Spinning Wheel προβλήματα & προβληματισμοί

22 June 2006
35,303
NEO HRAKLEIO
Το εχω τσεκαρει, δεν εχει προβλημα flickering kai κιτρινισματος... εγω εχω αλλο προβλημα ομως !
Σε τυχαιες στιγμες , εμφανιζεται το wheel spin (ο περιστρεφομενος δισκος που μοιαζει με ουρανιο τοξο).
attachment.php

Σε τετοιο μηχανημα δεν θαπρεπε να το βλεπω συχνα αυτο.
Εχω τσεκαρει τη μνημη και ειναι ενταξει.
Ο δισκος εχει 2 errors σε permissions(που δεν φτιαχνονται με repair), που ομως η apple δηλωνει οτι ειναι ασημαντα.
Δεν ξερω τι φταει (ισως καποια προγραμματα) και παω για format.

Attachments

• rainbow2.jpg
    rainbow2.jpg
    10.2 KB · Views: 45
Last edited:
Απάντηση: Re: Παρουσίαση : Νέα iMac

Δεν σχολιάζω, γιατί θα γίνω κακός.. πολύ κακός.. :rolleyes:

και θα έχεις δίκιο!!!

Έλεος, δεν είναι δυνατόν να σκάμε 2-3 χιλιάρικα για imac και να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προβλήματα!

Δεν έχουν quality control στο μαγαζί τους? :violent-smiley-030:

Απάντηση: Παρουσίαση : Νέα iMac

Παίδες sorry που το λέω, αλλά τα πραγματικά apple έπαψαν να υπάρχουν από τότε που μπήκαν οι intel. Επειδή χρησιμοποιώ ΜΑC από το 2000 περίπου ξέρω τι σας λέω...

Γιάννη και εγώ έχω spinning wheel αρκετά συχνά με οκταπύρηνο Mac Pro και 12 gb ram κάτι που με τα προηγούμενα μοντέλα (Με motorola) δεν γινόταν. Και τα έχω τριπλοcheckάρει αυτά που σας λέω...;)

Re: Παρουσίαση : Νέα iMac

Όμως δεν φταίει η Intel για το spinning wheel που λέτε.. ;)

Επίσης, τι πάει να πει "ένας μήνας αναμονή" για αντικατάσταση; Πλάκα σας κάνουν; Αποθήκες δεν έχουν; Ανταλλακτικά; Δεν τα λαμβάνουν αυτά υπόψη τους όταν δίνουν τις παραγγελίες;

Εγώ θα είχα ζητήσει τα λεφτά μου πίσω.

Άκου ένας μήνας..!!!

Εγώ προσωπικά ανακάλυψα το spinning wheel με το πρώτο G5. Koινώς το πρώτο με intel. Στα G4 που είχα πριν εμφανιζόταν σπανιότατα έως ποτέ. Τώρα στο Mac Pro με έχει ταράξει...Μου έρχεται να το σπάσω....Τόσα λεφτά όχι spinning wheel, καφέ έπρεπε να μου φτιάχνει!

Δεν ξερει κανεις που οφειλεται ?
Εχω ψαξει αρκετα αλλα δεν εχω βρει καποια απαντηση.
Πολλοι λενε για μνημες , αλλα τις τσεκαρα και ειναι οκ.
Κατι αλλο ισως ?

Δημητρη , το speening wheel ειναι κατι σαν τη κλεψυθρα στα Windows ...
Δηλ. δειχνει σαν ο mac να επεξεργαζεται κατι, ενω δεν θαπρεπε.
Η καθυστερηση ειναι συνηθως μικρη , αλλα εκνευριστικη.

Πολλοι αναφερουν οτι οφειλεται σε καποια Plugin-addons πχ ntfs drivers κλπ.

