώς, οι ταινίες που βασίζονται στα mainstream αμερικάνικα comics συνήθως έχουν βασικό target group πολύ νεαρό κοινό, με αποτέλεσμα πολύ λίγες από αυτές να βλέπονται άνετα και από μεγαλύτερους.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ίσως ο Raimi ήθελε, για παράδειγμα, να σατιρίσει στα μάτια των νεαρών θεατών του τα άνετα αγοράκια που φοράνε μαύρα και τάχα αρέσουν, αλλά για να τον αποκαλέσω μάστορα, θα περίμενα μια λιγότερο γελοία προσέγγιση. Εκτός βέβαια αν ο Κώστας έχει κάποιες άλλες σκηνές κατά νου.

Φίλε Havoc αυτό ακριβώς λέω κι εγώ. Να μην περιμένουμε εξαιρετικά πράγματα από την πλειονότητα των ταινιών του είδους. Εκαστος στο είδος του κι ο... Λουμίδης στους καφέδες!-bye-

εδω διαφωνω μαζι σου......
Η πλειονοτητα δεν οριζει τα παντα....

ποιος περιμενε οτι θα βλεπαμε τετοια ταινιαρα σαν τον SpiderMan οταν βγηκε ?
κανεις.
σαν τον Batman του Burton ?

ολα ειναι σχετικα......και το κουβαδιασμα δεν ειναι οτι καλυτερο

Όπως ποιος περίμενε να καταστρέψουν έτσι το "League of Extraordinary Gentlemen", το οποίο έχει ένα απίστευτο σενάριο και τρομερούς χαρακτήρες;

Edit: Κώστα, επειδή βλέπω να ανοίγεται ενδιαφέρουσα συζήτηση εδώ, δε χωρίζεις τα σχετικώς off topic post σε καινούριο thread με τίτλο "Κόμικς και κινηματογράφος" ή κάτι παρόμοιο;

Παιδιά ο καθένας κρίνει τα πράγματα από την δική του οπτική γωνία και τις δικές του ορέξεις, ειδικά στα ζητήματα τέχνης. Και ο κινηματογράφος και τα κόμικ είναι τέχνη. Γνωρίζω πολύ καλά το κοινό των κόμικ αφού έχω πολυετή εμπειρία στον κλάδο και στα 3d Graphics, Animation κλπ. αλλά και στα κόμικ ώς ερασιτέχνης στην νεαρή μου ηλικία. Σαφώς και τα κόμικ δεν απευθύνονται μόνον σε νεαρά άτομα, υπάρχει πλήθος θεματολογίας (να μιλήσουμε για Manara ας πούμε), Λευτέρη, με την διαφορά ότι εγώ μίλησα για συγκεκριμένη ταινία και συγκεκριμένους ήρωες, μην τα βάζουμε όλα σε ένα καλάθι.

Φίλε Havoc δεν διαφωνούμε αλλά δεν το κατάλαβες. Αυτό που εσύ θεωρείς ταινιάρα για τον άλλο μπορεί να είναι ένα αίσχος, επειδή πχ. δεν παραδέχεται τίποτε άλλο ώς 7η τέχνη παρά μόνον τον σινεφίλ κινηματογράφο. Γούστα είναι αυτά ρε παιδιά. Κι εγώ δεν διαβάζω πλέον κόμικ ας πούμε αλλά βλέπω τις ταινίες της Pixar. Γιατί; Γιατί λατρεύω τα 3D Graphics και το Animation, ως δημιουργία αλλά δεν περιμένω να δω το masterpiece της σεναριογραφίας, αν και πολλές φορές είναι.

BORAT

300

SPIDER MAN
3

απολαυστε τα χαρητε τα διασκεδαστε .....

αλλα εδω δεν ειναι κινηματογραφος

ειναι σαν να μου λετε ,οτι στο δελτιο ειδησεων του star βλεπετε ειδησεις ..:flipout:

.η στην eurovision γινεται διαγωνισμος τραγουδιου -bye-

.

ειναι σαν να μου λετε ,οτι στο δελτιο ειδησεων του star βλεπετε ειδησεις ..:flipout: .

Πλάκα πλάκα, σε σχέση με τα μονόπρακτα των άλλων καναλιών ίσως τελικά να βλέπεις περισσότερες ειδήσεις στο Star! Εχει μια πρωτοτυπία, κάθε 10 κουτσομπολιά, μία είδηση. :flipout:

:offtopic:

Καλα ολα αυτα αλλα για μενα μετρα και "τι θελει να ει ο ποιητης"!
Δηλαδη η ατμοσφαιρα των κομικ να περνα στην ταινια ώστε οι φαν του ειδους που ειναι κυριως αυτοι στους οποίους απευθυνεσαι να δουν κατι από αυτο που αγαπησαν. Αν εμεις αγαπήσαμε την σκοτεινη ατμοσφαιρα, τα ψυχολογικα διληματα κτλ των ηρωων και ερχεσαι και μας τους κανεις ντιγκιντανγκες τοτε... αϊ γκοου φ@κ!

Θα συμφωνήσω, όμως όταν το Holywwod, δεν μπορεί να βρεί πιασάρικα θέματα, τότε βράστα:afro:

BORAT

300

SPIDER MAN
3

απολαυστε τα χαρητε τα διασκεδαστε .....

αλλα εδω δεν ειναι κινηματογραφος

ειναι σαν να μου λετε ,οτι στο δελτιο ειδησεων του star βλεπετε ειδησεις ..:flipout:

.η στην eurovision γινεται διαγωνισμος τραγουδιου -bye-

.

Λαθος φιλε Στελλιο

Κινηματογραφος ειναι μια ιστορια κινηματογραφημενη με σεναριο αρχη μεση και τελος.
ΤΕΛΟΣ