Λενε οτι οι αμερικανοι εχουν τα σπορ ως διασκεδαση για ολη την οικογενεια. Αγωνα baseball που ειχα δει στους ολυμπιακους της Αθηνας, δεν ηταν γιορτη, αλλα εκει δεν ειχε αμερικανους θεατες ουτε διοργανωτες. Μπασκετ δεν εχω δει επισης στην Αμερικη. Το χοκει που βλεπω εδω, ειναι οντως διασκεδαστικο, με μουσικες, χαπενινγκς κτλ. αλλα παλι εχω την εντυπωση οτι δεν φτανει τους αγωνες του NHL. Aυτο που ειδα χθες, αμερικανικο ποδοσφαιρο, ηταν γιορτη με τα ολα του... τυφλα να χει η Τουμπα και ο Βικελιδης...
Εν ολιγοις, μουσικη σε ολη τη διαρκεια του αγωνα, πυροτεχνηματα, ζωντανη μεταδοση του αγωνα απο το μικροφωνο και πολλα σχόλια, χορευτριες, μασκοτ, χορηγοι, θεαμα και ενας κοσμος που συμμετειχε απο το πρωτο ως το τελευταιο λεπτο τραγουδωντας, χορευοντας και υποστηριζοντας...ολες τις ομαδες !!!!
Σα να ημουν σε γλεντι απο γαμο ή συναυλια, οπου η ορχηστρα δινει το συνθημα και ολοι ανταποκρινονται... με μια λεξη, κεφι... πολυ κεφι (ισως φταιει και η μιζερια της χωρας μας)...
Το αθλημα καλο, αρκει να μη χανεις την μπαλλα απο τα ματια σου... τοτε, ακομα και αν δεν ξερεις τους κανονες, κατι χαμπαριαζεις... αλλα ποιος ενδιαφερεται, οταν εξωαγωνιστικα, οι χορευτριες δεν σταματανε και το ιδιο και η μουσικη... εδω να πω, οτι το δικο μας συρτακι ειχε την τιμητικη του, μια και ακουστηκε 3 φορες και γινοταν χαμος σηκωνοντας ολο τον κοσμο στο ποδι... σε μια φωτο παρακατω, το χορευουν κιολας...
Απο τεχνικα, το χορταρι πολυ υπουλο πραγμα... οταν επεσε το φως και ειχα μονο τους προβολεις πηγα σε μανιουαλ 400/5,6/1600 με τον 70-300. Λιγο υποφωτισμενες οι σκηνες αλλα το χορταρι χτυπουσε κοκκινο, πολυ φωτεινο... προβλημα εχω και στο WB (λογω πρασιναδας) οποτε εβαλα το αυτοματο και οτι εβγαλε... αν εχει καποιος εμπειρεια απο αθλητικα γεγονοτα με χορταρι, ας γραψει τι κανει με το WB...
Σε γηπεδο 50.000 θεσεων, καθομουν στο μεσαιο διαζωμα, στο κορνερ και οι περισσοτερες φωτο ειναι με 200 εως 240mm σε κροπ. Μεχρι το κεντρο του γηπεδου ημουν ΟΚ...η αλλη εστια επεφτε μακρια...
Αυτα τα ολιγα...
_MG_9871-ACR by
1L1as, on Flickr