προσωπικα χρησιμοποιω Mac στη δουλεια μου αλλα κ σαν χομπι απο το 1998 κ εχω αγορασει οτι εχει κυκλοφορησει απο τοτε, απο G4-G5, iboo-Powerbook-Macbook-pro και βεβαια τα ΜacPro 4core και 8core.ουδεποτε ειχα τετοια προβληματα που βλεπω πως αναφερετε και πιστευω πως ισως συμβαινουν λογω καλου στησιματος κ λειτουργιας των Mac καθεαυτου.Bεβαια ολα ειναι πιθανα κ πολλες φορες η λυση μπορει να ειναι απο παρα πολυ απλη εως κ τρομερα δυσκολη να την εντοπισεις, αυτο μου διδαξε η εμπειρια μου.

Όποιος μιλάει για spinning wheel, προφανώς δεν έχει δοκιμάσει να δουλέψει με κάποιον καλό SSD. Δοκιμάστε με Intel ή OCZ Vertex (ή οποιονδήποτε φοράει Indilinx controller) και τότε τα ξαναλέμε.
Πάντως, όποιος θέλει να συζητήσουμε για θέματα αρχιτεκτονικής και ανωτερότητας συστημάτων δεν γίνεται να μιλάει για PowerPC εν έτη 2010. Η Intel είναι έτη φωτός μπροστά από τον ανταγωνισμό, ήτοι AMD. Οι άλλοι απλά αρκούνται στο κομμάτι των ενσωματωμένων επεξεργαστών.

Για το spinning wheel το έχω γράψει εδώ και μήνες. Δεν μου έδινε κανένας σημασία βέβαια κι όλοι λέγανε "γιατί τυχαίνουν όλα σ´εσένα, κάτι κάνεις".
Με τον καιρό το πράγμα χειροτέρεψε, τώρα 8 φορές στις 10 ο iMac δεν κάνει shutdown και το κλείνω χερουκλάτα από το κουμπί πίσω.
Θα μου πείτε "γιατί δεν κάνεις "format"; Θα σας πώ οτι έκανα format όταν έβαλα τα snow, βαριέμαι κάθε λίγο και λιγάκι τα ίδια και τα ίδια.
Χωρίς να είμαι σίγουρος, έχω την εντύπωση οτι τα πολλά προβλήματα οφείλονται στους εξωτερικούς σκληρούς που έχω στον iMac σε συνδυασμό και με το Paragon για να μπορώ να γράφω σε NTFS δίσκους.

Υ.Γ. Αν με ρωτήσετε όμως αν θα ξαναγύριζα σε PC-οκαταστάσεις η απάντηση είναι μία... Ποτέ, Νέβερ, Ζαμέ... :grandpa:

Last edited:

Να ρωτησω κατι; Αυτο αφορα μονο τους imac? Γιατι με macbook εδω και ενα χρονο δεν εχω δει κατι τετοιο...

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : Νέα iMac

Να ρωτησω κατι; Αυτο αφορα μονο τους imac? Γιατι με macbook εδω και ενα χρονο δεν εχω δει κατι τετοιο...

+1 Και μένα μου κάνει εντύπωση....

Οχι, αφορα ολους τους mac, αλλα δεν ξερουμε που οφειλεται...

Πιθανη αιτια ειναι:
1) Μνημη ελλατωματικη
2) Δισκος χτυπημενος ή με λαθος permissions
3) Ασυμβατα plugin-programms (πχ ntfs plugins, mail plugins etc)
4) Αλλοι λογοι...

Εχω και macbook pro και το φαινομενο ειναι σχεδον ανυπαρκτο.

στο MacBook Pro μου το κανει σπανια κ μονο οταν συνδεω εξωτερικο δισκο με esata καρτα. και παλι οχι παντα αλλα καποιες φορες αργει παρα πολυ να κλεισει η μονο με το χερι.στο MacPro ΠΟΤΕ.

Εγώ στο MB Pro πολύ πρόσφατα αναβάθμισα μνήμη και HDD (4 Gb σύνολο μνήμη + 7400 HDD) και η βελτίωση ήταν μεγαλύτερη της αναμενόμενης.

Και spinning wheel δεν βλέπω ιδιαίτερα ώστε να με προβληματίζει...