Σπίτι χωρίς tv... Σούπερ!!!

Τηλεόραση; τι είναι αυτό; α λές την οθόνη προβολής ταινιών που υπάρχει στο δωμάτιο...πάει αυτό δεν είναι πλεον τηλεόραση...απορώ γιατί έχει το tv tuner πάνω της. :P

Εγω παλι, δε βλεπω γιατι ο αερας μας εριξε την κεραια απο τη σκεπη, και εδω και 8 μηνες δε την εχει φτιαξει κανεις:p

Μετά από αίτηση ενός φίλου μέλους και συντονιστού θα παραθέσω αυτούσιο ένα ποστ που είχα γράψει στις 28-2-07 στο AVSite με τίτλο " Είπα κι εγώ να δω λίγη τηλεόραση. "

" Και ανοίγω τη ρημάδα και παίρνω σβάρνα τα κανάλια (κοινώς ζάπινγκ) μπας και βρω τίποτα ενδιαφέρον.
Και βλέπω με τη σειρά τα κανάλια εκείνη την ώρα να έχουν όλα διαφημήσεις. Τουλάχιστον τα "μεγάλα" τα καλά και τα γνωστά.

Τράπεζες με πιστωτικές και δάνεια με ευνοϊκούς όρους.
Ένα κάρο νέα μοντέλα από διάφορα αυτοκίνητα.
Περιοδικά και εφημερίδες με δώρο ταινίες σε DVD.
Κινητή τηλεφωνία με τις πιο σπαστικές επαναλαμβανόμενες ατάκες.
Γάλατα και γιαούρτια εμπλουτισμένα με σίδηρο, ασβέστιο, χλώριο, φθόριο, στρόντιο, ουράνιο και άλλες μ@λ@κίες.
Απορρυπαντικά που βγάζουν αμέσως και με το πρώτο τους δύσκολους λεκέδες.
Σερβιέτες με φτερά, με ταινίες, με κάγκελα.
Γυναικίες κρέμες ημέρας, νύχτας, ενυδάτωσης, αφυδάτωσης, κολλαγόνα, οιστρογόνα.
Λέϊζερ για να βγάλουν μαλλιά οι φαλακροί και λέϊζερ για να αφαιρέσουν τις τρίχες οι τριχωτοί και τριχωτές.
Πληροφορίες τηλ καταλόγου από διάφορα νούμερα τύπου 11880, 11888, 11821, 11850.
Τα άλλα τα κολ@κάναλα είχαν κάτι χοντρομέντιουμ που σου λένε το μέλλον σου και κάτι που στέλνεις μήνυμα με χρέωση 1,5 ευρώ για να κατεβάσεις ένα γελοίο ήχο που μοιάζει σε κάποιο τραγούδι.

Τελικά είδα ότι έχουμε πολλές τράπεζες και μάλιστα κάποιες δεν τις ήξερα εγώ ο άχρηστος.

Τα αυτοκίνητα είναι τόσα μοντέλα που δεν βγάζεις άκρη. Αν πρέπει να διαλέξεις άστα να πάνε. Μα πότε προλαβαίνουν και τα σχεδιάζουν;

Κυκλοφορούν τόσα πολλά περιοδικά; Για ότι μ@λ@κία υπάρχει;

Καλά η κινητή τηλεφωνία είναι το εθνικό μας σπόρ πλέον. Αν δείτε τι κινητό έχω εγώ θα με διαγράψετε. Κανονικά θα έπρεπε να ντρέπομαι. :oops:

Αν τα γάλατα κάνουν τα μισά απ´αυτά που λένε θα αρχίσω να πίνω μόνο τέτοια και θα γίνω σούπερμαν.

Ρε εσείς οι γυναίκες, όλες αυτές τις κρέμες τις βάζετε στη μάπα σας; Και δεν φοβάστε τη χημεία;

Έχω κι εγώ διάφορα λέϊζερ και το ένα είναι πολύ δυνατό, αλλά μήπως μπορώ κι εγώ να τα οικονομήσω αφαιρώντας τρίχες; Χμμμ.

Κατάλαβα τώρα πως η μάνα μου που βλέπει τόση τηλεόραση έμαθε τόσα πολλά. Πρυτάνισα λέμε.

Φαντάζομαι δηλαδή τι δείχνουν το πρωί αυτές οι κουτσομπολίστικες εκπομπές με κάτι ημιτασιόν άνδρες, (αδερφές) να χαχανίζουν και να σχολιάζουν τι φόρεσε η τάδε σελέμπριτυ στο τάδε γκλάμουρ πάρτυ.

Και έλεγα να πάρω καμιά μεγάλη πλάσμα. "

Η διαφορά του τότε με το σήμερα είναι ότι πήρα τελικά μια μεγάλη πλάσμα. :o
Α! και μην ξεχάσω. Το γάλα το ονομάζουν "σύστημα παιδικής διατροφής" :flipout:

Respect στο δελτίο ειδήσεων του STAR! Το βλέπω ανελλιπώς όταν είμαι δουλειά. Ειδικά το μεσημεριανό με τον Δρακάκη. Του οποίου η φάτσα είναι όλα τα λεφτά μετά από ρεπορτάζ με μαγιώ στην παραλία.

