Σπορ και Θέαμα...!!!

Αν ειχες τον εναν ιδρωμενο στο κεφαλι θα ειχες φωτο που θα 'εσπαγε'....

τον πισω που φαινεται καθαρα αν ειχε λιγο ιδρωτα στο προσωπο ή του πετουσες κανενα ποτηρι νερο θα εδειχνε 'ενταση και μαχη' η φωτογραφια.

Με την EP-1 καλεσμένος στο Καραϊσκάκη...

σύσκεψη

Oly 2.jpg

"συνάδελφοι"

Oly 3.jpg

σαλονάτη

Oly 4.jpg

αγωνία... λέμε τώρα :))

Oly 1.jpg

Crystal clear... ωραιες ειναι. Κανενα τακλιν δεν επιασες? Η θεση που καθοσουν δειχνει ιδανικη για κανενα κλαδεμα...

Έχω πολλές γιατί δεν είχα τραβήξει ποτέ αθλητισμό, θα ανεβάσω κι άλλες. Jpegs κατευθείαν από την μηχανή, η 3η με λίγο crop

Last edited:

CSC_2602_1 by vlasidis photography2011, on Flickr

CSC_2603_1 by vlasidis photography2011, on Flickr

Δείτε πώς φεύγει η μπάλα από το πόδι και πηγαίνει για γκολ. Το δοκάρι το άφησα επίτηδες μέσα στο κάδρο. Τρεις φωτο αργότερα στο ίδιο δευτ. η μπάλα είναι στα δίχτυα.

Last edited:
λοιπόν έβαλα την έκθεση στο +2 που ειπε ο Billy the kid
πρόγραμμα s και ταχυτητα στο 1/30 που ειχε πει ο Παυλος
και ξεκίνησα!
paning 1.jpg

paning 2.jpg

paning 3.jpg

paning 4.jpg

πως σας φαίνεται το paning μου?

Για πρωτη προσπαθεια μια χαρα ειναι, αλλα... θελει δουλεια... τα θεματα ειναι ανεστιαστα εντελως (χειροτερα και απο τα δικα μου να φανταστεις)... Τις ρυθμισεις που σου εδωσαν ειναι μπουσουλας οχι ευαγγελιο... ξεκινας απο κει και ρυθμιζεις αναλογως... πχ. το +2 μπορει να πρεπει να γινει +1 και το 1/30 να γινει 1/60 κοκ...

πρεπει να βαλω continous auto focus?
η πρωτη νομίζω πως ειναι εστιασμένη
(γενικά απο την ικανότητα της ΝΕΧ 3 στην εστίαση δεν είμαι ικανοποιημένος,
αν και το πιθανότερο ειναι να φταίω εγω)
η τελευταία μαλλον ήθελε 1/60, ο σκιερ
πήγαινε πιο γρήγορα

Last edited:
Ναι πρέπει να πας στο continous focusing.

Από εκεί και πέρα οι Βρετανοί λένε horses for courses. Δηλ. ότι όλα τα άλογα δεν κάνουν για κούρσες. Κακά τα ψέμματα μπορεί οι ΝΕΧ να είναι καταπληκτικά μηχανάκια, αλλά δεν είναι εύκολο να καδράρεις και να εστιάσεις μέσα από την οθόνη. Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις παρόμοιες μηχανές. Δεν είναι η ταχύτητα της εστίασης είναι η αδυναμία να καδράρεις σωστά, άρα και να εστιάσεις στη συνέχεια στο αντικείμενο.

Σε θέματα σπορ οι DSLR (ακόμη κι αυτές που δεν έχουν καθρέφτη) είναι ανίκητες μέχρι σήμερα.

Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα για να πάρεις καλύτερα και σαφώς εστιασμένα καρέ. Π.χ. να έχεις το θέμα σου πιο κοντά και μιλώ για το παιδικό ποδόσφαιρο. Ακόμα κι αν δεν έχεις αυτές τις προδιαγραφές, μπορείς αν η φωτογραφία είναι καλά εστιασμένη να την επεξεργαστείς στο Photoshop και να την κάνεις σαφώς κκαλύτερη ενώ ένα καλό crop θα φέρει το θέμα σου εκεί που θέλεις εσύ.

εγω στα πανινγ συνηθως προεστιαζω.
Επειδη εχει πολυ φως, κλεινω το διαφραγμα στο φ9-φ10, και εστιαζω στο σημειο που ξερω οτι θα περασει το μοντελο, και οταν περναει τραβαω:)