splitter για καλωδιο οπτικης ινας ηχου...

john_shadow

Established Member
19 April 2009
249
παιδια καλησπερα,
προσφατα πηρα ενα home cinema και εχω επισης και το xtreamer media player.
θα ηθελα λοιπον να τα σηνδεσω και τα 2 στην tv με οπτικη ινα για τον ηχω αλλα το home cinema εχει μονο μια υποδοχη...
υπαρχει λοιπον καποιου ειδους splitter ωστε να τα σηνδεσω και τα 2?

ενα παραδειγμα:
Code:
Xtreamer                   Home Cinema                              TV
|---------|            |=|             |=|               |----------------------|
|         | optical 1  |=|  |-----|    |=|   optical 2   |                      |
|         | -----------| ||===========|| |---------------|                      |
|---------|            |_||===========||_|               |----------||----------|
       |                       |                                    ||
       |-----------------------|====================================||
                               HDMI 1&2

και μια απορια ακομα: η οπτικη εξοδος ηχου ειναι καλυτερη απο το hdmi?(για τον ηχω μονο)

Δεν ξερω αν εχω καταλαβει καλα... και το hc αλλα και το mp ειναι πανω στην tv με hdmi, σωστα...? Αρα μια χαρα παει και η εικονα και ο ηχος απο τις δυο πηγες σου στην tv.

Τωρα με την οπτικη δεν πολυ-καταλαβα τι ακριβως θες να κανεις... -bye-

Σωστά. Οπτική μπορείς να βάλεις αν θες από την TV στο HC για να μεταφέρεις τον ήχο της TV(αν δεν υποστηρίζετε από το hdmi). Από το mp δεν χρειάζεται.

Για τον ηχο δεν νομιζω να δεις διαφορα απο οπτικη ή απο hdmi, δεν γραφεις τα μοντελα που εχεις για να βοηθηθεις καλυτερα, το καλυτερο ειναι να συνδεθουν ολα στον ενισχυτη με hdmi και απο ενισχυτη στην tv, θα εχεις ηχο και στο home cinema και στην tv, η αλλη εκδοχη ειναι να συνδεθουν ολα στην tv και απο την οπτικη της tv να δωσεις στο home cinema, εξαρτατε απο την tv αν θα μπορεσει να δωσει στο home cinema πολυκαναλο ηχο dts που μαλλον ειναι χλωμο. Aλλιως θες toslink selector/switcher, googlearise.

λοιπον εγω αυτο που θελω ειναι το εξης, να παιζει ο ηχος της TV και του Xtreamer μεσω του Home Cinema και να δεινουν εικονα και τα 2 στην TV.
Τι συνδεση μου προτινετε γι αυτο το πραγμα?
Εχω της εξης υποδοχες:
TV: HDMIx4 Opticalx1
HC: HDMIx1 Opticalx1
XT: HDMIx1 Opticalx1

Για τον ηχο δεν νομιζω να δεις διαφορα απο οπτικη ή απο hdmi, δεν γραφεις τα μοντελα που εχεις για να βοηθηθεις καλυτερα, το καλυτερο ειναι να συνδεθουν ολα στον ενισχυτη με hdmi και απο ενισχυτη στην tv, θα εχεις ηχο και στο home cinema και στην tv, η αλλη εκδοχη ειναι να συνδεθουν ολα στην tv και απο την οπτικη της tv να δωσεις στο home cinema, εξαρτατε απο την tv αν θα μπορεσει να δωσει στο home cinema πολυκαναλο ηχο dts που μαλλον ειναι χλωμο. Aλλιως θες toslink selector/switcher, googlearise.

Να τα μοντελα:
TV: Samsung LE37B650T2W
HC: Samsung HT-C453

Λοιπον τωρα σε καταλαβα, συνδεεις με hdmi το hc και επισης με hdmi το mp στην tv. Μετα παιρνεις ενα σπλιτερακι (δες παραπανω) μεσω του οποιου θα βαλεις και την tv και το mp στο hc... (αφου το hc εχει μονο μια οπτικη εισοδο)...

ναι εχει και βασικα ετσι το εχω τωρα αλλα με την οπτικη βγαινει καλυτερα ο ηχος και με καποιες ρυθμησεις κιολας ο ηχος ανεβοκατεβαινει απο το ιδιο χειρηστιριο μιας που ειναι και ιδια μαρκα.