ΣΠΟΡ FM TV

Αυτη ειναι ισωϛ η μονη φορα που ενα καρτελ, οπωϛ το ονομαζειϛ, ειναι προϛ οφελοϛ των καταναλωτων. Εχουμε ενα προιον μεγαληϛ αξιαϛ στο ειδοϛ του σε μια απολυτα λογικη τιμη. Αν εσυ βλεπειϛ, για τουϛ δικουϛ σου λογουϛ, οτι το καρτελ θα σπασει πληρωνονταϛ 10 ευρω παραπανω το μηνα ευχαριστω δε θα παρω. Το ιδιο ισχυει και για τη φημολογουμενη πλατφορμα των τριων καναλαρχων. Στην τσεπη μαϛ δε χωρανε οπαδικεϛ προτιμησειϛ.
Οι τιμές έπεσαν γιατί ορισμένοι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου όταν εμφανίστηκε ανταγωνισμός.
Όταν δηλαδή ξεκίνησε η Cosmote TV. Όταν ήταν όμως ανταγωνιστική της Nova. Μέχρι τότε οι τιμές ήταν στο Θεό, 60αρες και βάλε.
Η Cosmote έριξε τις τιμές και αναγκάστηκε να ακολουθήσει και η Nova.
Χωρίς ανταγωνισμό δεν μπορούν να υπάρχουν χαμηλές τιμές.
Μη μας τρομάζουν οι λέξεις, για καρτέλ πρόκειται πλέον. Και μακάρι να μη δούμε κάποια στιγμή να το εφαρμόζουν.
Με από κοινού αποφασισμένες αυξήσεις τιμών και στη Cosmote και στη Nova. Όπως κάνουν και στη κινητή.

Οι τιμές έπεσαν γιατί ορισμένοι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου όταν εμφανίστηκε ανταγωνισμός.
Όταν δηλαδή ξεκίνησε η Cosmote TV. Όταν ήταν όμως ανταγωνιστική της Nova. Μέχρι τότε οι τιμές ήταν στο Θεό, 60αρες και βάλε.
Η Cosmote έριξε τις τιμές και αναγκάστηκε να ακολουθήσει και η Nova.
Χωρίς ανταγωνισμό δεν μπορούν να υπάρχουν χαμηλές τιμές.
Μη μας τρομάζουν οι λέξεις, για καρτέλ πρόκειται πλέον. Και μακάρι να μη δούμε κάποια στιγμή να το εφαρμόζουν.
Με από κοινού αποφασισμένες αυξήσεις τιμών και στη Cosmote και στη Nova. Όπως κάνουν και στη κινητή.
Προφανωϛ εχειϛ προφητικο χαρισμα μιλωνταϛ περι αναμενομενων αυξησεων. Φυσικα και ειναι καλοϛ ο ανταγωνισμοϛ και εκ πεποιθησεωϛ ειμαι κατα των μονοπωλιων και δη των κρατικων αλλα και των καρτελ. Επειδη ομωϛ εχω μνημη πριν τη συμφωνια ανταλλαγηϛ περιεχομενου πληρωναμε και στιϛ δυο εταιριεϛ συνολικα γυρω στα 50 ευρω ενω τωρα 24 και βλεπουμε τα παντα. Δε νομιζω οτι υπαρχει αντιρρηση επ' αυτου. Απο τιϛ αναρτησειϛ φαινεται οτι, για τουϛ δικουϛ σου λογουϛ, υποστηριζειϛ σθεναρα το εγχειρημα του Sport fm tv. Απολυτα θεμιτο ολοι μαϛ εχουμε προτιμηση σε καποιεϛ εταιριεϛ/ μαρκεϛ. Αν λειτουργησει ανταγωνιστικα και ριξει τιϛ τιμεϛ, οπωϛ προσδοκαϛ, καλοδεχουμενο. Προσωπικα με βολευει αυτο που γινεται τωρα με τιϛ ελευθερεϛ μεταδοσειϛ στο ΣΚΑΙ. Αν υπαρξει ημερησια συνδρομη θα κανω για να δω 3-4 παιχνιδια το χρονο αλλιωϛ καφετερια για να δω και παλιουϛ φιλουϛ.

• Like
Reactions: valkal19
Προφανωϛ εχειϛ προφητικο χαρισμα μιλωνταϛ περι αναμενομενων αυξησεων. Φυσικα και ειναι καλοϛ ο ανταγωνισμοϛ και εκ πεποιθησεωϛ ειμαι κατα των μονοπωλιων και δη των κρατικων αλλα και των καρτελ. Επειδη ομωϛ εχω μνημη πριν τη συμφωνια ανταλλαγηϛ περιεχομενου πληρωναμε και στιϛ δυο εταιριεϛ συνολικα γυρω στα 50 ευρω ενω τωρα 24 και βλεπουμε τα παντα. Δε νομιζω οτι υπαρχει αντιρρηση επ' αυτου. Απο τιϛ αναρτησειϛ φαινεται οτι, για τουϛ δικουϛ σου λογουϛ, υποστηριζειϛ σθεναρα το εγχειρημα του Sport fm tv. Απολυτα θεμιτο ολοι μαϛ εχουμε προτιμηση σε καποιεϛ εταιριεϛ/ μαρκεϛ. Αν λειτουργησει ανταγωνιστικα και ριξει τιϛ τιμεϛ, οπωϛ προσδοκαϛ, καλοδεχουμενο. Προσωπικα με βολευει αυτο που γινεται τωρα με τιϛ ελευθερεϛ μεταδοσειϛ στο ΣΚΑΙ. Αν υπαρξει ημερησια συνδρομη θα κανω για να δω 3-4 παιχνιδια το χρονο αλλιωϛ καφετερια για να δω και παλιουϛ φιλουϛ.
Αν προσέξεις τα σχόλια μου, και το αναφέρω γιατί το πας επί προσωπικού, θα δεις ότι είμαι σθεναρά υπέρ της αναταλλαγής καναλιών.
Είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί για τον καταναλωτή. Να ανταλλάσσουν τα κανάλια τους όλοι. Θα ήμουν υπέρ στο να μπουν μέχρι και στη Vodafone TV.
Δυστυχώς όμως βλέπω που πάει το πράγμα. Ζήσαμε για δυο χρόνια την ανταλλαγή καναλιών όπως πρέπει να είναι.
Να είναι μόνο αυτό, συμφωνίες ανταλλαγής καναλιών.
Δυστυχώς όμως το ευχάριστο, η ανταλλαγή καναλιών, πάει να μετατραπεί σε καρτέλ.
Όταν ένας πάροχος (Cosmote) απάντα ότι δεν μπορεί να κάνει ένα συμβόλαιο γιατί ένας άλλος (Percapita) δεν τον αφήνει, δεν είναι πλέον συμφωνίες ανταλλαγής καναλιών. Είναι καρτέλ.
Και γιατί να είμαι κατά του ΣΠΟΡ FM TV; Συγνώμη αλλά δεν το βλέπω βραχυπρόθεσμα, πόσα θα πληρώσω φέτος.
Το βλέπω μακροπρόθεσμα, τι θα γίνει αν αποτύχει, θα έχουμε τη νίκη ένος υπό δημιουργία καρτέλ. Του καρτέλ Percapita/Cosmote/Nova.
Και το τι συμβαίνει όταν εδραιωθεί ένα καρτέλ στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να έχεις προφητικό χάρισμα για να καταλάβεις πως θα λειτουργήσει.