Respect στο δελτίο ειδήσεων του STAR! Το βλέπω ανελλιπώς όταν είμαι δουλειά. Ειδικά το μεσημεριανό με τον Δρακάκη. Του οποίου η φάτσα είναι όλα τα λεφτά μετά από ρεπορτάζ με μαγιώ στην παραλία.

Αυτό δεν είναι ειδήσειs...
Είναι η Κατινιά σε όλο τηs το μεγαλείο.:gossip:

:star::star::star:

Να ξεχωρίσουμε λίγο τα πράγματα:

- Αν την έχεις ανάγκη την TV (γιατί σε πιάνουν οι μαύρες σου κλπ) τότε είναι καλύτερα να υπάρχει -αν δηλαδή προσωρινά δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Σαφώς όμως, θα πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου σε πρόγραμμα... απεξάρτησης! :smile:

- Η προσωπική επιτυχία όμως είναι να μην την έχεις ανάγκη, γιατί εκτός του ότι αποτελεί ένα πολύ φτωχό ποιοτικά μέσο διασκέδασης και ενημέρωσης και επίσης ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο κατευθυνόμενης πληροφόρησης, μεταδιδόμενης κακογουστιάς και ...αποχαύνωσης, (ναί, όλα αυτά μαζί :smile: ) υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές ψυχαγωγίας πιο ποιοτικές, ή πιο εξωστρεφείς και επίσης καλύτερες επιλογές ενημέρωσης που μπορείς να επιλέξεις εσύ και να τις διασταυρώσεις.

- Ακόμα καλύτερα, να μην την χρειάζεσαι αλλά και να μην ...παρασύρεσαι, οπότε να την έχεις μεν διαθέσιμη για τις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις που πραγματικά αξίζει να πατήσεις το "power"... αλλά να μην κολάς καθημερινά και χαζεύεις ανούσια πράγματα με τις ώρες!

Ερώτηση: Πόσες φορές δεν βγήκατε έξω επειδή είχε "καλό πρόγραμμα" η TV;

δε χρειάζεται να βλέπουμε μόνο επιμορφωτικά. Και οι βλακείες χρειάζονται, όπως και η ώρα που θα ακούσω μόνο μουσική ή η ώρα που θα διαβάσω τα βιβλία μου ή η ώρα που θα κουβεντιάσω. Το να μπορώ να έχω κάτι από όλα αυτά στο σπίτι μου και να επιλέγω να μην το βάζω, προσωπικά θα το έβλεπα ως αδυναμία μου (όχι δική σου - μην το παρεξηγείς).

ειμαι ακριβως της ιδιας γνωμης !

ολα χρειαζονται αρκει να μην γινονται εθισμος ......

Re: Απάντηση: Σπίτι χωρίς tv... Σούπερ!!!

δε χρειάζεται να βλέπουμε μόνο επιμορφωτικά. Και οι βλακείες χρειάζονται, όπως και η ώρα που θα ακούσω μόνο μουσική ή η ώρα που θα διαβάσω τα βιβλία μου ή η ώρα που θα κουβεντιάσω. Το να μπορώ να έχω κάτι από όλα αυτά στο σπίτι μου και να επιλέγω να μην το βάζω, προσωπικά θα το έβλεπα ως αδυναμία μου (όχι δική σου - μην το παρεξηγείς).

Ότι βλέπουμε και ακούμε μας επηρεάζει και μας αλλάζει. Δεν μιλάμε για επιμορφωτικά μόνο προγράμματα. Ακόμα και η τέχνη (ένα εξαιρετικό έργο οποιουδήποτε είδους τέχνης) για παράδειγμα, είναι κατά μία έννοια επιμορφωτική που σημαίνει ότι, ότι δεν μας "επιμορφώνει" με οποιοδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε έννοια, ουσιαστικά κάνει το αντίθετο! Ο εγκέφαλός μας καταγράφει τα πάντα και εξελίσσεται διαρκώς.
Βλέποντας βλακείες και κακόγουστα πράγματα, αντί να "ξυπνάμε", "χαζεύουμε" σταδιακά και χάνουμε σιγά σιγά το δικό μας γούστο. Επενδύοντας χρόνο σε "βλακείες" χάνουμε την ικανότητα να αντιδράμε και να τις απορρίπτουμε μαζί με την όποια επένδυση χρόνου. Συνηθίζουμε, προσαρμόζουμε τη δική μας αντίληψη στην στενή αντίληψη που απαιτείται για να εγκρίνουμε πρώτα τη βλακεία έτσι ώστε να κάτσουμε να την παρακολουθήσουμε και μαζί και τον τρόπο ζωής μας και έτσι μαθαίνουμε να ανεχόμαστε ολοένα και περισσότερο χαζά πράγματα! Δεν ισχύει μόνο για τις εκπομπές στην TV βέβαια...

