Spoilers! [ Off-Topic από "Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?" ]

Εκπληκτικη αναλυση (not)
1) μιλαμε για ταινια hollywood
2) πες μου ποια ταινια θα "βλεπεις" αποψε, να σου πω το τελος, μιας και δεν εχει καίρια σημασία στο "βλέπειν" :eek:

http://youtu.be/47yq9XTbDNY
Και ειναι Hollywood.

Και μετα transformers 3 και νομίζω νικάει ο καλός.

Και φυσικα δεν είπα οτι πρέπει να σου λένε το τέλος.
Πχ στο diabolique, το αναφέρει και στο τέλος.

Αλλα η υπερβολή κ ειρωνία ειναι χαρακτηριστικό, εκει οπου δεν υπάρχουν απόψεις με επιχειρήματα.

Last edited:
Το να βλέπουμε (όχι κοιτάζουμε) μια ταινία και να μας ενδιαφέρει το τέλος, ειναι σαν να έχουμε μια "γκομενα" για να τελειώσουμε.. Αν μας ενδιαφέρει το κοιτάζω (κοινώς Hollywood) τότε εχουν νόημα τα spoilers. Αλλιώς δεν εχουν, η καλυτερα, δεν εχουν καιρια σημασια, οπως επισης το σενάριο μιας ταινίας, και οι ηθοποιοί.

Την δεκαετία των 90s κινηματογραφουσαν κατι τέτοιες ταινίες usual suspects, The Sixth Sense, μετα ήρθαν τα σήριαλ τα οποία δανειστηκαν πολλα στοιχεία απο την κινηματογραφικη γλώσσα και έδωσαν μια δοση ρεαλισμού και μια μεγαλύτερη καλλιτεχνικη αξία στις σειρές βλ. Dexter, breaking bad κτλ τα οποία εχουν άκρως κινηματογραφικά πλάνα και πρωτίστως φτιάχνουν χαρακτήρες, και δευτερεύον έρχεται η πλοκή του τι θα γίνει μετα. Αυτα βέβαια στους πρώτους κύκλους, γιατί μετα απλα θέλουν να βγάζουν season, λόγω της ζήτησης.

Eγώ αν δω happy end κόβω και 3 βαθμούς από την ταινία, ειδικά αν δεν έχω δεθεί με τους πρωταγωνιστές. Ειδικά σε κάτι ταινίες που ο πρωταγωνιστής είναι ανήθικος. Δε χρησιμοποιώ τον όρο anti-hero διότι δεν υπάρχει τέτοιος.