• Like
Reactions: protrudi
Απο τιϛ αναρτησειϛ φαινεται οτι, για τουϛ δικουϛ σου λογουϛ, υποστηριζειϛ σθεναρα το εγχειρημα του Sport fm tv.
Και για να σε πειράξω λίγο τώρα 😊
Μπαίνει ζεστό χρήμα στον ΣΠΟΡ FM TV. Μπήκαν μέσα για αρχή 20 εκατομμύρια ευρώ μετρητά.
Θα τα χτυπήσει όλα, Champions League, Europa και Conference. 🤣

• Like
Reactions: thiseas
Αν προσέξεις τα σχόλια μου, και το αναφέρω γιατί το πας επί προσωπικού, θα δεις ότι είμαι σθεναρά υπέρ της αναταλλαγής καναλιών.
Είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί για τον καταναλωτή. Να ανταλλάσσουν τα κανάλια τους όλοι. Θα ήμουν υπέρ στο να μπουν μέχρι και στη Vodafone TV.
Δυστυχώς όμως βλέπω που πάει το πράγμα. Ζήσαμε για δυο χρόνια την ανταλλαγή καναλιών όπως πρέπει να είναι.
Να είναι μόνο αυτό, συμφωνίες ανταλλαγής καναλιών.
Δυστυχώς όμως το ευχάριστο, η ανταλλαγή καναλιών, πάει να μετατραπεί σε καρτέλ.
Όταν ένας πάροχος (Cosmote) απάντα ότι δεν μπορεί να κάνει ένα συμβόλαιο γιατί ένας άλλος (Percapita) δεν τον αφήνει, δεν είναι πλέον συμφωνίες ανταλλαγής καναλιών. Είναι καρτέλ.
Και γιατί να είμαι κατά του ΣΠΟΡ FM TV; Συγνώμη αλλά δεν το βλέπω βραχυπρόθεσμα, πόσα θα πληρώσω φέτος.
Το βλέπω μακροπρόθεσμα, τι θα γίνει αν αποτύχει, θα έχουμε τη νίκη ένος υπό δημιουργία καρτέλ. Του καρτέλ Percapita/Cosmote/Nova.
Και το τι συμβαίνει όταν εδραιωθεί ένα καρτέλ στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να έχεις προφητικό χάρισμα για να καταλάβεις πως θα λειτουργήσει.
Συμφωνουμε απολυτα λοιπον στο οτι η κατασταση που ειχε διαμορφωθει πριν την αποφαση του Αλαφουζου, οχι απλα να κινηθει αυτονομα για τα τηλεοπτικα του συλλογου του αλλα να παρει και επιπλεον δικαιωματα, ηταν το καλυτερο δυνατο σεναριο για εμαϛ τουϛ καταναλωτεϛ. Με την εμπορικη διαθεση τηϛ πλατφορμαϛ του Αλαφουζου καλουμαι να πληρωσω 34 ευρω για να βλεπω τα ιδια πραγματα που εβλεπα με 24. Αυτα που αναφερω ειναι πραγματικα δεδομενα και δεν σκοπευω να αναλωθω σε μελλοντολογια. Γιατι λοιπον να στηριξω ενα επιχειρηματικο εγχειρημα που θα κοστισει στην τσεπη μου; Τα ιδια ακριβωϛ θα λεω και θα υποστηριζω σε ενδεχομενη (πολυ πιθανη) εμφανιση και τηϛ πλατφορμαϛ των τριων καναλαρχων ή μη επεκταση τηϛ συμφωνιαϛ cosmote- nova. Νομιζω οτι ειναι απλα και κατανοητα τα οσα λεω. Τελοϛ το οτι δε με συμφερει εμενα να κανω μακροπροθεσμη συνδρομη δε σημαινει οτι ευχομαι να αποτυχει και να χασουν τη δουλεια τουϛ εργαζομενοι. Το ιδιο νομιζω ισχυειγια ολουϛ.

Μπαίνει ζεστό χρήμα στον ΣΠΟΡ FM TV. Μπήκαν μέσα για αρχή 20 εκατομμύρια ευρώ μετρητά.

Μωρε αϛ τα παρει και ολα και μετα να κανει συμφωνια με τουϛ υπολοιπουϛ και με κανα 3αρι ευρω παραπανω να βλεπουμε τα παντα! :cool: Αυτο που φοβαμαι ειναι μην παμε σε 4 πλατφορμεϛ και πληρωνουμε πανακριβα το παθοϛ μαϛ. :eek:

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ

Να κάνει τι με 20 εκατομμύρια για το cl?

• Like
Το θέμα είναι ότι με την Χ,Ψ πλατφόρμα στην Ελλάδα, αναλώνονται στα ίδια ακριβώς δικαιώματα. Την μια ταινία πχ που τώρα έχει η Cosmote, μετά θα την πάρει η Nova, μετά το ΑΝΤ1+, μετά το ertflix. Έτσι ακριβώς κινούνται και για τα αθλητικά δικαιώματα. Γιατί η πλατφόρμα Αλαφούζου δεν κινήθηκε για άλλα πρωταθλήματα αφού δεν μπόρεσε να πάρει κάποιο από Cosmote ή Nova; Έστω δηλαδή κάτι διαφορετικό να παρουσιάσουν ρε παιδί μου! Και μην μου πείτε ότι δεν υπάρχουν αξιόλογα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου που να είναι ελεύθερα. Τώρα με πολύ φτωχό περιεχόμενο πως περιμένουν να σταθούν ανταγωνιστικοί; Το ΑΝ στο μέλλον διεκδικήσει Champions League, Europa κλπ δεν μου λέει τίποτα μέχρι να τα αποκτήσει.

Η Cosmote αν θυμάμαι καλά είχε δώσει την προηγούμενη τριετία περίπου 100 εκατομμύρια για τα ευρωπαϊκά. Και άντε και πάνε σπορ φμ που με λιγότερο από 40 εκατομμύρια το χρόνο δύσκολο το βλέπω σε αυτό το διαγωνισμό. Άρα μόνο για Παναθηναϊκό και ευρωπαϊκά θα πρέπει να δίνει περίπου 60 εκατομμύρια τη χρονιά. Με 10 ευρώ συνδρομή μπαίνει μέσα προφανώς γιατί ούτε και με 300000 συνδρομητές δεν τα παίρνει πίσω αυτά. Θα πάει άνετα το μηνιαίο ποσό πάνω από 15 ευρώ για να είναι βιώσιμο. Δεν ξέρω αλλά δύσκολο το εγχείρημα και είναι ακόμη πιο δύσκολο γιατί νομίζω και η Cosmote δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια να χάσει το καλύτερο της χαρτί.

Η Cosmote αν θυμάμαι καλά είχε δώσει την προηγούμενη τριετία περίπου 100 εκατομμύρια για τα ευρωπαϊκά. Και άντε και πάνε σπορ φμ που με λιγότερο από 40 εκατομμύρια το χρόνο δύσκολο το βλέπω σε αυτό το διαγωνισμό. Άρα μόνο για Παναθηναϊκό και ευρωπαϊκά θα πρέπει να δίνει περίπου 60 εκατομμύρια τη χρονιά. Με 10 ευρώ συνδρομή μπαίνει μέσα προφανώς γιατί ούτε και με 300000 συνδρομητές δεν τα παίρνει πίσω αυτά. Θα πάει άνετα το μηνιαίο ποσό πάνω από 15 ευρώ για να είναι βιώσιμο. Δεν ξέρω αλλά δύσκολο το εγχείρημα και είναι ακόμη πιο δύσκολο γιατί νομίζω και η Cosmote δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια να χάσει το καλύτερο της χαρτί.
90 εκατομμύρια είχε δώσει η Cosmote για τα δικαιώματα 2024-27.
30 εκατομμύρια δηλαδή δίνει για κάθε χρόνο.
Και το ποσό κατέληξε εκεί μετά από απανωτά bidings Cosmote και Nova.
Τότε η Cosmote και Nova ήταν ακόμη ανταγωνιστές, εξού και τα απανωτά bidings.
Για τα δικαιώματα 2028-31 νομίζω ότι θα δούμε το ποσό να ανεβαίνει.
Σωστά το υπολογίζεις στα 40 εκατομμύρια το χρόνο. Αν τα πάρει ο ΣΠΟΡ FM TV, εννοείται ότι θα μπει μέσα.
Το θέμα είναι αν να τους ενδιαφέρει αυτό.
Ίσως και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με 20 εκατομμύρια μετρητά να έχει να κάνει και με αυτό.
Πριν το μετοχικό κεφάλαιο ήταν μόνο 1 εκατομμύριο.
Να υπάρχει απόθεμα μετρητών στην εταιρεία για τη χασούρα που σίγουρα θα έχουν.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να μην έχει να κάνει με το Champions League.
Γιατί και χωρίς αυτό, πάλι μέσα θα μπουν λογικά.

Τη μεγαλύτερη ζημιά αυτή η κίνηση του Αλαφούζου την κάνει στους φίλους του Παο.
Όπως μου είπε σήμερα και ένας συνάδελφος:"Δίνω 25 ευρώ από πέρυσι στην Cosmote γιατί να πρέπει να δώσω αλλά 10 φέτος για να βλέπω τον Παναθηναϊκό". Και αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, έμεις που δεν υποστηρίζουμε την πράσινη μπορούμε να αντέξουμε οι άλλοι όμως.
Υ. Γ. Πως μοιράζονται έτσι τα εκατομμύρια για αέρα κοπανιστό και υπάρχει κόσμος που δεν έχει ένα πιάτο φαγητό να φάει 🥲

• Like
90 εκατομμύρια είχε δώσει η Cosmote για τα δικαιώματα 2024-27.
30 εκατομμύρια δηλαδή δίνει για κάθε χρόνο.
Και το ποσό κατέληξε εκεί μετά από απανωτά bidings Cosmote και Nova.
Τότε η Cosmote και Nova ήταν ακόμη ανταγωνιστές, εξού και τα απανωτά bidings.
Για τα δικαιώματα 2028-31 νομίζω ότι θα δούμε το ποσό να ανεβαίνει.
Σωστά το υπολογίζεις στα 40 εκατομμύρια το χρόνο. Αν τα πάρει ο ΣΠΟΡ FM TV, εννοείται ότι θα μπει μέσα.
Το θέμα είναι αν να τους ενδιαφέρει αυτό.
Ίσως και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με 20 εκατομμύρια μετρητά να έχει να κάνει και με αυτό.
Πριν το μετοχικό κεφάλαιο ήταν μόνο 1 εκατομμύριο.
Να υπάρχει απόθεμα μετρητών στην εταιρεία για τη χασούρα που σίγουρα θα έχουν.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να μην έχει να κάνει με το Champions League.
Γιατί και χωρίς αυτό, πάλι μέσα θα μπουν λογικά.
Η Nova δεν ειχε παρει μερος στο διαγωνισμο τότε.
Και δεδομενου οτι η Cosmote ειχε αντιπαλο τοτε μονο MEGA & ΑΝΤ1+ ειχε κανει χαμηλες προσφορες και συνεχεια η TEAM της ζητουσε να ανεβει.
Και γιαυτο ειχε καθυστερησει κιολας η τελικη αναθεση - ανανοινωση.

