Σπίτι χωρίς tv... Σούπερ!!!

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,440
Athens, Greece
Επειδή πραγματικά δεν ήθελα, έχω επιλέξει στο σπίτι να μην έχω ακόμη tv. Είπα να έβαζα μόνο όταν θα έπαιρνα καμιά nova ή κάτι ποιοτικό από θέματολογία τελοσπάντων. Μπορώ να πώ ότι είναι ευλογία να ΜΗΝ έχεις tv στο σπίτι τελικά. Το κουτί αυτό δεν σου τρώει το χρόνο και ηρεμείς ακόμη περισσότερο. Πραγματικά παιδιά δεν περίμενα να το απολαμβάνω τόσο πολύ. Ακόμη και η ιδέα να έβαζα όπως έχει ένα φιλαράκι και βλέπει Nova που έχει υπέροχη θεματολογία στα κανάλια national, Discovery κλπ μου έχει περάσει. Είχα στο άλλο σπίτι την αδερφή μου που ήταν καλωδιωμένη 24/7 και είχα φρικάρει λίγο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τώρα καταλαβαίνω πόσο χρόνο τρώει από τη ζωή μας και πιστεύω χωρίς ιδιαίτερο νόημα...

διαφωνώ με οτιδήποτε ακραίο. Πιστεύω πως πρέπει να έχουμε τις επιλογές (όσες πιο πολλές μπορούμε) και να έχουμε και τη δύναμη να μην ξεφεύγουμε. παν μέτρον άριστον. Αυτό που λέει δηλαδή ο Φώτης είναι πιο υγιές για μένα.

Δεν είναι ακραίο. Απλά όταν ανοίγεις την tv σου, περνάει η ώρα χωρίς να το καταλαβαίνεις. Και τελικά τί έχεις κερδίσει? Κατά τη γνώμη μου τίποτα. Μόνο κάνα ντοκυμανταίρ μπορεί να αξίζει αλλά είναι πλέον τόσα πολλά που δεν λέει να κάθεσαι 4 ώρες την ημέρα και να τα βλέπεις γιατί μπορεί να μάθεις πολλά αλλά δεν θα έχεις κάνει τίποτα...

δε χρειάζεται να βλέπουμε μόνο επιμορφωτικά. Και οι βλακείες χρειάζονται, όπως και η ώρα που θα ακούσω μόνο μουσική ή η ώρα που θα διαβάσω τα βιβλία μου ή η ώρα που θα κουβεντιάσω. Το να μπορώ να έχω κάτι από όλα αυτά στο σπίτι μου και να επιλέγω να μην το βάζω, προσωπικά θα το έβλεπα ως αδυναμία μου (όχι δική σου - μην το παρεξηγείς).

Το κουτί αυτό δεν σου τρώει το χρόνο και ηρεμείς ακόμη περισσότερο.
+10000

Απλώς είναι θέμα συνήθειας / αυτοσυγκράτησης.

Και εγώ, όσες φορές ''έχω βρει τη δύναμη'' να μην την ανοίξω και να ακούσω μουσική ή αν δω καμιά ταινία στον προβολέα πχ το έχω απολαύσει.

Δυστυχώς όμως δεν έχω την ίδια δύναμη καθημερινά....

Εγώ συμφωνώ με τον Μητς. Τρώει υπερβολικά πολύ χρόνο όταν ανοίγει, ακόμα και αν απλά την ακούς και βρίσκεσαι σε άλλο χώρο του σπιτιου, ή κάνεις δουλειές. Χώρια το γεγονός ότι έχουμε κακή ποιότητα τηλεοπτικού προγράμματος γενικότερα... Εγω μόνο ειδήσεις θα κάτσω να δω και εκεί τις περισσότερες φορές κοιτώ μήπως συμβεί κανένα τεχνικό πρόβλημα! (Ναι δυστυχώς κουβαλώ τη δουλειά στο μυαλό μου ακόμα και όταν σχολάσω).

Εγώ από τότε που έβαλα το HTPC στο σαλόνι, περιόρισα πολύ τις ανόητες ώρες μπροστά στην TV (Nova). Περισσότερο surfάρω και βλέπω επιλεγμένα πράγματα (σε HD φυσικά!).

Συνήθως δεν υπάρχει χρόνος και για τηλεόραση.
Αλλά μου αρέσει να ξέρω ότι έχω την επιλογή.

Παίζουν ρόλο και οι συνθήκες πάντα. Για παράδειγμα, τον τους τελευταίους 14 μήνες, αν δεν είχα και το "χαζοκούτι", μάλλον θα είχα οδηγηθεί στην παράνοια. Και δεν υπερβάλλω καθόλου.

Η τηελόραση, σπάνια χρησιμοποιείται πλέον σπίτι, είναι ένα συνοδευτικό αξεσουάρ, μόνο για τα πιτσιρίκια κρίνεται απαραίτητη για τα πολλά εκπαιδευτικά τους dvd.
Mόνο το χειμώνα και αφού αρχίσει το Champions League.

Εγώ TV έχω, αλλά το tuner έχει πιάσει αράχνες...

όποτε κλέβω λίγο χρόνο απολαμβάνω καμιά ταινιούλα και παιχνιδάκια στο PS3.

Στο σπίτι μου δεν υπάρχει TV tuner. Σοβαρά μιλάμε; Εδώ έχω ένα τόνο ταινίες που δεν έχω δει και βιβλία που δεν έχω διαβάσει!

Και μάλιστα για να περνάει η ώρα ευχάριστα προτιμώ κάνοντας δουλειές κλπ να ακούω μουσική... Είχα δώσει πολλά δικαιώματα σε όλους αυτούς που βρίσκονται μέσα στο κουτάκι για να μπαίνουν στο σπίτι μου και τώρα τους το έκοψα...Αρκετά έχουν ξεφύγει...

Η τηλεόραση χρησιμεύει μόνο ως προέκταση του dvd player.
Κι αυτό είναι αναγκαίο κακό, μέχρι να πάρω προβόλι.

Αυτές τις μέρες που είμαι μόνος στο σπίτι, δεν ανοίγει καθόλου.