Σπιτικό Ψωμάκι

Μην ανησυχεις, απο πελλοποννησο ειμαι (ορεινη Γορτυνια), και αυτα τα κολπα τα "δουλευω" μιας και κατεβαινω συχνα -bye-

Μην ανησυχεις, απο πελλοποννησο ειμαι (ορεινη Γορτυνια), και αυτα τα κολπα τα "δουλευω" μιας και κατεβαινω συχνα -bye-
Τότε μιάς καί είσαι κοντύτερα, θα σε βαθμολογήσω εγώ!!!!!!!!!!!!!! :flipout:

Ό,τι και να πάρετε κύριοι, καλό και χρήσιμο θα είναι.
Διότι, αφού έχετε τόση προθυμία να φτιάχνετε το ψωμάκι σας, θα ασχοληθείτε εσείς λίγο με αυτό, κι εμείς θα βρούμε λίγο περισσότερο χρόνο να ασχοληθούμε με τη μουσική, τις ταινίες, να ανακαλύψουμε γιατί δεν θέλουμε "λαμπάτους ενισχυτές" και αν τα ηχεία βάσης είναι καλύτερα από τα δαπέδου, κι έτσι δεν θα γκρινιάζετε ότι οι γυναίκες δεν συμμετέχουν ενεργά στο forum :rolleyes:
ΒΤW, έναν Kenwood χρησιμοποιώ, εδώ και 4 χρόνια, εξαιρετικός.Αλλά και το ζύμωμα, δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση. Και γυμνάζει και τους καρπούς που τους παραλείπετε συνήθως στο γυμναστήριο....
:ernaehrung004:

Κι εγω Kenwood εχω και ειμαι πολύ ευχαριστημένος .Αλήθεια καλύτερο ειναι το ολικής αλεσης το αλευρι ? γιατί με το ασπρο που βαζω μου το βγαζει βεβαια αφράτο αλλά η κόρα του ειναι μαλακή και ψαχνω να δω πως θα την κανω σκληρή

Απάντηση: Re: Σπιτικό Ψωμάκι

Σταρένιο organic με 1/3 καλαμποκιού, ή ολικής άλεσης με μια κουταλιά μέλι
:smile:

Καλαμπόκι δεν βαζω γιατί δεν το βοηθαει να φουσκωσει .Αρα θα παω κατω στην αγορά να ζητήσω σταρενιο ή ολικής αλεσης .

Το μελι ομως γιατί το βαζεις ? τι γευση δινει ? ή το βαζεις για αλλο λόγο ?

Re: Απάντηση: Re: Σπιτικό Ψωμάκι

Καλαμπόκι δεν βαζω γιατί δεν το βοηθαει να φουσκωσει .Αρα θα παω κατω στην αγορά να ζητήσω σταρενιο ή ολικής αλεσης .

Το μελι ομως γιατί το βαζεις ? τι γευση δινει ? ή το βαζεις για αλλο λόγο ?

The magic touch.
Σαν το απαλό χάδι στα πιατίνια σε ένα jazz κομμάτι, διακριτικό αλλά το κάνει ξεχωριστό!

Υπαρχει κανενα μηχανημα που να αντεχει ζυμαρι και οχι μονον μαγια ;

Υπαρχει κανενα μηχανημα που να αντεχει ζυμαρι και οχι μονον μαγια ;

Αν εννοεις προζυμι, εγω εχω βαλει 1-2 φορες στο kenwood και μια χαρα το ανακατεψε με το φρεσκο.
Αλλα δυστυχως, που χρονος να ετοιμαζεις και προζυμι....:bigcry:

Έχουν, και μάλιστα όσοι έχουν και δοχείο για νερό (Variosteam της Neff πχ) υποτίθεται ότι ενδείκνυνται για τέτοια χρήση. Αλλά είναι μεγάλη η ευκολία του αρτοπαρασκευαστή, και το αποτέλεσμα πολύ καλό. Θέλει μερικούς πειραματισμούς με το αλεύρι, είναι δύσκολο να πετύχεις το αφρώδες φούσκωμα του έτοιμου ψωμιού. Όχι ότι μου αρέσει έτσι. Και φυσικά όχι ότι δεν φουσκώνει γενικώς καλά. Το ωραίο είναι ότι φτιάχνεις το μείγμα όπως θέλεις. Προχθές έκανα ένα με αλεύρι 50% ολικής, 40% πολυτελείας και 10% καλαμποκάλευρο (το τελευταίο θέλει μέτρο γιατί εάν βάλεις πολύ δεν φουσκώνει το ψωμί), ηλιόσπορους και σπόρους παπαρούνας. Γενικώς προτιμώ να ανακατεύω τα αλεύρια. Πολυτελείας, μαλακό, 70% κλπ. Συνήθως βάζω και ελάχιστο δεντρολίβανο (προσοχή με πολύ μέτρο γιατί επιβάλλεται σαν γεύση) και λίγη ρίγανη. Τις προάλλες είχα φτιάξει ένα με πράσινες ελιές, λιαστή ντομάτα, τριμμένο καρότο, δεντρολίβανο, ρίγανη, λίγη τριμμένη καυτερή πιπεριά (μη φοβάστε, το κάνει απλώς ελαφρότατα πικάντικό) και λίγη τριμμένη φέτα (εάν δεν είναι πολύ χοντροκομμένη, εξαφανίζεται μέσα στο ψωμί). Μύρισε όλο το σπίτι σαν ζύμη πίτσας.

Last edited: