Spider-Man: Brand New Day (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Καλή

Votes: 0 0.0%
  • Μέτρια

• Κακή

• Total voters
    3
Την είδα χθες σε Atmos στο Μαρούσι.

Μια χαρά popcorn action movie, με πολλές δόσεις χιούμορ στα γνωστά πλαίσια της Marvel. Το στόρι δεν μπορώ να πω ότι ήταν ιδιαίτερα appealing, ο Πίτερ στη μεταεφηβική του περίοδο βιώνει εσωτερικές αλλαγές και βαράει το σύστημα καμπανάκια μακριά από την καλή του.

Δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι όντως ήταν ευχάριστη η συμμετοχή Punisher, Hulk κ.λπ. Κρατήστε ότι ο Spidey πλέον, μετά την εφηβεία, ανακαλύπτει ότι είναι πολλαπλάσια δυνατότερος (σωματικά και διανοητικά) και με αυξημένες αισθήσεις απ' ό,τι πριν... Ξύλο άρκετό, ωραίες χορογραφίες (πχ σεκάνς με το hand)
Μου έλειψε η παρουσία κακού, με ολη την σημασία της λέξης. Αν και υπάρχει twist το οποίο βέβαια έβγαζε μάτια απο νωρίς, ένοιωσα οτι μου έλειψε ο πραγματικός κακός της υπόθεσης. Το "δράμα" με την MJ δε τελειώνει, του ρίχνει και μια ωραία 'πίτα", για να μας κρατάνε σε αγωνία με το λοβ στορι για το επόμενο.

Στα τεχνικά, ο ήχος Atmos ήταν OK με μπάσα αρκετά , still δεν νιώθω τα εφέ να με περιτριγυρίζουν (παλιά ήταν καλύτερα σε αυτό το θέμα). Η εικόνα OK, αλλά όχι ξυράφι. Τα special effect on spot, αν και σε ορισμένα σημεία θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα.

Ρεζουμέ: Ευχάριστο για μαρβελάκηδες. Το multiverse πλέον δικαιολογεί τα πάντα μη το ψάχνετε πολυ, οπότε θα έχουμε ταινίες για μια ζωή!
8.5/10

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: karamela
* H καλυτερη ταινια Spiderman της τελευταιας εικοσαετιας
* Ευκολα η καλυτερη ταινια Spiderman μαζι με τις δυο πρωτες ταινιες του Σαμ Ραιμι
* Σιγουρα η καλυτερη ερμηνεια του Τομ Χολαντ ως Spiderman
* Μια απο τις σπουδαιοτερες ταινιες της Μαρβελ εφαμιλλης αξιας με Ιron Man, Captain America 1&2 και Thor: Ragnarok

Πολυ εξυπνα η παραγωγη μας σε ολα τα τρειλερ μας εκανε να πιστευουμε οτι θα δουμε μια ταινια γεματη απο κλασικους villains ενω στην πραγματικοτητα μεσα απο την αγωνια και μεταμορφωση του ηρωα περιηγηθηκαμε μεσω της καταπληκτικης ερμηνειας του Χολαντ στην παρουσιαση της (μιας εκ των 5 αρχικων ΧΜΕΝ) Τζιν Γκρευ ως βασικης villain.

Punisher, Savage Hulk !!!!! ηταν επισης βασικοι εταιροι της ταινιας και στο τελος αν δεν κανω λαθος πηραμε μια γευση της δευτερης ταινιας Avengers Secret Wars oπου εκει μαλλον θα ξαναδουμε τον Spiderman κατευθειαν.....

Περιμενα στα after credits να δουμε επιτελους την σχολη για gifted youngsters αλλα το.....αλμα ηταν πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που περιμεναμε .

Καταπληκτικες χορογραφιες μαχης. Απολυτος σεβασμος στην κλασικη παραδοση του Σπαιντυ και των συντελεστων του και αρκετο γελιο στο τελος πριν ξεροκαταπιουμε....

Εννοειται αυτα τα βιντεο δεν τα ακουμπατε πριν δειτε αν το εχετε σκοπο την ταινια

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Making Of Spider-Man: Brand New Day - Best Of Behind The Scenes
STREAM WARS

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: Φρα.Πε.