Last edited:
Να ξεχωρίσουμε λίγο τα πράγματα:

- Αν την έχεις ανάγκη την TV (γιατί σε πιάνουν οι μαύρες σου κλπ) τότε είναι καλύτερα να υπάρχει -αν δηλαδή προσωρινά δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Σαφώς όμως, θα πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου σε πρόγραμμα... απεξάρτησης! :smile:

- Η προσωπική επιτυχία όμως είναι να μην την έχεις ανάγκη, γιατί εκτός του ότι αποτελεί ένα πολύ φτωχό ποιοτικά μέσο διασκέδασης και ενημέρωσης και επίσης ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο κατευθυνόμενης πληροφόρησης, μεταδιδόμενης κακογουστιάς και ...αποχαύνωσης, (ναί, όλα αυτά μαζί :smile: ) υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές ψυχαγωγίας πιο ποιοτικές, ή πιο εξωστρεφείς και επίσης καλύτερες επιλογές ενημέρωσης που μπορείς να επιλέξεις εσύ και να τις διασταυρώσεις.

- Ακόμα καλύτερα, να μην την χρειάζεσαι αλλά και να μην ...παρασύρεσαι, οπότε να την έχεις μεν διαθέσιμη για τις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις που πραγματικά αξίζει να πατήσεις το "power"... αλλά να μην κολάς καθημερινά και χαζεύεις ανούσια πράγματα με τις ώρες!

Συμφωνώ! Η tv έχει γίνει μια συνήθεια πολλών επειδή δεν νοείται σπίτι χωρίς αυτή. Εγώ έχω να πώ κρίμα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ενημερωθεί κανείς. Το περιεχόμενό της tv έχει ξεφύγει εντελώς. ξαναλέω ότι μέσα στο σπίτι μου θα μπαίνουν λίγοι και καλοί...

Τα ελληνικα καναλια ειναι οντως ενας καλος λογος για να μην λειτουργει το TV tuner της τηλεορασης. Ευτυχως υπαρχει και η δορυφορικη (και δεν εννοω απαραιτητα τη Nova), που μπορεις να "χαζεψεις" χωρις να (σε κανουν να) αισθανεσαι τελειως χαζος.

Ίσως η τηλεόραση έχει ακόμα απήχηση γιατί μέσα σε αυτή βλέπουμε τον εαυτό μας...

Εμείς έχουμε επιλέξει το δίκτυο, σαν προέκταση της ανάγκης που έχουμε για επικοινωνία...

Άλλοι επιλέγουν την TV επειδή είναι κάτι στο οποίο δεν χρειάζεται να συμμετέχεις, είναι εύκολο...

Ουτε εγω εχω τηλεοραση σπιτι μου.. Οχι λογω ελλειψης συσκευης αλλα γιατι εχει χαλασει η κεραια μου :ρ Περα απο αυτο ειχα πολυ καιρο [ 1,5 - 2 χρονια ] να την ανοιξω..

SoToS said:

Και ποσες φορες οργανωθηκε συναντηση σε σπιτι φιλου με την αφορμη ενος αγωνα ποδοσφαιρου ή κατι παρεμφερους?

Ό,τι μπορει να χωρισει, μπορει και να ενωσει.. και το αντιστροφο φυσικα.

Εάν λάβουμε ως δεδομένο οτι όλοι έχουμε ελεύθερο χρόνο, το να περιλαμβάνεται σε αυτόν ένα μερίδιο για τηλεόραση, δεν είναι κατακριτέο (τουλ όχι απο μένα).
Το σημαντικό είναι τι μερίδιο θα είναι αυτό (χρονικά και ποιοτικά) και εις βάρος ποιας ενασχόλησης.
Υπάρχουν αξιόλογα ντοκυμαντέρ, ταινίες, ενημέρωση και ψυχαγωγία (περιλαμβανομένων και αθλητικών αγώνων) που μπορούν κάτι να σου προσφέρουν. Ακόμα και η χαλαρή παρέα (:argue:) βλεποντας αγώνα κάτι σου προσφέρει.
Το θέμα δε διαφέρει απο αυτό της μουσικής και του ιντερνετ ή ακόμη και του διαβάσματος οσο αφορά τη ψυχαγωγία και την ενημέρωση. Ενα κακό προπαγανδιστικό βιβλίο ή ένα πορνοσάϊτ ή ένα σαχλοτράγουδο είναι καλύτερα?
Η πλάκα είναι οτι κάποιοι παραξενέυονται που δεν έχω δει ποτέ τα χτυποκάρδια του Μπέβερλι Χίλς (χωρίς να είμαι εναντίων).
Λέτε να είμαι εξωγήινος?