Η Nova δεν ειχε παρει μερος στο διαγωνισμο τότε.
Και δεδομενου οτι η Cosmote ειχε αντιπαλο τοτε μονο MEGA & ΑΝΤ1+ ειχε κανει χαμηλες προσφορες και συνεχεια η TEAM της ζητουσε να ανεβει.
Και γιαυτο ειχε καθυστερησει κιολας η τελικη αναθεση - ανανοινωση.
Δεν είναι έτσι. Ήταν κλειστές οι προσφορές. Και υπήρχε μάχη Cosmote και Nova.
H Nova αποσύρθηκε γιατί δεν μπορούσε να ακολουθήσει πια τις προσφορές της Cosmote. Έμεινε έτσι ένας μόνο.
Στο άρθρο λέει το τι έγινε αφού έμενε ένας, απλά η TEAM προσπαθούσε να ανεβάσει κι άλλο το ποσό.
Όσον αφορά το MEGA και τον ΑΝΤ1, δεν ήταν διεκδικητές απέναντι στη Cosmote.
Για αυτό που πάλευαν οι 2 τους ήταν ποιος από τους 2 θα πάρει τον αγώνα που μεταδίδεται στην ελεύθερη τηλεόραση.
Και τελικά τον πήρε το MEGA.

Εγω θυμαμαι τότε οτι μας ειχε λουσει κρυος ιδρωτας που καθυστερουσαν οι ανακοινωσεις γιατι φοβομασταν οτι θα εμπαινε σφηνα ο ANT1+

Εγω θυμαμαι τότε οτι μας ειχε λουσει κρυος ιδρωτας που καθυστερουσαν οι ανακοινωσεις γιατι φοβομασταν οτι θα εμπαινε σφηνα ο ANT1+
Δεν είχε καταθέσει ποτέ πρόταση ο ΑΝΤ1+.
Και στο άρθρο που παρέθεσες δεν λέει για τον ΑΝΤ1+, για τον ΑΝΤ1 λέει.
Πρόταση για τους ελεύθερους αγώνες είχε κάνει, τελικά πήρε τους ελεύθερους του Europa και του Conference.

• Like
Πάντως χωρίς να γνωρίζω τα οικονομικά των εταιρειών στην παρούσα φάση μόνο η nova και η Cosmote μπορούν να στηρίξουν τόσο μεγάλες προσφορές και γιατί έχουν ήδη τη συνδρομητική βάση που με τη μεταξύ τους συμφωνία αυξήθηκε ακόμη περισσότερο οπότε έχουν τα σίγουρα έσοδα και επειδή έχουν πακέτο μαζί με σταθερά κινητά που δίνουν συνήθως το tv έχουν άλλη άνεση. 40 εκατομμύρια το χρόνο είναι πολύ μεγάλο ποσό για κάτι που δεν έχει σίγουρος συνδρομητές. Θυμάμαι και το ΠΑΟΚ tv που έτρεξε μια χρονιά και μετά έτρεχε ο ΠΑΟΚ να βρει συμβόλαιο γιατί έμπαινε μέσα που στην ουσία με τις πλάτες του open το έφτιαξε τότε.

Τη μεγαλύτερη ζημιά αυτή η κίνηση του Αλαφούζου την κάνει στους φίλους του Παο.
Όπως μου είπε σήμερα και ένας συνάδελφος:"Δίνω 25 ευρώ από πέρυσι στην Cosmote γιατί να πρέπει να δώσω αλλά 10 φέτος για να βλέπω τον Παναθηναϊκό". Και αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, έμεις που δεν υποστηρίζουμε την πράσινη μπορούμε να αντέξουμε οι άλλοι όμως.
Υ. Γ. Πως μοιράζονται έτσι τα εκατομμύρια για αέρα κοπανιστό και υπάρχει κόσμος που δεν έχει ένα πιάτο φαγητό να φάει 🥲

Πληροφοριακά ο Αλαφούζος το προηγούμενο τρίμηνο είχε 230 εκατομμύρια καθαρά κερδη στη ναυτιλιακή του και το τρέχον τρίμηνο που κλείνει τώρα θα ξεπεράσει τα 300 . Όποτε τα 20 μυρια για αυτούς είναι αστεία ποσά.