Spider-Man: Brand New Day' Hits $1 Billion Globally With Second-Fastest Pace Ever | THR News​

The Hollywood Reporter

Εξαιρετικη αναλυση της ταινιας πανω κατω οσα σκεφτομαι απο χθες και εγω

Spider-Man: Brand New Day’ Is Tom Holland’s Best Spider-Man Movie​

The Filmcast

Last edited:
Για εμενα το στατιστικο αυτο για την συγκεκριμενη ταινια δειχνει οτι πρωτη φορα μετα την καραντινα ταινια της Μαρβελ επιστρεφει σε τετοια νουμερα εισπραξεων

Ψυχολογικο ειναι το θεμα

Ειναι και κάτι παραπάνω απο αυτό θεωρώ, υπενθυμίζει οτι ο σπαιντι ειναι αγαπημένος λαικός super hero και οτι ακόμα τραβάνε ταινίες αυτου του είδους (υπο προυποθέσεις).
Ένα μαξιλαράκι εκει στην Marver studios να συνεχίσει παρά τις σφαλιάρες απο άλλες ταινίες που είχε.

Για εμενα το στατιστικο αυτο για την συγκεκριμενη ταινια δειχνει οτι πρωτη φορα μετα την καραντινα ταινια της Μαρβελ επιστρεφει σε τετοια νουμερα εισπραξεων

Ψυχολογικο ειναι το θεμα

Από όσα έχω εγώ καταλάβει, άλλο Marvel και άλλο Sony στο σινεμά.

Δίνουν ενίοτε άδειες ο ένας στον άλλον βέβαια.

Απο την εποχη του homecoming οι ταινιες spiderman ειναι υπο την καθοδηγηση αυστηρα της Marvel τελειωνοντας το μαρτυριο που τραβανε οι αλλοι χαρακτηρες της sony

Post οτι τα νούμερα των εισητηρίων / εισπράξεων δε λένε τίποτα σε 3... 2.....1.... τι οχι? :P
Το επιχείρημα των "Νολανικων" είναι ότι ο Spider-Man είναι ο πιο γνωστός ήρωας και ότι η Οδύσσεια ειναι R για αυτό η Οδύσσεια δεν μπορεί να συγκριθεί για το εισπρακτικό της επίτευγμα

Το επιχείρημα των "Νολανικων" είναι ότι ο Spider-Man είναι ο πιο γνωστός ήρωας και ότι η Οδύσσεια ειναι R για αυτό η Οδύσσεια δεν μπορεί να συγκριθεί για το εισπρακτικό της επίτευγμα
Επιχειρημα για ποιο πράγμα? δε νομίζω οτι συγκρίνει κανείς ή δικαιολογεί κάτι.

Σίγουρα ο σπαιντι έχει με το καλημέρα 15-20% περισσότερους θεατές απο το rating!! so what?

Επιχειρημα για ποιο πράγμα? δε νομίζω οτι συγκρίνει κανείς ή δικαιολογεί κάτι.
"To Έβερεστ έχει περισσότερους πελάτες, άρα είναι καλύτερο εστιατόριο από το Βαρούλκο." Κάπως έτσι πάει το επιχείρημα.

• Like
Reactions: takisot and Maestro
Σίγουρα ο σπαιντι έχει με το καλημέρα 15-20% περισσότερους θεατές απο το rating!! so what?
My point
Το R δεν δικαιολογεί τίποτα. Να μου έλεγες για το Deadpool να σου πω ναι ... Τον Οδυσσέα δεν τον ενδιαφέρει το 13χρονο τόσο που να λέει "φτου το έκαναν R και δεν θα παω να το δω " ...
Δεν θα πηγαινε έτσι κι αλλιώς να δει τον Οδυσσέα...

Δυστυχώς δεν πρόλαβα στην Ελλάδα και θα πρέπει να πάω να ξεκουφαθώ στην Dolby στη Νεμπράσκα.

Πάντως είμαι σίγουρος ότι η ταινία θα είναι σούπερ, τα Spiderman είναι οι μόνες ταινίες Marvel την τελευταία δεκαετία που όχι απλά βλέπονται αλλά -κατά κανόνα- είναι και καλά.

My point
Το R δεν δικαιολογεί τίποτα. Να μου έλεγες για το Deadpool να σου πω ναι ... Τον Οδυσσέα δεν τον ενδιαφέρει το 13χρονο τόσο που να λέει "φτου το έκαναν R και δεν θα παω να το δω " ...
Δεν θα πηγαινε έτσι κι αλλιώς να δει τον Οδυσσέα...
Πάντως θα μπορούσε ενδεχομένως να ενδιαφέρει αρκετους πιτσιρικάδες μιας και η Οδύσσεια διδάσκεται πέραν της χώρας μας κι αλλου σε τέτοιες ηλικίες. Δεν είναι κάτι άγνωστο θεωρώ για να μην κεντρίσει το ενδιαφέρον, πόσο μάλλον οταν υπάρχει και μια τέτοια παραγωγή απο πίσω που ενισχύει την περιέργεια. Η πλειοψηφέια όμως σπαιντι δαγκωτό και δια του νόμου (R)